|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Knuróv
|
![]() wlasnie czy ktos sie kiedys zastanawial jakim cudem kakerzy (j**ani) robią nas w wała jeśli zadnych danych im nie podajemy? moze ktos z was wie? jak myslicie??
|
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Mithrilowa Hala
![]() ![]() |
![]() Wlamuja sie na e-mail -.-. Kakerzy <rotfl>
|
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P
![]() |
![]() To proste... Masz MC, GG albo coś innego i już dostajesz haka, ściągałes filmik zipie albo Tibicam chociaż(ona też ma keylogera) i już...
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2004
|
![]() Niczego nie potrzebują, są specjalne programy(kalkulatory,generatory) które sami sobie piszą. Potem przez powiedzmy 2 dni im chodzi ten program aż w końcu wygenerował jakieś hasło które zapasiło i masz hacka. Proste(jak Frosta). właśnie tak mnie załatwili. Grałem wyłacznie w domu hasło change co tydzień. Z programów nic...
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2004
Świat: Aurea
|
![]() Oni tylko wykorzystują ludzką głupote tzn GG, MC i inne SHITY. Albo jak ktoś na prawo i lewo rozpowiada passy, acce albo meile...
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja
Stan: Na emeryturze
|
![]() Często hack to wina keyloggera zawartego w cheaterskich programach typu: Tibia GG, MC, makra, bot itp.
Można też wejsć na strone z takim badziewiem, i złapać jakigos keyloggera, trojana, robaka. Dlatego a cały czas siedze na tibi.pl bo jest bezpieczna ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() @averus
metoda ktora opisales nazywa sie brute force polega ona na wyprobowywaniu wszystkich mozliwych kombinacji hasel w takim przypadku uzywajac liter i cyfr oraz 8 znakowego hasla masz 587 202 560 mozliwych kombinacji zalazmy, ze w ciagu sekundy mozna dokonac 1000 prob zalogowania sie, ale po 3 nieudanych probach konto jest blokowane na 5 min czyli mozesz sprawdzic 3 kombinacje na 5 min czyli 36 kombinacji na godzine daje nam to 16311182 godziny lamania hasla statystycznie mozna przyjac iz jest to polowa tego czasu, daje nam to 8155591 godzin na zlamanie hasla, czyli 339816 dni co daje 931 lat no i oczywiscie musisz znac acc number tego konta trzeba jednak przyznac iz bedzie to trwalo krocej niz zrobienie knightem 15 mlvla
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2004
|
![]() @MayGyver
Jak zawsze pomocny modek. Tłumaczy wszystko, miło było nieco więcej o tym przeczytać, thx! |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A mądry człowiek ma 14 znakowe hasło... I kopiuje je i wkleja... Zmniejsza się dzięki temu czas wpisywania i hasło jest trudniejsze...
A co do ilości możliwości, jeśli hasło to były by same cyfry i składało by się ono z 14 cyfr łamał byś od Dinozaurów po dzisiaj...
#10 |
Nieobecny.
|
![]() Najcześciej keylogger (ludzie nie mogą żyć bez używania cheatów)
Czesto też podrobione strony/free pacc Inżynieria socjologiczna (socjotecnika) ewentualnie sniffowanie pakietów (ale to jest bardzo żmudne chyba..) |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 08 2004
Lokacja: Niech cie to nie interesuje!
Stan: Na emeryturze
|
![]() Scor prawda, socjotechnika to bardzo poterzna bron w rekach czlowieka ktory umie ja wykorzystac. Jak chcecie sie czegos wiecej dowiedziec, przeczytajcie ksiazke pt. "Sztuka podstepu" autor Kevin Mitnick, jeden z najgrozniejszych hackerow na swiecie...
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Cytuj:
![]() A co jak program wygeneruje dobre hasło za pierwszym razem? np. kolega grał w Doom III i utknoł w momencie jednym co trzeba hasło wpisać, ja do niego wpadłem, podrapałem sie po głowie, coś wpisuje, i łup! za pierwszym razem;] Szansa jedna na milion~ |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2004
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Ok wiem ze mnie za to zlinczujecie ale powiem wam jak BARDZO LATWO to mozna zrobic(hack) (jesli naruszam regulamin to wielce przepraszam ale chce pokazac czego nie powinnismy mowic)...a wiec zaczynalem (JUZ TEGO NIE ROBIE !!) na trade , pisalo sie SELL 3 MONTH PACC FOR 50K!. Jak ktos sie nawinol to mozna mu cos powkrecac...piszesz wtedy give me your acc number (without password) <--- dzieki temu ze nie chcesz hasla gosciu Ci bardziej ufa. Dostajesz acc nr np. 111111 piszesz mu ze pacc bedzie jutro o 9.00 i masz z nim spokoj. Teraz trzeba skombinowac passa... ludzie jak wiadomo sa glupi i bardzo leniwi wiec zeby sie zalogowac (i nie uzywajac programow typu tibia login by nie zostac shakowanym) pisza czesto passa podobnego do ACC NR czyli : 111111x lub 111111a (wtedy mozna robic ctrl+c ctrl+v zeby bylo szybciej) to hasla "podstawowe" ktore sprawdza sie bez wiekszego zastanowienia (dlatego lepiej dawajcie rozne hasla ...najlepiej zapamietac tego od CIPoF) jesli 111111a nie dziala to sprawdzamy jego postac na www.tibia.com szukamy czegos "dziwnego" jak np imie , nick czy jakas inna nazwa. kombinujemy wtedy z ta nazwa...jesli to nie pomaga mozemy poprostu zagadac do goscia "Jak ma na imie twoja laska(albo piesek)... Latwe co ? a to wszystko macie wypisane i nawet o tym nie wiecie
![]() ![]() Troche namotałem ale moze ktos zrozumial moral : NIE DAWAC NUMERU NA KONTO (to moze byc wazniejsze niz haslo!!), NIE DAC SIE OSZUKAC NA PACCA ZA GP , NIE PISAC NIC CO JEST CHOCBY W 5% ZWIAZANEGO Z HASLEM NA TIBIA.COM ! A TYM BARDZIEJ NIE DAWAC NIKOMU SWOJEGO PASSA (nawet kolegom ktorym tak bardzo ufamy bo nawet jesli Oni was nie okradna to moga miec keyloggera na kompie !) PS. Dlaczego to sie nazywa hackowanie a tych ludzi nazywamy hackerami ??? hacker na pewno nie zainteresuje sie 1 postacia w tibii od razu wezmie sie za caly serwer...to nOObki wysylaja keyloggery nie hakerzy a to jest roznica ![]() ------------------------------------------------------- Aha Kevin Mitnick BYŁ hackerem :> teraz sam podobno pracuje w jakiejs firmie komputerowej :> ale ksiazka fajna :> Ostatnio edytowany przez PinGOnE - 18-11-2004 o 23:16. |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2004
|
![]() Cytuj:
![]() Jednakże przeważnie metody brute force są modyfikowane i najpierw następuje przeszukiwanie słownikowe (hasła są brane z jakiegoś słownika). |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Poznań
Imię: Avonasak
Profesja: Knight
Świat: Morgana
Poziom: 9
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() ha brute force to ja se terz robiłem ale na tibia.com i nie miałem ip blocked itp ale to było jakieś 2 mieś temu nie wiem jak jest teraz pozatym MC nie ma keyloggera a moje Mc jest na tyle bezpieczne na ile znam sie na zmianie kodu w tibia***** (własnej roboty MC) a jak chcecie se cheaty mieć na kompie to radze robić je samemu !! wystarczy chcieć poczytać ksiąrzke albo jakąś strone w necie o jezyku programowym (chyba CTML ale nie pamiętam wienc jak sie myle to mnie prosze nie opierniczać) pozatym zciągnąć sobie odpowiedni eq do robienia tego na copygame.com chyba coś takiego było (a osoby łamiące hasła i robiące programy do uzyskiwania info o naszym komp to Crackerzy a nie Hakerzy !!
Hakerzy szukają dziur w systemie,a Crackerzy robią obejścia dla programu itp Rurznica jest niewielka ale np.: Microsoft wynajmuje ludzi który szukają dziur w np.: windows XP i to są Hakerzy !!) |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Fatevux czytasz te książki i czytasz, a może jakieś do języka polskiego byś poczytał i mniej błędów może wtedy byś robił ![]() |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Nieobecny.
|
![]() @up
>> za coś więcej (ale nie wiem dokładnie ile) to może zamiast gdybać wziąłbyś i sprawdził, a nie rzucasz tekstami w stylu "nie wiem jak jest, ale ty napewno sie mylisz" Pozatym, zastanów się, ile to zmieni ? 2-3 lata różnicy? a, i Mitnick byl socjotechnikiem... |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Jak coś czytajcie, zacznijcie robić to uważniej. ![]() Teraz jeszcze raz jeżeli chodzi o te obliczenia, to uszczegółowiam pewne informacji (według FAQ z www.tibia.com). Konto jest wyłączone na 5 min po 5!! próbach nieudanego (nieprawidłowy user/hasło) logowania. Jeżeli chodzi o drugą sytuację na stronie tibii nie znajduje się informacja szczegółowa po ilu nieudanych logowania z jednego IP następuje blokada IP na 30 min, niemniej ta blokada jest faktem i samo jej istnienie jest opisane w FAQ. Jeżeli po tych 30 min hasło znów zostanie źle wprowadzone blokada zostanie rozszerzona. |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 11 2004
Lokacja: suwalki
Stan: Niegrający
Profesja: Elder Druid
Świat: aurea/aldora
Poziom mag.: 45
|
![]() Wiec praktycznie kazdy z nas moze byc zhackowany, nawet zachowujac wszystkie środki ostrożności?
![]() |
![]() |