|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2006
Lokacja: Rawa Mazowiecka _/
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 48
Skille: slabe
Poziom mag.: 5
|
![]() Pochłonięty nudą skillowania zacząłem się zastanawiać nad kupowanie cc na aukcjach internetowych. Jak dla mnie to coś dla tych co nie potrafią grać i ratują się dobrami materialnymi w rzeczywistości. Osobiście tego nienawidze (3/4 moich kumpli kupuje na allegro po 4-10 crystali) Czy to aby nie jest zNOOBienie się? Co Wy o tym sądzicie?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 09 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Kluczu
Profesja: Sorcerer
Świat: Nova
|
![]() Ja to nie rozumiem takich ludzi ktorzy kupują 'wirtualne przedmioty' na np. allegro. To jest Idiotyzm i kretynizm.
-Mój kolega kupil na allegro za 65zł demon shield.Wysłał kase i shielda nie dostał. -Ten sam kolega kupil za 200zł knighta 62lvl ze skillami 80/70 z 10 crystalkami i dobrym setem i po dwóch dniach muj go zhackowali. kupno itemkow badza kasy lub postaci na aukcjach internetowych to walenie kasy w bloto. niegdy nie przepadalem za free itemkami bo wole do wszystkiego dojść sam(no chyba ze nagroda za coś lub odwdzieczenie sie za pomoc ![]() zamieszczanie aukcji z tibi.. BA! wogle z gier internetowych powinno byc karane lub nie legalne.to moje zdanie xDdzieki za brawa nie trzeba bylo ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Wg. regulaminu Tibii kupowanie i sprzedawanie czegokolwiek na aukcjach internetowych jest nielegalne. Napisałem maila do allegro, jak oni się zapatrują na tę sprawę (t.j. Czy będą usuwać aukcje czy nie)
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ostatnio zobaczyłem świetną aukcje. Knight lvl 133 (kolo nie wpadł na pomysł żeby na ss'ach skasować console w rl lvl 33) Nie ma podanego świata I tu najlepsze Postać zadaje naprawde potężne obrażenia z Giant Sworda Z Ultimate Explosion wali obrażenia do 908 - a to przecież knight Koleś kiepsko to skombinował Napisałem do allegro a oni mówią że nic nie mogą na to poradzić bo wg. ich regulaminu to sprzedawca odpowiada za straty kupującego czy jakos tak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Jak ktos moze lekka reka wydac troche pieniedzy i kupic sobie jakies itemki, to prosze bardzo. Znam nawet typa, ktory zyje ze sprzedawania itemkow na allegro.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() @Iron'knight
Bardziej chodziło mi o kwestię sprzedaży czegoś, co jest zakazane w świetle pewnego regulaminu.
![]() |
![]() |
#8 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2005
![]() |
![]() A sprzedawanie postaci z OTS'a to juz kompletny idiotyzm.
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
![]() Postanowiłem poprzeglądać co niektóre oferty i można tam znaleźć takie perełki, że sie w pale nie mieści.:
-poradnik 100lv w tydzień -MPA za 3 zł ![]() -"i ty możesz być GM"-poradnik ots -Konto z 3 postaciami na 100 lv za 15 zł(kolo zapomnial anpisać, ze to na ots ![]()
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() powiem tyle co do posta iron knighta !widzialem nieraz jak ten koles sprzedawal te postacie i ta sama reklatma strony (www.tibia.rwi.pl)<keyloggery> i nawet teraz ten koles na kazdym swiecie(doslownie)ma na sprzedasz bohy i golden armor !(kiedys jeszcze widzialem 236 ms,195 knighta itp.)
|
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: z gdańskiego Zadupia :]
Stan: Niegrający
|
![]() kupowanie takie to idiotyzm ale czasem jak gram sorciem/drutem na nowym świecie to chyba z doświadczeni wiecie ile kosztuje rozwuj sorca lunb druta wiec raz na rok kupie tam 1 crystal nazywajcie to jak ccecie ale zadnej pomocy niczego na poczatek to rozumiecie
![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2006
Lokacja: Rzeszów
Imię: Quetio
Profesja: Elder Druid
Gildia: Team of Honor
Świat: Arcania :*:*
Poziom: 36
Skille: 22shiel
Poziom mag.: 38
![]() |
![]() nawet jeśli piszecie listy do allegro.pl no to i tak nic z tego sobie nie robią (czyt. nie usuwają aukcjii itp.)
dlatego ! : KUPOWANIE RZECZY/POSTACI/KASY/A NAWET PACC PRZEZ AUKCJE (NP ALLEGRO) TO ZE TAK POWIEM "NOOBIZM"
16:07 Sir Lio [25]: wielkie gz dla ciebie i dla chana aberusa ![]() 16:04 Cros Raylon [26]: oo ty jestes tym bohaterem z tibia.pl Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Xerilus - 17-12-2006 o 19:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2005
|
![]() Ja nie uważam że by to był noobizm. Czy was nie ciągneło żeby sobie troszke ułatwić życie,bo mnie tak.Ale to raczej niespełnione pomysły bo trudno trafić na uczciwego sprzedawce(o dziwo zdarzają sie),
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 12 2006
Lokacja: K-ce
Imię: Sir Beneq
Profesja: Druid
Świat: Honera
Poziom: 30
Skille: 18
Poziom mag.: 35
|
![]() Hmm czy nOObizm ?? myślę, że ne, ale głupota, bo ja osobiście wole wydac 20 złoty na cukierki albo poprostu iść z dziewczynom do baru niż wydawać kase na allegro - na tibie ;] albo inne gry ;p A po za tym jeśli gracz jest doświadczony, to sam szybko się ustawi ;] ..i zarobi. Taka jest prawda ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jeżeli chcesz sobie ułatwić życie to znaczy że sobie nie radzisz, a skoro sobie nie radzisz to znaczy że "Tibia Bye Bye" - bo ludzie którzy sobie nie radzą to za przeproszeniem n00by (bez obrazy stary)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
|
![]() allegro nie usunie aukcji z Tibii bo oni na tym zarabiaja.... proste
btw sam stracilem 100k bo kupilem pacca za gp... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]() totalny noobizm
ja widziałem jak koleś sprzedawał słupek golen czyli helmet, armor, legi i bootsy ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Poznań
Imię: Avonasak
Świat: Morgana
Poziom: 9
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() Ja tam nie mam nic przeciwko temu, wkońcu mamy demokracje i każdy ma wolny wybór co do tego co chce robić, pod warunkiem, że nie ogranicza to prawa wolności drugiej osoby (itp). Jak się umiesz szukac można na Allegro znaleźć nawet ciekawe oferty, a poza tym w drugą strone (tj. sprzedawanie) to nawet dobry interes
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale jeżeli narusza się prawo ustalone wcześniej przez kogoś innego (w tym przypadku CipSoft) to jest troche nie fair - nie sądzisz??
|
![]() |
![]() |