Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Multimedia > Zdjęcia

Notki

Zdjęcia Podziel się z innymi wszystkimi swoimi najlepszymi momentami z Tibii.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-09-2004, 22:57   #1
Khan
Użytkownik Forum

Khan's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd

Profesja: Knight
Świat: RL
Domyślny "COŚ DLA FANÓW FALLOUTA" SECOND EDITION

Nie będzie mi tu żaden lycos dmuchał w kasze!

A więc tak:
łuk - shotgun
strzały zwykłe - naboje zwykłe
strzały zatrute - pociski z trucizną
strzały magiczne - kule 'Dum Dum'
kusza - strzelba energetyczna (połączyłem Plasma Rifle i Laser Rifle)
bełty zwykłe - atak energetyczny
bełty zatrute - atak plazmowy
bełty magiczne - atak laserowy
Blank Rune - Junk
Intense Healing Rune - Stimpack
Ultimate Healing Rune - Super Stimpack
Antidote Rune - Rad Away
Light Magic Missle - Frag Granade
Heavy Magic Missle - Plasma Granade
Chameleon Rune - Mutie
Torch - Flare

Gratis dorzuciłem:
- Power Set
- Enclave Set
- Brotherhood Set
- i jeszcze jeden wygląd Outfitu.

Sory, że tak mało, ale nie chciało mi się więcej.

NIESTETY: to jest gif czyli nie nadaje się do ściągnięcia i podstawienia do tibii. Jak ktoś chce oryginał BMP - plz msg me.
Khan jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-09-2004, 18:53   #2
blejz
Zbanowany

Data dołączenia: 04 02 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khan
NIESTETY: to jest gif czyli nie nadaje się do ściągnięcia i podstawienia do tibii. Jak ktoś chce oryginał BMP - plz msg me.
Co to ma do rzeczy? Jezeli ktos chce te grafiki wstawic (w co szczerze watpie) to i tak musi sobie wyciac odpowiedni kawalek. A co za problem to zapisac jako bmp? ;|

Ostatnio edytowany przez blejz - 10-09-2004 o 18:55. Powód: typo :P
blejz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-09-2004, 19:49   #3
sathard
Użytkownik Forum

sathard's Avatar

Data dołączenia: 26 06 2004

Evul Gratz za kawał dobrej roboty! ^^

Noooooo, nareszcie jakieś grafiki do Tibii w sam raz dla mnie Jednak nie obędzie się bez paru uwag... (sam bym lepiej nie zrobił tych grafik, ale jak nie chcesz, nie musisz mojej krytyki czytać przeca ):

takie rzeczowe uwagi:
1. granat to mi bardziej do Fireball, GFB lub Fire Bomb pasuje, z tego co pamiętam był tam też jakiś prądowy granat (chyba Pulse czy coś takiego), to może być Energy Bomb
2. W Tibii nie ma czegoś takiego jak zatrute bełty jest tylko Bolt i Powerbolt ;]
3. Buty... zrobiłeś trzy pary takich samych butów... wiem, że pasują do wszystkich "setów", fajniej jednak byłoby jakbyś zrobił jakieś np. glany zamiast leather boots, a to co jest może być zamiast SB...
4. Pierwsze legsy z ostatnimi bym zamienił. (tzn. pierwsze od lewej z trzecimi od lewej)

requesty:
1. Przerób może jeszcze fire/energy/poison fieldy... wiem, łatwo powiedzieć, ale jakoś mi ten obecny, tibijski energy field się wydaje kiczowaty... (chyba prośba nierealna )
2. Jak już robisz nowy outfit, to zrób go w całości, tj. ze wszystkich stron i w ruchu, bo bez tego .spr nie zrobisz... (btw outfit niezbyt mi się podoba... ale to tylko moje zdanie ;] )
3. Czytałeś pewnie topic "Pimp my Tibia!" Dobo, jakbyś mógł spróbować także z tym (mówię o edytowaniu pliku .pic).... Z grafiką wstępną nie ma problemu, wystarczy wyszukać jakąś tapetę F2/F1/FT gdzie nie ma napisu Fallout (najlepiej jakiegoś gościa z Enklawy ), ale chodzi mi o styl przycisków i grafikę menu.... jakbyś to zrobił, to naprawdę super byłoby
4. Flare... jakaś mi się kiczowata wydaje, nie wiem czemu :/ Jakbyś miał lepszy pomysł na nią to ją zmień koniecznie :/
5. Zamiast Mana Fluid może być Psycho ^^ czekam niecierpliwie
6. Zakładając, że posłuchasz mojej rady i dasz GFB/FB/FBomb/EB jako granaty, trzebaby wymyślić coś jako HMM (LMM niekoniecznie bo się rzadko używa)... tu jednak moja inwencja się kończy ;]
7. No i coś o czym wstyd, że zapomniałeś (o ile to nie jest celowe, ze względu na trudność narysowania czegoś takiego w tak malutkim polu ;] ) W Falloucie nie było platynek i złotych monet! Tam rządziły kapsle! (co prawda w drugiej części były już dolary, ale platynki trzeba na kapsle zamienić musowo )

gratzy :
0. Strzelba energetyczna! Yay! ^^
1. Super Stimpack & Stimpack & Junk - gratz zarówno za pomysł jak i za rysunek
2. Amunicja do tej strzelby energetycznej.... świetny pomysł ^^
3. Hełmy gitesowe! Armory też, ale hełmy mi szczególnie do gustu przypadły
4. I ogólnie za całokształt

I jeszcze jedno: nigdy nie bawiłem się dotąd z .spr, ale specjalnie dla tych grafik (jak już zrobisz poprawki, o ile zrobisz ) ściągnę sobie RSE i się pobawię

Respekt 4 You

Pozdrawiam brata w Falloutomanii ,
S.

PS i super że zostawiłeś lycosa w końcu widzę Twoje prace
PS2 i poproś jakiegoś modka o przeniesienie topicu do działu "grafiki"... tutaj, na zdjęciach, jest taki spam, że chwila nieuwagi i trzeba będzie grzebać po archiwum w poszukiwaniu topicu... a i tematycznie dużo bardziej się nadaje do Grafik
PS3 Hail Metal Militia !

HAIL MAHAKAM!

Ostatnio edytowany przez sathard - 10-09-2004 o 19:59. Powód: PSy
sathard jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-09-2004, 21:28   #4
metiu
Użytkownik Forum

metiu's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2004
Lokacja: Białystok

metiu ma numer GG 9026598
Domyślny

@Sathard
Oj czlowieku, chcialo ci sie tyle pisac ??
metiu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-09-2004, 21:44   #5
Khan
Użytkownik Forum

Khan's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sathard
Noooooo, nareszcie jakieś grafiki do Tibii w sam raz dla mnie Jednak nie obędzie się bez paru uwag... (sam bym lepiej nie zrobił tych grafik, ale jak nie chcesz, nie musisz mojej krytyki czytać przeca ):

takie rzeczowe uwagi:
1. granat to mi bardziej do Fireball, GFB lub Fire Bomb pasuje, z tego co pamiętam był tam też jakiś prądowy granat (chyba Pulse czy coś takiego), to może być Energy Bomb
2. W Tibii nie ma czegoś takiego jak zatrute bełty jest tylko Bolt i Powerbolt ;]
3. Buty... zrobiłeś trzy pary takich samych butów... wiem, że pasują do wszystkich "setów", fajniej jednak byłoby jakbyś zrobił jakieś np. glany zamiast leather boots, a to co jest może być zamiast SB...
4. Pierwsze legsy z ostatnimi bym zamienił. (tzn. pierwsze od lewej z trzecimi od lewej)

requesty:
1. Przerób może jeszcze fire/energy/poison fieldy... wiem, łatwo powiedzieć, ale jakoś mi ten obecny, tibijski energy field się wydaje kiczowaty... (chyba prośba nierealna )
2. Jak już robisz nowy outfit, to zrób go w całości, tj. ze wszystkich stron i w ruchu, bo bez tego .spr nie zrobisz... (btw outfit niezbyt mi się podoba... ale to tylko moje zdanie ;] )
3. Czytałeś pewnie topic "Pimp my Tibia!" Dobo, jakbyś mógł spróbować także z tym (mówię o edytowaniu pliku .pic).... Z grafiką wstępną nie ma problemu, wystarczy wyszukać jakąś tapetę F2/F1/FT gdzie nie ma napisu Fallout (najlepiej jakiegoś gościa z Enklawy ), ale chodzi mi o styl przycisków i grafikę menu.... jakbyś to zrobił, to naprawdę super byłoby
4. Flare... jakaś mi się kiczowata wydaje, nie wiem czemu :/ Jakbyś miał lepszy pomysł na nią to ją zmień koniecznie :/
5. Zamiast Mana Fluid może być Psycho ^^ czekam niecierpliwie
6. Zakładając, że posłuchasz mojej rady i dasz GFB/FB/FBomb/EB jako granaty, trzebaby wymyślić coś jako HMM (LMM niekoniecznie bo się rzadko używa)... tu jednak moja inwencja się kończy ;]
7. No i coś o czym wstyd, że zapomniałeś (o ile to nie jest celowe, ze względu na trudność narysowania czegoś takiego w tak malutkim polu ;] ) W Falloucie nie było platynek i złotych monet! Tam rządziły kapsle! (co prawda w drugiej części były już dolary, ale platynki trzeba na kapsle zamienić musowo )

gratzy :
0. Strzelba energetyczna! Yay! ^^
1. Super Stimpack & Stimpack & Junk - gratz zarówno za pomysł jak i za rysunek
2. Amunicja do tej strzelby energetycznej.... świetny pomysł ^^
3. Hełmy gitesowe! Armory też, ale hełmy mi szczególnie do gustu przypadły
4. I ogólnie za całokształt

I jeszcze jedno: nigdy nie bawiłem się dotąd z .spr, ale specjalnie dla tych grafik (jak już zrobisz poprawki, o ile zrobisz ) ściągnę sobie RSE i się pobawię

Respekt 4 You

Pozdrawiam brata w Falloutomanii ,
S.

PS i super że zostawiłeś lycosa w końcu widzę Twoje prace
PS2 i poproś jakiegoś modka o przeniesienie topicu do działu "grafiki"... tutaj, na zdjęciach, jest taki spam, że chwila nieuwagi i trzeba będzie grzebać po archiwum w poszukiwaniu topicu... a i tematycznie dużo bardziej się nadaje do Grafik
PS3 Hail Metal Militia !
No w końcu jakiś post. Ale za to JAKI Lubię dobrą solidną recenzję. A teraz odpowiedzi:

UWAGI:
1. Myślałem o tym. Ale właśnie - co dać na Hmm?
2. Oj...
3. Specjalnie dałem 3 pary takie same, bo w Tibii raczej jest tylko 1 para butów. (BoHy są latające to raczej sie nie nadają, goldy to rare item wiec tez nie, a leather sa zbyt popularne. wiec tylko steel boots)
4. To nie wchodzi w grę. Legsy były rysowane pixel po pixelu tak zeby przypominaly oryginal a nie zeby pasowaly do pancerza.

REQUESTY:
1. Taak.. to sie da zrobić. Powiedzmy Radioaktywy zamiast poisona i force fieldy zamiast energy. Pomyślę.
2. To troche roboty jest. Ale postaram się
3. Spox. Mam nawet dwa takie obrazki. Tablice tytułową z F2 (tylko bez napisow - samo AdPowArm) i z fallouta 1 (koleś w PowArm na tle flagi usa)
4. Kiedy ona tak wygląda tylko z F jest z perspektywy innej.. ale jak chcesz - postaram sie zmienić.
5. Nie. Psycho podnosi DmgRes i obniza INT. To raczej nie podchodzi pod mana fluid.
6. <Patrz wyżej.>
7. A wiesz, że chciałem? tylko zapomniałem. Oczywiście kapsle jako Gp i forsa bractwa jako platsy.

GRATZY:
0. Coś musiałem wymyślić.
1. Taa.. Tu jestem z siebie dumny musiałem znalezc cos co mozna przerobic i na granat i na stimpack
2. Tylko jest jeden błąd. A mianowicie leżący gdzieś jeden nabój wygląda jak pocisk wystrzelony w kierunku północnym.
3. Dzięx. Starałem się.
4. Pozostaje tylko dziękowac.

PS:

ps. Niestety reszta jest wciąż na Lycosie.. w tym mój komix...
ps2. To juz nie zalezy ode mnie...
ps3. HAIL METAL MILITIA!!

Zrobie jeszcze troche złomu i tu umieszczę.
stary 10-09-2004, 22:04   #6
Khan
Użytkownik Forum

Khan's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez blejz
A co za problem to zapisac jako bmp? ;|
Bo jak coś zostało skonwertowane z BMP na GIF to jest to proces nieodwracalny. Bedziesz musiał zapisać jako BMP a następnie wszystkie kratki po kolei pozamieniać na równomiernie różowoe tło (oczywiście w odpowiednim odcieniu).
stary 10-09-2004, 22:20   #7
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Jeju... To jest... Genialne!

Jedyne, co mi nie pasuje, to granaty... To naprawdę powinny być GFB, bo granaty to broń rzucana o działaniu obszarowym. Nie wyobrażam sobie, żeby granat wybuchał na jednej kratce :/

BTW... Prosiłbym o oryginał BMP (NIESTETY: to jest gif czyli nie nadaje się do ściągnięcia i podstawienia do tibii. Jak ktoś chce oryginał BMP - plz msg me.) -
stary 11-09-2004, 08:34   #8
sathard
Użytkownik Forum

sathard's Avatar

Data dołączenia: 26 06 2004

Strzałka ->

@wszystkie upy co twierdzą, że jak jest GIF to już tragedia:
huh? To skąd ja mam ten obrazek? Dodam że Khana o BMP nie prosiłem
Khan, nie trzeba żadnych kolorów zmieniać (to GIF a nie JPG), po prostu włączyłem Microsoft Photo Editor i dałem zapisz jako... BMP.

@ten typ, któremu się nie podobało że dużo piszę
To ma być dużo? Poczytaj artykuły ;]

@któryś post Khana odpowiadający na moje uwagi
U1. Cholera wie..... może zostawić HMMa? Ale jeżeli to nie wchodzi w grę, to proponuję któryś z pomniejszych pistoletów energetycznych (Plasma Pistol, Alien Blaster albo ten laserowy ) [pal licho, że tak naprawdę nie znikają po 5 strzałach, a jak z Junk robisz granaty to i pistolety możesz ]
U3. Ale nadal prosiłbym o jakieś futurystyczne glany zamiast moich Leather Boots ;] Wiem, że w Falloucie nie ma nic takiego jak glany, ale to chyba najlepszy odpowiednik
U4. Hm... no ok, bo co tu dużo mówić ;]

R1 R2 R4 R7 Wierzę w Ciebie
R3 Na tej stronce w razie czego znajdziesz więcej tych grafik... jak już mówiłem ta grafika to nie problem, gorzej z menusami i przyciskami
R5 Hmm... fakt. Dawno nie grałem (ostatnio w kwietniu zaliczałem dwójkę), a nawet jeśli to nie preferowałem szpikowania się narkotykami. Tak przejrzałem stronę fallouta (link trochę wyżej) i w chemikaliach odkryłem, że jako jedyne INT zwiększają... Mentatsy ;] Może być? (imho jednak lepiej zostawić mfy w spokoju, jak już to... nuka cola zamiast nich )

G2 Heh, nie zwróciłem uwagi... ale faktycznie w każdym typie amunicji brakuje jednej kratki animacji

PS2 Nie ma sprawy, poproszę jakiegoś modka na ircu o przeniesienie, może się zgodzi... ;]

Pozdrawiam,
S.

HAIL MAHAKAM!

Ostatnio edytowany przez sathard - 11-09-2004 o 08:37. Powód: literówki
sathard jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-09-2004, 08:52   #9
ca1z
Użytkownik Forum

ca1z's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2004

Domyślny

Khan, umial bys stworzyc pod facc setoutfil pacca? odpowiedz
pozdro

mm.esports.pl !!
ca1z jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-09-2004, 10:36   #10
Khan
Użytkownik Forum

Khan's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ca1z
Khan, umial bys stworzyc pod facc setoutfil pacca? odpowiedz
pozdro
Zależy co masz na mysli. Jeśli masz facca i chcesz wyglądać jak pacc polecam mój post 'Nowy Outfit' http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=10133

(niestety z powodu lycosa obrazki nie działają, a nie chce mi sie z tym dłużej walczyć)
stary 11-09-2004, 10:51   #11
drakon x
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 08 2004

Domyślny

Spoko kocham fallouta pozdrowienia
drakon x jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2004, 10:54   #12
traczuu
Użytkownik Forum

traczuu's Avatar

Data dołączenia: 01 05 2004
Lokacja: Warszawa

traczuu ma numer GG 2766821
Domyślny

i tak nie wiem po co to komu:/

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania