| 
 | |||||||
| Notki | 
| Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. | 
|  | 
|  | Opcje tematu | 
|  22-07-2005, 17:58 | #1 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 02 06 2004 Posty: 117   |  Dziwny Jezyk (Mam tłumaczenie :D) W pewnej bibliotece znalazłem pośród innych 7 książek opisujących dzień po dniu bobyt pewnego 'explorera' w malym miasteczku gdzie ludzi mówią językiem 'gharonk' i teraz mam pytanie co to za miasto.  chciałem tam iść zagadac do kogos ale nie wiem jakie to jest miasto, może ktos sie orientuje? dam tutaj pierwsze linijki pierwszej książki: Notes about gharonk language ... On my journeys, one day I found a nice, little city. Not too many people lived there, and they spoke a strange language. After trying to speak to some of it's inhabitants, I found out, that they call this language "gharonk". w następnych kolo opisuje postępy w jego nauce języka i daje przykłady tłumaczeń róznych słów. w ostatniej pisze ze wszystkie poznane słowa spisał w tabeli z której być oże kiedys ktos bedzie chcial sie uczyc, niestety tej tabeli tam nie bylo ale itak w tych 7 ksiazkach jest duzo slówek. teraz pytanie co to za miato?! elfy raczej odpadaja bo troche za ostry język... może orcki albo mino... chociaż w pierwszej książce pisze ze to ludzie (peoples) zamieszkuja to miasto, ale tylko w pierwszej, w nastepnych mówi o nich 'mieszkańcy' więc moze jednak chodzic o inną rasę... 
				__________________ Fuck The System | 
|   |   | 
|  | 
|  22-07-2005, 18:13 | #2 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 15 08 2004 Lokacja: nie rozumiem pytania Wiek: 37 Posty: 263 Stan: Aktywny gracz Imię: Veneos Profesja: Elite Knight Gildia: Perly Lotry Świat: Calmera Poziom: 75 Skille: 82/81 Poziom mag.: 6   |   Najlepiej zamiesc tu te wszystkie teksty to zobaczymy co da sie zrobic. 
				__________________ Linux is like a wigwam - no Windows, no Gates, Apache inside.    | 
|   |   | 
|  22-07-2005, 21:17 | #3 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 18 06 2004 Lokacja: Silesia Wiek: 36 Posty: 70 Imię: Czarownik Iwanow Profesja: Master Sorcerer Świat: Pacera Poziom: 67 Skille: 21/27:] Poziom mag.: 60 |   a skąd książeczki ? 
				__________________   | 
|   |   | 
|  23-07-2005, 09:38 | #4 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 28 06 2005 Lokacja: Belchatow rulez Wiek: 31 Posty: 36 Stan: Aktywny gracz Imię: ............. Profesja: Knight Gildia: niestety Świat: harmonia Poziom: 8 Skille: 43/44 Poziom mag.: 3   |   wiem wiem wiem... moze chodzi o new update np. to miasto beda zamieszkiwac jakies potworki tak jak AB zamieszkuja elfy, nie chyba dobrze rozumiem 
				__________________ lvl 8...   mlvl 3...   skills 43/44   eq: plate set, dragon hammer(war hammer), crown helmet, lether boots, guardian shield...   serv HAIL HARMONIA       a nicku nie podam ;p | 
|   |   | 
|  23-07-2005, 17:41 | #5 | 
| Guest Posty: n/a |  ale Ale skad te ksiazki wytrzasnales ? :> | 
|   | 
|  23-07-2005, 18:16 | #6 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 15 09 2004 Lokacja: Iława Posty: 103   |   Cytuj: 
  powiedz z kad ksiazko to sie pobawie kiedy mnie odbanuja | |
|   |   | 
|  23-07-2005, 18:18 | #7 | 
| Użytkownik Forum |   Noo cipsoft zapowiadal ze beda nowe rasy mozliwe xD choc malo prawdopodbnie zeby ksiazki sie z tym wiazaly. Chociaz mowie o tym bezpodstawnie... 
				__________________ "Nie każde złoto jasno błyszczy,  nie każdy błądzi, kto wędruje,  nie każdą siłę starość zniszczy,  korzeni w głębi lód nie skuje,  z popiołów strzelą znów ogniska,  i mrok rozświetlą błyskawice.  Złamany miecz swą moc odzyska,  król tułacz wróci na stolicę..." J.R.R Tolkien | 
|   |   | 
|  23-07-2005, 18:24 | #8 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 20 07 2005 Posty: 37 |   Moze ta ksiazke jest do nowego update, ze spotkal jakis ludzi moze w dzungli. I tam mowili jakims dziwnym jezykiem.Moze po update ktos sie wybiezrze  do dzungli i jacys tamtejsci NPC (o ile tam beda) beda gadali w takim jezyku... 
				__________________ Hmm nie wiem co napisac?xD | 
|   |   | 
|  23-07-2005, 19:48 | #9 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 02 06 2004 Posty: 117   |   Książka pochodzi z biblioteki pod desertem do której mało ludzi ma klucz. Przyznam sie bez bicia że szukałem dostępu do biblioteki w celu. uhmm... afkowania tam   niestety jest to raczej nie możliwe z powodu dziwnych zjawisk jakie tam panują... otóż zostawiłem tam bp z rybami i 2 bp blanków oraz label z parcela na ziemi i porozrzucane krzesła a tych 7 książek mówiących o dziwnym języku schowałem do swojego bp, później nie byłem na kompie przez pare godzin (postac byla offline) a po zalogowaniu okazało sie że blanki i ryby zniknely, krzesła były na swoim miejscu i książki które zabrałem też wróciły do szafek (chociaz swoje dalej mam w bp), Oczywiscie nie było to podczas save serva tylko po połódniu, dzisiaj znowu zostawiłem tam bałagan i po paru godzinach wszystko leżało znowu tak jak na początku... wtf? jak to możliwe. spróbuje postać postacią przez kilka godzin i zobacze czy w obecności postaci też bezie działo sie takie zjawisko 
|   |   | 
|  23-07-2005, 20:01 | #10 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 18 12 2004 Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie Wpisy bloga: 1 Posty: 855 Imię: BuBel i Cahreo!111oneone Profesja: Elite Knight Gildia: Bubel i caherero Świat: Bubel i caherer Poziom: Lol Skille: 9999/99 Poziom mag.: -1 |   To proste = biblioteka jest nawiedzona.Spotykales tam jakies ghosty albo innych nieumarlych? 
				__________________ Pwning noobs since '04. Cytuj: 
 | |
|   |   | 
|  23-07-2005, 20:10 | #11 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 11 05 2004 Posty: 31 Profesja: Elite Knight Świat: Furora |   podczas obecności postaci takie zjawiska się nie zdażą, takie czyszczenie terenu występuje również w hg na ds arenie i na foldzie przy minotaurach możliwe że również gdzie indziej, ale ja najczęściej w tylko w tych dwóch miejscach trenuje i tam to zauważyłem | 
|   |   | 
|  23-07-2005, 20:17 | #12 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 02 09 2004 Lokacja: Włocławek Wiek: 40 Posty: 199 Stan: Aktywny Gracz Imię: Flaxizo Profesja: Master Sorcerer Gildia: Sample This Academy Świat: Berylia Poziom: 20 Skille: xx/xx Poziom mag.: ~   |   odpowied zna to "fascynujace" pytanie jest prosta ... czyszczenie podlogi.  Save serw nie zawsze czysci dane meijsca, a  miejsca te sa wybierane losowo i maja okreslony obszar. jako ze w podziemiach przed biblioteka sa potworki to ich ciala (jezeli ktos je zabija) powoduja wylosowanie akurat tego miejsca a wiec wszytkoi wraca do poczatkowej postaci tak jak stworzyl to cipsoft.  Miejsca nie musza byc czyszcozne tylko przez ciala i smieci na ziemi, czasem trafia sie wyczscic prawie wcale nie zasmiecone miejsce. | 
|   |   | 
|  24-07-2005, 00:25 | #13 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 02 06 2004 Posty: 117   |   No w sumie to obok biblioteki nie ma nic...tzn na tym poziomie. a poziom nizej jest spawn 2 spiderów -.- i to dziwne ze juz 2 razy pod rząd dzieje sie cos takeigo, wiem o co chodzi z clearem podlogi ale bez kitu... nie tak często w tak mało uczeszczanym miejscu, 
|   |   | 
|  24-07-2005, 00:44 | #14 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 18 06 2004 Lokacja: Silesia Wiek: 36 Posty: 70 Imię: Czarownik Iwanow Profesja: Master Sorcerer Świat: Pacera Poziom: 67 Skille: 21/27:] Poziom mag.: 60 |   Cytuj: 

__________________   | |
|   |   | 
|  24-07-2005, 00:57 | #15 | 
| Użytkownik Forum |  hahahhaha shater masz zaj***sty podpis 
				__________________ http://datingsidorsingel.com/ Ostatnio edytowany przez Mazur199 - 23-01-2007 o 00:40. | 
|   |   | 
|  24-07-2005, 09:19 | #16 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 02 06 2004 Posty: 117   |   lol teraz zauwazylem ze clear podlogi jest tam co kilka godzin :| 
|   |   |