Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 06-01-2004, 05:37   #1
Szatan-zg
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 11 2003

Domyślny Nadzieja dla NON PvP!

Na forum strony Tibia.com, znalazłem ciekawy tamat. Oto co napisał założyciel tematu:

Maybe....

I was reading a post about loot being returned, it would be great if people did that, but, it doesnt.
Very rarely anyway.

If CIP could make a system like depot boxes, YOU open it, its YOUR stuff, maybe when you open your dead body (where you died) when YOU open it, YOU get YOUR loot back, and other people get the message "Sorry, not possible."

Just an idea

A to dostał w odpowiedzi:

CIP is studying implementing something like this for non-PvP worlds like yours, but they are still to find the perfect solution.

W sumie nic ciekawego gdyby nie to, iż tę odpowiedź napisał Excessus, GM i MOD. Czyżby oznaczało to rozwiązanie największego problemu Calemery i Secury?

(Dla nieznającego angielskiego, GM Excessus napisał, że CIP testują rozwiązenie dla plansz NON PvP, które pozwoli jedynie osobom które zabiły potwora na otwarcie ciała)

Adres tamatu: [Click-Me]

@RE-DOWN: SORKA! Spaliłem nie ten temat włączyłem i bezmyslnie użyłem kopiuj wklej. Ale taki team o którym pisałem też jest i o niego mi chodziło, sorka za pomyłke
Szatan-zg jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-01-2004, 06:14   #2
Polinik
Na emeryturze.

Polinik's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Szatan-zg
maybe when you open your dead body (where you died) when YOU open it, YOU get YOUR loot back, and other people get the message "Sorry, not possible."

(Dla nieznającego angielskiego, GM Excessus napisał, że CIP testują rozwiązenie dla plansz NON PvP, które pozwoli jedynie osobom które zabiły potwora na otwarcie ciała)
Jakiego znow potwora? Nie chodzi o lootowanie stworow, a o odzyskiwanie TWOICH przedmiotow z TWOJEGO ciala (jesli zginales).
Polinik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-01-2004, 06:48   #3
marred
Użytkownik Forum

marred's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj

marred ma numer GG 2185588
Domyślny

Rzeczywiscie, chyba tylko z ciala naszego po smierci. Dla non PvP nie widze sensu takiej zmiany. Dlaczego? A jak gdzies za daleko pojde i jakis potwor mnie zabije? To przeciez nie pojde tam w jakims kiepskim sprzecie, aby to odzyskac. A jak zgine z kolegami na huncie? To kto wezmie moj sprzet? Widze to bardziej dla serwerow PvP, gdy ktos nas peknie, ale sa tez takie same minusy jak dla non PvP. Pomysl bylby dobry, gdyby chodzilo o potwory.

Re down:

Tak, tak, bardzo zrozumiale, w 80% to samo co ja...
**&***&***&&&***&&***&&&***&***&&&
***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***&
****&*******&&******&&***&*******&
*****&*****& &&****&&*****&*****&
******&&&&&***&&&&&&*******&&&&&
marred jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-01-2004, 20:10   #4
Master blake
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 12 2003

Master blake ma numer GG 3971309
Domyślny

hmm... pomysl beznadziejny, a to z 2 wzgledow:
1)kto zabierze twoje rzeczy z hunta, jak zginiesz?
2) wyobraz sobie sytlacje, ze knightem na 50 lvl bijesz smoka, straciles ze 4-5 uh (bo smok wlail z kombosa), a tu nagle wbija sie mag na 20lvl i zabija smoka z sd... zabiera loot, a ty mozesz mu naskoczyc...

Jedynym w miare trafnym rozwiazaniem dla punktu 2, jest wprowadzenie tego, ze jezeli dostaniesz za smoka 351 expa, a ten koles 349exp, to tobie przyznaje sie loot....

ps: mam nadzieje, ze powiedzialem to zrozumiale.
Master blake jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2004, 06:04   #5
Szatan-zg
Użytkownik Forum

Domyślny

Ostatnio ide sobie załatwić Slima pod Carlinem a po drodze zaatakował mnie straszny Bug. Mysle sobie może wiśienki dostane, więc dostał raz z FS'a i padł. Nagle podbiega jakiś LoL, zabiera ciało więc myśle "dopiero na maina wyszedł". Biore, na gościa look a tu się okazuje, że on ma 16 lev....
16 lev kradnie ciało BUGA gdzie może być max: 6gp i 3 wiśienki...
Gdyby był update który pozwala na otwarcie ciała temu który zabrał najwięcej hp potworowi, skońzyło by się nie tylko takie Looterstwo jak w przykładzie.

PS. Dziśaj jakiś Polak zabrał mi z ciała mojego ubitego mino guarda wędke. Wędki jeszcze nie mam a bardzo chciałem połowic
stary 07-01-2004, 09:25   #6
Bloody_Izual
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 09 2003

Bloody_Izual ma numer GG 6608391
Domyślny

Nie łatwie zrobić żeby można było dac jakieś upoważnienie dla gracza żeby mógł wziąść mój sprzet bo wątpie żeby ktoś targał ci ciało;/
Bloody_Izual jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2004, 09:48   #7
Jedi
Użytkownik Forum

Jedi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2003
Lokacja: Kołobrzeg City

Stan: Na emeryturze
Jedi ma numer GG 2163513
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Szatan-zg
Ostatnio ide sobie załatwić Slima pod Carlinem a po drodze zaatakował mnie straszny Bug. Mysle sobie może wiśienki dostane, więc dostał raz z FS'a i padł. Nagle podbiega jakiś LoL, zabiera ciało więc myśle "dopiero na maina wyszedł". Biore, na gościa look a tu się okazuje, że on ma 16 lev....
16 lev kradnie ciało BUGA gdzie może być max: 6gp i 3 wiśienki...
Gdyby był update który pozwala na otwarcie ciała temu który zabrał najwięcej hp potworowi, skońzyło by się nie tylko takie Looterstwo jak w przykładzie.

PS. Dziśaj jakiś Polak zabrał mi z ciała mojego ubitego mino guarda wędke. Wędki jeszcze nie mam a bardzo chciałem połowic
Lol! I co zrobiles temu od Buga?
stary 07-01-2004, 10:00   #8
Szatan-zg
Użytkownik Forum

Domyślny

Zawsze jak spotykam się z takim lub gorszym zachowaniem robie to co nastepuje:
-Jeśli to niepolak wale poprostu "LoL" i ide sobie.
-Jeśli Polak daje polskie wulgarne słowo i też sobie ide
Czasami aż chce się takiemu walnąć, ale ta moja Calmera...
stary 14-01-2004, 19:50   #9
Matises
Użytkownik Forum

Matises's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2003
Lokacja: Poznań

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Lunara
Poziom: 80
Skille: 78/74
Poziom mag.: 7
Matises ma numer GG 3669215
Domyślny

No tak ale skąd wiesz kto zabije potworka jeśli np z kimś nawalasz i maciev te same levy np. ale mogło by być fajnie jak by tak zrobili

Since 2004 Black Rose Order.
Matises jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-01-2004, 20:47   #10
Dark-Xaero
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 10 2003
Lokacja: Abstrakcja Słów

Gildia: Poezja Nut
Domyślny

nom a mi sie to podoba bo jak zgine nikt nie bedzie otwieral mojego ciala !, przynajmniej bedzie mniej thiefof
Dark-Xaero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania