|
Notki |
Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Witam
W poradniku znalazlem wzmianke ze nie ma sensu na rooki inwestowac w drogie wyposazenie (uzbrojenie, pancerz itd) gdyz po przejsciu na main nie sa do niczego przydatne. Poniewaz dopiero pierwszy raz bede przechodzil na main tutaj moje pytanie - czy fakt ze sa nieprzydatne oznacza ze podczas przejscia traci sie wszystko procz zlota? Czy tez moze zamieniaja sie w smieci? A moze na wejsciu do main mozna kupic tanio tak dobry sprzet ze ten z rooki wydaje sie byc smieszny? Jesli to ostatnie to jakie wyposazenie warto sobie zostawic zamiast wyprzedawac za bezcen? |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Sprzedaj wszystko. Na roku dostaniesz za sprzet kasę, a na mainie nikt nie kupi. Wszystko zostaje po staremu. Nic nie zmienia się w śmieci ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() twoje eq nieznika, po prostu na mainie jest ono tak latwo dostepne ze lezy po prostu na ziemi. Najlepiej sprobuj sprzedac swoj ekwipunek, a dopiero potem przejsc na maina. Sa oczywiscie wyjatki: carlin sword mozna u npc sprzedac za 1xx gp, a chain arma za 70 wiec tego sie raczej nieoplaca na rooku sprzedawac. Ale wszystki9e sprzety typu copper shield itp nalezy sprzedac przed wyjsciem na maina.
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2006
Imię: Phoeniks Arcus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 31
Skille: xx/21
Poziom mag.: 33
|
![]() Na roku jest chain armor tam jest warty ok.100gp na mainie sprzedaje sie go w sklepie po 70 gp. Za 50 gp kupisz scale armor (9arm) 70gp brass legsy (5arm) 10 gp solider helmet (5arm) 100 gp dvarwen shield (26def) no i jakas bron. Wiec przy wychodzeniu z rooka sprzedaj swoje eq.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() ... kolejne jednak pytanie
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() jesli to ta ksiazka gdzie sa wypisane nazwy sprzedawcow(npc) to jest to ksiazka potrzebna do questu na short sworda ktora pewien npc bierze i daje w zamian mieczyk (nic wiecej nie powiem bo i tak mam juz karniaki za qs
![]()
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Wg. mnie bierzesz eq jak grasz Pallkiem...bo jemu w sumie nie potrzebne dobre eq. Z eq z rooka możesz spokojnie lać z spearami trolle w ab zarabiając bardzo szybko
![]()
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() Jestem nowy i niewiem jak przejść na Maina.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2007
Lokacja: Sląsk
Stan: Niegrający
Imię: Aquin Elver Of Nightmare
Profesja: Knight
Gildia: ---
Świat: Astera
Poziom: 11
Skille: 55-53
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() W sumie nie powinienem odpowiadac tutaj na to pytanie ale niech bedzie ... powinenes pojsc do takiego pomnika bodajze Oracle jak dobrze pamietam. Popytaj w miescie gdzie jest dokladnie. Zagadac do niego i odpowiadac na pytanie dot. klasy postaci, miasta itd.
![]() Powodzenia
15:30 Achid Xinn [23]: ile arma ma p arm ? 15:30 Scuzzi [30]: 10arm 15:30 Achid Xinn [23]: a ile nooble ? 15:30 Scuzzi [30]: co ja jestem wikipedia ? na www.tibia.pl masz all 15:30 Achid Xinn [23]: ja juz tam nie wchodze, boje sie tej strony ;| 15:30 Scuzzi [30]: jak sie mozesz jej bac ^^ ? 15:30 Achid Xinn [23]: wez..ostatnio wszedlem to w calym domu zwarcie bylo ^^ - co byśmy poczęli bez nich ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() wystarczy poszukać no ale.. nad biblioteką jest pomnik Oracle jak powiedział ktoś wyżej. Zapyta Cię czy jesteś gotowy.. jaką wybierasz profesje i do jakiego miasta chcesz.. Wymieni Ci i profesje i miasta. Na koniec Cię spyta czy jesteś pewien gdyż decyzja jest nieodwracalna (no chyba że się zrookujesz
![]() |
![]() |