![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 08 2006
Lokacja: Nie wiem
Stan: Początkujący
Imię: Anito Fove
Profesja: Paladin
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 20/21
|
![]() Mam dwie sprawy musze wiedzieć...
A wiec jaki filtr użyć aby Avator albo Sygn była tak jakby "Soczysty" A drugie jak zrobić jakiś ładny napis. Czcionki mam ale co dalej? prosze aby mi wytłumaczyć...
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
po pierwse nie jakiś tam avator tylko avatar. Po drugie co masz na mysli piszac soczysty? cieknący tłuszczem? Soróbuj polaczyc wszystkie warstwy na nowej warstwie (ctrl alt shift e) i daj opacity tej warsty na overlay (nakładka). To jedeen z wielu sposobów. a do napisu:. Spróbuj zrobic napis, daj 2 razy ctrl j i na 2 nowych warstwach daj gaussian blur 3.
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Pokombinuj, albo zapytaj na forum o PS Ad2 A co, google zniknęło? Tutków nie umiesz poszukać -.- Masz nawet z tym temat! Patrz: Lista programów graficznych by MTA
[HACKED] by Winzard Ostatnio edytowany przez slawekmag - 27-02-2007 o 16:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: Przemyśl
|
![]() Co do pierwszego pytania nie wiem dokładnie o jaki soczysty efekt ci chodzi, ale co do drugiego pytania to:
Zrób nową warstwe; layer>new layer wstaw na niej swój tekst po czym wejdź w: layer>layer style>blending options Tam ci się ukaże menu w którym jest cała gamma funckji za pomoca których mozesz uzyskać ciekawe efekty, poklikaj posprawdzaj a sam do czegos ciekawego dojdziesz. : ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2006
Lokacja: Tarnów
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Pierwsze pytanie:
Ja tu widzę dwie możliwości tej Twojej "soczystości" ![]() Pierwszym jest stosowanie krzywych ![]() Po lewej masz oryginał, prawa strona jest przerabiana krzywymi =] Jeśli o to Ci chodzi to wystarczy ctrl+m i z resztą sam kombinujesz. Druga możliwość to pewnie podejrzany gdzieś jakiś fractal typu: ![]() Wtedy sprawa jest prosta. Tworzysz warstwę pod tło. Na nowej warstwie układasz fractala (do brushy polecam www.deviantart.com - w wyszukiwarce wpisz fractal =]), kopiujesz go kilka razy (zależne od uznania) i łączysz wszystkie kopie, ale bez tej pierwszej, która była kopiowana i ustawiasz blending options na overlay. Na drugie już masz odpowiedzę powyżej, layer - layer style - blending options =]
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 08 2006
Lokacja: Nie wiem
Stan: Początkujący
Imię: Anito Fove
Profesja: Paladin
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 20/21
|
![]() Dzięki za wszystko co tutaj zapodaliście bo Nawet mi się przydało ;]
A o soczystość to mi chodziło o coś takiego: ![]() Nie patrzście na treść napisu ale na kolory
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2006
Lokacja: Tarnów
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Hehe to te dwie rzczy co Ci napisałem wyżej. Tło jest zrobione na tej samej zasadzie co fractale (chyba tylko z dodatkiem outer glow*), a sam Goku krzywymi =]
*nie zwracam szczególnej uwagi na nazwy blendów więc nie pamiętam dokładnie nazwy tego ![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: 30cm od Monitora
Imię: Zaforin Dret
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Zomo
Świat: Refugia
Poziom: 32
Skille: 66/33
Poziom mag.: 13
|
![]() Ja soczystość uzyskuje poprzez flaten image, duplikacje, gass blur (ok.5) i overlay
![]() |
![]() |
![]() |