|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
|
![]() Jak powszechnie wiadomo, Folda to świetne miejsce do polowań, ale trzeba uważać. Jeśli jesteś nowy, nie schodź za głęboko pod ziemię, bo np. wpadną na ciebie 3 orc spearmanay i kaplica. Jeśli zejdziesz do takiego miejsca, gdzie wszędzie jest lawa i idzie się takim jakby wąskim "chodnikiem" OD RAZU Z TAMTĄD ZNIKAJ!!! Można tam spotkać fire elementale, które spalą cię na skwarek w ciągu kilku sekund, nic miłego
![]() A jeśli masz słaby ekwipunek to w ogóle nie idź na Foldę bo zginiesz od rotów i będzie lament ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj
![]() |
![]() Echhh, za pozno, ja juz sie spotkalem z Fire Elementarem, dwa uderzenia przezylem (zostalo mi z 20 HP), niestety, nie zdolalem uciec przed trzecim uderzeniem i poszedlem do piachu. Ale miejsce fajne, znalazlem takie skarby, jak:
- baga pelnego viking helmetow (jakis biedak nie wiedzial, ze mozna opylic ![]() - brass armora na ziemi (j.w.) - forse na ziemi (no coz, tu to wogole nie rozumiem, byo to ok. 50 GP)
*&&&**********&&&&&&**&&& &***&********&&****&&&***& *&***&******&&******&&&***& **&***&***&&&***&&***&&&***&***&&& ***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***& ****&*******&&******&&***&*******& *****&*****& &&****&&*****&*****& ******&&&&&***&&&&&&*******&&&&& |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2003
Lokacja: w domu
Stan: Na Emeryturze
Imię: Krzysiu Malutki
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 79
Skille: 85/83
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() no wlasnie za puzno gdy tam bylem mialem 18 lvl i napadly mnie az 2 FE i doszedlem az do polowy =]
calkiem dobry rekord =] a doszedlem do 2 drabinki i tam byly wlasnie 2 i zaczolem uciekac no ale mnie wkoncu zabily =[ bylem na foldzie pierwszy i ostatni raz =] |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2003
|
![]() ja tez raz bylem aleee barrdzo dawno ii baaardzo krutko zabilem tyylko kilka trolli i poszedlem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2003
Lokacja: Gdynia
Stan: Na Emeryturze
Imię: Mike Dragonbreath
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
Poziom: 50
Poziom mag.: 46
|
![]() A ja tam ciągle chodziłem poprzednią postacią,
miałem maga i od 8 lvlu spokojnie dojechałem do 14 kiedy to 3ba było pójść na coś silniejszego ![]() w zasadzie to zabijałem tam tylko roty, mino, trolle i orki, ale nie robi. Szybko exp rósł, do czasu...gdy musiałem uciekać przed niejakim "Mazuron" który jest normalnie mass killerem. Gość niby nie wysoki lvl 21 chyba, ale atakował tylko słabych :/ ah ta Isara, ciekawe czemu się z tamtąd wyniosłem? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 10 2003
![]() |
![]() Tak czytam ten temat i to miejsce mnie bardzo zaciekawiło... Tylko czy moglibyście mi powiedzieć, gdzie jest ta Folda???????????????????????????
Mieszkam w Ab, czy będę mogła tam dojść???????? Z góry thx 8) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2003
Profesja: Knight
Świat: Rubera
Poziom: 50
|
![]() na zachód od AB
na mapie: http://www.tibia.pl/images/mapy/pozostale/respawn.gif w lewym górnym rogu takie biale nawet podpisane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 10 2003
![]() |
![]() A czy ta folda jest tylko dla pacc?
Bo z tego, co widzę to trzeba do niej dopłynąć... Odpowiedzcie, plz... ![]() Z góry thx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2003
Stan: Niegrający
|
![]() Nie, Folda nie jest tylko dla pacc tylko dla wszystkich. Poza tym na Folde trzeba uwarzac rownierz ze wzgledu na pk.
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2003
|
![]() Folda nie jest PACC. Ja mam Free Accout i moj kumpel tez i jakos tam poplynelismy. Ja zabijalem na 9 lvl bez problemu mnostwo Forst Trolli. Stracilem 5 hp bo nie zdazylem podniesc wloczni podczas ataku 2 Trolli
![]() ![]()
![]() |
#11 | |
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
![]() 2 krodkie rady: Na PvP nie zagladaj do cudzych lootbagow (ciekawosc skraca zycie) Na non PvP nie trudz sie z robieniem lootbaga (nerwy skracaja zycie, a i tak nie doniesiesz go do depo).
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 11 2003
|
![]() Ja wsumie nawet nie wiem gdzie jest ta folda
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Ja kiedyś w zamku ze smokiem koło Ab znalazłem faaaaaaaajny lootbag. Ktoś chciał go wciągnąć, ale dziura się okazała zasypana. My z kumplem go wzięliśmy, donieśliśmy do AB i sprzedaliśmy wyszło ponad 600gp na głowę!! to był fart niezły, ale jeśli tworzysz na PvP swój lootbag i masz niski level (do 20-25) to miej swój lootbag ciągle przy sobie, nie ukrywaj bo mogą szachnąć łatwo. Zresztą w ogłóle nie można uklrywać
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
|
![]() Ja się na folde wybieram i mam co do tego pytanie:
Z którego portu wypływa się na folde ? Jest jakis northport czy co ten? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Buuuuu
|
![]() Nie, idz od Carlin max na Polnoc a pozniej wzdlurz brzegu na Zachod, nie mozesz przegapic bo tam nic innego niema
![]()
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
|
![]() A czy opłaca mi się na 12lvl ze skillami 38\33, Knightem grając płynąć na folde? Moje wyposażenei to scimatar ,dvarfen shield,scale armor,brass legs,soldier helmet. Czy na folde płynąć czy na coś innego??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 02 2004
Lokacja: Poznan
![]() |
![]() mialem malego pecha(a raczej duzego).
poszedlam na folde i pozabijalem frost trolle poznij byla tam taka dziura i tam sie wspialem po linie znalazlem tam polar beary okazalo sie poznij ze che isc z tam tad a tam gdzie byla dziura byla ona zasypana. (nie mialem shovel)poznij przyszedl gosc i uratowal mnie więc co z tego wynika?? pewna rada NA FOLDE BIERZ ZAWSZE I SHOVEL I LINE PAMIENTAJ ZAWSZE
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 11 2003
Lokacja: Łódź
|
![]() Mam foldy serdecznie dosyć. Gdy wreszcie wskoczył mi tam wyczekiwany lv i wracałem do wyjścia i spotkałem gościa który zapytał: Cytuje : br?.
A potem dostałem fire bombą gfb i z kuszy i po wszystkim. FOLDA DO DU....!! (Cenzura) ------------------ Player on the trimera.
![]() |
#19 |
Guest
|
![]() eeeee tam wy gadacie takie straszne zeczy o tej foldzie bylem tam nic strasznego przyjemne frost trole troche grozniejsze polar bear'y (podkreslam ze mam 8 lvl)a tak to tam nic niema chyba ze w podziemiach tam bylem tylko troche bo mi sie pochodnia skonczyla a ogółem to jest ZAJEDWABISTA
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 10 2003
|
![]() czy z venore dostane się na foldę a jak nie to z jakiego miasta ??
|
![]() |
![]() |