|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 10 2006
Lokacja: Gliwice
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Witam! Witam wszystkich graczy, userów tego forum, moderatorów i adminów. Tego tematu raczej nie nazwę poradnikiem, chociaż po części będzie on tak wyglądał. Gdy doskwiera nuda... Z tym problemem spotykamy się dosyć często. Gdy na Rookgaardzie zaczyna powiewać nudą. Znajomych nie ma, expić samemu – to dla niektórych żadna przyjemność, nooby na rynku nadają dziwne komunikaty. Co wtedy? Tutaj znajdziecie kilka gier do realizacji wtedy gdy to potrzebne (patrz -> Gdy doskwiera nuda) Berek! Potrzebujemy – Uśmiechu na twarzy oraz napędu (czyt. Siły w nogach) Zasady – To chyba najprostsza gra, do której potrzeba min. 2 osoby. Bierzemy kogoś z rynku i zaczynamy! Ustalamy kto jest berkiem. Berek ma za zadanie dotknąć drugiej osoby, zanim tamta ucieknie za daleko. Można grać na powierzchni całego Rookgaardu, lecz to chyba za trudne wyzwanie. Ja najczęściej gram w okolicach rynku. ![]() Podchody! Potrzebujemy – Duuużo, duuużo śmieci, kilka scrolli, pochodnie itd. Przydatne będą także jagody (blueberries). Zasady – Ta gra jest dosyć popularna, lecz wymaga nie małych przygotowań. Na początku zbieramy dwie drużyny (lub dwie osoby), jenda z nich będzie się chowała. To oni zbierają scrolle, a następnie podczas gdy drużyna przeciwna liczy do 100 – rozrzucają na drodze do swojego schowku śmieci, tak aby przypominały strzałki. Można także zmylić wrogów (tzn. drużynę przeciwną) i rozrzucać śmieci tak aby rozeszły się na dwie drogi. Oczywiście nie zapominamy o naszych scrollach. Strzałki mogą prowadzić również do wskazówek – zagadek. Np. Jestem u dawnego posiadacza spike sworda. U Dallheima też raczej nas nie znajdą, ale zobaczą kolejny scroll z kolejną wskazówką. Oczywiście są też wady tej gry. Śmieci i scrolle mogą zostać zabrane przez osoby pałętające się po Rookgaardzie. ![]() Piłka nożna! Potrzebujemy – Boiska czyli otwartej przestrzeni, ogrodzonej ... robakami! ![]() Prawidłowy wygląd boiska - ![]() (Czarne kropki symbolizują jednego robaka, pusta przestrzeń to bramka) Zasady – Dwie osoby przerzucają piłkę (martwego pająka) tak aby znalazł się jak najbliżej bramki przeciwnika (pająka można rzucić tylko o dwie kratki dalej). Gdy piłka wpadnie do bramki , punkt zdobywa ten kto ją tam wrzucił (wyjątek w przypadku gdy właściciel bramki sam strzeli sobie tego gola.) ![]() Quiz wiedzy Tibijskiej ![]() Potrzebujemy – Kilku ochotników, od każdego zbieramy wpisowe 5 gp. (Najlepiej gdyby ochotników było siedmiu, ośmiu). Zasady - Zadajemy pytania o Rookgaardzie (za 1 punkt) i o wiedzy ogólnej (za 2 punkty). Jeden punkt symbolizuje 1 gp pozostawiony za plecami gracza. Niestety musimy pilnować, aby do pomieszczenia nie weszły, nieupoważnione osoby. Do wygrania będzie 30 gp – nagrodę fundujemy ze wpisowego,a reszta dla nas ![]() ![]() Pomysły by Michaello Kółko i krzyżyk Potrzebujemy - 9 gp, trochę clubów i trochę bagów. (Club - krzyżyk, Bagi - Kółko) Zasady - Chyba każdy zna dobrze tą grę, ale wyjaśnię ![]() ![]() Zabawa w chowanego Potrzebujemy - Dobrego miejsca na ukrycie się ![]() Zasady - Na początku ustala się zaklepywankę. Wybrany uczestnik gry liczy do np. 100. Następnie rusza w poszukiwania innych uczestników zabawy. Jeśli zobaczy kogoś musi szybko biec do zaklepywanki i krzyknąć "Raz, dwa trzy Athrys (imię) za drzewem (miejsce, gdzie ten ktoś się schował)!". Ci, którzy się chowali, mają to samo zadanie. Dotknąć (oczywiście nie dosłownie ![]() ![]() Więcej in coming... Podziękowania i pożegnanie. ![]() Istnieje również wiele innych ciekawych zabaw, to zależy od naszej wyobraźni i pomysłowości... Dziękuję serdecznie: -[CHAR]Fara Hien[/CHAR] -[CHAR]Elyn Irius[/CHAR] -[CHAR]Dous Pheac[/CHAR] -[CHAR]Narcise[/CHAR] -[CHAR]Michael Death Lord[/CHAR] -[CHAR]Rookstayer Athrys[/CHAR] Za udział w przygotowaniach tego tematu. Mam nadzieję, że się podoba i przypadnie Wam do gustu, a Wy chętnie skorzystacie z tych gier i na Rooku wreszcie nie będzie nudy! ![]() By Rexona =* Ostatnio edytowany przez Rexona - 03-11-2006 o 20:46. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Prezes Supportu
Data dołączenia: 14 09 2005
|
![]() Hmm mimo iż temat o zabawach na Rook'u był to ten podoba mi się bardziej, ponieważ są tu wszystkie zabawy zebrane w jedną całość oraz wyjaśnione. Do tego dochodzą ss'y i estetyka. Nic jak plusik
![]() Ostatnio edytowany przez Kshaq - 03-11-2006 o 20:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 01 2006
Imię: Kardes
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rook Terrorist (No Official)
Świat: Xantera
Poziom: 17
Skille: 18/22
|
![]() Dla mnie doskonały pomysł mam nadzieje że to pomoże jakimś "rookowiczą" w zabawie jak będą się nudzili.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2005
Lokacja: London
Stan: Niegrający
Imię: Sirblaze
Gildia: Brainstorm
Świat: Selena
Poziom: 50
Skille: Forgot
Poziom mag.: jw
|
![]() Jak dla mnie bardzo ladnie i mile dla oka napisane, nie mam sie do czego doczepic bo i po coz? Widac duzy wklad i starania uzytkownika w temacie, osobiscie podoba mi sie bo i ja cos z tad wynioslem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2006
Profesja: Elder Druid
|
![]() Fajne, fajne. Zabawa w podchody moim zdaniem jest udana tylko w nocy albo raniutko, bo nie ma noobow. Jakby jakis madry noob (nie pozjada jagod, nie wezmie dla cos siebie albo wyrzuci ''na zlosc'' do wody) zacznie edytowac scrolle, poprzestawiac ''strzalki'' itp., to by bylo smiesznie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2006
|
![]() Wg. mnie całkiem niezłe - na pewno przyda się, gdy będzie mi się nudziło jakimś zimowym wieczorem. Btw... ja również znam jedną świetną zabawę, przy której kilkakrotnie płakałem ze śmiechu, ale bez pozwolenia autorki tematu, nie będę jej póki co prezentował. Może wyśle Jej PW, a Ona zedytuje 1 pościk ? :> Tak, czy tak - dobre.
![]() |
#7 |
Tibia.pl support
Data dołączenia: 18 03 2006
Lokacja: Ojcowski Dom
![]() |
![]() Elegancko napisane, jak dla mnie bardzo dobry poradnik, lecz mam kilka "ale":
Berek: Dla postaci na malym lvlu to swietna zabawa, lecz na wiekszych jest zbyt duza roznica szybkosci, co znacznie utrudnia gre. Podchody: Jak dla mnie pomysl genialny, lecz wykonanie praktycznie niemozliwe. Ilosc i glupota noobkow, ktorzy tylko mysla jak tu komu uprzykrzyc zycie przemawiaja calkowicie przeciw tej idei ![]() Pilka nozna: Tutaj tak samo najwiekszy problem stanowia nooby. Zniszczenie linii pola, ukradniecie pilki, czy z pewnoscia wtargniecie na boisko nie powinno stanowic dla nich problemu. PS: Mysle ze bag bylby lepszy od ciala, bo nie zniknie=] Quiz Wiedzy Ogolnej: Dobry pomysl, ale uwazam ze o wiele lepiej go przeprowadzic w "trade room". Postacie ustawic przy "boxach" i nie trzeba sie martwic o to, ze ktos popsuje nam zabawe. Enjoy in show! Y'all
15:43 Sirblaze on Isara [1]: nie padne 15:44 You see a dead human (Vol:10). You recognize Sirblaze on Isara. He was killed by a rat. Y'all Ostatnio edytowany przez Yallah - 02-11-2006 o 15:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: God Wars Dungeon
Imię: Tathar von Xellio
Gildia: Rook Balanced
![]() |
![]() No.Ładny "poradniczek"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2006
Lokacja: Żabno
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Mixer Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 8
Skille: 16/16
Poziom mag.: 0+
![]() |
![]() Bardzo mi się podoba. Ale tak naprawde gdy mi się nudzi to :
-Ide sie z noobkami podrażnić ![]() -Ide połowić rybki (BTW. Mam 48 fish ![]() -Jak mi się tak baaardzo nudzi to ide grać na mainie. Pzdr
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() Bardzo ładnie. Szczegółowo i w ogóle. Jest też wiele innnych zabaw ale chyba wiesz o co chodzi nie Rexona?
![]()
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 11 2006
Lokacja: Jarosław City
Imię: Gobi Rookstayer
Świat: Xantera
Poziom: 27
Skille: 20/25
Poziom mag.: -=
![]() |
![]() Ehm.. Taki temacik (może nie taki piękny i taki sam) już był. Nazwa ? "Rozrywka na Rookgardzie/Rooku" Fajnie że opisałaś zasady gier i wogle
![]() ![]() Pozdrawiam-Guzzik |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 10 2006
Lokacja: Gliwice
|
![]() @ - Prodigy - Wysyłaj na PW śmiało ![]() ![]() @ Yallah A dziś w piłkę nożną grałam bez żadnych problemów. Heh, wystarczy grać koło orca spearmana - gwarancja, że żaden n0.0bek się tam nie pojawi, a jeśli już to zostanie nieco spłoszony ![]() @ R.R. Wkrótce dodam więcej zabaw, także temat będzie peeełen wspaniałych pomysłów. Nie tylko moich. Waszych przede wszystkim! Jak już wcześniej mówiłam... Przesyłajcie mi na PW zasady znanych Wam gier! @ Tom the Tanner Nie wiem ![]() @ Guzzik Ehm.. Nie musiałam szukać, bo w tamtym temacie wypowiadała się nawet moja Qumpela. A policz ile było tematów o Spike Swordzie, poradników o rarkach... W tym temacie wszystko będzie zebrane w kupie (pierwszy post), opisane zostaną zasady, rzeczy potrzebne do przygotowania zabawy + screen. Pozdrawiam! Rexona Edit: @Down Można go zabić, jak się będzie tam grało to się nie zrespi. A noobki raczej omijają te miejsce, bo wiedzą że tam czeka zły spearmanek xD Można też grać przy plaży, tam jest miejsce i byle kto nam nie przeszkodzi! ![]() Ostatnio edytowany przez Rexona - 03-11-2006 o 18:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Tibia.pl support
Data dołączenia: 18 03 2006
Lokacja: Ojcowski Dom
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Y'all
15:43 Sirblaze on Isara [1]: nie padne 15:44 You see a dead human (Vol:10). You recognize Sirblaze on Isara. He was killed by a rat. Y'all |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 07 2006
Lokacja: Toruń
Imię: Matthew van Dyk
Świat: Galana
|
![]() no no przyznaję fajne zabawy
![]() a jeżeli chodzi o berka najlepiej sie bawi w jakimś ciemnym miejscu i każdy gracz ma wyłączone nicki (dla niewiedzących - ctrl+n) ![]() @Instynkt wolisz koszykówke? ![]() ![]() każdy tylko - "piłka nożna! piłka nożna!" ja osobiście więcej emocji widzę w koszykówce ![]() Pozdro
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2006
Imię: Kaniek from Azura
Gildia: Rook Balanced
Świat: Azura
Poziom: 23
Skille: 2/4
![]() |
![]() Ja lubie robić baze na mh, gdzie piecyk, i na wiezy z waspami. Wykłada tam sie some rarki z qmplami i patrzy jak nooby mowią buy, can i go in, fri itanz, br? itp
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2006
Profesja: Elder Druid
|
![]() Dlaczego nie dorabiasz więcej zabaw? Już mnie zanudziły te co zrobiłaś
![]() Policjanci i złodzieje ![]() A w piłkę nożną najlepiej gra się czymś gdzie nie można niczego schować ![]() PZDR |
![]() |
![]() |