|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jestem pewien, że na tym forum jest conajmniej kilkadziesiąt osób które mają telefon w MIXie Plusa lub Orange. Chciałbym się dowiedzieć, które jest lepsze, i za co DOKŁADNIE trzeba płacić. Wiem, że w Orange płaci się miesięcznie 25zł np. przelewem bankowym i tyle samo dostaje się na konto. Za to w Plusie trzeba doładowywać konto za 30zł miesięcznie. Chciałbym jak najtańszą opcje, ponieważ telefon jest mi potrzebny głównie do smsów i czasem do dzwonienia.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Ja mam MIXPlusa i nie narzekam, są fajne pakiety do rozmów za darmo a i telefony są dosyć tanie. O Orange niewiem w zasadzie nic bo cała moja rodzina ma Mix'a =] Wybór nalezy do Ciebie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: ElblągŚwietnaMieścina LiczbaPostów: NieWięcejJakJegoIQ UlubionePowiedzonko: Buta humak, goshak pixo.
Stan: Początkujący
Imię: Prosze jedengp
Świat: Isara twa stara
Poziom: 1:(
Skille: 1337/-6
Poziom mag.: 9?
|
![]() Wybierz Heyah - 0gr do wszystkich sieci. Masz najtanisza opcje : ]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() MixPlus jest dość ciekawy. Jeśli chodzi o Orange to nigdy sie do tej sieci nie przekonam.
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
przeczytalem dokladniej regulamin i mają punkt w ktorym pisza ze w kazdym momencie moga z tego zrezygnowac... innych haczyków nie ma ;] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Do tych co się wypowiadali: Czy w Plusie/Orange trzeba płacić coś poza telefonem (wybiore za złotówkę, i tak są fajne =)), starterem, a potem co miesiąc te 30zł w Plusie czy 25zł w Orange? Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Rethfing on Aldora - 01-10-2006 o 21:34. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
|
![]() Tiaa te 0 gr do wszystkich w heyah to lekka ściema, bo musisz wysłać sms'a za 5zł i masz te darmowe sms'y na tydzień..
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Down: Do cholery, TAK. Ile razy mam to powtarzać ? Jeżeli w Mixie też doładowujesz konto to zapewne jest tak samo jak w telefonie na kartę.
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 01-10-2006 o 22:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Edit: Napisałeś w PLUSIE na KARTĘ. A mi chodzi o mixa ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Rethfing on Aldora - 01-10-2006 o 22:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Eee, jeślim dobrze przeczytał, Yoh tu trochę w błąd wprowadza. Otóż w mixie...
Podpisuje się umowę. W zależności od telefonu i/lub wysokości doładowania, trzeba przez 24/30/36/42 miesiące co miesiąc kupować doładowanie (30/50/ileśtam zł). Jest to trochę wiążące, taki jakby abonament xD Ale ja mam mixa w Plusie i nie narzekam. Co do zielonej sieci (orange) - nie mam pojęcia jak tam jest.
![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
|
![]() Yoh wprowadza w błąd. Tekst z ulotki:
Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() No i jeszcze z tym telefonem za 1 zł to też nie jest tak kolorowo. Jak kupisz telefon za 1 zł, to przez 24, 36 lub 42 miechy płacisz 50 zł miesięcznie (chodzi o te lepsze telefony). Telefon który ja teraz mam w mixplusie można było kupić za 1 zł (płacąc 50 zł miesięcznie przez 36 miesięcy).
Sam mam telefon w mixplusie i nie narzekam, chociaż pakiety są mi zbędne, bo nikt z moich znajomych nie ma plusa. A kiedy kupowałem telefon (jakieś pół roku temu) to jeżeli dobrze pamiętam, to telefony w orange w mixie były droższe.
![]() |
![]() |
#14 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 03 2006
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Byłem dzisiaj w salonie Plus i Orange. Decyduje się na Orange, ze względu na niższy "abonament" miesięcznie (25zł).
Nie rozumiem postów powyżej... Trzeba jeszcze miesięcznie płacić za telefon? (osobno?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() O lol, jak to nie rozumiesz?
MIX to nic innego jak abonament 25cio złotowy z możliwością zwiększenia kwoty w systemie pre-pay~. Innymi słowy, podpisuje sie umowę, że w ciągu 24/36 miesięcy będzie się zasilało konto kwotą nie mniejszą niż 25/30 zł miesięcznie w przypadku telefonów mniej "trendi". W przypadku tych na maxa "dżejzi" ta kwota oscyluje w granicach 50/60zł bądź wydłuża się okres płacenia. Ostatnio edytowany przez emilok - 02-10-2006 o 14:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() W końcu co nie co zrozumiałem ze strony orange, i widze, że jak się chce mieć wypaśny telefon to trzeba dodatkowo zapłacić przy podpisywaniu umowy. Dzięki wszystkim bardzo za stracony czas ^.^
|
![]() |
![]() |