Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-08-2004, 17:33   #1
Muszufasa
Użytkownik Forum

Muszufasa's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2004
Lokacja: Wrocek (Thais)

Stan: Niegrający
Imię: Lezli
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Malkavians
Świat: Hiberna
Poziom: 63
Skille: 87/74
Poziom mag.: 18
Smutny Jak to jest gdy wchodzi sie tam dzie nie trza

Ja przekonalem sie zeby nie wchodzic w miejsca dzie napisane jest naprzyklad danger albo cos w tym stylu.

Pomyslcie Lv 13 a ja wybralem sie na zwiedzanie Hellsgate bo ktos zostawil otwarte drzwi wejsciowe jak zobaczylem teleport to fiu i juz jestem wokul lawa wychodze na gore a tam co DS oczywiscie nio i wtedy wlaze na kanal help tam kolo mowi ze mi pomoze. Mial 70lv pomogl mi bardzo ale niestety nie wystarczajaco i dead

Za drugim razem na 17 lv wlazlem w dziure na desert questa i okazalo sie ze ni ma wyjscia wiec zaczolem go szukac najlepsze bylo to ze ni mialem torchow fooda i UH po zabiciu z wielkim trudem jednego fire devila i beholdera
zpenetrowalem cala jaskinie aby zginoc z macek slima

Jezeli ktos kiedys wlazl dzies dzie nie powinien to niech napisze bede szczesliwy ze nie jeste sam

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-08-2004, 18:48   #2
marred
Użytkownik Forum

marred's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj

marred ma numer GG 2185588
Domyślny

Tibie poznalem klikajac w banner w Red Dragon. Na bannerze byl napis: "You will never forget your first dragon". I to jest prawda. Bylem kolo kazo i patrze tabliczka: "Danger! Dragon". Mysle sobie, co tam pewnie kituja i nie ma tam smoka (mialem wtedy 13 lvl ryc), wszedlem i potem jak sie kurzylo, jak zwiewalem, ale zdazylem, smok mnie na szescie nie drasnal. Od tamtego momentu juz nigdy nie wlazlem do miejsca z taka tabliczka bez upewnienia sie na forum, co tam jest ;]
**&***&***&&&***&&***&&&***&***&&&
***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***&
****&*******&&******&&***&*******&
*****&*****& &&****&&*****&*****&
******&&&&&***&&&&&&*******&&&&&
marred jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-08-2004, 20:38   #3
M_a_c_i_e_k
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Mielec

M_a_c_i_e_k ma numer GG 6336028
Domyślny

Elo!

Marred opisz mi dokładnie to miejsce bo wydaje mi się że wlazlem tam gdzie ty na 8 lvl Wyszłem po drabinie z jaskini a nie miałem łopaty,a dziura byla zakopana. Z lekkiimmmm dygiem zaczolem szukać innej drogi. Idac na lewo zobaczylem ciało smoka , a na prawo caiała ludzi i kilka potionów. Wiec nie szłem w stronne smoka i i trupów, trzymalem sie zbocza gór (było to takie boczne wcięcie w pasmo gor jeżeli można to tak nazwać). Szłem dalej lecz nie znalałem mostu ani innej jaskini ( nie szukałem dokładnie). Postanowiłem isc do wgłebienia weszłem ale nie mineła 1 sekunda i postanowiłem wracać. Wkońcu to był smok! Ale fuksem Przeżyłem, uderzył mnie tylko raz z ognia i uciekłem. Nie cieszylem się zbyt długo szukajać jedzenia zdesporowany weszłem do jednej jaskini z BH tu też przeżyłem ale potem miałem mniej szczęscia Jelonek za którym się rzuciłem doprowadził mnie do PK, jakiegoś pala ktory mnie zabił
M_a_c_i_e_k jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-08-2004, 20:48   #4
Makrela
Użytkownik Forum

Makrela's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2004
Lokacja: Morze ( no gdzie może mieszkać Makrela jak nie w morzu)

Stan: Aktywny gracz
Imię: Makrelus
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 52
Skille: 21/27;)
Poziom mag.: 53
Makrela ma numer GG 2195634
Domyślny

Dwa razy wszedłem do dziury albo po schodach, a tam skorpion, zatruwa mnie i dead. Kilka razy wszedłem do innych miejsc, gdzie było pełno potworów, ale przeżyłem BTW: fajnie brzmi: zginąc z macek slimea Wg mnie slime nie ma macek
stary 25-08-2004, 21:02   #5
aktus
Użytkownik Forum

aktus's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Bezdomny z Gor Krańca Swiata

aktus ma numer GG 6005132
Cool

re up: pieron go wie czy ma czy nie ma w sumie... beholder ma na 100%
na foldzie jest tez cos takiego ... uwaga minotaury czy cos... doszedlem do wniosku ze minoski to minoski. dobrze ze klepalem akurat bp hmm to mialem na mino archera... tak to jest jak sie chodzi low levelem gdzie sa tabliczki...

aktus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-08-2004, 22:21   #6
Lord Warlocks
Użytkownik forum

Data dołączenia: 13 08 2004

Domyślny

Ja kiedys kolo thais w jakiniach trli znalazlem dziure a obok tabliczka pisalo na niej cos a dimaentach wiec zachecony weszlem a tam slimy!!! nie ma rope hole. Jakim
Lord Warlocks jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-08-2004, 23:51   #7
Muszufasa
Użytkownik Forum

Muszufasa's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2004
Lokacja: Wrocek (Thais)

Imię: Lezli
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Malkavians
Poziom: 63
Skille: 87/74
Poziom mag.: 18
LOL

Te macki slime jakos tak mi naszly na jezyk

Ale ciesze sie z jednego nie jeste jedynm ciekawskim ale wiekrzosc z was ma wiecej szczescia
stary 26-08-2004, 12:57   #8
Earl
Użytkownik Forum

Earl's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Krakow

Stan: Na emeryturze
Domyślny

hmm.... Raz wszedlem do MinoHell, bo nie wiedzialem ze to tam jest (kolo 5 lvl). Pech chcial ze byl full resp, a mi sie lag trafil. Drugi raz (calkiem nie dawno) wszedlem na gorke z Hunterem (tyle ze po pierwszym strzale zszedlem z niej)
Earl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2004, 15:38   #9
Darean
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 08 2004

Domyślny

Mi zdarza sie to CH##ernie czesto!!!

Np bylem pallym 20 lvl huntowalem sobie na PoH

Ide jak mi Pan Bóg przykazal a tu co?! dziura zchowana za drzewem! ja wpadam mialem dokaldnie 1 sec zycia w tej dziurze.... po chwili komunikat You are dead!!
Patrze na community a tu napisane ze mnie orc warlold u##bal

Tak samo patzre wszyscy uciekaja od strony venore a ja grzecznie wracam z huntu i niose sobie 3k! a tutaj mi wyskakuje kolo lvl 25 knight i wydziera ryło HELP PLZ! GS!

Ja jak oczywiscie pzrystao na palladyna na 20 lvlu zaczalem uciekac i przy okazji walic z boltuw na cale szczescie mi sie udalo przezyc (NIE TO NIEMOJA ZASLUGA! GS MIAL RED LIFE! a kolo na 80 lev akurat pzrechodzil.... )
Darean jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2004, 15:55   #10
Uncle Warrior
Użytkownik Forum

Uncle Warrior's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!

Domyślny

Ja kiedys zwiedzalem sobie d mines kolo kazz i zgadnijcie co? Zszedlem na pietro z dwarf guardami _-_ bylem sorcem chyba 14 lv bez uhow i z p setem dead po dwoch ciosach heh no ale kazdy uczy sie na bledach
Nie ja... bo bylem tam drugi raz i nie pamietalem ktore pietro bylo z guardami _-_ dead jeszcze raz lol To byla najglupsza rzecz jaka zrobilem (2 razy ^^)
stary 27-08-2004, 00:27   #11
resurrection
Użytkownik Forum

resurrection's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004

Domyślny odp

3 poziom podziemi na foldze - schodzę sobie grzecznie z drabinki, tylko po to, zeby ujrzeć - You are dead. [thx fire elemental!] miałem 13 level
innym razem - też low level - na północ od carlin jest amazon camp. whcodz sobie po drabinkach na górkę, pogryzając przy tym batona, wszedłem na bodajże przedostatnie piętro, ostatni kęs... i dead. powód? - witch. przez głupiego batona, inaczej bym chyba zdążył uciec :tongue:
resurrection jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania