|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 06 2005
Lokacja: Świebodzin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Rowdy
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
![]() |
![]() na Tibia.pl wyczytałem, że Mummy można spotkać na Daramie i w podziemiach w okolicy Venore. W to pierwsze nie wątpie, lecz na mapie respawnu nigdzie w okolicy Venore nie było cyferki, pod którą pisałoby "Mummy"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2004
|
![]() Jest pewien quest którego broni kilka mumii obok venore ; d
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() uwierz M Light Wandy tak Offen z nich nie wypadają już lepiej zainwestować w Torch'e, Pozatym po drodze jest kilka beholderów a Bh to strata Uh xP
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Hell
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 40
Poziom mag.: 44
|
![]() jest jeszcze draconia tam tez troche mumii jest
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
WIDZEWIAK
Data dołączenia: 26 06 2005
Lokacja: Carlin
Stan: Na Emeryturze
Imię: Awer Fast
Profesja: Elite Knight
Świat: Kyra
Poziom: 104
Skille: 89/82
Poziom mag.: 7
|
![]() niom obejrzyj filmik cichego na catedrze tez sa mumie
![]() Retired ![]() Od Lozecza az po Grob w moim sercu Widzew Lodz Tibia .. ssie Twoja dusze gdy biegniesz po lvl i loot..Zaslania Ci oczy na swiat, otworzy dopiero gdy stracisz kogos bardzo bliskiego. Nie używaj tych slów , bo naprawde Go zranisz , a potem zatracisz samego siebie.Wracasz do niej bo jest rozrywka ale co jest jej celem ? 100 lat zycze Wam ! bo przez Tibie tracisz dziecinstwo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 03 2005
Lokacja: Łódź
Imię: Maszin Gan
Gildia: Black Sunshine
Świat: Arcania
Poziom: 22
Skille: 51/49
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() W egipcie tez sa mumie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2005
Lokacja: Venore
Stan: Na emeryturze
Imię: Aivers
Świat: Harmonia
Poziom: 43
Skille: 72/72
Poziom mag.: 5
|
![]() w mlost jest pare
![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2005
Lokacja: Katowice
Profesja: Paladin
![]() |
![]() A moge sie dowiedziec co sie dostaje na tym quescie? Bo akurat wiem gdzie to jest
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2004
|
![]() Niedaleko Venore jest miejsce , w którym znajduje się skrzynia ze skarbami.
Dostępu do niej bronią 3 beholdery, a pózniej grupka 5 mumii. Najważniejsza rzecz w walce z mumiami to uważać na paraliż. I pod żadnym pozorem nie łazic po tej salce z mumiami na karku, bo się można zdziwić. Polowałem tam wiele razy , aż trafiła kosa na kamień ... Miałem wtedy 55 lev. knight , nudziło mi się i se myślę skoczę na mumie. Akurat nie miałem przy sobie runek gfb , ale co tam , nie będę ganiał do depo. Zabijałem je już i bez ognistych pocisków , uhów miałem dużo. Poszedłem i zacząłem się bawić , ustawiać , przestawiać , żeby stracić jak najmniejszą ilość uhów, jakieś manewry po skosie wyczyniałem żeby mnie waliły 3-4 mumie , a nie 5 itp. Jednym słowem głupszej metody walki znależć sobie nie mogłem. Nagle okazało się , że uh nie działa , i znowu nie działa i znowu , a ja mam już red hp. Nie wiedziałem co się dzieje , mumie mnie otoczyły , spanikowałem i padłem ![]() Co się okazało ??? Mumie bardzo często paraliżują swoje ofiary i jeśli zacznie się chodzić z tym paraliżem , co oczywiście jest cholernie wolne , to przez 2-3 sek. nie bedzie działał uh , bo ruch sie jeszcze nie skończy , może nawet z 5 sek. Ja robiłem niepotrzebne manewry i właśnie dlatego mi nie zadziałał. Wystarczyło dać exura , likwidującą paraliż i uhnąć się. Najlepszą metodą jest wejść , grzmotnąć kilka razy z gfb i dobić pozostałe przy życiu mumie bronią nastawioną na full atak. Jak ktoś bardzo chce może walić bronią dwuręczną , ja wolę mieć tarczę. Ilość uhów na 5 mumii - około 3-4 , może pójść mniej może więcej. Dużo zależy od profesji , levelu , ale i od rozmieszczenia zabandażowanych stworów w komnacie. Za każdym razem , gdy schodzę do tych mumii czuję dreszczyk niepewności. Grupka 5 mumii to przeciwnik , którego lekceważyć nie można.
.. Niesłuszna droga wiedzie tam , gdzie żadne kary mnie nie ruszą. Mój los wykuwam sobie sam i sam steruję swoją duszą. Ostatnio edytowany przez Angelus - 24-10-2005 o 19:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2003
Lokacja: saturn
Stan: Początkujący
Imię: sua mea
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dark Purples Faster Turtles
Świat: arcania
Poziom: 188
Skille: 21/27
Poziom mag.: 79
![]() |
![]() Mols(maze of the lost souls) pozyzej carlin a na zachod od ab,-3,-4,-5,-6 pod poziomem trawy;p
kilka mumi tez jest oraz inne potworki wiec uwazajcie |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Przestalem je zbierac odkad lezy mi w depo 10bp tego zlomu i nikt nie chce kupic. |
|
![]() |
![]() |