Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 18-07-2006, 00:12   #1
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny "Wojna" w Izraelu

Jako iż przebywam w Izraelu, jestem "dośc zainteresowany" tą "wojną". Chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat. Do tej pory uważałem się za antysemitę, ale pod wpływem ostanich wydarzeń zaczynam zmieniać poglądy. Uważam iż Izrael robi dobrze, podejmując walkę z Hezbollahem. Hezbollah jest to organizacja terrorystyczna, która dokonała wielu ataków terrorystycznych na terenie Izraela. W owych atakach, w samym zeszłym roku zginęło ok. 300 osób. W tym kobiety i dzieci. Czy w tej sytuacji, Izrael nie ma prawa do walki z Hezbollahem, który wyraźnie "przejmuje władzę" w Libanie? Na Onecie pojawia się dość sporo artykułów na temat sytuacji w Izraelu i czytając komentarze zauważyłem, że większość ludzi jest przeciwko Izraelowi, a popiera Hezbollah. Kilka komentarzy:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Demonfort
"Drag nach Osten" kiedyś prowadzili go Niemcy teraz pałeczkę przejęli po nich o ironio losu Izraelczycy- czyli naród, który powinien pamiętać to, że siłą i bezwzględnością nie da się zwyciężyć.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ogonowski
Izrael dokonał agresji na Liban
powinna być międzynarodowa interwencja w celu wyparcia Izraela z okupowanych ziem arabskich.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gościu
Czy Izrael obowiązuje jakiekolwiek prawo międzynarodowe?
Zachowują sie od lat jakby conajmniej wokół swoich granic mieli Wietnam, Gwatemale lub Czeczenie. A może oni sa wybrani skoro garstka zwana armią trzęsie całym regionem mniej ważnych i super ważnych czyli G8.
Gdy ci sami terroryści porywali ludzi w Iraku i odcinali im głowy "na żywca", wszyscy uważali ich za diabłów wcielonych. Teraz ich popierają. Dlaczego? Czy tylko dlatego, że ofiarami są żydzi? I oni jeszcze zapewne twierdzą iż nie są antysemitami.

Czy to nie chore, że ludzie popierają terrorystów, a nie państwo które broni swoich obywateli?

Ostatnio edytowany przez Caer - 18-07-2006 o 00:50.
Caer jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-07-2006, 00:40   #2
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

A Izrael to co? 18 ludzi splonelo zywcem w tym 9 dzieci gdy Izrael zestrzelil samochod z uciekajacymi Libanczykami, ale co tam, przypadek. Hezbollach w Libanie jest praktycznie poza wladza rzadu. Po co niszczyc infrastrukture kraju? Po co mordowac cywili? W zeszlym roku zginelo 300 osob po stronie Izraela? A ilu zginelo Palestynczykow czy Libijczykow?? Niech lapia terrorystow [ktorzy, jak wiadomo, nie biora sie znikad] Wg mnie Izrael sam do tego doprowadzil, od poczatku swojego istnienia. I nie, nie jestem antysemita, zbyt wielu jest Zydow, ktorzy zasluguja na szacunek i podziw. Jednak nie ma co sie dziwic, ze samo istnienie Izraela i jego funkcjonowanie wzbudza oburzenie u niepoprawnych politycznie Arabow. Co do Iraku i polityki USA to moje stanowisko widac jasno po podpisie. Widzac co przyniosla ta okupacja sam mialbym ochote ukrecic leb kilku politykom.
Swoja droga ciekawi mnie jak to wyglada z perspektywy osoby mieszkajacej w Izraelu. Jestem otwarty na dyskusje.
PS. Wojna Izraela, a nie w Izraelu

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 18-07-2006 o 00:45.
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2006, 00:49   #3
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
18 ludzi splonelo zywcem w tym 9 dzieci gdy Izrael zestrzelil samochod z uciekajacymi Libanczykami
W każdej wojnie, chociaż by nie wiem jak ostrożnie prowadzonej, zawsze dojdzie do ofiar wśród cywili. Izraelczycy nie ginęli w czasie wojny, tylko w czasie ataków terrorystycznych.

Cytuj:
Niech lapia terrorystow
Łapią. I to od cholery. Mieszkam na Yafo, arabskiej dzielnicy w Tel-Awiwie. W zeszłym tygodniu zgarnięto araba, który mieszkał na przeciwko mnie. Miał w domu 10kg materiałów wybuchowych. Wydawał się "normalnym", spokojnym człowiekiem.

!Edit:
Nowy art na Onecie
Cytuj:
Hezbollah odrzucił międzynarodowe propozycje rozejmu jako "izraelskie warunki" i oskarżył zagranicznych wysłanników o umożliwianie Izraelowi zyskania czasu na kontynuowanie ofensywy w celu zmuszenia Libanu do poddania się.
Cytuj:
Izrael uzależnił ewentualny rozejm od zwolnienia dwóch uprowadzonych przez Hezbollah żołnierzy i wycofania się bojówek Hezbollahu z rejonów przygranicznych.

Ostatnio edytowany przez Caer - 18-07-2006 o 00:53.
stary 18-07-2006, 00:56   #4
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Co do zamachow na ludnosc cywilna to jest nie do przyjecia i to po zadnej ze stron, ani po arabskiej ani po izraelskiej. Lecz sam wiesz najlepiej, czemu Arabowie tak nienawidza Izraela i maja powody. Btw. Ostrzal [a raczej masakra] rodziny na plazy przez izraelski smiglowiec to nie byl terroryzm?

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 18-07-2006 o 01:00.
stary 18-07-2006, 01:01   #5
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
Lecz sam wiesz najlepiej, czemu Arabowie tak nienawidza Izraela i maja powody.
Wiem czemu Arabowie nienawidzą Izraela i jego obywateli. Ale jakie oni mają ku temu powodu? To, że Izraelczycy powrócili na swoje ziemie? To, ze po tylu latach ponownie mają swoje państwo? A wiesz co w tym jest najśmieszniejsze? To, że Arabowie sami sprzedali większość ziem Izraelczykom.
stary 18-07-2006, 01:06   #6
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Hezbollah jest to organizacja terrorystyczna, która dokonała wielu ataków terrorystycznych na terenie Izraela.
W takim razie Amerykanie powinni wyslac juz 5 bomb termojadrowych na Afganistan, Irak itd. Bo terrorysci stamtad pochodzili!
Cytuj:
W owych atakach, w samym zeszłym roku zginęło ok. 300 osób.
A teraz tyle zginelo w tydzien po bombardowaniu przez izraelskie sily powietrzne.
Cytuj:
Czy w tej sytuacji, Izrael nie ma prawa do walki z Hezbollahem, który wyraźnie "przejmuje władzę" w Libanie?
PiS tez powoli przejmuje wladze w Polsce. Czekamy na bombki od Ruskow
Cytuj:
Gdy ci sami terroryści porywali ludzi w Iraku i odcinali im głowy "na żywca", wszyscy uważali ich za diabłów wcielonych.
SS tez wycinalo w pien Polakow, ale sami Polacy starali sie oszczedzac cywilow. A Izrael od razu pierdut bombki w budynki mieszkalne...
Cytuj:
Izrael uzależnił ewentualny rozejm od zwolnienia dwóch uprowadzonych przez Hezbollah żołnierzy i wycofania się bojówek Hezbollahu z rejonów przygranicznych.
Czyli "musicie rozbroic granice"?
Powiem tak : gdyby panstwu Izrael faktycznie zalezalo na zlikwidowaniu terrorystow, nie potrzeba byloby mobilizowac calej armii. Wystarczyloby kilka szwadronow snajperow, kombandosow, ew. 2-3 dywizje pancerne z obstawa. A to mi wyglada po prostu na demonstracje sily. Nie chce byc czarnowidzem, ale kiedys cierpliwosc Arabosow sie skonczy i zamiast bawic sie w spadajace samoloty, pier***na w ten Izrael atomowke, tak jak Amerykanie w Hiroszime. Skutki juz znamy.

@edit:
Cytuj:
Wiem czemu Arabowie nienawidzą Izraela i jego obywateli. Ale jakie oni mają ku temu powodu? To, że Izraelczycy powrócili na swoje ziemie? To, ze po tylu latach ponownie mają swoje państwo? A wiesz co w tym jest najśmieszniejsze? To, że Arabowie sami sprzedali większość ziem Izraelczykom.
W takim razie znow czas na husarie i Wielkie Odzyskiwanie ziem Rzeczpospolitej Obojga Narodow!

Ostatnio edytowany przez Ashlon - 18-07-2006 o 01:08.
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2006, 01:13   #7
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Co by bylo, gdyby kazdy zechcial wracac na "ziemie przodkow"... Wrocili tam po tysiacach(!) lat, zjezdzali sie tam i w koncu oglosili, ze chca na czesci ziem stworzyc wlasne panstwo... co bylo nie do przyjecia. Z dotychczasowych mieszkancow uczynili ludzi drugiej kategrii i wprowadzili swoje wojska na ziemie ludzi, u ktorych do niedawna byli goscmi. Wszystko to przy pelnym poparciu politycznym i finansowym USA. A co smieszniejsze Zydzi, ktorzy nie uznaja istnienia panstwa zydowskiego na tych ziemiach do czasu przyjscia Mesjasza, sa przesladowani...

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 18-07-2006 o 01:17.
stary 18-07-2006, 01:16   #8
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
A teraz tyle zginelo w tydzien po bombardowaniu przez izraelskie sily powietrzne.
W ciągu ostatniego tygodnia, zginęła bodajże 154 Arabów (nie pamiętam dokładnie) i 93 Izraelczyków. Gdyby nie to, że Arabowie są słabo uzbrojeni, byłoby dużo więcej ofiar po stronie Izraela.

Cytuj:
PiS tez powoli przejmuje wladze w Polsce. Czekamy na bombki od Ruskow
PiS nie jest organizacją terrorystyczną. Chociaż... ;-)

Cytuj:
SS tez wycinalo w pien Polakow, ale sami Polacy starali sie oszczedzac cywilow. A Izrael od razu pierdut bombki w budynki mieszkalne...
Możliwe, że cię rozczaruję, ale większość rakiet uderzyła nie w budynki mieszkalne, acz w różne obiekty Hezbollahu. Owszem, zbombardowano lotnisko, autostradę, zablokowano port. Większość rakiet uderzała w siedziby Hezbollahu, w siedzibę telewizji Hezbollahu Al-Manar.

Cytuj:
Nie. Terroryści mają wycofać się z rejonów przygranicznych i przestać ostrzeliwać tereny Izraela. Liban ma tam wysłać swoje jednostki, aby chroniły granicy m. in. przed Hezbollahem.

Cytuj:
A to mi wyglada po prostu na demonstracje sily.
Bo to JEST demonstracja siły. To nie Europa. To jest zasrany Bliski Wschód. Gdyby Izrael wysłał do walki "kilka szwadronow snajperow, kombandosow, ew. 2-3 dywizje pancerne z obstawa", do walki ruszyłby Egipt, Jordania, Syria i cholera wie co jeszcze. Teraz tego nie zrobią, gdyż wiedzą, że Izrael się nie zawaha.

Cytuj:
Nie chce byc czarnowidzem, ale kiedys cierpliwosc Arabosow sie skonczy i zamiast bawic sie w spadajace samoloty, pier***na w ten Izrael atomowke, tak jak Amerykanie w Hiroszime. Skutki juz znamy.
Cierpliwość arabów kończyła się już parę razy. Z tragicznymi dla nich skutkami. (vide wojna sześciodniowa)

!Edit:
Cytuj:
Co by bylo, gdyby kazdy zechcial wracac na "ziemie przodkow"...
Na szczęście nie wszyscy chcą ;]

Cytuj:
Wrocili tam po tysiacach(!) lat, zjezdzali sie tam i w koncu oglosili, ze chca na czesci ziem stworzyc wlasne panstwo... co bylo nie do przyjecia.
No patrz, Polacy w czasie rozbiorów także chcieli odzyskać swoje państwo ;P Wiem, są to dwie odmienne sytuacje, ale według mnie można to porównać (w pewnym stopniu)

Cytuj:
Z dotychczasowych mieszkancow uczynili ludzi drugiej kategrii i wprowadzili swoje wojska na ziemie ludzi, u ktorych do niedawna byli goscmi.
Nie uczynili z nich mieszkańców drugiej kategorii. Wszyscy Arabowie dostali obywatelstwa izraelskie, nie mają teraz ŻADNYCH problemów ze znalezieniem pracy i są traktowani jak inni obywatele Izraela.

Cytuj:
Wszystko to przy pelnym poparciu politycznym i finansowym USA.
USA nie miało nic do gadania. Decyzja należała do specjalnej komisji powołanej przez ONZ, w której skład nie wchodziło USA.

Ostatnio edytowany przez Caer - 18-07-2006 o 01:27.
stary 18-07-2006, 08:08   #9
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Ogolnie jestem przeciwny jakimkolwiek interwencja zbrojnym: niezaleznie czy to wynik nieporozumienia czy walki z terroryzmem.

Jednak nie mozna zapominac, ze to nie Izrael rozpoczal ten konflikt. Rakiety zostaly wystrzelone z terytorium Libanu: jest to jawny akt agresji, Izrael ma prawo bronic sie i atakowac. A smierc cywili: nie przypominam sobie, zeby ktorykolwiek z was przejmowal sie smiercia cywili, kiedy USA najechalo na Irak? To normalne, ze na wojnie gina nie tylko zolnierze.

Popieram Izrael.

Cytuj:
Co by bylo, gdyby kazdy zechcial wracac na "ziemie przodkow"... Wrocili tam po tysiacach(!) lat, zjezdzali sie tam i w koncu oglosili, ze chca na czesci ziem stworzyc wlasne panstwo... co bylo nie do przyjecia. Z dotychczasowych mieszkancow uczynili ludzi drugiej kategrii i wprowadzili swoje wojska na ziemie ludzi, u ktorych do niedawna byli goscmi. Wszystko to przy pelnym poparciu politycznym i finansowym USA. A co smieszniejsze Zydzi, ktorzy nie uznaja istnienia panstwa zydowskiego na tych ziemiach, do czasu przyjscia Mesjasza, sa przesladowani...
Roznica jest taka, ze Izrael juz ma niepodleglosc. A jako niepodlegly kraj ma prawo sie bronic. Byc moze mieszka ktos z was na mazurach, prawda? Moja babcia zostala przesiedlona z Wilna na mazury, ktore kiedys nalezaly do prusow. I co: czy jak taki niemiec przyjdzie i powie 'oddawaj ziemie, bo nalezy do moich przodkow a wy ja zasiedliliscie nielegalnie' mam mu ustapic

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 18-07-2006 o 08:11.
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2006, 09:27   #10
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Ogolnie jestem przeciwny jakimkolwiek interwencja zbrojnym: niezaleznie czy to wynik nieporozumienia czy walki z terroryzmem.
Jednak nie mozna zapominac, ze to nie Izrael rozpoczal ten konflikt. Rakiety zostaly wystrzelone z terytorium Libanu: jest to jawny akt agresji, Izrael ma prawo bronic sie i atakowac.
A smierc cywili: nie przypominam sobie, zeby ktorykolwiek z was przejmowal sie smiercia cywili, kiedy USA najechalo na Irak? To normalne, ze na wojnie gina nie tylko zolnierze.
Z tym, ze Izrael zabijal zabijal Palestynskich cywilow nawet bez wojny. A Libanu nie mozna traktowac jako panstwa terrorystow, gdyz
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wikipedia
Na terenie Libanu Hezbollah zbudował swego rodzaju państwo w państwie, które znajduje sie de facto poza kontrolą władz Libanu.
A naloty izraelskiego lotnictwa na budynki mieszkalne w strefie Gazy? Ataki na Izrael mozna wiec rozumiec jako odwet za ich ataki.

Cytuj:
Moja babcia zostala przesiedlona z Wilna na mazury, ktore kiedys nalezaly do prusow. I co: czy jak taki niemiec przyjdzie i powie 'oddawaj ziemie, bo nalezy do moich przodkow a wy ja zasiedliliscie nielegalnie' mam mu ustapic
Tyle, ze Polakow przesiedlano, a Zydzi sami tam przyjezdzali
W sumie to uwazam, ze w tym calym ataku na Liban chodzi o sprokowanie Iranu. Jesli Iran poprze zbrojnie Liban wtedy Izrael i USA beda mialy powod to inwazji na Iran.
stary 18-07-2006, 09:52   #11
Zamor1
Użytkownik Forum

Zamor1's Avatar

Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Sanok

Zamor1 ma numer GG 6632523
Domyślny

wojna miedzy Izraelem a Hezbollahem hmmm mysle ze Izrael dobrze zrobil atakujac na nich ale jak wiadomo Izrael jest sojusznikiem Stanów Zjednoczonych i co za tym idzie ? Znow stany wezma sie do roboty i zetną caly Liban, a czytajac dzisiejszy material na Interia.pl dowiedzialem sie ze chca wplątać w konflikt także Iran i Syrię, a Liban jest tylko przynętę, pionkiem, który można poświęcić w grze. no niestety ;/

link do tego materialu :

http://fakty.interia.pl/swiat/bliski...BF_trwa,771431

bedzie tak samo jak z Jugoslawia kiedy to zbombardowali ich i juz to panstwo nie istnieje jak wiemy oraz z Irakiem, na poczatku chodzilo o bombe biologiczna czy jakas tam, nie wiem dokladnie, a teraz doszlo do tego ze juz sami Irakijczycy sie zabijaja... wczesniej nikt o tym nie pomyslal nikt sie nie zabijaj, nie wysadzal sie w powietrze a dzis ?
Zamor1 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2006, 10:02   #12
Pacek
Użytkownik Forum

Pacek's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Domyślny

wojna zawsze jest złem i nie ma dla niej rzadnego usprawiedliwienia bo chęć zabicia drugiego człowieka jest jedną z najgorszych rzeczy jaka istnieje na tej ziemi jednakrze gdy trzeba to trzeba a gadanie ze cywile niewinni giną tam akurat w państwie gdzie każdy ma kałacha i granaty w domu jest dość dziwne. To nie będzie wojna w której ktokolwiek zwycięży, będzie to długotrwałe ostrzeliwanie się rakietami i wzajemne oskarżanie się o rozpoczęcie tej wojny. Zauważcie tylko jedna rzecz, kiedy gdziekolwiek na swiecie wybucha jakiś konflikt G. Bush wygłasza orędzie i grozi interwencją (misją stabilizacyjną) tymczasem tutaj USA milczy, ciekawe czemu [;

"płoń płoń płoń parlamęcie niech spali cię ogień na historii zakręcie"

Pacek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2006, 10:20   #13
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pacek
Zauważcie tylko jedna rzecz, kiedy gdziekolwiek na swiecie wybucha jakiś konflikt G. Bush wygłasza orędzie i grozi interwencją (misją stabilizacyjną) tymczasem tutaj USA milczy, ciekawe czemu [;
Niedoinformowany jestes.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2006, 10:30   #14
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
wojna zawsze jest złem i nie ma dla niej rzadnego usprawiedliwienia bo chęć zabicia drugiego człowieka jest jedną z najgorszych rzeczy jaka istnieje na tej ziemi jednakrze gdy trzeba to trzeba a gadanie ze cywile niewinni giną tam akurat w państwie gdzie każdy ma kałacha i granaty w domu jest dość dziwne.
A w USA to co? Ludzie tez maja bron w domu i nikt im jakos nie wypomina
Cytuj:
Zauważcie tylko jedna rzecz, kiedy gdziekolwiek na swiecie wybucha jakiś konflikt G. Bush wygłasza orędzie i grozi interwencją (misją stabilizacyjną) tymczasem tutaj USA milczy, ciekawe czemu [;
Widocznie tak ustalil z Izraelem.
stary 18-07-2006, 10:32   #15
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Powiem tak : gdyby panstwu Izrael faktycznie zalezalo na zlikwidowaniu terrorystow, nie potrzeba byloby mobilizowac calej armii. Wystarczyloby kilka szwadronow snajperow, kombandosow, ew. 2-3 dywizje pancerne z obstawa. A to mi wyglada po prostu na demonstracje sily. Nie chce byc czarnowidzem, ale kiedys cierpliwosc Arabosow sie skonczy i zamiast bawic sie w spadajace samoloty, pier***na w ten Izrael atomowke, tak jak Amerykanie w Hiroszime. Skutki juz znamy.
O, właśnie, żesz k*rwa. I ja się tego boję. Dotychczas we wszelkiego rodzaju przepowiednie nie wierzyłem, ale teraz zaczynam się bać... otóż w Biblii jest zaszyfrowane niby, że w 2000 (nie było) lub 2006 roku będzie (ale ponoć da się uniknąć) zagłada atomowa, która rozpocznie się w Izraelu. Bzdury? Z jednej strony tak, ale są zaszyfrowane i inne rzeczy, które się spełniły. Co prawda imho wystarczy dowolny ciąg liter o wystarczającej długości, żeby można w nim było odnaleźć dowolną przepowiednię (np. w Moby Dicku znaleźli, że księżna Diana będzie miała wypadek)... ale mimo wszystko. Mamy już na Bliskim Wschodzie wojnę. Kto wie, co będzie dalej?

Taki może little offtop, i pierdoły (oby xd), ale co tam.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Tyle, ze Polakow przesiedlano, a Zydzi sami tam przyjezdzali
W sumie to uwazam, ze w tym calym ataku na Liban chodzi o sprokowanie Iranu. Jesli Iran poprze zbrojnie Liban wtedy Izrael i USA beda mialy powod to inwazji na Iran.
Który to właśnie Iran wzbogaca uran (jak to brzmi xd)... świat dąży do zagłady ;S

Jedyne pocieszenie w tym, że to nasze kochane polskie zadupie nie jest zbyt ważnym celem strategicznym... I może wszyscy zapomną o nas, i żadna kilkumilionokilotonowa bombka tu nie spadnie.

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 18-07-2006 o 10:40.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2006, 10:43   #16
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Który to właśnie Iran wzbogaca uran (jak to brzmi xd)... świat dąży do zagłady ;S
To wlasnie moze uratowac Iran przed inwazja.. Jesli w koncu uda im sie wyprodukowac bombe atomowa mogaca dosiegnac Izraela wtedy USA ich nie zaatakuja.
stary 18-07-2006, 11:04   #17
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

W Izraelu napie*dalają się od kiedy pamiętam -.- Gdyby Żydzi nie zapragnęli powrócić na swe ziemie, a dobry Wujek Sam im na to nie pozwolił, to teraz mielibyśmy święty spokój. Czy Izrael istnieje czy nie, Żydzi i tak są wszędzie, więc po cholere im to państwo? -.-
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2006, 11:27   #18
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Mój Tatko zawsze mawiał ,że jak chcą się strzelać zabijać to niech idą na pustynie odwalą się od ludzi i będzie git.Bo Oni zawsze się tam tłukli i zawsze będą ot takie chore narody
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2006, 12:04   #19
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP

Domyślny

Afff... Tak sobie to śledze w telewizji i internecie i nachodzi mnie myśl.
Izrael atakuje Liban - dobra , ginie ok. 100 cywilów. No to w odwecie Liban bombarduje jakies tam miasto izraelskie, nazwy nie pamietam. Ginie dużo mniej cywili. Odpowiedz Izraela - "Będą dalekosiężne konsekwencje". No do cholery, czy Liban nie może sie bronić? Może mają czekać, aż Izrael ich wytnie?
Druga sprawa:
Izrael chce zniszczyc południe Libanu, doradza ewakuacje mieszkańców. Wszsystko byłoby ok, gdyby nie to, ze drogi są rozwalone, a izrael strzela do uchodźców...

Generalnie jestem nastawiony neutralnie w stosunku do tego konfliktu, ale nie podoba mi sie zachowanie Izraela.

Badzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2006, 12:57   #20
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
To wlasnie moze uratowac Iran przed inwazja.. Jesli w koncu uda im sie wyprodukowac bombe atomowa mogaca dosiegnac Izraela wtedy USA ich nie zaatakuja.
Sądzisz, że to ich powstrzyma? Bo ja bym nie był pewien.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania