|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2006
Lokacja: Kazordoon
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kowpow
Profesja: Knight
Świat: Isara
Poziom: 36
Skille: 70/68
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Czy ktos zna taki program , a dokladniej mi chodzi oto by bylo jak w pianinie tylko ze na komputerze i za pomoca klawiatury(normalnej ^^)
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: nad rzęczką, opodal krzaczka
Stan: Na emeryturze
Imię: Zurni
Profesja: Druid
Gildia: jestem członkiem!
Świat: Vinera
Poziom: 41
Skille: -----
Poziom mag.: 48
![]() |
![]() Nie slyszałem ani nie widziałem (o takim)takiego programu :/
ale uzyj mocy Google by poszukać bo wątpie by ktoś z użytkowników tego forum grał na pianinie |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Szukałeś tak? Gadanie, ja wpisałem dwa wyrazy i znalazłem na drugiej stronce. =/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() Skoro już szukałeś, oszczędź innym trudu i pokaż nam owoce swojej pracy.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() Tak jak mówił Rethfing http://download.chip.pl/download_41413.html i żeby mi to było ostatni raz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Sanok
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Julera
Poziom: 55
Poziom mag.: 51
|
![]() Wklej sobie to do kompilatora turbo pascala. Jest to "syntezator" wykorzystujący głośnik komputera
![]() program cos; uses crt; var d:char; begin clrscr; writeln('Teraz naciskaj odpowiednie klawisze aby zagrac odpowiednie dzwieki '); writeln('dzwiek C: q '); writeln('dzwiek D: w '); writeln('dzwiek E: e '); writeln('dzwiek F: r '); writeln('dzwiek G: t '); writeln('dzwiek A: y '); writeln('dzwiek H: u '); writeln('dzwiek C2: i'); writeln(''); writeln('Jesli chcesz zakonczyc nacisnij "z"'); writeln(''); writeln('Jesli chcesz wyczyscic ekran nacisnij "c" '); writeln(''); writeln('A wiec zacznijmy: '); repeat case readkey of 'q':begin sound(262);delay(100);nosound;end; 'w':begin sound(294);delay(100);nosound;end; 'e':begin sound(330);delay(100);nosound;end; 'r':begin sound(350);delay(100);nosound;end; 't':begin sound(392);delay(100);nosound;end; 'y':begin sound(441);delay(100);nosound;end; 'u':begin sound(494);delay(100);nosound;end; 'i':begin sound(523);delay(100);nosound;end; 'z':halt; 'c':begin clrscr; writeln('Wybralej syntezator '); writeln(''); writeln('Teraz naciskaj odpowiednie klawisze aby zagrac odpowiednie dzwieki '); writeln('dzwiek C: q '); writeln('dzwiek D: w '); writeln('dzwiek E: e '); writeln('dzwiek F: r '); writeln('dzwiek G: t '); writeln('dzwiek A: y '); writeln('dzwiek H: u '); writeln('dzwiek C2: i'); writeln(''); writeln('Jesli chcesz zakonczyc nacisnij "z"'); writeln(''); writeln('Jesli chcesz wyczyscic ekran nacisnij "c" '); writeln(''); writeln('A wiec zacznijmy: '); end; else writeln('nacisnales nie ten klawisz co trzeba'); end; until(d='z'); end. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zbanowany
|
![]() @up,
Musiałbyś pierdyknąć do tego bibliotekę dźwięków pianina. Dźwięki bipera ala Comodore nie są zbytnio dużej jakości. Jeśli chcesz zrobić małą platformówkę i potrzebujesz melodyjki to "tu, ti, tu, ti, turiru, turiru, tuuuu" to biper nada się w sam raz. Pozatym wszystkie klawisze z pianinka powinny wydawać dźwięk, a te, które nie są zapisane w controlerach, powinny być głuche. Jaśli bym grał sobie i wyskoczyłby błąd w stylu "Nacisnąłeś nie ten guzik co trzeba" to bym się troszeczkę zdenerwował i pocisnął chomika z krzesła. Nie, no przesadziłem, ale nie powinno być takich ustawień w 4'tej linijce od dołu. Dziękuję. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() heh ale to ci nie przerywa gry. Po prostu wyskakuje ci taki napis, nie musisz się tym przejmować, możesz grać dalej. To tak tylko dla informacji. A wiem, że to się nie nadaje do pianina. Ale dałem jako przykład, że sobie sam może zrobić
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zbanowany
|
![]() Ojej, to byłoby więcej roboty niż wstawienie takiego tekstu do kompilatora. Musiałbyś przede wszystkim określić charakter tekstu wyskakującego po błędnym naciśnięciu klawisza. Następnie trzeba wziąć pod uwagę, że nie każdy nowy komputer ma biper. Ale i tak podziwiam, bo nigdy nie lubiłem robić takich małych programików. Może ktoś by chciał ze mną zrobić szachy w c++?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ajajaj nie będę się kłócił
![]() ![]() ![]() @EDIT Ale on nie znika, po prostu się wyświetla i nic więcej. Jak ci przeszkadza, to wciskasz c i juz go nie ma Ostatnio edytowany przez wizu - 31-12-2006 o 19:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
|
![]() Żeby taki napis po prostu sobie był i po jakimś czasie znikał musiałbyś dodać kilka linijek tekstu. Wszystko trzeba komputerowi wyjaśnić, on sam nie pomyśli, że napis ma zniknąć po określonym czasie.
PS. Skompiluj mi to, bo nie mam kompilatora do turbola i mi prześlij na gg, podam Ci je przez PW. Przetestujemy to co napisałeś ![]() @down, A teraz to wrzuć w kod źródłowy i zobacz ile linijek jeszcze dodasz. Ostatnio edytowany przez Korektor - 31-12-2006 o 19:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2004
Lokacja: Bydgoszcz
![]() |
![]() @up
delay(ilestam); clrscr; powinno styknac chyba xD
Gakh Nazgi Golug durub-uuri lata-nuut, Udu takob-ishiz gund-ob Gazat-shakh-uuri, Krith Shara-uuri matuurz matat duumpuga, Ash tug Shakhbuurz-uur Uliima-tab-ishi za, Uzg-Mordor-ishi amal fauthut burguuli. Ash nazg durbatuluuk, ash nazg gimbatul, Ash nazg thrakatuluuk, agh burzum-ishi krimpatul Uzg-Mordor-ishi amal fauthut burguuli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2006
Lokacja: Kazordoon
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kowpow
Profesja: Knight
Świat: Isara
Poziom: 36
Skille: 70/68
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Tez mialem virtual piano ale to jest wersja ktora moge uruchomic tylko 7 razy rozumiecie ? :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...
![]() |
![]() ja od siebie moge polecic FL Studio, ja uzywam wersji 4 ale z tego co slyszalem jest nowsza tez. Poza pianinem ma dzwieki wielu innych instrumentow, jak np gitara. Dzwieki mozna tez dowolnie edytowac nadajac im wlasne brzmienie.