![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2005
Lokacja: Łódź
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
|
![]() Nie. Jak bijesz z broni dwurecznej to mzoesz miec shielding 10 a to nic nie zmieni
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 03 2005
Profesja: Royal Paladin
Gildia: exclusive
Świat: Magera
Poziom: 129
Skille: 95/72
Poziom mag.: 21
|
![]() Cytuj:
z tego co tu sie kiedys mowilo przy broni 2 recznej Twoj shielding jest dzielony przez 2 + jakies tam dodatki (def broni itp) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 05 2005
|
![]() Do obrony liczy się wtedy twój skill sworda (ale nie wzrasta kiedy twoja postać się broni giant swordem)
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 05 2007
|
![]() potwierdzam kolege wyzej
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 04 2007
Lokacja: ByDgOsZcZ
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xenossadon Olin
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 60+
Skille: 85/84
Poziom mag.: 6
|
![]() Na moje zmien gs na bs i vampirke lub lepsza tarcze jezeli masz kaske bo gs to shit odradzam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Bełchatów
Gildia: Arashi/KoA
Świat: Thoria/Aldora
![]() |
![]() Było bardzo dużo dyskusji. Podobno liczy się połowa shieldinga{shildinga? nie pamiętam jak sie pisze) i obrona broni. Ale nie było to nigdy udowodnione. Było dużo testów między SOV'em + MMS i Avengerem i podobno lepiej bloczyło się z tym drugim.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2006
Imię: woah berry jerry
Profesja: Paladin
Świat: Xerena
Poziom: 31
Skille: 62/41
Poziom mag.: 10
|
![]() jak masz bron dwureczna albo sama bron jednoreczna bez tarczy to do obrony sie liczy twoj skill broni
a ten co pisze ze pol skila broni i pol skila shieldinga to jest walniety :/ jak moze sie shielding skill liczyc jak nie masz tarczy? lol
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 05 2005
|
![]() Dokładnie, na zdrowy rozsądek, to jak dobrze będziesz się bronił kijem zależy od tego jak długo trenowałeś nim walke, wiesz jak nim wywijać etc a nie od tego że wiesz jak się zakryć patelnią O_o
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A skąd wiesz? Były tematy od tego i nie jest do końca wiadome. Napisałem podobno, a więc to nie musi być prawda. Pokaż mi filmik z twoimi testami jak na paru tych samych potworów testujesz jeden zestaw i drugi a potem na coraz silniejszych. Z chęcią popatrzę.
P.S. Jak tu Vil wejdzie to będzie się działo ![]() @enderty To ty jesteś walnięty bo piszesz i nawet nie potrafisz poprzeć to jakimiś lepszymi argumentami od moic
'Świat schodzi na psy, razem z nim Ty wierzysz mi?' 'Niech rap da Tobie siłę, nadzieje i wiarę' Ostatnio edytowany przez Tomcio Pall - 05-05-2007 o 10:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 04 2007
Lokacja: Piotrków Tryb.
Gildia: Shadow Team
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() A co do zminy na bs ja bym polecal raczej fs, poniewaz ma tylko o 1atk mniej od bs a kosztuje od niego o wiele drozej. I co ztego , ze ma duzo defa, defy sie nie sumuja i licza sie tak naprawde tylko skile. Wiec gs na hunty, fs na exp. A jesli chcesz expic gs to musisz dobic do 70 shieldingu wtedy mozesz sellnac fs ale tarcze zostaw do skilu sie przyda ![]() _______________________________________ Hail Harmonia Hail my all friend's ^^ Knight's are the best ![]() Polacy rzadza Harmonia ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up Gdyby 1 atk/def nie robił różnicy to jakiś nikt nie kupował by Dragon Lance bo Guardian Halberd bo to tylko 1 atk mniej, albo MMS'a bo Demonka ma tylko 1 defa mniej.
![]() |
#13 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Problem z ta teoria jest taki, ze pojawila sie baardzo dawno temu i wszyscy w nia wierzyli, do momentu gdy komus objawilo sie, ze przy blokowaniu bronia ( chyba nawet obojetnie czy jedno- czy dwureczna - szczerze mowiac mam to gdzies i nie chce mi sie testowac ) engine gry uzywa skillu ataku ( o prawdziwosci czego latwo sie przekonac ). To "pol shieldingu" moze natomiast pochodzic od faktu, ze bronie dwureczne maja mniejsza obrone, wiec blokujac blokujemy slabiej -> wydaje nam sie na pierwszy rzut oka ze shielding jest slabiej wykorzystywany, choc prawda to ( prawie na pewno, bo kto do cholery jest w stanie to sprawdzic ? ) nie jest.
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 05-05-2007 o 10:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]() przy broni 2 recznej shield |NIc nie daje
|
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 04 2007
Lokacja: Notts
Imię: Skubis Damian
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dragonesti
Świat: Celesta
Poziom: 80
Poziom mag.: 7
|
![]() nieliczy sie bo bnijesz bronia 2 reczna
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 01 2007
Lokacja: Lidzbark
Profesja: Elder Druid
Gildia: Polish Warriors
Świat: Luminera
Poziom: 51
Skille: 71/70
Poziom mag.: 49
|
![]() A ja mam taką teorie:
Jak walisz z GS to chyba zależy ci na ful ataku a obronie nie poświęcasz uwagi i przy broni 2-ręcznej jest zasada żeby szybciej ubić potworka, a jeżeli walisz np. Bs+vamp to zależy ci na dłuższym ubijaniu, ale bez wiekszej straty(chociaż nie zawsze tak bywa). A więc jeżeli walisz z 2-ręcznej to skill shieldu nie ma znaczenia. Grałem najtem kiedyś to wolałem walić z Fire axe+ meduza shield niż Dragon Lance.A jeżeli już waliłem z lance to nie widziałem większej różnicy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 02 2007
Lokacja: Edron
Imię: Rudolf de'Dark
Profesja: Elite Knight
Gildia: co chwila sie zmienia :D
Świat: Nerana
Poziom: 45
Skille: 72/70
Poziom mag.: 5
|
![]() Eh a nigdy nie widzieliscie np na filmie jak ktos walczy mieczami to co tylko atakuje i obrywa czy ataki tez blokuje, no ale w Tibii obrania Cie tylko armor jesli nie masz tarczy no bo spujrzcie jak dostajesz w armor to widac na tobie takie gwiazdki a jak w tarcze to chmurka a jak nie masz tarczy to tylko gwiazki... moim zdaniem powinno sie probnic 2 reczna bronia mniej ale tak
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 04 2007
Lokacja: Piotrków Tryb.
Gildia: Shadow Team
|
![]() Cytuj:
______________________________ Hail HArmonia Hail Deadly Dragons Hail my all friend's |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 04 2007
Lokacja: Tu i tam...
Imię: Kyonim Altopius
Profesja: Druid
Poziom: 42
Poziom mag.: 51
|
![]() Kiedyś EO testował na zerku broń jednoręczną z tarczą i dwuręczną. Obrażenia zerka na EO prawie się nie różniły z tarczą i bez... Testował tak po to żeby sprawdzić czy opłaca się kupić SOV który jest jednoręczny i można go używać z tarczą czy Avengera który jest dwuręczny i ma lepszy atak i przede wszystkim jest tańszy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
![]() Ktos kiedys udowodnil ze lepiej jest naparzac z avangera niz z mms i sovem
|
![]() |