|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 11 2006
|
![]() Gram sobie sorkiem ( narazie lov lvl ) i czytam poradnik a tam pisze że Sorcerer powinien walczyć Clubami oO czy to prawda i czy bardziej opłaca sie wandem czy clubem oO prosze o fast odpowiedź . Wiem że pytanie Lamerskie ale jestem newbie.....
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() De facto War Hammer jest lepszy od Wand of Vortex, Wand of Dragonbreath i (ale to już tylko moje zdanie) Wand of Plague i Wand of Cosmic Energy. Co prawda nie zrobi się nim krzywdy potworom mocniejszym od Amazonki (czy czegoś również słabego), ale pozwalają expić praktycznie bez użycia many (ew. leczenie), więc można ją poświęcić na ciekwsze cele i słabe potwory możesz nim bić mocniej niż dwoma pierwszymi wandami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Poznań
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 93
Skille: ujdą
|
![]() Powód dla którego sugeruje się sorcom/druidom używanie club weapons nazywa się skull staff i chodzi tu przede wszystkim o jego małą wagę. Ne będzie i nie powinien być on nigdy podstawową bronią ale doskonale się spisuje jako broń pomocnicza. Zwłaszcza w miejscach gdzie kręci się sporo "śmiecia" w rodzaju rotów/dwarfów/szkieletów które można spokojnie bić staffem oszczędzając manę na "poważniejsze" starcia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 12 2006
Lokacja: Widok
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lill Maanus
Profesja: Knight
Gildia: Sangre latina
Świat: Guardia
Poziom: 53
Skille: 74/71
Poziom mag.: 7
|
![]() No ja polecam Dragon lance jak masz zamiar na dłuższą metę bić z broni...
Po 33 levelu wbijaj na "Wand of inferno" lub "Tempest rod". |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2006
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Nie Gram
Świat: W
Poziom: Ten
Skille: Shiiiit
Poziom mag.: !!
|
![]() Poradnik, który przeczytałeś był zapewne napisany przed updatem w którym doszły wandy. Używaj różdżki, dopiero na wyższych lvl-ach się zaczyna chodzić sovem, itd. by mieć większą obronę.
12:08 Knajcik Adi [12]: jednak to prawda ze ci co maja pacca to ich mama nie kocha |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 11 2006
|
![]() mam kase odłożoną czy lepiej kupic Dragon hammera skillowac i expic na rotach czy kupic guardian shielda i z wandem expic na rotach xD ???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Albo kup warhammera i na roty, albo wand i expij gdzie sie da. O dragon hammerze zapomnij. Tym bardziej zapomnij o treningu.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Zapomnij o skillowaniu cluba, wbijaj lvl z wand'a.
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 12 2006
Profesja: Knight
Świat: Furora
|
![]() Według mnie jedyne co można w sorcu skilowac to mlvl a skilowanie clubem to strata czasu!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() ofc ze tylko wand;] zawsze trafia, walka z dystansu, na low lvl tylko tak;]
|
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2006
Stan: Początkujący
Imię: Noga Irenka
Profesja: Sorcerer
Świat: Saphira
Poziom: 12
Poziom mag.: 10
|
![]() Ja proponuje dla sorca Wandy ;p
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 10 2006
Lokacja: Skarżysko-Kamienna
Imię: Kamiros Shadow'bolt
Profesja: Paladin
Gildia: brak
Świat: Guardia
Poziom: 20
Skille: 60/44
Poziom mag.: 8
![]() |
![]() Jak jestes sorcem to tylko i wylacznie atakuj z wanda o innych broniach zapomnij!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2006
Stan: Niegrający
|
![]() Sry za lekki oftop, ale czuje sie lekko obrazona tym co tu wypisujecie. Zgodze sie, ze na lowlvl wand jest nie zastapiony (walka na dystans), jednak sa ciekawsze sposoby zuzycia many niz strzelanie (w moim przypadku z volcanic roda na kopalniach) w kazde scierwo w stylu rota lub dwarfa. Po tym jak postanowilam potrenic mlvl, stwierdzam ze skull staff jest bardzo przydatny. Obrazenia sa podobne jak w przypadku 3 wanda/roda a waste many 0.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay
Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
|
![]() @up
Zaraz cię zbluzgam że robienie run to strata czasu, boś niedouczona i jeszcze tego nie wiesz. Ostatnio edytowany przez goburu - 17-01-2007 o 09:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() @2up
robienie run jest nie opłacalne bo jak popatrze na czas robienia np.uh 2,5h na bp, to wolę iść na dworce. Zarobie tam 3k/h spokojnie a przy szczęściu nawet 6k. Magic level i tak podczas normalnego expienia wejdzie wiec także wg mnie runy na sprzedaz sa nieoplacalne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 01 2006
|
![]() Cytuj:
Dla porownania - z WH siedzialem na rotach od 15 (za mocno bily wczesniej) do 27 lvlu, i szlo jak krew z nosa - bo co? rota zabijesz? amazonke? a gdzie tu miejsce dla cycow albo soldow/guardow ... strata i tyle z rodzka zrobilem 41 lvl w miesiac (wcale nie grajac az tak hardcorowo + padlem z 6-7 razy do tego czasu, niestety) Wybierz co wolisz, ja polecam rozdzki (definitywnie nie wrocilbym do clubow, eh) @Iles tam up (chyba 3) Zdecydowanie dobry sorc/drut run nie powinien robic (chodzi o manasitting) - mowie o uczciwym sposobie, tzn nie zostawianiu afk na noc ... w tym samym czasie na guardach zdobede 3x wiecej kasy (+ sie zwroci) i magic skoczy z 4x szybciej (manasy, manasy i jeszcze raz manasy), NIE WSPOMINAJAC O EXPIE! ... EXP EXP I JESZCZE RAZ EXP (magic przy okazji, a w ostatecznosci runy podczas expa - to juz dla summonerow) ... zreszta pod dp najwiecej bija ludzi (dla porownania: mniej niz na guardach chociazby ...)
Ostatnio edytowany przez TheThunder - 17-01-2007 o 17:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 01 2007
|
![]() tak jak ktos pisal predzej musiales przeczytac stary poradnik ktory byl napisany przed update lato 2005
uzywaj tylko wnad'ow niektorzy lataja z war hammerem zeby runki podczas expu robic pamietaj tez to ze prawie kazdy wand sie przyda ja np uzywam Wand of Dragonbreath do expa z summonami zeby nie wastowac kasy na manasy Wand of Plague wedlug mnie ten akorat jest bezuzyteczny Wand of Cosmic Energy dobry na hunt z dsami na dragonach Wand of Inferno jezeli juz dojdziesz do tego zeby go uzywac to bedziesz wiedzial jak go uzyc ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 03 2005
Lokacja: Gardawice
Stan: Niegrający
![]() |
![]() ja odkąd gram w tibie ( czyli dawno) odka weszły wandy i rody to zawsze na np. roty/dwarfy to skull staff/fa/bs i runki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 01 2007
Imię: Bazylek Sorcek
Profesja: Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 13
Skille: 15/17
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez bazyl94 - 17-10-2016 o 11:22. |
|
![]() |
![]() |