|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2003
Lokacja: Poznań
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Vanlanthiriel
Profesja: Elite Knight
Gildia: Black Rose Order
Świat: Lunara
Poziom: 80
Skille: 78/74
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Spotkało mnie wielkie hamstwo na Tibii kiedy zalogowałem się do Tibii. nagle zobaczyłem że mam + jedno zabicie + zero uzbrojenia + zero kasy i nic w depo odrazu mówię że wszelkie zasady bezpieczeństwa zachowałem a więc ni wiem co teraz robić bo już jestem za daleko żeby zakładać nową postać. Dodaje że kasy miałemok.12k
P.S. Co robić? Liczę na wiele propozycji.
|
![]() |
#2 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Swego czasu miałem podobną sytuację. Loguję się rano, patrże, a tu cały mój domek czysty. Kumpla, który ze mną mieszkał zhakowali, i straty były olbrzymie (ja jakieś 85K w gotówce + loot na 150K, on loot na jakieś 250K). Jedyne, co pozostało, to poprosić kumpli o jakąś pożyczkę, popolować, i grać dalej. Nic innego chyba nie wymyślisz.
Jego akurat zhakowali poprzez tibię GG, ale hakują też poprzez keyloggery w rybaku i innych programach, a także przez konta na serwerach z funkcją przypominania hasła na zasadzie pytanie-odpowiedź (np. jak masz konto w tibii na mailu z hotmail i ktoś się o tym dowie, to już masz po koncie). Czasem też ktoś coś ci da, a gratis podrzuci jakiegoś prosiaka czy netbusa. Czasem jakiś kumpel może ci przez ramię looknąć, jak hasło wpisujesz, czasem, jeśli masz w pliku zapisane, jakiś kumpel ci skopiuje gdy ty se do kibelka wyjdziesz zostawiając go w pokoju, Metody są różne, ale ogólnie, to trust noone.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2003
Lokacja: Poznań
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Vanlanthiriel
Gildia: Black Rose Order
Świat: Lunara
Poziom: 80
Skille: 78/74
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() No Tak ale nie wiem cczy ktoś z kumpli nie ma mojej tarczy i uzbrojenia bo kasę na pewno wziął.
Mam tak chamskiego doła że to koniec ![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 10 2003
|
![]() A na jakiej zasadzie takie keyloogery działają?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)
Imię: XXX
Gildia: Ancient Kingdom
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
|
![]() @Klecha - keyloggery wysylaja tekst który był napisany przez ciebie do osoby której sie go udalo tobie wysłać
Ja też miałem hacka na 200 k* (byłem skarbnikiem gidli) i odszedlem z tego stanowiska z tego powodu * - było to około 200 k ale stafu nie licze (tam ludzie mogli zostawiac staff ja go sprzedawalem jak chcieli i na ich konto kase dodawalem)
103/102 23:00 You advanced in sword fighting. (103) 19:33 You advanced in shielding. (102) !!!! 12:59 You advanced to magic level 8. Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego... http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 09 2003
![]() |
![]() ehh... key logger działa głównie na zasadzie socketów... kiedy wpisujesz swój nr i hasło żeby się zalogować, socket wysyła te informacje do serwera (hackIera ofkoz) lub wysyła na e-mail (za pomocą anony maili), a ty się spokojnie logujesz... taka menda co to robi może dopiero sie zalogować po tygodniu, miesiący czy kiedy mu się zechce... chyba że bedziesz hasła zmienial codziennie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |