|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: z eteru
Stan: Na Emeryturze
Imię: zapomniałem
Gildia: rodzina
Świat: earth
Skille: 666
|
![]() bpk***** ??? Właśnie ściągnąłeś sobie, nie Anty-Lager tylko KEYLOGGER !!!
Chyba ze chodzi ci dokładnie o pbk***** , no to nie wiem ;/ sprawdż sobie dokładnie bo raczej nie ma czegoś takiego jak Anty-Lager ;/ ---> bpk czy pbk <---
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Napisz, skąd to ściągnąłeś.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 05 2004
|
![]() Kazdy ma czasem lagi. Lepiej to wykasuj. Hyba wolisz miec lagi niz stracic konto??
+ jak pomoglem ^^ Ostatnio edytowany przez Ogoras de pal - 28-08-2004 o 21:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2004
|
![]() sadze, ze niema takiego programu ktory powoduje ze NIEMASZ LAGÓW lagi zaleza od szybkosci dzialania neta, tibi etc jesli to bpk***** (!!!!!) to zrob formata
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 08 2004
Lokacja: Bolesławiec
![]() |
![]() Proponuje dla pewnosci przeskanowac dysk programem Ad-Aware
i czyms z poza systemu np: http://skaner.mks.com.pl/ co jednak i tak nie daje ci 100% pewnosci ze jesli to byl keyloger masz problem z glowy dlaczego ? moj kolega sciagnal filmik z keyem NIE URUCHAMIAL tylko sciagnal zobaczym ze antyvir reaguje na to i wykopal ...w nocy stracil all stuff itd hacked. Najpewniejszy sposob to format i moze to jest brutalne rozwiazanie ale jesli plik okaze sie keylogerem i nie bedziesz pewny czy all is ok lepiej nie ryzykuj i dla pewnosci sformatuj dysk zycze ci zeby to jednak nie byl key` ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Re up: Jeżeli używa Internet Explorer, to normalne.
To napewno jest keylog. Wywnioskować to można z tego, że nie ma czegoś takiego jak Anty-Lager, a skoro ten program to nie jest Anty-Lager, to musi to być coś innego. (po co komu wciskać programik, który do niczego nie służy?) A nawet jeżeli to nie byłby keylog, a jakiś "dobry" programik, to nikomu nie chciałoby się wymyślać czegoś takiego jak Anty-Lager, nikt nie podszywałby tego pod inny program, bo w sumie - po co? Wiesz co ja razę zrobić - podzielić dysk twardy na 2 partycje - część z danymi skonwertować na NTFS i zainstalować WindowsXP, a na drugiej części zainstalować jakiegoś starszego Windowsa, który nie wykrywa NTFS, a na tym Tibię, ew. Gadu-Gadu i nic więcej... Tak więc jeżeli na dysku z Tibią złapałbyś jakiegoś keyloggera, to możesz tą partycję spokojnie sformatować z poziomu Windowsa XP, bez utraty ważnych danych. Wiem, że to trudne, i wymaga 2 Windows'ów, ale gdy już takowymi dysponujesz, to możesz się w coś takiego pobawić. ![]() Ostatnio edytowany przez Descartes - 29-08-2004 o 10:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: z eteru
Stan: Na Emeryturze
Imię: zapomniałem
Gildia: rodzina
Świat: earth
Skille: 666
|
![]() Taki oto tekst znalazłem w internecie (może coś pomoże):
Uwaga: TibiCAM Keylogger Ostrzeżenie Użytkowników TibiCAM Jeżeli używasz TibiCAM przeczytaj nastepujące punkty: Wyszukałem, że jest wersja TibiCAM zawierająca Keyloggera, aby zhakować twoje konto! Mam na myśli są dwie wersje TibiCAM w internecie, jedna jest normalna (oryginalna), ale ktos umieścił wersje TibiCAM, która może Zhakowac twoje konto. W ta szkodliwa wersje zostal zaczepiony keylogger zwany "Perfect Keylogger"(bpk*****), który został rozpakowany do twojego tymczasowej pamieci, a potem skopiowany do twojej pamieci systemu. Tak jest naprawde, nie żartuje. Prosze jak chcesz mieć swoje konto jeszcze, Przeczytaj pokolei wszystko, aby sprawdzic czy masz szkodliwą wersje: 1.- Sprawdz czy twój plik TibiCam***** ma rozmiar okolo 257~ KB, jeżeli jego rozmiar wynosi 257, jeżeli tyle wynosi znaczy, że możesz miec szkodliwa wersję. (Zapamiętaj: Oryginalnaa wersja TibiCam ma rozmiar 116~) 2.- Nacisnij prawym przyciskiem twojej myszy na plik TibiCam***** i kliknij na "Właściwości", jeżeli jest tam zakładka "Wersja", wtedy masz oryginalną TibiCam. Jezeli nie posiadasz szkodliwą wersje. 3.- Następnym krokiem jest otworzenie TibiCam*****, a nastepnie klikniecie "Start> Uruchom > "cmd(dla XP)/command*****" (powinno sie pokazać czarne okienko.) 4.- Sprawdzamy czy jest keylogger, wpisujemy: "tasklist" (bez cudzysłowia)i powinna sie pokazac lista uruchomionych programów. Szukamy za "bpk*****" (To jest keylogger keylogger) 5.- Aby zakończyć działanie keyloggera, Poprostu wpisujemy "taskkill /F /IM bpk*****" i keylogger został zamiknięty. Żeby całkowicie usunąć keyloggera z systemu należy postąpić następująco: 1.- Otwórz folder systemowy (C:\Windows\System32 Dla Windowsa XP)(C:\Windows\System dla Windowsa 9x) (zależy jakiego używasz) 2.- Następnie poszukaj tych oto plików: bpk.dat, bpk*****, bpkhk.dll, bpkr*****, bpkwb.dll, inst.dat, pk.bin 3.- Usuń wszystkie wymienione. Mam nadzieje, że to pomoże. Vizzer~
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2004
Lokacja: Iława
|
![]() A ja mam takie coś jak cmd***** czy to jest keylogger?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 07 2004
|
![]() mialem wszystkie te pliki i usunolem
ps. nic ni sie z kompem nie walnie ?? |
![]() |
![]() |