Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 20-09-2003, 07:28   #1
rex
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Gdynia City

Domyślny a jednak hack

Hacking attack on Tibia's servers

In the night from September 17 to September 18 one of our servers was hacked. Unfortunately the hacker got access to our central database. Therefore we had to shutdown our complete service. We are currently patching all servers and changing important parts of our data structure to ensure more security in the future. A complete reset to a state before the hack is inevitable. Of course we will do our best to be online again as soon as possible and provide a compensation to all premium players for their lost time. In addition, we started investigations to identify and prosecute the hacker. More details about this incident will be announced once our normal web server is available again.

jakbym takiego gnoja dorwał w swoje łapy to by śmieć w szpitalu wylądował w śpiączce cholera coza skur***n je**** takiego to zap*******ć na miejscu. roz****ł bym mu kompa też. sorka ze takie ekscentryczne wzynanie moich uczuć do tego hackera ale mam ochote go zabić
co wy onim myslicie?? podzielcie sie swoją fantazją i marzeniami
rex jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-09-2003, 07:32   #2
Hukeram
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 09 2003

Domyślny

@UP:
Hmm...zaczynam wiezyc w ta plotke o niemcu ktory zabil kolege przez smierc swojej postaci...jak widac...ludzie sa nieobliczalni
Hukeram jest offline  
stary 20-09-2003, 07:36   #3
Wampirek
Użytkownik Forum

Wampirek ma numer GG 3088437 Adres Jabbera do Wampirek
Domyślny Ja tez

Tez mysle zeby skur****na zadzgdziac... Bo jak taki du*ek sie nudzi to postanawia zhacowac cos... i co? i tysiace ludzi sie nudzi:evil: no, ale tak na serio to zeby przynajmniej go zlapali
Wampirek jest offline  
stary 20-09-2003, 07:37   #4
rex
Użytkownik Forum

Domyślny

heh dobra 2 sprawy:
1. właśnie zauważyłem ze ktos mnie uprzedił tkim postem w dziale "Niusy" no ale kit ja chce zebyscie powiedzieli co myslicie o takim bezsensownym wybryQ tego hackera (oczywiscie mozecie pogadac na jakis inny temat przypadkowo tak jak to robicie w prawie przy kazdym poście : )
2. wiesz nie chodzi oto ale Qrde jakiś śmieć włamuje sie i pozbawia mnie możliwości gry, to jest poprostu chamskie!! wiec powiedzmy ze tylko bym go wysłał do szpitala
rex jest offline  
stary 20-09-2003, 07:39   #5
rex
Użytkownik Forum

Domyślny

aha no i żeby nie wyszło ze jestem samolubny oprucz tego ze pozbawia mnie możliwości gry pozbawia tez możliwości tysiącom innych graczy
rex jest offline  
stary 20-09-2003, 07:40   #6
Piew
Użytkownik forum

Piew ma numer GG 4978041
Domyślny

kur.. ludzie wy jeszcze jestescie na kompach co wy nie spicie wogle? ja sie ladnie wyspalem
Piew jest offline  
stary 20-09-2003, 07:42   #7
Piew
Użytkownik forum

Piew ma numer GG 4978041
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez rex

In the night from September 17 to September 18 one of our servers was hacked. Unfortunately the hacker got access to our central database. Therefore we had to shutdown our complete service. We are currently patching all servers and changing important parts of our data structure to ensure more security in the future. A complete reset to a state before the hack is inevitable. Of course we will do our best to be online again as soon as possible and provide a compensation to all premium players for their lost time. In addition, we started investigations to identify and prosecute the hacker. More details about this incident will be announced once our normal web server is available again.

jakbym takiego gnoja dorwał w swoje łapy to by śmieć w szpitalu wylądował w śpiączce cholera coza skur***n je**** takiego to zap*******ć na miejscu. roz****ł bym mu kompa też. sorka ze takie ekscentryczne wzynanie moich uczuć do tego hackera ale mam ochote go zabić
Ale koleś z ciebie po co to piszesz wszyscy o tym o tym wiedzą:/ ... chyba że se tylko posty chcesz nabić ;/
Piew jest offline  
stary 20-09-2003, 07:45   #8
rex
Użytkownik Forum

Domyślny

a ty poco mi otym przypominasz?? posty chcesz se nabic??
gdziesz juz widziłem taki napis z tym ze nie spimy wiec sse nabijasz posty tez
dobra olać
pozatym ja spałem tylko akurat juz sie obudziłem
a pisze bo mi sie nudzi! co mam robic wciskać refresh strony www.tibia.com z nadzieją ze sie wyswietli spis światów?? ?(
rex jest offline  
stary 20-09-2003, 07:57   #9
Hukeram
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 09 2003

Domyślny

Sorry za tzw.nabijanie postow...ale zapomnialem w poprzednim napisac...czy on nie mugl sie wlamac do jakiegos mniej waznego komputera ??...nie wiem...powedzmy jakiegos rzadowego...ale nie...musial akurat do serva tibii...ehh...swiat sie konczy...a niemcy nie chcieli isc na wojne...
Hukeram jest offline  
stary 20-09-2003, 07:59   #10
Yelen
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 09 2003

Domyślny

Kurna widze ze wszyscy glupieja z powodu Tibi ja tak samo a co do tego zabujstwa w niemczech co koles zabil swojego ziomka.To jestli w Tibi umiesz zabic to w realu napewno tez.(to tylko takie moje przemyslenie mozecie sie nie zgodzic).
Yelen jest offline  
stary 20-09-2003, 08:39   #11
Wampirek
Użytkownik Forum

Wampirek ma numer GG 3088437 Adres Jabbera do Wampirek
Domyślny Tibia

A co powiecie na to? Koles zostal spekowany i chcial sie zemscic na tym pk ale wykryl to CIP team i pomysleli ze chce wywolac wojne atomowa(wszedzie poison gasy )... wiem wiem piernicze od rzeczy ale ...jest nuuuudno...
Wampirek jest offline  
stary 20-09-2003, 08:48   #12
Phykson
Użytkownik Forum

Phykson ma numer GG 3819709
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Piew
Cytuj:
Oryginalnie dodany przez rex

Ale koleś z ciebie po co to piszesz wszyscy o tym o tym wiedzą:/ ... chyba że se tylko posty chcesz nabić ;/
Weź się od niego odczep. Sam ciągle posty nabijasz i są w dodatku bezsensowne,
Phykson jest offline  
stary 20-09-2003, 09:11   #13
Maxepe
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 08 2003

Maxepe ma numer GG 1114104
Domyślny Pozzostaje tylko nadzieja.

Pozostało nam tylko czekać i sie łudzić że zrobią to jak najszybciej.
Maxepe jest offline  
stary 20-09-2003, 09:25   #14
n3m3s!s
eX Moderator

n3m3s!s's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Piew
Czlowieku popatrz co ty robisz. Najpierw zacznij ocene od siebie a nie gadaj na innych. Po1 sam nie edytujesz postu. piszesz po 3 kolo siebie. Po2 masz 81 postow a jeszcze nei widzialem zednego sensownego
stary 20-09-2003, 09:30   #15
rex
Użytkownik Forum

Domyślny

ej dobrze skonczmy to napisałem ten temat zebyscie sie wpyowiedzieli na temat tego wybryQ a nie kłócili kto nabija posty (co prawda należało sie troche słówek do tego piewa )
rex jest offline  
stary 20-09-2003, 09:35   #16
n3m3s!s
eX Moderator

n3m3s!s's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck

Stan: Niegrający
Domyślny

Wydaje mi sie ze wiekszosc z nas (was) jakby wiedziala jak sie hackuje konta, uczyla sie hackerstwa, probowala cos w tym kierynku robic kradla by konta ile wlezie. Nieodparta pokusa, moze sprawdzenia sie, moze checi na jakies itemy. Nie wiem jakbym sie zachowal bo nie mam pojecia o hackowaniu ale bardzo by mnie korcilo

edit:
Jeszcze cos mi wpadlo do glowy. Hackowanie kont wykorzystal bym na wszystkich pkow ktorzy mnie zabili za free. Pozbawil bym ich itemow i moze kilku lvli. |)
stary 20-09-2003, 09:47   #17
rex
Użytkownik Forum

Domyślny

no napewno ale nie zeby odrazu taki numer wykręcać jak to jest teraz, ja bym uzywał hacka tylko dla osób które grają zeby zabjac swoich albo okradac itak juz biednych ludzi z rooka
rex jest offline  
stary 20-09-2003, 10:23   #18
Dark Ice
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 09 2003

Domyślny

Piew ty qrwa jakis smutny jestes czlowieku.Widze ze brak tibi daje sie odczuc kazdemu!Nie rozumiem co daje nabijanie postow skoro nie mowi sie nic madrego.I nie mowie tego do jednej osoby do wszyskich ktorzy mysla ze sa superowi i zawsze pisza madre rzeczy wiec przemyslcie to.
Ja tez nie zawsze pisze jak trzeba ale zawsze stram sie pomoc
Dark Ice jest offline  
stary 20-09-2003, 10:48   #19
Gorcik
Użytkownik Forum

Gorcik's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2003
Lokacja: Bieruń

Gorcik ma numer GG 6080500
Domyślny

Fajny gość ten haker, wy zamiast go pochwalić że się włamał do tibi to jesteście wkurzeni na niego wy uzależnione maniaki tibiańskie!!!
Nikt z was nie jest taki mądry żeby się włamać na servery, a sami byście chcieli ukrajść komuś konto, hehehe ale byly by jaja jakby postacie wszystkie usunął
Miałbym jakieś szanse i bym mógł grać na np. Danubi a nie na calamerze 8)
PEWNIE WSZYSCY MNIE ZGNOJĄ
stary 20-09-2003, 11:06   #20
rex
Użytkownik Forum

Domyślny

wiesz wogole co piszeSZ??!! on jest mądry? moze duzo wie ale jest głupi albo ma naje***e w czaszce, wez człowieku ty byś imał jakies szanse?? gówno wyobrażasz sobie jakby to było gdyby wszyscy do nowa musieli walic? wyobrazasz sobie 650 ludków w jednej chwili na rooku? ty bys miesiąc nabijał sobie 5 leveli!!
rex jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania