Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-09-2004, 22:16   #1
gertt
Użytkownik Forum

gertt's Avatar

Data dołączenia: 20 04 2004
Lokacja: nie pamietam

gertt ma numer GG 2864232
Domyślny Moment na caly life

Czy sa jakies momenty w tibi ktore zapamietacie na cale zycie.Mam nadzieje ze sie podzielicie z nami nimi zeby nie byc goloslownym to zaczne.
Wiec najbardziej zapamietam sytuacje gdy kumpel napisal na priv ze utknol na outlaw camp na drodze na quest a niestety na drodze byly 2 gs a on sam z kumplen obaj knight wiec rady nie dadza,wiec jako dobry samarytanin zawolalem kumpla sorca by bylo latwiej bo z sd bedzie walil.
Wiec poszlismy pelni nadzieji na drodze pare mino ale co to dla nas.
szukamy szukamy ale dziury nie widze az w koncu dziura znalazla mnie i wpadlem na zaginionych pozniej sorc no to jestesmy w komplecie .
Kumpel bloker sorc wali do gs jak by co ja wchodze a pozaty uham kumpla.
Spoko spoko jeden padl wpada drugi i tu zaczyna sie zabawa .
Sorcowi zabraklo run wiec q....a co robic knight bloker zaczol zwiewac
gs lata za kazdym oczywiscie wypadlo na mnie dopadl mnie przy scianie bloker wpadl do dziury z zerkami a ja stoje jeszcze na full atk i sie uham
Smietc w oczach lapy lataj jak bym pol litra wypil jeszcze by ktos pomyslal ze padaczke mam
Palpitacje serca jak u mojej babci ale nic uha sie i uha mysle trzeba cos zrobic w uha pare razy nie trafilem wiec bylem pare razy na granicy pieknego napisu YOU ARE DEAD ale zaczolem uciekac w glab korytarz patrze sorc biegnie a gs za nim.Mysle zwiac czy zginac sam nic nie zdzialam wiec wrotki w druga strone do dziury z zerkami.Blkoer padl a zerki na mnie przycisk od chodzenia wcisnolem do dechy klawiatura prawie poszla i biegne RUN FOREST RUN........I udalo sie z 4 osob tylko ja ucieklem.schowalem sie na jakas wierze i siedze nie wiedzac po co.Herbatka muzyczka i po 20 minutach bylo ok.
patrze Q......A gdzie moje k-legsy.NO TAK W UHA SIE NIE TRAFILO ALE ZA TO W SPODNIE.eh bylo ciezko i nie zycze nikomu takiego stresu

A wy co powiecie
gertt jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-09-2004, 22:26   #2
krzykul
Użytkownik Forum

krzykul's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2004
Lokacja: ja nie mieszkam ja bije lvle :P

krzykul ma numer GG 3987061
LOL

spoko historyjka
miales w ogole szczescie ze zyjesz wiec bym sie legsami nie przejmowal

a jak wrociles??
stary 25-09-2004, 22:37   #3
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Oczko

NIgdy nie zapomne jak po raz pierwszy skonczylem rooka...
Wigilalia 6 rano ja od 5 godzin przy kompie, nielegalnie bo wtedy moglem tyko po 1h dziennie grac i ciupie, gadam z kumplem co dzien przedemna skonczyl i leje trole. Wkoncu ten magiczny napis "You advanced to level 8", efekt pracy kilku tygodnie(nie bylem tak dobry jak teraz, ostatnio z faccem machnolem rooka w 5 godzin). W życiu8 nie mialem równie za***istych Świąt.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-09-2004, 22:53   #4
gertt
Użytkownik Forum

gertt's Avatar

Data dołączenia: 20 04 2004
Lokacja: nie pamietam

gertt ma numer GG 2864232
Domyślny

W dziurze z zerkami jest miejsce na ropa na powieszchnie bylo zagracone na dodatek wiec musialem sie dokopac a zerki na plecach nie wiem jak przerzylem CUD
gertt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-09-2004, 23:10   #5
Khan
Użytkownik Forum

Khan's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd

Profesja: Knight
Świat: RL
Domyślny

A ja pamiętam moją pierwszą powazną przygodę na rooku.
Napiszę w skrócie:
Byłem ze znajomą na orkach. W pewnym momencie zobaczylismy mino. No to chodu (oboje bylismy zbyt slabi zeby tluc sie z mino). Zgubilismy go. Gdy jednak juz dobiegalismy do wyjsca - Sru! - drugi lured mino zagrodził nam drogę. To ja krzyczę do kumpeli: 'Uciekaj! Ja się nim zajmę!' Ona zwiała jakoś resztą zycia a ja zostałem sam na sam z mino...
Z jej perspektywy to wyglądało jakoś tak: Stała sobie na górze 'ucieknięta' i czekała na mnie. Mijały sekundy (a w takich momentach to bardzo duzo!), a ja nie wylazilem. Wniosek - padłem. Ale nagle!.. Wyłazi jakas sylwetka na redzie... - JA. Oboje sie w sumie ucieszylismy. Przeprosiłem ją, ze o malo co nie zginela przeze mnie, ale ona odparła ze nie musze przepraszac - ostatecznie w koncu malo co nie oddałem za nią zycia.

Nawet gdybym padł - to byłby to najwspanialszy dead jaki tylko moglem sobie wyobrazic.
Khan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-09-2004, 23:17   #6
Wubeso
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 06 2004

Domyślny

a i to moja historia:
KUmpel mi wisial 7 k wiec chodzil po ghost landzie i zbieral kase.
W knocu mi pisze ze sie w*******il do jakeis jaskini z gholami i skeletónami. zaprowadzil mnei tam. i widzimy schodki na dol. schodzimy. idzimy po woli. a tu nagle jakis GFB w nas strzelil i zycie czerwone oboje mamy. uratowalismy sie. ja mielm tylko mane na jedna marna Exura (a umielm exura vite :/ )
I to uzylem (tak wogole mialem w tedy level 14).
NO i wracamy do carlin nawet kilka ludzi nas atakowalo po drodze no ale jakos do dp doszlismy .
I ja sie cykalem i krzyczalem ze zaplace za uhniecie. przychodzi do mnie koles i mowi zebym z nim poszedl do domku kolegi bo on moze mnie tam zuhowac. i idziemy i gdy jestesmy w korytarzu i mnei gosc nawala i zgon. naszczwescie taka akcje przewidziaelm i zdjolem z siebie cale eq przed tym jak wyszedlem z dp. loguje sie w swiatyni i ide do dp po zeczy. zakladam. podchodzi do mnie koles ze czerwonym skullem i mowi:
- siema!!! idziemy pohuntowac?
- a kim ty niby jestes?
- ****er (jeden z moich kumpli.)
- aha. hehe red skull?
-nom
- ty (ja)
- no? (red skull)
- chodz zabijemy takiego kolesia ktory mnie przed chwila zabil. nie mogle uciec daleko.
- Dobra (red skull)
idziemy tam i wchodzimy do korytarza. tam mnie koles z red skullem wsuwa i mnie zabija. a wlasnie dzis sie okazalo ze ten gosc to byl moj najlepszy kolega z klasy!!!
Master sorc
lvl 26
mlvl 36
Rosnie!!!
Wubeso jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2004, 15:55   #7
ciemne dropsy
Użytkownik Forum

ciemne dropsy's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
Domyślny

Ja to nie zapomne expienia na bramie do orclandu 16lvlowym pallem
Podchodze ostroznie a tu wybiega zerk! no to full att w nogi i z beltow w niego Oczywiscie to sie nei moglo skonczyc inaczej jak..... Zerk padl
No to bardzo wszystko fajnie idziemy ubic drugiego zerka No ale ja jestem oszczedny i zeb ynei marnowac beltow uderzalem warriory i spearmany ze spearow... No dobra bije i bije te gowienka patrze zerk biegnie do mnie a ja zmieniam w biegu bron W koncu zalatwil mnie na swoim red hp... No i to byl pierwsyz zgon pallem. Pozniej na 19lvlu ym samym pallem znowu poszedlem na ghostland wysokie skille bardzo fajnie i w ogole zerki obydwa zabite, patrze lider Podobno jest wolny to sobie bede uciekal i bil Patrze a on mnie prawie dogania i jeszcze nozykami rzuca To byl drugi zgon pallem...
ciemne dropsy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2004, 18:53   #8
Sithius
Użytkownik Forum

Sithius's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004

Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
LOL

Hehehe...przeczytalem wszystkie historyjki i odrazu przypomnialy mi sie moje poczatki w Tibii...

Oczywiscie nigdy nie zapomne dumy gdy osignalem magiczny 8 lvl i przeszedlem na maina oraz mojego wielkiego przerazenia gdy pierwszy raz zobaczylem Thais (do tego miasta przeszedlem). Nie wiem czemu ale nikogo wtedy nie bylo w calym miescie...byla noc...puste miasto i ja na srodku Tak sie balem ze gdy tylko znalazlem (nie wiem jak to mi sie udalo) depo to siedzialem tam az kumpel po mnie nie przyszedl...

Historia ktora najbardziej zapamietalem to moj pierwszy kontakt z hunterem Expie sobie spokojnie z kumplem kolo kazo...zatrzymujemy sie przy rzeczce aby rybek nalowic a tu nagle zza ekranu strzala i w kumpla...po chwili dead. Nagle pojawia sie w ekranie hunter a ja caly przerazony (rece mi lataly ze hej) uciekam i krzycze HUNTER IS PK!!! buhahaha...nigdy tego nie zapomne...caly rozstrzesiony zaczynam pisac do kumpli ze jakis pk chce nas zabic...tak sie wydzieralem na kanale ze wszyscy ludzie ktorych wtedy znalem przylecieli do mnie aby mi pomoc w walce...jak zobaczyli tego WIELKIEGO PK to przez 3 dni sie pozniej ze mnie smiali... LOL

Az lezka sie w oku zakrecila...

P.S. Zawsze na pocieszenie mialem ze nie tylko ja sie na to nabralem.

Ostatnio edytowany przez Sithius - 26-09-2004 o 19:00.
Sithius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2004, 19:10   #9
doginator
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 09 2004

Stan: Aktywny gracz
Imię: Sulohinzo
Profesja: Druid
Świat: Celesta
Poziom: 18
Skille: 19/20
Poziom mag.: 25
Pergamin Historia

Ja pamiętam swój pierwszy raz....... (na mainie). Byłem druidem, nic nie wiedzialem. Ide sobie widze jakiegos goscia to go pach i mi wyskakuje skull, a ja maysle co zlego zrobilem. Zaczołem uciekać, ale dupa 5 ciasow od 47 levela i dead, Cale miasto mnie gonilo. A pamiętam też pierwszego pk. Pierwszy raz w tibie sobie gram. I na raty pod ziemia. Miałem czerwone hp i jakis ch.. mnie blokowal. Ja sie dziwilem czemu. A taki z tego morał mamy ze sie trzeba słuchać mamy (Która wmawiała mi że to brutalna gra hahahaha)
doginator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2004, 19:37   #10
Miporat
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 05 2004
Lokacja: Warszawa

Miporat ma numer GG 5424377
Domyślny

A ja ni zapomne jak byłem newbie w tibii. Wszedłem na main i pierwszy raz mnie amazonka nawala. Ja myślałem, że to inna postać i wołam: Plz on't attack me!!! I give u gp!.Wyłożyłem 100gp a ona nadal. Ale zwialem naszczenście. . Ale jaja były jak sprwdziłem że to stforek
Miporat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2004, 19:55   #11
Olorion.
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 07 2004
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Ja pamietam jak pierwszy raz wyszedlem na maina. to bylo na titanii. z sasiadem (tez zaczynal grac) chcielismy isc do northportu ;p to ja sie zapedzilem i dotarlem do jakiegos ogrodka (w ab) patrz a tam 5x lvl walczy ze szczurem (treni shielda) to ja mysle! hA pomoge mu ;p podchodze bije szczura i sie glupio usmiecham ("I KILLED HIM") to on zaczal mnie gonic, zjechal do reda i jak uciekalem to przebieglem po polu ognia (fire bomb) ;] to byl moj 1 rip na mainie.
Pozniej ja mialem 12 lvl sasiad 11 (2 knajtow) i postanowilismy isc na orc land, noo w koncu jechalismy warriory a co moglo byc lepszego od nich ;p
No to idziemy i 2 zerki to ja mowie
- Spoko zablokuje je a ty wal z hmmow
to podbiegly do mnie i zdazylem tylko napisac "****a uciekaj )
to byl moj 2 zgon ;p
Olorion. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2004, 21:24   #12
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Domyślny

Ten szalony bieg paladynem na 13 lvl z Troll Caves kolo Thais do swiatyni po walce se skorpionem... padlem po powiedzeniu "hi"

Jak to kolezanka postanowila mi zrobic kawal z 1 hp po przywitaniu sie z Marvikiem.... niestety pech chcial ze byla drobna zmiana od jej ostatniej wizyty i zostalo jej troche mniej niz 1 hp (pierwsza osoba ktora zginela ze mna).

Na przed ostatnim save jak mnie chciala zabic grupka ~8 osob, wszyscy z wyzszym lvl, niektozy po 2 razy taki jak moj... jednak to prawda co mowia ze dopuki knight ma UH to go ciezko zabic (dali sobie spokoj po 20 minutach... a ja mialem jeszcze 2/3 z 20 BP UH).
stary 26-09-2004, 21:25   #13
Papaj
Guest

Domyślny

Buahaha... A ja pamietam jak przeszedlem na maina i patrze 2 gosci walczy ze szczurami... SHIELDING CWICZA.. no to ja niedoswiadczony zabilem szczury a zaraz patrze facet sie w ghula zamienia i mnie tlucze bo 20 po 30 hehehe no to ja logout i ze sie nie dalo to zamknalem tibie.... a pozniej wlaczam i odradzam sie swiatyni BUAHAHAHA...

Lub nabilem ten 24lvl ciesze sie bardzo i ide na potworki patrze scorpion i musial mnie uwalic juz bylem przy swiatyni a tu PK i z hmm mnie tlucze po chwilui napic YOU ARE DEAD YOU DOWNGRAT FROM LVL 24 TO LVL 23....
  Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2004, 21:27   #14
Papaj
Guest

Domyślny

Gremlin jaki masz swiat? Titania i Thais moze sie spotkamy
  Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2004, 21:39   #15
morphy
Zbanowany

morphy's Avatar

Data dołączenia: 12 04 2004
Lokacja: Olsztyn

morphy ma login Tlenu bartek_maly@tlen.pl
Domyślny

oh ja nigdy nie zapomne jak osiagnalem 1 raz 8 lvl i (tak jak polecil mi kolega) poszedlem doo venore a wczesniej meczylem sie pol godziny z wyroczniom bo nie wiedzialem co mam muwic wiec kiedy znalazlem sie w swiatyni nie wiesdziialem co i jak deszedlem do jednego z wyjsc zweno ale byla zucona fire bo momb lecz ja nie wiedzialem ze ogien pazy i przeszedlem sobie i z przerazeniem zobaczylem ze cos malo hp to posatnowailem ze pujde jeszcze w drugom strone a tu coraz mniej ja lece przez miasto jak najdale\j w moim leather trousers mace studded armor itd az wkoncu wpadlem na genialny pomysl kopnolem w reset i myslalem ze sprawa zalatwiona ku mojemu zdziwieniu kiedy sie lognolem mialem red hp
morphy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania