|
Notki |
RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2008
Lokacja: Monachium
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ronin Slayer
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom mag.: 3
|
![]() Witam. Chce wlasnie przedstawic swoja opinie na temat gry ktora odkrylem na wakacjach czyli DEKARON. ( www.dekaron.com) --> oficjalna strona gry
![]() JEst to gra zbudowana oczywiscie podobnie jak kazda z tego gatunku (WoW, Metin, Lineage itp) Ale: po 1 jest darmowa bez zadnych ograniczen z tego powodu po 2 istnieje oczywiscie mozliwosc oplat za gre tym samym ja urozmaicajac nie wiaze sie to jednak z dostepnoscia miejsc na mapie ![]() po 3 MA rowniez ogramna liczbe itemow ![]() po 4 Mozliwosc uzywania 2 broni na raz i to roznych typow (np. sword+axe, axe+club itd) po 5 w porownaniu z WoW zajmuje o wiele mniej miejsca na dysku (instalka ok 1,5GB + patche ok 1,5 G ![]() po 6 ma bardzo dobra grafike i 3 dobrze dzialajace serwery i to GLOBALNE a nie jak np WoW prywatne ktore ciagle sie wylanczaja ;/ (wiem bo gralem w WoW na priv serw) po 7 dzieki systemowi 2 broni mozna odrazu po niewielkim rozwoju postaci bic mocne potwory i oplacalnosc walki z kazdym potworem jest oznaczona (tzn poziom zagrozenia smiercia w razie walki z nim,oraz ocena naszych możliwosci pokonania go ) po 8 mozna laczyc wiele przedmiotow w jednym slocie (np do 20 Potionw,Manasow itd) Mamy tez miejsce w EQ az na 6 talizmanow !! po 9 miejsce nie jest ograniczone CAPem ale poprostu miejscem "powierzchniowym" (Mamy schowki na kilkanascie kratek i kazdy item zajmuje rozna ilosc kratek) po 10 w razie deda NIC nie tracisz i wznawiasz gre po odczekaniu 10 sek ![]() Ogólnie gra jest swietna gram w nia juz od wakacji 2008 i POLECAM KAZDEMU kogo moze juz troche znudzila Tibia (tak jak mnie ![]() ![]() ![]() No to tyle przedstawilem najwazniejsze chyba cechy tej gry jak cos sobie przypomne to dopisze ![]()
|
![]() |
#2 | |||||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)
Imię: Majk
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Heroes of Secura
Świat: Secura
Poziom: 146
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Pisze się "wyłączają" od "wyłączyć", nie "wyłonczyć" Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Strona główna? Gdzie nie kliknąłem tam: "Microsoft OLE DB Provider for SQL Server error '80004005' [DBNETLIB][ConnectionOpen (Connect()).]SQL Server does not exist or access denied. /_inc/db/__ado_webDb.asp, line 14 " Ostatnio edytowany przez Rocket Slayer - 30-01-2009 o 13:02. |
|||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
|
![]() To co tu wymieniłeś może podjarać tylko kogoś, komu ciężko jest w Tibię grać ze względu na cap, ilość potów na jednym "polu", ew. grafika...
Cytuj:
" Najlepsza " ... Ok, większość ludzi* uważa że WoW to najlepsza, a wszystko co tu wymieniłeś nie ma związku z najlepszymi cechami WoW'a ( no chyba że najlepszymi cechami wow'a jest ogromna liczba przedmiotów ). Swoją drogą grafika nie zachwyca... Tak samo kolorowa jak w Wowie ;[ Albo nawet gorsza... * - większość z tego forum, w końcu nie bez powodu wow zasłużył sobie na trzy tematy -.-" P.S.: Jak porównujemy, to wszystko. @edit: No dobra, z tą grafiką trochę zmieniłem zdanie... Jak zobaczyłem i porównałem to: http://img489.imageshack.us/img489/4...8h06m42cs7.jpg http://www.miastogier.pl/baza/Public...705_182526.jpg Grafika jest minimalnie "normalniejsza" niż w WoWie ;s
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() up@ pisze w party jak byk, ze pil alkohol w wowie wiec obraz jest nieco gorszej jakosci
top@ nienawidze gier w ktorych biegaja xxMacieKPLxx >.>
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
![]() Cytuj:
widze, że podnieca cie jak po ciezkim zdobywaniu wyposazenia, kasy itp tracisz to wszystko i musisz zaczynac od nowa ![]() @topic Wnioskując z twojego opisu gry, że to kolejny shit, mogles chociaz screeny dac ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cyganie, w GW tracisz po śmierci pewien % maxymalnego HP i tej "many" czy jak ona się tam nazywa.
Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bo jest minusem. Małym ale jest.
Nightfall śmierdzi, żałuję, że kupiłem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bo ja się napaliłem na to GW po trialu frac w CDaction... "Nightfall" - myślę - nowsza to i fajniejsza. Dupa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Guild Wars: Imho dobrze, że są te kary... Szczególnie że nie są one stałe, a tylko do zakończenia polowania / misji. Tak to nie byłoby problemu w zakończeniu pewnych zadań ( np. musimy iść gdzieś daleko, a po drodze jest wiele potworów, umieramy XX razy, a pomimo tego i tak nie mamy większego problemu w pokonaniu głównego przeciwnika... Nie zmusza to nas do dobrania dobrych skillów itp. ;p )
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Powiem Ci, że jakoś mnie to teraz nie kręci. 20 lvl max.. jakoś się do tego przyzwyczaić nie mogę. Do WoW'a pewnie też. Ciągłe wciskanie skilla
![]() Wolę FPSy szczerze mówiąc. Factions ma ładniejsze krainy ![]() a GW 2 już wyszedł? Nie wiem o nim zbyt wiele... |
![]() |
![]() |