|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2003
Lokacja: Sulechów
|
![]() Plis pomozcie mi
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 11 2003
![]() |
![]() hmmm też mam ten problem bo mam linuxa i chce grac w tibie...
po 1. sciagnij klijenta tibii dla linuxa. 2 rozpakuj to co sciagnales: wlacz konsole i przejdz do kataloga(jak to sie odmienia ![]() jak juz jestes to wpisz: tar -xvzf tibia711-linux.tgz jak nie wyskoczyl jakis blad powinienes miec juz zainstalowana Tibie.. potem przejdz do katalogu z tibia (wpisz w konsoli cd tibia ) i uruchom Tibie poleceniem tibia ... ale watpie zeby ci sie wlaczyla tibia... na tibia.com jest napisane Note: The package Tcl/Tk, version 8.3, is necessary for playing Tibia a jak znam zycie to amz wersje 8.4 tych bibliotek :/ a potrzebna jest 8.3 wiec trzeba je sciagnac i zainstalowac www.tcl.tk poszukaj tam Tcl/Tk8.3 dalej ci nieboge narazie pomoc bo sam jestem dopiero na tym etapie ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() Siema All mam problem mam linuxa tymczasowo i nie wiem jak na nim zainstalowac Tibie plz pomozcie mi i wytlumaczcie po kolei
|
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() :> Sam mam linuxa w wersji Red Hat Zoot 6.2 i mialem ten problem. Tak jak kolega napisal nalezy sciagnac Tcl i Tk w wersji 8.3 i zainstalowac. Jak juz sciagniesz owy plik (dobrze by bylo gdyby byl on w formacie .tar.gz) wloz go na pulpit lub w miejsce do ktorego w konsoli dojdziesz ;> Powiedzmy ze znajduje sie on w /home/Depformypleszer/MainGate ( <- to jest tylko przyklad!!! ). Otwierasz konsole alt+ctrl+F2 (aby powrocic spowrotem do X acisnij alt+ctrl+F7) zaloguj sie najlepiej jako root ;D dajesz login i haslo ;> dochodzisz do katalogu w ktorym jest plik (plik nazywa sie tcl8.3.0.tar.gz) piszac "cd /home/Depformypleszer/MainGate" wpisujesz "dir" i w tym momecie wyswietlaja ci sie wszystkie pliki ktore znajduja sie w katalogu "MainGat"e. Na 100%bedzie tam plik ktorego szukamy czyli tcl8.3.0.tar.gz. Nastepnie piszesz
1. gunzip tcl8.3.0.tar.gz 2. tar -xvf tcl8.3.0.tar 3. ./configure 4. make 5. make install w tym momecie z tego pliku tcl8.3.0.tar robi ci sie katalog o nazwie "tibia" wpisz wiec "cd tibia" znajdujesz sie dokladnie w katalogu z gra. Jezeli poprawnie zainstalowales tcl i tk lacznie z vizualna wersja to piszesz ./tibia i dziala... mozesz tesz napisac tibia i chyba zadziala ;> Wszystko to bylo by zajebiste gdyby nie to ze nawet po zainstalowaniu tcl i tk 8.3.0 moj Red Hat widzi dalej tcl i tk wersji 5.3.0 :> a to oznacza ze w tibie grac nie moge ![]() ![]() Mi mikolaj przyniesie Red Hata 9.0 bo podgladalem prezenty jak wypadly z siatki sw mikolaja ![]() MALE PODSUMOWANIE 1. gz - jest to format spakowanego pliku programem gunzip. jezeli chcemy rozpakowac plik z rozszezeniesm .gz piszemy kom ende "gunzip nazwapliku.gz" 2. tar - kolejny format spakowanego pliku postepujemy tak samo jak z gz tylko zamiast gunzip piszemy tar -xvf Jak zainstalowac pliki tcl ? zalozmy ze plik nazywa sie tcl8.3.0.tar.gz wchodzisz do konsoli i piszesz: gunzip tcl8.3.0.tar.gz tar -xvf tcl8.3.0.tar cd tcl8.3.0 ./configure make make install PS. jak uruchomie ta tibie to napisze poradnik jak zalonczyc tibie pod Linuxem bo jeszcze sie z owym nie spotkalem. CYA i zycze powodzenia! |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Instalacja Tibii pod linuxa jest taka prosta, że aż strach pomyśleć, że ktoś ma takie pytania jak zainstallować.
Jeśli nie radzicie sobie z instalacją tibii na linuxie, to sobie wogóle dajcie spokój z linuksem. |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 11 2005
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() Witam , mam problem z tibią , ściągnołem tibie w wersji linuksowskiej , zaisntalowalem odpaliła normalnie ale po zalogowaniu skacze mi biały ekran i zamiast widzieć postać i wszystko co ją otacza widze biały ekran i pasek życia , mam linuksa suze 10.1 i grafike nvidia geforce 4 64 mega mój nr gg 1854452 jakby mogł mi ktoś pomóc bardzoi bym prosił o kontakt na gg , z góry dzięki
|
![]() |
#9 |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Do wszystkich śmierdzących leni, którym nie chce się szukać:
Temat o linuksowej Tibii jest tu: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=100829 Posiadanie Linuksa zobowiązuje do: a) MYŚLENIA b) samodzielnego szukania c) chęci popracowania samego. Bez tego w Linuksie ani rusz. |
![]() |