|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Dmg będzie raczej porównywalny.
Przy 100% siły zaklęć SD zada ~150 dmg, więc 150*20=3000 Explozja zada dmg 100-, czyli ~50 dmg, więc 50*60=3000 Ps. Explozja ma większą amplitudę obrażeń. Może się zdarzyć, ze wystrzeliwając BP zadasz 5000+ dmg, a może być również taka sytuacja, że zadasz łącznie poniżej 1500. @ Gremlin Ale właśnie huntując potwory, które się szybko leczą nie lepiej używać SD? Są droższe, ale można powiedzieć, że w 3-krotnie krótszym czasie zadadzą taki sam dmg co explozja. Wiadomo, że szybciej zadając dmg szybciej się expi i mniej run schodzi na potwora leczącego się. Załóżmy, że zabijamy potwora 10-oma SD, czyli 30-oma EXPLO. Jednak potwór leczący się wydłuży swój pasek po 10 strzałach na kolejny 1 SD (czyli 3 EXPLO). Wtedy potrzeba do zabicia go 11 SD, a EXPLO 30+(30/10)*3=39 strzałów. 39 explo = 13 sd, więc w takim wypadku wychodzi że SD jest lepsze, bo zabijamy szybciej i tracąc 11 run, a explo stracimy 13 run. Ps. Być może się mylę, bo nigdy nie expiłem przy użyciu tych run. Ostatnio edytowany przez DRoN - 04-11-2006 o 10:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
Data dołączenia: 09 08 2006
Stan: Niegrający
|
![]() Wogóle podczas hardcorowego hunta explo używają knighci a znów sorcererowie i druidzi się z tym nie bawią (palki też). Dlaczego? Po 1 na wysokim lvl i mlvl hity z sd są zabójcze z explo jest "losowe". Po 2 explo np. na demkach może zadawać też hity blokerowi. PO 3 z sd się szybciej potworka zabije.
Nawiasem mógłbyś podać lvl, profe i mlvl |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 02 2006
|
![]() @Gremlin
dzięki właśnie to chciałem wiedzieć, z czystej ciekawości... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 09 08 2006
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
@DRoN Mądrze mówisz ![]() Ostatnio edytowany przez Patysiak - 05-11-2006 o 16:24. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
Imię: Akhel Cimirus
Profesja: Knight
Gildia: Alliance of Trust
Świat: Secura
Poziom: 30
Skille: 67/67
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() jednak sdki --- takie potwory jak demony zadają za duże obrażenia żeby się z nimi "bawić" explo ^^
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 04 2006
Stan: Na emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 74
Skille: 98/50
Poziom mag.: 16
|
![]() Z tego co widze już 30-50 lvl chodzą na Demonki(Co to się dzieje)...(patrz obytwa posty up)
@DRoN ,,Ale właśnie huntując potwory, które się szybko leczą nie lepiej używać SD? Są droższe, ale można powiedzieć, że w 3-krotnie krótszym czasie zadadzą taki sam dmg co explozja. Wiadomo, że szybciej zadając dmg szybciej się expi i mniej run schodzi na potwora leczącego się. Załóżmy, że zabijamy potwora 10-oma SD, czyli 30-oma EXPLO. Jednak potwór leczący się wydłuży swój pasek po 10 strzałach na kolejny 1 SD (czyli 3 EXPLO). Wtedy potrzeba do zabicia go 11 SD, a EXPLO 30+(30/10)*3=39 strzałów. 39 explo = 13 sd, więc w takim wypadku wychodzi że SD jest lepsze, bo zabijamy szybciej i tracąc 11 run, a explo stracimy 13 run." Odpowiedział bym ci ale się zgubiłem ![]() Wydaje mi się że posty DRoN'a i Gremlin'a dały wystarczającą odpowiedź ale napisze co wiem: Przeprowadziłem testy 3 runy sd i z explo: z sd walnołem po 150,148,153 Razem:451 z explo 80,73,40,30,57,60,90,30,47(3 runy razy 3 strzały w runie=9) Razem:507 Więc Explo zadaje większe hity Ale Możemy raz walnąć za 90 a raz za 30 Dziwny jest ten świat Ps Zawsze nosiłem to i to ![]() @down Racja Racja ale wole za tą kase iść na hunta niżtestowaćhity
De las glorias deportivas Que campean por Espana Va el Madrid con su bandera Limpia y blanca que no empana. Club castizo y generoso Todo nervio y corazon Veteranoz y noveles Veteranoz y noveles Miran siempre sus laureles Con respeto y emocion. Hala Madrid, hala Madrid Noble y belico adalid Caballero del honor. Hala Madrid, hala Madrid A triunfar en buena lid Defendiendo tu color Hala Madrid, hala Madrid, hala Madrid. <....> Viva MADRIT Ostatnio edytowany przez Hamond - 05-11-2006 o 19:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Hamond - jeżeli RAZ tak testowałeś, to oczywiście mogłbo być tak. Ale żeby test był wiarygodny, lepiej by było, gdybyś wywalił ze 2 bp SD (czyli do tego jeszcze 6 bp explo).
Btw explo może wejść za 0 (słownie: ZERO).
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
Imię: Akhel Cimirus
Profesja: Knight
Gildia: Alliance of Trust
Poziom: 30
Skille: 67/67
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() @hamond: nie, nie chodziłem miom "30 levelkiem" na demki...
po prostu mam kolegów którzy na nie chodzą... i z tąd wiem że lepiej walic z sdków bo szybciej się demona zabija -.- p.s. mógłbyś podać nick swojego chara ??? taki duży lvl... też gram na securze... zobaczymy czy masz się czymś pochwalic czy przypisujesz sobie czyjeś zasługi ^^
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() Na takim np 30 lvl gdy np huntujesz z kolegami DLe czy Dragi to lepiej explo a SDki to na demony czy Bahemonty
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
A tWÓJ podpis mówiący, że Szwedzi to ****e, wiele o tOBIE mówi. I bynajmniej nie mówi o tOBIE dobrze.
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Peacefull Healer
Profesja: Elder Druid
Gildia: Silver Conclave
Świat: Premia
Poziom: 101
Skille: 26/33
Poziom mag.: 70
|
![]() Wszystko zależy od tego co chcesz atakować.
SD to pewny hit z dużą siłą, jednak koszt jednego strzału to około 300gp, jeden strzał z explo to około 70gp, logicznym jest więc że explo używasz na słabsze monsterki. Jeśli nie zależy ci na bardzo szybkim ubiciu potworka to z explo zadasz sumarycznie więcej obrażeń za tą samą cenę. Używając sd do hunta na cokolwiek oprocz demonów (może warlocków) na 99% bedziesz w plecy z kasą. Ja sd używam tylko na demonach i przy pvp, wszystkie słabsze monsterki jadę z explo. |
![]() |
![]() |