Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów

Notki

Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 28-08-2006, 00:04   #1
Shastka
Użytkownik Forum

Shastka's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: Shastia
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 80
Poziom mag.: 63
Domyślny Wojna na Askarze

Wakacje już dobiegaja końca a tu h lvle sprawiaja nam niespodzianke i zaczynaja wojne. Jej powód nie jest dokładnie znany, ot pewnego dnia (dokładnie wczoraj) na forum tibia.com pojawił się post:

"Hereby we declare war upon Jericho and Co'ma. also various other people are hunted. No need to state the reasons time to fight

United we Stand.

Yours Zunri devine of Rexis."

Oczywiście jest wiele pogłosek dotyczących powodu rozpoczęcia wojny m.in. mówi się o rasistkowskich poglądach zunriego, który podobno zabija wszystkich polskich graczy z wysokimi poziomami (jest to oczywiscie bzdura, no ale nie każdy ma prawo do swoich poglądów).

Po tej deklaracji gildie Coma i Jericho połączyły się tworząc gildię Patriarcus.

Mimo iż konflikt trwa dopiero 2 dni, już mieliśmy okazje zobaczyć kilka ciekawych fragów:

Szyde'rca:
Aug 26 2006, 13:40:06 CEST Killed at Level 117 by Christon Dark
and by Master Szoszo

Zane Know:
Aug 26 2006, 13:40:06 CEST Killed at Level 83 by Christon Dark
and by Master Szoszo

Agrin Palladyn
Aug 27 2006, 22:54:53 CEST Killed at Level 109 by Dan Zaibatsu
and by Curtiis

oraz mniej ciekawych

Drainman
Aug 27 2006, 20:19:11 CEST Killed at Level 68 by Saint Onix
and by Kefi Miana

Zginał również Avajan, jednak on nie bierze udziału w wojnie (własnie przeszedł w stan retried)

Jak widać narazie tylko Patriarcus zdobywaja punkty, chociaz to dopiero poczatek i wszystko moze sie zdarzyc Oczywiscie fragi te wzbudziły powszechna radość, gdyż ludzie maja nadzieje na to ze "dyktatura" zunriego zostanie obalona. Czas pokaże

A i na koniec linki:

Link do tematu o wojnie na forum tibia.com
http://forum.tibia.com/forum/index.p...readid=1354196

Link do filmu gdzie zostaje zabity szyderca
-dodam pozniej-

P.S. Jeśli posiadacie jakieś ciekawe informacje kontaktujcie sie ze mna, lub po prostu piszcie w tym temacie
P.S.2 Jeśli popełniłam jakieś błedy poprostu powiedzcie, a poprawie.
Shastka jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-08-2006, 00:30   #2
Lord Wlodek
Użytkownik Forum

Lord Wlodek's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: Knurów

Profesja: Master Sorcerer
Lord Wlodek ma numer GG ni ma
Domyślny

Nareszczie bo Zunri to rasista ,ale miły z niego człowiek ;P

Hail Patriarcus.
stary 28-08-2006, 00:42   #3
Massior
Użytkownik Forum

Massior's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2005
Lokacja: Nisko

Stan: Na emeryturze
Imię: Evuller
Profesja: Knight
Skille: 70
Domyślny

Jest już temat o Askarze który niedawno odświerzyłem... Po co zakładać nowy skoro jest to jedno z wydarzeń?

Jeden mach
Jestem w snach
Słodkich tak, że chciałbym tu zostać
Łatwo jak piach jest je rozwiać
Jeśli tylko prawde chcesz poznać...
01:08 Everanor [110]: bo Ty jestes taki relikt iridii
01:08 Evuller [8]: ))
01:08 Everanor [110]: Mistrz Yoda
01:09 Everanor [110]: maly levelem duzy duchem
01:09 Everanor [110]: xD
Massior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2006, 08:59   #4
Shokei
Użytkownik Forum

Shokei's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Poziom: 174
Poziom mag.: 74
Domyślny

Narazie to początek. Coma/Patriarcus dają rade. Teraz czekać na kontre ze strony Rexis. Ale ogólnie Go Awai Rexis
stary 28-08-2006, 09:05   #5
Gazio'x
Użytkownik forum

Gazio'x's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2006

Imię: Gaziox
Profesja: Elite Knight
Gildia: Rexis
Domyślny

Phale
Aug 28 2006, 00:41:01 CEST Killed at Level 100 by Swift Know and by Bajexe on Askara

Shizm Zonda
Aug 28 2006, 00:44:17 CEST Killed at Level 125 by Zunri and by Krapek

-

Czekolada - czekoladowapaczka.pl

Ostatnio edytowany przez Gazio'x - 04-04-2015 o 15:46.
Gazio'x jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2006, 09:12   #6
TehRegent
Zbanowany

TehRegent's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2005

TehRegent ma numer GG 4790363
Domyślny

Gdyby Patriarcus obralo taktyke Final Heaven z Pythery teoretycznie wygraja =p

Chodzi mi o mass logi.
TehRegent jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2006, 12:17   #7
Wuzwar
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 06 2006

Domyślny

wczesniej juz 3 osoby a patri~~ zginely dziwne ze juz wtedy nie wywolal wojny, a z tymi rasiosowtkimi pogladami zunriego to ktos chyba chcial zaistniec polowa rexis to polacy, w tym najwyzszy lvl na serwie dj quarion, wiec...
Wuzwar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2006, 12:47   #8
Lord Wlodek
Użytkownik Forum

Lord Wlodek's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: Knurów

Lord Wlodek ma numer GG ni ma
Domyślny

@Rege-N-tuS
Bartuś ty na Askarze grasz ;> myslalem ze juz skonczyles z tibia ;P

Ostatnio edytowany przez Lord Wlodek - 28-08-2006 o 12:49.
Lord Wlodek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2006, 18:30   #9
Skittl
Użytkownik forum

Skittl's Avatar

Data dołączenia: 09 12 2005

Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Zane know i Szyderca padli przed zdeklarowaniem wojny wiec one sie nie licza do fraglisty. Drainman padl przed wejsciem do wojny.

Filmik z wczorajszej nocnej walki nakrecony przez bajexa :
http://tibicams.tibianetwork.net/get/11126
i przez zunriego :
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/11127

Hail rexis~!
Skittl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2006, 18:44   #10
Qreew
Użytkownik Forum

Qreew's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2006
Lokacja: Złotoryja

Stan: Aktywny gracz
Imię: Qreew
Świat: Galana
Poziom: -
Poziom mag.: -
Domyślny

Gralem na askarze miesiac czasu, i mile wspominam ten czas. Rexis raczey wygraja ta wojne, poniewaz sa zgrani, a to jest jeden z najwazniejszych czynnikow. Na galanie co miesiac jakas wojna jest i z tego co zdarzylem zaobserwowac to zgranie jest bezcenne
Kibicuje Rexis poniewaz znam kilka osob z debicy spoko chlopaki ;] GL..
Qreew jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2006, 21:28   #11
Wuzwar
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 06 2006

Domyślny

rexis kibicuja tylko ci co ich znaja, ale duza wiekszosc serwera jest za wykorzenieniem pa & pk czyli rexis, ale popatrzcie sobie na sklady tych teamow bez porownania bez szans rexis zostanie tylko co wtedy zrobia hlvle z patri~~
Wuzwar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2006, 23:05   #12
Jinikao
Użytkownik Forum

Jinikao's Avatar

Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Rybnik

Imię: Jinikao
Świat: Iridia
Domyślny

Omg niezlli jestescie <lams> Zunri nie lubi Polakow?? Moze nie wiecie ale mieszkal 3 lata w Polsce i ogolnie ma niezly stosunek do Pl. Jako o rasiscie mozna powiedziec ze Szyderca nim jest ale trzeba przyznac mu racje bo Polacy nie sa inteligentami. Oni zabijali hlvl graczy a nie hlvl polakow, jesli np brazyl by mial 127 druta i nie byl by z nimi w gildi to tez by padl itd. Jednak nie zmienia to tego ze wolałbym zeby Rexis przegralo. Poprostu nie lubie sposobu w jakim rzadzili Askara. Co do zgrania Rexis to bzdura. Kiedy mieli sie zgrac?? Nie walczyli jeszcze nigdy, przeciwko RR walczyl caly serwer a nie Rexis.
Jinikao jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2006, 23:39   #13
Skittl
Użytkownik forum

Skittl's Avatar

Król

szyderca nie jest rasista jinikao. ze zgraniem zobaczymy jak to wszystko wyjdzie
stary 28-08-2006, 23:40   #14
Qreew
Użytkownik Forum

Qreew's Avatar

Domyślny

Moze nie sa zgrani ale byli razem w gildi ( i dalej sa). Chodzi o wiez jaka sie wytwarza miedzy graczami...
Sporo graczy z Rexis gralo wc zesniej na eterni wiec napewno sa kumplami od dluzszego czasu, a inaczej sie walczy u boku kumpla, a inaczej u boku zdesperowanego chlopaczka ktory sie sra, bo expil z 3 kolegami, a teraz ma hunta...
stary 29-08-2006, 05:21   #15
Jinikao
Użytkownik Forum

Jinikao's Avatar

Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Rybnik

Imię: Jinikao
Świat: Iridia
Domyślny

Heh no moze przesadzilem. Podobno ma 22 lata ale zachowywal sie jak dziecko, sam musisz przyznac. Jegohaselka ze cara i szoszo to dawcy runek itd a potem zonk i on oddal all xD. Jego haselka byly na pozomie "jestem Bogiem" 14 latka. Wiec wiesz. Prosze o twoja odpowiedz
Jinikao jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2006, 10:25   #16
Azenus
Użytkownik Forum

Azenus's Avatar

Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Suwałki

Świat: Kyra
Domyślny

I tak jestem za Rexis...
Azenus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2006, 16:54   #17
Skittl
Użytkownik forum

Skittl's Avatar

Cool

tak szyderca ma 22 lata ale nie jest dzieckiem lol. dla niego nie ma znaczenia czy padnie raz czy 10 razy i co straci.
stary 29-08-2006, 23:24   #18
Devils
Użytkownik Forum

Devils's Avatar

Data dołączenia: 03 02 2005

Imię: Explosion
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jinikao Pokaż post
Omg niezlli jestescie <lams> Zunri nie lubi Polakow?? Moze nie wiecie ale mieszkal 3 lata w Polsce i ogolnie ma niezly stosunek do Pl. Jako o rasiscie mozna powiedziec ze Szyderca nim jest ale trzeba przyznac mu racje bo Polacy nie sa inteligentami. Oni zabijali hlvl graczy a nie hlvl polakow, jesli np brazyl by mial 127 druta i nie byl by z nimi w gildi to tez by padl itd. Jednak nie zmienia to tego ze wolałbym zeby Rexis przegralo. Poprostu nie lubie sposobu w jakim rzadzili Askara. Co do zgrania Rexis to bzdura. Kiedy mieli sie zgrac?? Nie walczyli jeszcze nigdy, przeciwko RR walczyl caly serwer a nie Rexis.
po 1 nie jestem rasista , po 2 tibia to nie gra narodowosci gram tu dla kumpli a nie dla polakow po 3 wiekszosc polakow w tej grze to dzieci ktore nic nie umieja innego tylko krasc , wyzywac wiec czemu mam im pomagac? czy wy dla kazdego polaka jestescie mili jak dla kumpla? niesadze... wiec po co takie teksty.. po 4 nigdy w tej grze niewyszedlem i nie oposcilem zadnego mojego prawdziwego kumpla a wiekszosc to szwedzi i holendrzy bo sa 100razy madrzejszy niz 12 letnie polskie dziecko po 5 tak naprawde nie interesuje mnie co ludzie/dzieci o mnie mysla bo to tylko gra po 6 skitl to pizda xD!
Devils jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2006, 23:37   #19
Devils
Użytkownik Forum

Devils's Avatar

Data dołączenia: 03 02 2005

Imię: Explosion
Domyślny

... a to sie rozpisze dalej zeby nie bylo... Rexis nie przegra tej wojny juz wyjasnie
dlaczego jesli ktos ma doswiadczenie z tibi to wie ze gildia taka jak Se~ to sklepka ludzi ktorzy sie nie lubia nie przetrwa dlugo a rexis to sami kumple nikt nie zdradzi nikogo przynajmniej ja nie zamierzam dalej curtis christon tak bardzo nienawidza polakow ze przecierz to jasne ze nie oddadza nawet za nich swoj bp a co dopiero zycie a ja oddalbym swoj account za ludzi ktorych znam z eterni i niektorych z askary <3 perszing . jocker , pluto itp zreszta Szoszo powinien zajac sie swoim dzieckiem a nie spedzac tyle czasu przed taka chu...wa gra jak tibia gdybym ja mial zone i dziecko to bym pop...dolil ta gre a nie uzeral sie z pixel ludzmi , kazdy z rexis moze oddac zycie za innego czlonka zapytajcie np carambana shizima curitsa czy oddadza za siebie zycie i rozkminicie sami kto wygra ta wojne i kto ma wieksze szanse ofc to tylko gra zdarzyc sie moze wszystko kazdy moze wygrac kazdy moze zginac ale najwazniejsze jest kto przetrwa to razem a nie osobno bo gdybym mial cytowac kazdy insult curtisa na mnie to bym dostal bana za spam anyway jakos sie rozpisalaem ale juz koncze hf na askarze po wojnie bedzie lepiej zabijalismy szosza i carambana nie za narodowsc ale za lvl PERSZING NA PREZYDENTA TYLKO TY!
Devils jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2006, 03:07   #20
Qreew
Użytkownik Forum

Qreew's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Devils Pokaż post
... a to sie rozpisze dalej zeby nie bylo... Rexis nie przegra tej wojny juz wyjasnie
dlaczego jesli ktos ma doswiadczenie z tibi to wie ze gildia taka jak Se~ to sklepka ludzi ktorzy sie nie lubia nie przetrwa dlugo a rexis to sami kumple nikt nie zdradzi nikogo przynajmniej ja nie zamierzam dalej curtis christon tak bardzo nienawidza polakow ze przecierz to jasne ze nie oddadza nawet za nich swoj bp a co dopiero zycie a ja oddalbym swoj account za ludzi ktorych znam z eterni i niektorych z askary <3 perszing . jocker , pluto itp zreszta Szoszo powinien zajac sie swoim dzieckiem a nie spedzac tyle czasu przed taka chu...wa gra jak tibia gdybym ja mial zone i dziecko to bym pop...dolil ta gre a nie uzeral sie z pixel ludzmi , kazdy z rexis moze oddac zycie za innego czlonka zapytajcie np carambana shizima curitsa czy oddadza za siebie zycie i rozkminicie sami kto wygra ta wojne i kto ma wieksze szanse ofc to tylko gra zdarzyc sie moze wszystko kazdy moze wygrac kazdy moze zginac ale najwazniejsze jest kto przetrwa to razem a nie osobno bo gdybym mial cytowac kazdy insult curtisa na mnie to bym dostal bana za spam anyway jakos sie rozpisalaem ale juz koncze hf na askarze po wojnie bedzie lepiej zabijalismy szosza i carambana nie za narodowsc ale za lvl PERSZING NA PREZYDENTA TYLKO TY!
Madrze gada ten czlowiek...=]
Jak juz wczesniej wspomialem Rexis wygra ta wojne ze wzgledu na to iz sa kumplami, a nie zdesperowanymi graczami=]
Zabijanie playerow z wysokim lvlem to jest normalne zachowanie gildi ktora trzyma wladze, wiec nie wiem dlaczego ludzie tak sapia ;] szczegolnie zabicie szoszo bylo nieuniknione... sorek potrafi wiele namieszac...
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania