Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > Grafiki

Notki

Grafiki Masz talent do grafik? Zamieść swoje prace tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 22-09-2006, 15:39   #1
slawekmag
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: [HACKED]

slawekmag ma numer GG 5665999 Send a message via Skype™ to slawekmag
Domyślny Petycja

Poprzedni topic MKM-a został niesłusznie wykasowany.

W tym topicu znowu chcę poruszyć sprawę MTA. MTA które już praktycznie nie istnieję. Więc chciałbym, aby lider, którego na forum nie ma już parę miesięcy został wywalony z pozycji lidera i został wybrany nowy lider. Byłyby to prawdziwy refesh a nawet praktycznie powstanie całkiem nowej grupy. Grupy która nie będzie już tak bardzo elytarna i łatwiej się będzie do niej dostać. Tutaj piszcie czy zgadzacie się ze mną. Tutaj możecie też napisać jeśli chcecie być jednym z dwu liderów.

Do Moderatorów.
Poprzedni topic został wykasowany całkowicie niesłusznie. Proszę najpierw czytać posty a nie usuwać topici na podstawie tytułu.

@2down

No to jest OK

To może Kuraj i MKM na dwóch liderów?
@down
Linka już nie ma. Jakby wrócił to nie mam nic przeciw aby został liderem. Co do poziomu to może dla ciebie nie jest wysoki.

Ostatnio edytowany przez slawekmag - 22-09-2006 o 16:13.
slawekmag jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 22-09-2006, 16:01   #2
Descartes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

Nie lepiej dodać drugiego lidera zamiast wywalać Linka? To on stworzył MTA i chyba mu się należy. A poziom wcale nie jest taki wysoki. ;p
Descartes jest offline  
stary 22-09-2006, 16:08   #3
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kuraj Pokaż post
Nie lepiej dodać drugiego lidera zamiast wywalać Linka? To on stworzył MTA i chyba mu się należy. A poziom wcale nie jest taki wysoki. ;p
Wywale go na zbity pysk za to ze polazl i zostawil wszystko.

Wybierzcie nowego lidera, ktory bedzie mial poparcie ludzi to go dodam na lidera, a starego wywale.
Dr. Omader jest offline  
stary 22-09-2006, 16:09   #4
MKM
Użytkownik Forum

MKM's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: Przemyśl

Domyślny

@edit
No wkońcu coś się dzieje Jak dla mnie Kuraj nadaje się na lidera, tym bardziej że wcześniej był już w mta...
Sam też mógł bym być jednym z liderów..

Ostatnio edytowany przez MKM - 22-09-2006 o 16:14.
MKM jest offline  
stary 22-09-2006, 17:09   #5
slawekmag
Użytkownik Forum

Domyślny

To jak Kuraj będziesz jednym z liderów?
stary 22-09-2006, 17:29   #6
Majines
Użytkownik Forum

Majines's Avatar

Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Grudziądz

Stan: Niegrający
Majines ma numer GG 280336
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MKM Pokaż post
@edit
No wkońcu coś się dzieje Jak dla mnie Kuraj nadaje się na lidera, tym bardziej że wcześniej był już w mta...
Sam też mógł bym być jednym z liderów..
Pokaż mi swoje grafiki, a powiem Ci czy się nadajesz. Lider musi znać się na rzeczy itp. blablabla. Aha Kuraj jak miałbyś zostać liderem to jakbyś miał to pokaż prace ręczne jeśli takowe wogołe robisz bo MTA nie ma się opierać tylko na no wiadomo pixelach. Bo jak chcecie pixarty to proponuje założyć grupę Pixartmaster czy coś... Nie żebym się przyczepiał "róbta co chceta".
stary 22-09-2006, 17:51   #7
Celoz
Zbanowany

Celoz's Avatar

Data dołączenia: 24 12 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
Celoz ma numer GG 2451090 Celoz ma login Tlenu Celoz@o2.pl
Domyślny

Podpisuję się pod tym!!
Celoz jest offline  
stary 22-09-2006, 17:54   #8
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Majin Vegeta Pokaż post
Pokaż mi swoje grafiki, a powiem Ci czy się nadajesz. Lider musi znać się na rzeczy itp. blablabla. Aha Kuraj jak miałbyś zostać liderem to jakbyś miał to pokaż prace ręczne jeśli takowe wogołe robisz bo MTA nie ma się opierać tylko na no wiadomo pixelach. Bo jak chcecie pixarty to proponuje założyć grupę Pixartmaster czy coś... Nie żebym się przyczepiał "róbta co chceta".
rotfl

Nie powinienem tu pisać, bo nie jestem w MTA, ale muszę.
Czyli liderem musi być człowiek, który potrafi rysować, a nie człowiek, który ma jaja i potrafi trzymać za mordy całą grupę?
Dżizzz.
stary 22-09-2006, 17:57   #9
slawekmag
Użytkownik Forum

Domyślny

No i właśnie Kuraj rządzi w grafikach a MKM nie jest złym grafikiem a i będzie potrafić dobrze prowadzić grupę.
Tylko duża wpadka z tym itemem w JPG

@edit
Decydujcie szybko to wyśle PW do Droma i będziemy mieli grupę.

Ostatnio edytowany przez slawekmag - 22-09-2006 o 18:03.
slawekmag jest offline  
stary 22-09-2006, 18:18   #10
MKM
Użytkownik Forum

MKM's Avatar

Domyślny

@Majin Vegeta
Pokazał bym swoje rysunki, ale niemam skanera, co do grafik to jest ich sporo na tym forum, jeśli chcesz to poszukaj.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
Czyli liderem musi być człowiek, który potrafi rysować, a nie człowiek, który ma jaja i potrafi trzymać za mordy całą grupę?
Lubie czasem coś narysować, zrobić jakąś grafike i potrafie jak to określiłeś trzymać za mordy, to raczej żadna filozofia. A jeśli nie będe dawał rady to poprostu się wycofam

Kuraj, a co ty o tym wszystkim sądzisz?
MKM jest offline  
stary 22-09-2006, 18:58   #11
- Prodigy -
Użytkownik Forum

- Prodigy -'s Avatar

Data dołączenia: 03 07 2006

Domyślny

Cytuj:
A poziom wcale nie jest taki wysoki. ;p
Kuraj, mam nadzieję, że patrzysz pod kątem ogółu, nie własnego talentu. Taka grupa ma być nie tylko po to, żeby zrzeszać znakomitych grafików, ale i po to, żeby wyszkolić nowych, wymienić się pomysłami i popracować nad swoimi umiejętnościami. Jedni są lepsi w odręcznym rysunku, inni w pixelartach, jeszcze inni bawią się flashem i animacjami. Jak widzisz ja również zajmuję się czymś związanym z grafiką (userbary) i też nie odrazu robiłem wszystko na wysokim poziomie (dalej nie robię ;p). Wydaje mi się, że taka grupa na prawdę mogła by pomóc niektórym rozwinąć swoje zdolności i rozbudzić kreatywność w tworzeniu grafik. Jestem jak najbardziej za "refreshem" MTA i liczę, że w końcu uda się znaleźć odpowiedzialne osoby na stanowiska leaderów. Tyle z mojej strony...

- Prodigy - jest offline  
stary 22-09-2006, 19:10   #12
MKM
Użytkownik Forum

MKM's Avatar

Domyślny

Tym razem chciałbym żeby grupa była dla zainteresowanych i robiących grafiki, a nie wyłoncznie dla osób które wybijają się wśrud innych talentem...
MKM jest offline  
stary 22-09-2006, 19:33   #13
Zalgadis
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica

Domyślny

jestem za tym co napisał Drom
Zalgadis jest offline  
stary 22-09-2006, 19:43   #14
Majines
Użytkownik Forum

Majines's Avatar

Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Grudziądz

Stan: Niegrający
Majines ma numer GG 280336
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany Pokaż post
rotfl

Nie powinienem tu pisać, bo nie jestem w MTA, ale muszę.
Dżizzz.

Sry, ale to jest forum, a nie partia polityczna. Jeśli już ktoś tworzy taką grupe (ta grupa jest już założona, ale to reaktywacja więc to tak jakby od nowa) to on musi mieć pojęcie o tym. Bo mam "jaja" potrafie pogadzać ludzi i rządzić to moge stworzyć sobie grupę, o kyórej nie mam pojęcia. Dobra nie ma co offtopować, będzie jak będzie ja się nie mieszam...
stary 22-09-2006, 19:44   #15
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

odbudowa mta na nowych zasadach i ze zmienionymi liderami- jestem w 100% za

Ale musze sie zgodzic z Ghostem, cholera no ja rozumiem ze jezeli to grupa grafikow, to lider musi sie na tym znac, ale wybieranie kto ma byc liderem kierujac sie tylko poziomem jego prac nie ma najmniejszego sensu.

Narazie na nikogo nie zaglosuje bo zbyt wielu kandydatow tu nie widze chyba w calym temacie tylko jedna osoba wyrazila chec prowadzenia grupy...

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Gtyk jest offline  
stary 22-09-2006, 22:46   #16
Descartes
Użytkownik Forum

Domyślny

Miło mi czytać swój nick w coniektórych postach. Myślę, że nadawałbym się na lidera, na pewno zmotywowałoby mnie to aby jeszcze częściej odwiedzać forum. A co do poziomu grupy, ja nigdy nie traktowałem jej jako zamkniętą grupę dla wybrańców... dla mnie grupa jest przede wszystkim dla tych, którzy chcą i lubią to robić, umiejętności tak naprawdę mają drugorzędne znaczenie, bo każdy się przecież uczy - ale przyznacie przecież, że być obeznanym w grafice/rysunku to coś dużo więcej, niż umiejętność robienia sigów userbarów na podstawie tutoriali, a takich na forum jest niestety bardzo dużo.

Cytuj:
Taka grupa ma być nie tylko po to, żeby zrzeszać znakomitych grafików, ale i po to, żeby wyszkolić nowych, wymienić się pomysłami i popracować nad swoimi umiejętnościami.
Tak, właśnie tak uważam. Ale chyba warto wyszkolić tych nowych poza grupą - pamiętam, że dla mnie dołączenie do MTA było jakby wyzwaniem, i to ono motywowało mnie do uczenia się. A jak nowi będą robić po kilka nędznych graficzek, każdy dołączy do MTA to jaki będzie sens istnienia grupy, uczenie ich podstaw?

A. Głosowałbym też za zmianą nazwy grupy. Ta jest zbyt hmm, można powiedzieć: egocentyczna...

Ostatnio edytowany przez Descartes - 23-09-2006 o 17:58.
Descartes jest offline  
stary 22-09-2006, 23:00   #17
Blacko
Użytkownik Forum

Blacko's Avatar

Data dołączenia: 28 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Hmm odtworzyć mta,czemu nie? Ale jak ktoś wcześniej wspomniał, jestem za tym by pixelartowcy/userbarowcy/signaturowcy założyli osobną grupę/grupy. A jeśli ktoś umie robić wszystkie z tych rzeczy, to kto zabrania nalezeć mu do wszystkich?

@Slawekmag
bo ja wiem czy kiedykolwiek byliśmy elitarni?

Ostatnio edytowany przez Blacko - 22-09-2006 o 23:02.
Blacko jest offline  
stary 23-09-2006, 08:25   #18
Drakon
Użytkownik Forum

Drakon's Avatar

Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Taka ławeczka za monopollowym
Wpisy bloga: 1

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Wszedzie
Drakon ma numer GG 3812510 Drakon ma login Tlenu drakon91@o2.pl
Domyślny

Jestem za.
I jednocześnie zgłaszam sie do grupy.
Dałem tam swoją kandydature ponad 2 miechy temu i nie uzyskałem odpowiedzi.
Po co komu lider który wogule nie zagląda na forum.
Proponuje by nowym liderem został Slawekmag

100 Anni Inter!!

Ostatni Odcinek Tibia Turnaments 2
Tibia Turnaments - Fake Story
Ukończony
Mni spis treści:
Str.1, Str.3, Str.4, Str.5, Str.5, Str.6, Str.7

Mój Deviant
Drakon jest offline  
stary 23-09-2006, 10:18   #19
MKM
Użytkownik Forum

MKM's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Blacko Pokaż post
Hmm odtworzyć mta,czemu nie? Ale jak ktoś wcześniej wspomniał, jestem za tym by pixelartowcy/userbarowcy/signaturowcy założyli osobną grupę/grupy. A jeśli ktoś umie robić wszystkie z tych rzeczy, to kto zabrania nalezeć mu do wszystkich?
To raczej nie możliwe aby moderator zrobił kolejną grupe która zajmowała by się robieniem grafik tylko innym sposobem. To tak samo, gdyby ci słuchający metalu chcieli inną grupe bo oni słuchają black metalu, a reszta słucha innej odmiany tej muzyki... Rysownicy ołówkowi tableciaże itd musieli by stolerować osoby które robią sygnatury/ubeki i pixelarty bo dwóch grup związanych z grafikami napewno nie będzie.

Trzeba coś ruszyć tym tematem i wybrać wkońcu tych liderów. Bo za rok tego niezreaktywujemy.
MKM jest offline  
stary 23-09-2006, 10:29   #20
Descartes
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
jestem za tym by pixelartowcy/userbarowcy/signaturowcy założyli osobną grupę/grupy.
Pomysł niezły. Ja do userbarów i sygnatur samych w sobie nic nie mam, to jest po prostu grafika, tylko, że małego rozmiaru. Problem tylko leży w tym, że większość z nich jest tworzona na podstawie tutoriali, a ich zrobienie to kilka kliknięć - a żeby mieć jakiekolwiek pojęcie o grafice TRZEBA umieć stworzyć coś od siebie, więc jeśli ktoś robi wyłącznie userbary i sigi z tutków to niezbyt nadaje się do grupy. No, i nie zapominajmy, że grupa MTA jest dla artystów wszelkiego rodzaju, nie tylko dla grafików.

Ostatnio edytowany przez Descartes - 23-09-2006 o 10:31.
Descartes jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania