|
Notki |
Grafiki Masz talent do grafik? Zamieść swoje prace tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 12 2005
Lokacja: Pakistan
Stan: Niegrający
Imię: Pan Paniowski xD
Gildia: Meneland explorers
Świat: kula ziemska
Poziom: 999
Skille: 999/999
Poziom mag.: 99
![]() |
![]() JAK ZPIXELOWAĆ METALOWĄ PŁYTĘ
Poradnik nie będzie długi aczkolwiek dam ładny efekt, dzięki temu tutkowi możecie nawet fajne back'i na menu robić bo na metalowej "płytce" menu wygląda "twardo" ;] 1. Paleta... Masz z nią problem? Pożycz se ode mnie: ![]() 2. Let's go! ![]() 2.1 Zrób jakiś mały prostokącik, żeby niebył zaduży tak gdzieś 50x30-70, wypełnij go szarym kolorem, w moim tutku użyłem koloru który jest zaznaczony kolorem czerwononym na pasku odcieni: ![]() 2.2 Teraz, wzdłuż jego lewej i górnej krawędzi (prostokącika) dorysuj jasny odcień koloru szarego (na moim pasku zaznaczony zielonym) a wzdłuż jego prawej i dolnej krawędzi dorysuj ciemniejszy odcień szarego (na moim pasku czerwony) od tła. To nada płytce efekt wypukłośći. ![]() 2.3 Nastęnie, zaczynając od lewego górnego rogu płytki zacznij "maziać" super jasnym odcieniem szarego ale nie białym(u mnie na pasku kolorem zielonym[dokładniej pokazane na obrazku]) ale im dalej od lewego górnego kąta tym żadsza powinna być "maziaja". W lewem górnym kącie zrób kwadracik 2x2 o superjasnym odcieniu szarości. Teraz od prawego dolnego rogu płyty rób podobną pracę lecz superciemnym odcieniem szarości. 3.DODATKOWO Jeżeli komuś nie wystarcza taki outcome, może dodać takowe odblaski o kącie 45 stopni: ![]() Outcome w wersji nie przybliżonej zbadajcie sami, i hope u like it! Wreszcie tuta napisałem ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Brzydkie. Nie wygląda jak "płytka metalu".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Mogę to łagodniej określić - strasznie wystylizowana. Ale pewnie się przyda tym, którzy zwykli cieniować od lewej do prawej.
Ostatnio edytowany przez Descartes - 01-04-2007 o 21:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Giżycko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matekaratek
Świat: Broa
|
![]() Cytuj:
![]()
a kto nie jest z nami w klubie - niech go piorun trzaśnie. Oby nasze wszystkie prace były najpiekniejsze inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze. Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym... |
|
![]() |
![]() |