|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Jako iż przebywam w Izraelu, jestem "dośc zainteresowany" tą "wojną". Chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat. Do tej pory uważałem się za antysemitę, ale pod wpływem ostanich wydarzeń zaczynam zmieniać poglądy. Uważam iż Izrael robi dobrze, podejmując walkę z Hezbollahem. Hezbollah jest to organizacja terrorystyczna, która dokonała wielu ataków terrorystycznych na terenie Izraela. W owych atakach, w samym zeszłym roku zginęło ok. 300 osób. W tym kobiety i dzieci. Czy w tej sytuacji, Izrael nie ma prawa do walki z Hezbollahem, który wyraźnie "przejmuje władzę" w Libanie? Na Onecie pojawia się dość sporo artykułów na temat sytuacji w Izraelu i czytając komentarze zauważyłem, że większość ludzi jest przeciwko Izraelowi, a popiera Hezbollah. Kilka komentarzy:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Czy to nie chore, że ludzie popierają terrorystów, a nie państwo które broni swoich obywateli?
Proud Pastafari. Ostatnio edytowany przez Caer - 18-07-2006 o 00:50. |
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() A Izrael to co? 18 ludzi splonelo zywcem w tym 9 dzieci gdy Izrael zestrzelil samochod z uciekajacymi Libanczykami, ale co tam, przypadek. Hezbollach w Libanie jest praktycznie poza wladza rzadu. Po co niszczyc infrastrukture kraju? Po co mordowac cywili? W zeszlym roku zginelo 300 osob po stronie Izraela? A ilu zginelo Palestynczykow czy Libijczykow?? Niech lapia terrorystow [ktorzy, jak wiadomo, nie biora sie znikad] Wg mnie Izrael sam do tego doprowadzil, od poczatku swojego istnienia. I nie, nie jestem antysemita, zbyt wielu jest Zydow, ktorzy zasluguja na szacunek i podziw. Jednak nie ma co sie dziwic, ze samo istnienie Izraela i jego funkcjonowanie wzbudza oburzenie u niepoprawnych politycznie Arabow. Co do Iraku i polityki USA to moje stanowisko widac jasno po podpisie. Widzac co przyniosla ta okupacja sam mialbym ochote ukrecic leb kilku politykom.
Swoja droga ciekawi mnie jak to wyglada z perspektywy osoby mieszkajacej w Izraelu. Jestem otwarty na dyskusje. PS. Wojna Izraela, a nie w Izraelu
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 18-07-2006 o 00:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
!Edit: Nowy art na Onecie ![]() Cytuj:
Cytuj:
Proud Pastafari. Ostatnio edytowany przez Caer - 18-07-2006 o 00:53. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Co do zamachow na ludnosc cywilna to jest nie do przyjecia i to po zadnej ze stron, ani po arabskiej ani po izraelskiej. Lecz sam wiesz najlepiej, czemu Arabowie tak nienawidza Izraela i maja powody. Btw. Ostrzal [a raczej masakra] rodziny na plazy przez izraelski smiglowiec to nie byl terroryzm?
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 18-07-2006 o 01:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Powiem tak : gdyby panstwu Izrael faktycznie zalezalo na zlikwidowaniu terrorystow, nie potrzeba byloby mobilizowac calej armii. Wystarczyloby kilka szwadronow snajperow, kombandosow, ew. 2-3 dywizje pancerne z obstawa. A to mi wyglada po prostu na demonstracje sily. Nie chce byc czarnowidzem, ale kiedys cierpliwosc Arabosow sie skonczy i zamiast bawic sie w spadajace samoloty, pier***na w ten Izrael atomowke, tak jak Amerykanie w Hiroszime. Skutki juz znamy. @edit: Cytuj:
Nieaktywny. Ostatnio edytowany przez Ashlon - 18-07-2006 o 01:08. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Co by bylo, gdyby kazdy zechcial wracac na "ziemie przodkow"... Wrocili tam po tysiacach(!) lat, zjezdzali sie tam i w koncu oglosili, ze chca na czesci ziem stworzyc wlasne panstwo... co bylo nie do przyjecia. Z dotychczasowych mieszkancow uczynili ludzi drugiej kategrii i wprowadzili swoje wojska na ziemie ludzi, u ktorych do niedawna byli goscmi. Wszystko to przy pelnym poparciu politycznym i finansowym USA. A co smieszniejsze Zydzi, ktorzy nie uznaja istnienia panstwa zydowskiego na tych ziemiach do czasu przyjscia Mesjasza, sa przesladowani...
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 18-07-2006 o 01:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||||||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
!Edit: Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Proud Pastafari. Ostatnio edytowany przez Caer - 18-07-2006 o 01:27. |
||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Ogolnie jestem przeciwny jakimkolwiek interwencja zbrojnym: niezaleznie czy to wynik nieporozumienia czy walki z terroryzmem.
Jednak nie mozna zapominac, ze to nie Izrael rozpoczal ten konflikt. Rakiety zostaly wystrzelone z terytorium Libanu: jest to jawny akt agresji, Izrael ma prawo bronic sie i atakowac. A smierc cywili: nie przypominam sobie, zeby ktorykolwiek z was przejmowal sie smiercia cywili, kiedy USA najechalo na Irak? To normalne, ze na wojnie gina nie tylko zolnierze. Popieram Izrael. Cytuj:
![]()
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 18-07-2006 o 08:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
W sumie to uwazam, ze w tym calym ataku na Liban chodzi o sprokowanie Iranu. Jesli Iran poprze zbrojnie Liban wtedy Izrael i USA beda mialy powod to inwazji na Iran.
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Sanok
![]() |
![]() wojna miedzy Izraelem a Hezbollahem hmmm mysle ze Izrael dobrze zrobil atakujac na nich ale jak wiadomo Izrael jest sojusznikiem Stanów Zjednoczonych i co za tym idzie ? Znow stany wezma sie do roboty i zetną caly Liban, a czytajac dzisiejszy material na Interia.pl dowiedzialem sie ze chca wplątać w konflikt także Iran i Syrię, a Liban jest tylko przynętę, pionkiem, który można poświęcić w grze. no niestety ;/
link do tego materialu : http://fakty.interia.pl/swiat/bliski...BF_trwa,771431 bedzie tak samo jak z Jugoslawia kiedy to zbombardowali ich i juz to panstwo nie istnieje jak wiemy oraz z Irakiem, na poczatku chodzilo o bombe biologiczna czy jakas tam, nie wiem dokladnie, a teraz doszlo do tego ze juz sami Irakijczycy sie zabijaja... wczesniej nikt o tym nie pomyslal nikt sie nie zabijaj, nie wysadzal sie w powietrze a dzis ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() wojna zawsze jest złem i nie ma dla niej rzadnego usprawiedliwienia bo chęć zabicia drugiego człowieka jest jedną z najgorszych rzeczy jaka istnieje na tej ziemi jednakrze gdy trzeba to trzeba a gadanie ze cywile niewinni giną tam akurat w państwie gdzie każdy ma kałacha i granaty w domu jest dość dziwne. To nie będzie wojna w której ktokolwiek zwycięży, będzie to długotrwałe ostrzeliwanie się rakietami i wzajemne oskarżanie się o rozpoczęcie tej wojny. Zauważcie tylko jedna rzecz, kiedy gdziekolwiek na swiecie wybucha jakiś konflikt G. Bush wygłasza orędzie i grozi interwencją (misją stabilizacyjną) tymczasem tutaj USA milczy, ciekawe czemu [;
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#14 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#15 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Taki może little offtop, i pierdoły (oby xd), ale co tam. Cytuj:
Jedyne pocieszenie w tym, że to nasze kochane polskie zadupie nie jest zbyt ważnym celem strategicznym... I może wszyscy zapomną o nas, i żadna kilkumilionokilotonowa bombka tu nie spadnie.
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 18-07-2006 o 10:40. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() W Izraelu napie*dalają się od kiedy pamiętam -.- Gdyby Żydzi nie zapragnęli powrócić na swe ziemie, a dobry Wujek Sam im na to nie pozwolił, to teraz mielibyśmy święty spokój. Czy Izrael istnieje czy nie, Żydzi i tak są wszędzie, więc po cholere im to państwo? -.-
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zbanowany
|
![]() Mój Tatko zawsze mawiał ,że jak chcą się strzelać zabijać to niech idą na pustynie odwalą się od ludzi i będzie git.Bo Oni zawsze się tam tłukli i zawsze będą ot takie chore narody
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() Afff... Tak sobie to śledze w telewizji i internecie i nachodzi mnie myśl.
Izrael atakuje Liban - dobra , ginie ok. 100 cywilów. No to w odwecie Liban bombarduje jakies tam miasto izraelskie, nazwy nie pamietam. Ginie dużo mniej cywili. Odpowiedz Izraela - "Będą dalekosiężne konsekwencje". No do cholery, czy Liban nie może sie bronić? Może mają czekać, aż Izrael ich wytnie? Druga sprawa: Izrael chce zniszczyc południe Libanu, doradza ewakuacje mieszkańców. Wszsystko byłoby ok, gdyby nie to, ze drogi są rozwalone, a izrael strzela do uchodźców... Generalnie jestem nastawiony neutralnie w stosunku do tego konfliktu, ale nie podoba mi sie zachowanie Izraela.
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
![]() |