![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2004
Imię: Guard'Thallus
Profesja: Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 29
Skille: 71/58
Poziom mag.: 14
![]() |
![]() Czy zna ktos z was zasade tracenia equipu ?? Wiem, że traci się 10% expa ale jak przewidziec co ucieknie oprocz plecaka?? dla mnie to wazne poniewaz niedawno kupilem crown helmet i jak mi ucieknie to znow bede musial bp na inny zbierac
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 08 2004
Lokacja: Częstochowa
![]() |
![]() Jeśli giniesz jest 10 %, że stracisz coś z ekwipunku, z promocją jest to 7 %.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 07 2004
|
![]() to troszeczke inaczej jest, masz 10% (lub 7% z promo) za KAZDY ELEMENT ekwipunku
![]() ![]()
![]() |
#4 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() exp, mlvl i skile
free 10% promocja 7% kazdy blessing o 1% mniej przedmioty plecak, torba, parcel, nawet skrzynia mimo ze jest trzymana w rece wypadnie zawsze niezaleznie czy promocja czy free zawsze masz 10% szans na kazdy przedmiot ze wypadnie (edit: Gremlin ma racje, moj blad, wzialem pod uwage zaleznosc zdarzen a sa one niezalezne) chyba ze masz amulet of loss to nie stracisz zadnego przedmiotu nawet plecaka jesli masz red skula to nawet amulet of loss nic ci nie da, on tez wypadnie i ktos zarobi 50k
![]() Ostatnio edytowany przez MayGyver - 24-08-2004 o 10:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
W rzeczywistosci zakladajac ze masz 8 przedmiotow: 1. Helm 2. Naszyjnik 3. Bron 4. Pancerz 5. Tarcza 6. Pierscien 7. Spodnie 8. Pochodnie Na kazdy przedmiot masz 10%, wiec jesli zginiesz masz 80% ze cos stracisz (1/10, ale losujemy 8 razy po 1 razie dla kazdego przedmiotu), 40% ze stracisz 2 rzeczy, 20% ze 3, 10% ze 4, 5% ze 5, 2.5% ze 6, 1.25% ze 7, 0.625%, ze wszystkie przedmioty wypadna szansa jest ~1/3% Ostatnio edytowany przez Gremlin - 24-08-2004 o 09:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2004
|
![]() Ja się ostatnio wkurzyłem bo mi spadły dwie rzeczy ...
Był to beholder shield i plate legsy ... nie są bardzo cenne , ale chodzi o sam fakt. Do tej pory myślałem , że zasada jest taka : wypada ci plecak i jeżeli masz w nim dużą ilość przedmiotów to twój ekwipunek jest bezpieczny. Przez długi czas ta reguła się sprawdzała , aż pewnego pięknego dnia zaliczyłem deda i mimo, iż byłem napakowany po brzegi i straciłem mnóstwo rzeczy , to na dodatek oberwałem jeszcze po ekwipunku. Ale teraz już jest spox .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2004
Lokacja: Gliwice
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cucumber of doom
Profesja: Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 26
Skille: 64/53
Poziom mag.: 12
![]() |
![]() Ja zazwyczaj nie trace nic z ekwipunku, kiedyś tylko battle hammer.
Najbardziej zawsze martwi mnie strata expa ( czyli zazwyczaj od razu lv ) oraz ciężko wypracowanego magic levela. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 07 2004
|
![]() blessing daje -2%. Jestem prawie pewiem, ale jak ktoś wie na pewno to niech mnie poprawi. MacGyver - skąd wiesz, jesteś pewien? Moją wiedzę potwierdza to, że jest 5 blessingów, każdy po 10k, razem 50k. 50k to AoL, a 5 blessów daje ten sem efekt jak aol (dla ludzi bez promo). 1 z 5 blessingów jest dla pacc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() A moze mi ktos powiedziec jak zdobyc/kupic/dostac ten "blessing" ?
(i krotki opis jego działania) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2004
|
![]() możesz kupic pojedynczy blessing w danej świątyni (np. Spiritual shielding w świątyni na południe thais) każde błogosławieństwo kosztuje 10 k i po zginięciu trzeba je kupywać ponownie ( chociaż z tego co wiem
![]()
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Piła
![]() |
![]() 10% <-- Masz 10% szans że coś ci spadnie i tracisz 10% ze skili, magicka i expa.
7% <-- Gdy posiadasz Premium account.(to samo co wyżej tylko że 7% szans) 3% <-- Gdy posiadasz Premium account i masz wykupione 5 Blessów.(reszta taka sama jak wyżej, czyli 3% że coś ci wypadnie) Aol(Amulet of loss)<-- niewypadnie ci nic ze sprzętu nawet Backpack. A reszta taka sama jak powyżej.
[Napis na bramie Piekla] Przeze mnie droga w miasto utrapienia, przeze mnie droga w wiekuiste meki, przeze mnie w naród zatracenia. Jam dzielo wielkiej, sprawiedliwej reki. Wzniosla mie z gruntu Potega wszechwlodna, Madrosc najwyzsza, Milosc pierworodna; starsze ode mnie twory nie istnieja, chyba wieczyste - a jam niepozyta! Ty, który wchodzisz, zegnaj sie z nadzieja..." |
![]() |
![]() |