|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 08 2004
|
![]() Ostatnio nacięłem się na pomysł z lootbagiem (nie wiem czy to ta nazwa - chodzi o chowanie worków z rzeczami w jakichś miejscach). Polowałem sobie na roty (jak dto dumnie brzmi... 'polowałem'). No i miałem dość sporo kasy i ekwipunku. No ale zamiast nosić to ciągle do depo, to chowałem sobie w kępce drzewek. W między czasie robiłem runy. No i zawartosć worka wynosiła coś koło 1k gp. No i teraz po kilkugodzinnej nieobecności w Tibii wracam i jakież jest moje zdziwienie (żeby nie powiedzieć 'jak bardzo sie w****iłem') kiedy zobaczyłem, że worka (a właściwie kilku worków, pochowanych jeden w drugi) nie ma. Odradzam ten sposób chowania. Myślałem, że jest on skuteczny, bo był stosowany przeze mnie przez tydzień. No ale jednak... Heh... JAKBYM DORWAŁ TEGO CO MI TO ZROBIŁ, TO BYM CHYBA ZA***AŁ!
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Mithrilowa Hala
![]() ![]() |
![]() @topic
Lootbagi to bardzo dobry pomysł, ale trzeba ich pilnowac lub chowac naprawde baaaardzo dobrze, są tacy którzy chodza i sprawdzają każde drzewko ![]() Doradzam Ci robienie lootbagow ale pilnuj lub chowaj je duuuuzo lepiej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
Imię: Cors Ent // Tegax
Profesja: Royal Paladin
Gildia: DoF - always in our memory
Świat: Azura
Poziom: 111
![]() |
![]() to normalne.
zostawiasz baga pod krzakiem to sie dziwisz ze ginie? tez bym sobie zabrał. po to jest postman zeby nie latac z bagami. nie masz pacc? to pobiegnij do miasta. a nie sie dziwisz ze ktos zabral czasem jak nie mam parcelka i bardzo mi sie nie chce to takie male bagi co tam z 3-5k moze miec to chowam na pozniej ale w 100% miejscu [trzeba poszukac takich] i w 85% sa pozniej na miejscu. ale loota na jakim mi zalerzy nie zostawiam byle gdzie |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 08 2004
|
![]() wiesz, ten lotbag był przykryty jeszcze innym dla zmyły. ale widocznie to nie posłużyło. no trudno., teraz będę nosił wszystko do depo i znowu na roty
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2004
|
![]() Ja też jak widzę jakiegoś bezpańskiego lootbaga to go sobie biorę. Ale jak ktoś ciągnie lootbaga, to się odsuwam, żeby się nie stresował że mu chcę zabrąć. Tak samo jak sam zostawiam loot gdzieś schowany, to jak zniknie to się denerwuję, ale nie mam do nikogo pretensji. Zwykłe ryzyko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 11 2003
Lokacja: Sanok
![]() |
![]() Jeżli nawet był dobrze ukryty i nikt nie wziął.. lootbag tak jak każda inna rzecz w tibii ( oczywiscie nie wbudowana na stałe) znika. Wyobrażasz sobie jaki śmietnik byłby na tibii gdyby były bagi, itemy czy tam inne trupy leżą bez przerwy na jednym miejscu?co pare godzin następuje czyszczenie pewnym miejsc
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
|
![]() Lotbagi leżące koło drzewek bezpańskie które nie mają panów czekają na nowego pana i jeśli ktoś znajdzie nie mozna mieć pretensji
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.
Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Wiesz... ta zmyla jest juz stara ![]() Osttatni oznalazlam baga ktory jak sie okazalo po sprzedaniu mial wartosc neicalych 30k ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
pare raz bp pelen boltow mi zniknol. moje cialo jak padlem tez raz zdarzylo zniknac zanim dobieglem je pozbierac |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Born in Hell
Data dołączenia: 09 03 2004
![]() |
![]() To trzeba chowac umiejetnie, ja robilem lootbaga przez tyg huntu i nikt go nie wzial, a dziennie wkladalem do niego ok 7k. Pozniej tylko toczenie do depo, albo dzieki kolegom send w hunt place.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 06 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: n0 n4m3 :)
Świat: Kyra
Poziom: 99+
![]() |
![]() Lootbag zginął ci pewnie dlatego, że w momencie jak go opuściłeś był save serwer.Jeśli tak było to się nie dziw ,że zniknął.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: woj.mazowieckie
Stan: Niegrający
|
![]() mój kuzyn se ściągną z neta takie coś w grafice tibi że rzeczy są przezroczyste niektóre i np. widzi wszystko pod drzewami
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 09 2004
|
![]() Wiem coś o lootbagach sam je caly czas robie expiąc na swarfach soldierach
teraz mam dobry sposob na chowanie lootbagów . Kładziesz lootbag na ziemi i na niego z 10 np.picków i wszyscy myśla ze tam lezy tylko pick bo bag znika jak sie polozy na nim 8 rzeczy. Snacher 21 Knight Antica Gorenius 31Palladyn Isara |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
|
![]() "To trzeba chowac umiejetnie, ja robilem lootbaga przez tyg huntu i nikt go nie wzial, a dziennie wkladalem do niego ok 7k. Pozniej tylko toczenie do depo, albo dzieki kolegom send w hunt place."
a slyszales ze podczas ss'a sie kasuja itemki na ziemi? nie? widac... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() naprawde ie prosciej zabrac ze soba parcel? wyslac loota?
albo ew zatargac do miasta? a nie płakac ze ktos sobie zabral |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2004
Lokacja: zabierzow bochenski
Imię: Neust
Profesja: Elite Knight
Gildia: Chair Kids
Świat: Unitera
Poziom: 154
Skille: 97/85
Poziom mag.: 9
|
![]() ja zawsze loota daje pod sporo ciał lub innych itemów...
ale tylko na minute czy ileś tam... (wejde w dziure.. wybije z 20 soldów [full resp] i ide z lootem do lootbaga i biore go ze sobą dalej) co jakiś czas sprawdzam te ile ma "oz" ...i niech mi tylko po podejściu kogoś do lootbaga zniknie chodźby 1 oz.... (to odda szybciej niż zdąże go hitnąć) jak już lootbag ma jakieś 5000-10000 oz. to lece z nim do kazo a jak sie jakiś wyższy lvl dołączy do mnie (będzie chciał sobie przygarnąć loota) to zakładam time ring i tyle mnie widział -.-
![]() |
#17 |
Buuuuu
|
![]() Najgorsze znikniecie lootbaga kiedys wydazylo mi sie prawie na moich oczach, wracalismy z kolega po 8-10h huncie w Venore dragon lair i ciagnelismy lootbaga na 32k oz (przedewszystkim szynki, kusze i takie tam), jak juz sie wychodzi na zewnatrz to jest wyjscie zasypane kamieniami, wyskoczylem pierwszy ale nie mialem kilofa, kolega wyskoczyl drugi, otwozyl dziure i ropujemy lootbaga a tam nic nie ma, schodzimy a tam full spawn skorpionow i zadnych smieci (wliczajac naszego lootbaga)... wyglada na to ze bylismy jedyni w Dragon lair i jak tylko wyszlismy to reset byl
![]()
![]() |
#18 |
Fallen Angel
|
![]() Trzeba być nie pełnosprytnym zeby polozyc lootbaga i isc sie wylogowac. Takie odrazu wynosi sie do depo albo wywala w miejsce gdzie nikomu naprawde nie chcialo sie szukac. Moge sie zalozyc ze twoja "skrytka" była bardzo blisko expowiska gdzie czesto chodza ludzie.