|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Kazordoon // Isara // Łódzkie
![]() ![]() |
![]() Czyli tak na dzien dzisiejszy mam 24 lvl i 34 mlvl jestem Sorciem. Jutro wybieram sie na porządny hunt ( poexpic ) moze skocza 2 lvl i mam dylemat . Bo nie chcialbym miec zaleglosci w mlvl . Przyjołem sobie zasade ze bede mial ( w miare jak to mozliwe ) o 10 wiekszy mlvl .. od lvl . Ale istnieje pewna granica że mlvl rosnie tak wolno ze bardziej oplaca sie expic i przy okazji spalac mane i mlvl bedzie sam wskakiwal w swoim czasie czy ??
Naprzyklad przyjac wariant ze expie z 2 lvl a potem nadrabiam to mana fluidami itp .. i powracam do zasady .. mlvl zawsze wiekszy o 10 od lvl i ponownie expie ? czy ? Expic non-stop nie wydawac kasy na mana fluidy tylko NON-STOP exp exp i mlvl sie nie przejmowac? ( nie dopuszczam do siebie wogule takiej mysli jako szanujacy sie Sorc ) ;/ Mam dylemat i to nie maly .. tym bardziej ze nie mam pacc ( co za tym idzie mana rosnie mi wolniej ) Nie doszedlem jeszcze do takiego poziomu aby zrezygnowac z mojej zasady czy powoli mam sie przezucac na exp niz na nabijanie mlvl i spalania many nad woda czy rotach . Prosze o madre posty ( nie chce tu o wypowiedzi osob .. nie znajacych sie na sprawach sorca itp. ) Prosze o to by post napisany pod tym tematem byl rozwiazaniem ( chodz po czesci mojego problemu ) , prosze o fachowe rady .. thx za wszystko z gory |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Nieobecny.
|
![]() To ze chcesz miec taki mlvl w stosunku do lvl, to twoja ambicja (powiedzialbym ze bardzo wygórowana, jeśli nie chora). Polecam dobic tak gdzies do 40 a potem expic i splac w miedzyczasie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2004
|
![]() Na wysokich levelach utrzymanie twej ambicji może sie okazać trudne i cie wpędzić w dołka jak naprawdę chcesz to utrzymać.
Moja rada - sam rób sobie wszystkie runy i non stop na hunt bierz żarcie ( np jajka - lekkie są) i np. bp Blanków, lub coś w tym stylu. Tym sposobem będziesz miał stosunkowo wyoki mlvl w stosunku do lvlu. Przez to też nie będziesz często polował bo robienie run troche trwa, ale esjt to opcja jak naprawde chcesz mieć wysoki mlvl w stosunku do lvlu ( ja tak robie - mam teraz 15 lvl i 25 mlvl ![]() Mój cel to żeby jak najdłużej mlvl był większy od lvlu, ale jak to sie nie uda to nmie będę płakał bo w koncu to sie musi stać...
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Kazordoon // Isara // Łódzkie
![]() ![]() |
![]() chodzi Ci do 40 lvl i 50 mlvl i dac ssobie spokoj z nabijaniem mlvl na slepo ok. Ale czemu nazwales moja "sposob" chorym ?? milo to tak ?
![]() a wiec co poczac z tym huntem ?? nabic 2 lvl czy tylko jeden ?? ( chociaz aby nabic 2 lvl potrzebowalbym 42 k expa a mam przy sobie tylko 11 bp HMMow na caly hunt wybieram sie do ghoust landu na ghoule ..) chyba ze polecicie mi innego potworka expo dajnego i dajacego jakis food ( z ghouli nie wypada bede czasami chodzil polowic i najesc sie na full i dalej expic .. prosze o dalsze posty troche dlozsze .. i lepiej wyjasniajace technike jaka mam sie dalej kierowac . Prosze o wnikniecie w temat a nie powierzchowne odpowiedzi nic nie wnoszace . dzieki z gory |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Na końcu drogi życia..
|
![]() Ja to robiles tak, ze na tych twoich 11 bpkach hmmow bym zrobil co najmniej 5 lvli
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 08 2004
|
![]() Chyba jestem jednym z niewielu sorcow wypowiadajacych sie tutaj...
Moja rada abys do 30 lv siedzial tylko w kopalniach na rotach i dwarfach. Food darmowy ( grzybkow nie jedz przydadza sie na pozniejsze hunty ) , mlv i lv rosna w miare dobrym tempie , runki: mozesz robic SD i sprzedawac jesli potrzebna ci kasa, lub robic hmmy ( zrobisz ich dosc sporo ) , ktore zuzyjesz na pozniejszych huntach. Osobiscie uwazam, ze nie majac minimum 30 lv i 40 mlv nie oplaca sie wogole uzywac hmmow na huntach ( duzo hmmow, malo exp ). To chyba wszystko. Pozdraxy i milego expowania |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2003
|
![]() Cytuj:
Według mnie czasem można sobie postać pod dp/domkiem żeby porobić te runki, ale niecały czas... bez mlv świat się niezawali, ja sie myśle tak: 1) Stoje pod dp klepie runy i mam z tego : mlv i kase 2) Expie i mam z tego : lv + mlv Jaki wniosek? (ja jestem przy opcji 2 chociaż czasem stoje pod dp) Mam większy lv ale niemam kasy, ale moje czary i tak są lepsze od pana który robi według zasady 1 Bo siła czarów = 2* lv + 3* mlv... A zabardzo nieobchodzi mnie że ktoś mi powie że ma maly mlv. (aktualnie 25 lv i 38 mlv) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2003
![]() |
![]() Bezsensem jest godzinami manasitowac tylko żeby mieć duży mlvl w stosunku do lvla.Lepiej tłucz dwarfy/roty z melee i cały czas spalaj.Lepiej wyjdziesz gdy będziesz miał przykładowo 30lvl i 40mlvl,niż 24lvl i 40mlvl dla samej satysfakcji,że "mam tak wysoki mlvl na tak niskim levelu".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Hell
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 40
Poziom mag.: 44
|
![]() hmm
uda ci sie tak trzymac mlv do okolo 40 lva ludzie na 140 lv maja po 70 mlv czyli 2x mniejsze a nie wieksze majac na 34 lv 40 mlv czyli UE juz mozesz spokojnie expic i robic runy jak masz lagi albo juz masz ich brak |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2004
Lokacja: Las Wayreth\Szczecin
![]() ![]() |
![]() Ja także staram się trzymać takiej opcji jak ty (mlvl o 10 większy od lvla)
Ja bym szedł expic spalając mane na czarach spontanicznych. To dosyć męczące jeśli twoim czarem jest tylko "utevo lux" ale spróbuj, nic nie mówiłeś o runkach a taki sposób spalania many też jest dobry. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 08 2004
|
![]() Wiec jezeli macie problemy z mlvl to nie martwcie sie stancie pod depo i lub w miejscu gdzie mozecie miec jakies jedzenie.
Poprostu robcie runki i nabijajcie mlvl az osiagniecie wymagany. Ja uwazam ze nie oplaca mi sie nabijac mlvl o dla mnie to poprustu strata czasu. Mlvl nabijam najszybciej summonujac potwory i bawiac sie na fibuli z dsami. Uwazam ze jak bede miala odpowiedni mlvl to pshejede sie na draggy i pobawie sie z nimi uzywajac na poczatku sd jezeli bede mogla summonowac dsa albo orc leadera to wtedy bedzie lepiej bo mi sie bardziej oplaci. Wiec nie martwcie sie i robcie runki badz summonujcie potworki i nabijajcie mlvl napewno w koncu podejdzie. "You advenced from magic level 24 to magic level 25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2004
Lokacja: p-zn
![]() |
![]() bij normalnie lv ,niebaw sie w magic lv .... bo ja mam 35lv i 50m lv ale bym z checia expil gdyby nie moje lacze
idz expic m lv sam bedzie skakac przy robieniu runek na hunt albo zuzywaniu mana na huntach ![]() nie trzymaj sie takiej zasady bo jak bedziesz mial z 50lv to napewno non stop niebedziesz mial 10 m lv wiekszego od lv ;p np gambler ma 164 lv i ma "tylko" 71 m lv ale lv tez sie liczy do zadawania obrazen ![]()
![]() |
#14 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Niegrający
Imię: Sir Soulfire Strike
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 25
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Pasorzytek - 22-08-2004 o 11:02. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Na emeryturze
Imię: Valaxia
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Rubera
Poziom: 21
Skille: 20/24
![]() |
![]() jeżli masz trochę kasy na zbyciu kup mana fluidy. Wtedy szybko magic lvl skaczą, a jeżeli nie to stań pod depo i rób se coś na kompie, a raz na 10 minut spójrz na tibie. Coś zeżryj, rusz się. Zrób runka i stój dalej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2004
Lokacja: Mielec
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
|
![]() ![]() ![]() Kiedy mam dobry humor i chce mi się expić to ide na larvy i nabijam lvl gdzieś w 3h ![]() ![]() Ale ja będę się czuł dobrze kiedy bosiągne ten 25 lvl i 40 m lvl ![]() POZDRO!
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]() Nie przejmuj sie magicznym. Twoja zasada jest troche przesadzona. Nie nadrabiaj magicznego. Wez zrub se gfb i idz na PoH tam gdie cyce som. Jak 27 lvl bedziesz mial to summonuj 2 monki i dwarfy guardy w kazo bij...
|
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 08 2004
Lokacja: Szczecin -> Polska (Venore -> Isara)
![]() |
![]() Jeżeli masz amiar mocno expować to expuj i nie przeszkadzaj sobie. Weż ze soba BP blanków i jak bedziesz miał mane to je wypełniaj (SD, GFB, HMM czy czym tam chcesz). 1 BP HMM robi się w 2h 20minut. Expuj tak dłudo aż masz 4 blanki. Wtedy wróć do miasta (po drodze robiąć runy) i kup nowy BP blanków i możesz wrócić expować. Ja mam 18/24 i nie nażekam. Stosunek lv do mlv niech nie będzie dla ciebie przeszkodą w treningu. Kolega miał 24/42 bo przez rok szkolny siedział nad wodą i robił UHy. Jeżeli chcesz "dogonić mlv" to stań nad wodą i łów rybki robiąc runy. Jak powiesz jakie runy to wylicze ci ile trwa zrobienie BP. I jeszcze pytanie: w jakim jesteś mieście i ile trwa dojście z miasta do expowiska. To tyle. A u niePAcców to 10 many/minute.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() Ja od samego poczatku tylko expilem robiac runy. Od 8 do 28 levela, roty a potem z monkami na guardy i siedze tutaj, biorąc HMM i blanki. Mam duzo fooda(grzybki) i nabijam sobie levela i magic levela. Co z tego, ze nie mam 31/45?? Zajelo mi by to wiecej czasu. Potem sie nadgoni mlvl'a jak bede mial duzo kasy z mana fluidami. Tak czy siak jest spoko i nie ma co sie przejmowac malym mlvl'em
Sezemego 45 lvl Palek skille 72/37 <<<--- Isara --->>> 02:39 You see yourself. You are a royal paladin. You are Dragon Hero of the Dragon Heros (Royal Shooter). |
![]() |
![]() |