|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2006
|
![]() Mam pytanie jak sformatowac dysk? Perfindne wiem, ale na necie nic nie moge znalezc troche dziwnie to tlumacza. Mam winde xp professional :F
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Moja Bamicka Pochazi z Chrzanowa
![]() |
![]() jeżeli masz dystk SATA ( jest takim kabelkiem ciekim podlączony ( u mnie czerwony ) dysk nie jest podpięty tak jak CD-ROM )
to musisz miec plytke z windowsem XP servis pack 2 wtedy wystarczy wlożyc plytke do cd-romu i jest git !! jeżeli masz zwykly dysk ( jest podpiety tak jak cd-rom ) to wystarczy wlozyc plytke i bedzie działać ![]() Jeszcze jedna ważna sprawa trzeba miec w dosie ustawione aby najpierw czytało z CD-romu
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() Jeżeli masz płyte Windows XP musisz wejść w biosa ustawić odczyt nie na "flopy" tylko na "CD-ROM". Jeżeli już to zrobiłeś uruchom ponownie komputer i wlóż płyte. Wyskoczy Ci takie coś "dowolny klawisz spodowuje działanie płyty" naciśnij np. ENTER i cool, będą ci sie pokazywać różne rzeczy do akceptowania, będziesz je naciskał, aż do punku w wkórym wyskoczy Ci "F-formatuj" naciśniesz to i wyskoczą Ci dyski wybierz jakiś nie wiem jakie tam masz... i będzie pisać sformatować szybko czy normalnie czy zostawić system nie naruszony, oczywiście daj standardowe czyli normalne. I to chyba wszystko z formatowania.
POZDRAWIAM! |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Moja Bamicka Pochazi z Chrzanowa
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Profesja: Elite Knight
Świat: Chimera
|
![]() Chcesz sformatowac systemowy, czy inna partycje?
Jesli inna, to prawy na dysku i tam jest formatuj. Z systemowym musisz ustawic bootowanie na CD/DVD w biosie i posiadac plyte bootowalna ![]() Inaczej musisz uruchomic dos'a z obsluga cd (np dyskietka startową). Niektore biosy maja rowniez menu bootowania , np za pomoca klawisza F8 zaraz po zaladowaniu biosu.
![]() |
#8 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Btw. Jeden wykrzyknik plx0r!!!!!!!!! |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2006
Lokacja: Płock
Stan: Niegrający
|
![]() Jakbyś tak zrobił format bo ty Ci to g**** dało. Jeśli masz dosyć stary dysk to będziesz potrzebował również Win98 gdyż był on sformatowany typem FAT, czego płyta WinXP nie widzi. Wkładasz płytkę, resetujesz kompa, bierzesz uruchom z pomocą obsługą czegośtam i wpisujesz w dosie:
(stacja CDrom np. D ![]() cd win98 format C: (no i tutaj w ten sposób literkę dysku) A gdy mamy formatowanie NTFS to trzeba jakoś wejść do dosa i odpalić "fdisk" Wtedy wybieramy "usuń partycję", stwórz partycję i "utwórz dysk logiczny" na tą literkę którą zrobiliśmy partycję. A potem już tylko odpalamy z płytki WinaXP i masz format z głowy. Uff. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
Lokacja: BiaŁysToK ._.
Stan: Niegrający
Imię: Maxi skywarien
Profesja: Sorcerer
Gildia: n0ne
Świat: n0ne
Poziom: 35
Skille: >.<
Poziom mag.: 52
|
![]() do zalozyciela tematu lepiej wogle nie dotykaj komputera.