|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Wiem, ze astronauci (przynajmniej rosyjscy) posiadaja specjalne treningi podczas, ktorych nabywaja umiejetnosc bardzo szybkiego zasniecia. Po przeszukaniu googli nie udalo mi sie jednak znalezc opisu jak to robia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() Użyj młotka.
A tak na serio. Zawsze myślałem, że używają do tego specjalnych substancji czy lekarstw. Jakoś nie wyobrażam sobie astronautów zgłębiających wschodnie sztuki medytacji.
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
a szczególnie rusków sobie tak nie wyobrażałem ^^ @topic ciekawe... odpowiednie przytrzymanie tętnicy - tętno zwalnia, nasepuje uśnięcie (lol) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Ta metoda to ruska? A no to ją znam, powiem ci, że genialna i 1oo% skuteczna...
Składniki: 2,3+ kumpli, ale można i samemu Ilość rozmaitych płynów procentowych tak by średnia to było minimum 0,4l 40% napoju Przytulne miejsce, zacienione, można nadymić b.głośna muzyka! Jak się to wszystko odpowiednio zmiksuje i powymiesza to sen gwarantowany w 30sec... uprzedzam tylko, że mogą wystąpić reakcje alergiczne następnego dnia...
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 04 2007
|
![]() Nie mam pojecia jak moga tam w kosmiesie gdzie dzialaja setki urzadzen podtrzymywania zycia, zasnac przy takim halasie.
Niby jakies tam szkolenia mieli, ale i tak na 100% biora roznego rodzaju lekarstwa . |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
|
![]() Jako, że kierunek moich studiów dokładnie brzmi "pilotaż i astronautyka" (możecie sprawdzić na stronie Rzeszowskiej Polibudy) mam małą, ale zawsze wiedzę na ten temat.
Astronauci muszą korzystać z każdej chwili wolnego czasu i bardzo dobrze by było, gdyby spędzili go regenerując siły, czyli śpiąc. Nabywają tej umiejętności przez całe swoje szkolenie. Ja wiem to tylko z teorii. Wracając; zasypianie to trwa około 30 sekund. Myślę, że każdy na upartego mógłby zasnąć w ten sposób. Jest to metoda, którą opracował uczony Ivan Pawłow. Może pamiętacie z biologii jakie doświadczenie przeprowadził? Dawał psom miskę jedzenia, ale chwilę przed tym dzwonił dzwonkiem. I tak to trwało przez około miesiąc. Na koniec dzwonił dzwoneczkiem, i mimo, że kundle żryć nie dostawali, to się śliniły. Jest to odruch bezwarunkowy, skojarzony z czymś. Astronauci są w zależności od kraju, na różne sposoby tego uczeni. Właśnie w Rosji podają psychotropy, po których człowiek robi się senny, aż w końcu zasypia. I w momencie podania liku, na astronautę działa jakiś specyficzny bodziec. Nie może być to puknięcie w rękę, bo co by było jakby ktoś go przypadkiem puknął i nagle koleś by odjechał? Zazwyczaj jest to dźwięk lub obraz. W kosmosie po odebraniu takiego bodźca człowiek może zasnąć. Niestety ja czegoś takiego nie umiem, dlatego nie wiem jak to jest. Jak już zaznaczałem, to tylko teoria. PS. Mówiłem o Rosji, w Stanach i innych krajach zajmujących się lotami kosmicznymi szkolenie może odbiegać od tego co napisałem. Może polegać nawet na zupełnie innym sposobie nauczania. Jaki kraj, taki obyczaj. @down, Mnie uczyli, że dzwonek ;p Ostatnio edytowany przez Korektor - 04-05-2007 o 10:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Up, masz racje bylo to czerwone swiatelko
![]() @Korektor: mozliwe, ze to wlasnie tak wyglada, ale zastanawialem sie czy nie da sie zasnac poprzez zwolnienie akcji serca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
A tak na serio to przydałaby mi się taka umiejętność - choćby na lekcjach chemii. >Yoh Whatever Ostatnio edytowany przez Bastash - 04-05-2007 o 20:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Albo fizyki...
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() ahhh jesli ruscy to wiadomo przecie ;D
pol litra i korniszony ^^ |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Dlatego są słabsi od astronautów amerykańskich gdyż ci drudzy nie muszą atakować mnicha a zabijają innych ludzi za pomocą porażenia prądem. Ostatnio edytowany przez soanord - 06-05-2007 o 09:46. |
|
![]() |