|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |
Guest
|
![]() Dla niewtajemniczonych - cytat :
Cytuj:
Kochany Modernatorze [Magus] ( A może jednak nie ... bo na Gej'a wyjde ![]() ~ Jak chodzi o błędy "Ortografia+Gramatyka" to : 1' Jestem Dysortografikiem , 2' Nie mam zamiaru w przyszłości pisać książek więc tu problemu nie ma , 3' Posta pisałem o 1 czy 2 w nocy więc nie wymagaj zbyt wiele , 4' Chciałem jedynie pokazać pewien problem - i jak się domyślam moja "gramatyka i ortografia" nie przeszkadzały na tyle aby nie zrozumieć problemu zawartego w poście ! A błedy na tibia.pl które pokazałem zatrzymały mnie w gildii magów przez 1 h - bo za bardzo zaufałem stronie tibia.pl, ~ Jak chodzi o dział - Już raz pisałem moją uwage w temacie "Przyklejone: Błędy na tibia.pl" ale odniosłem wrażenie że nie została ona zauwarzona...a co do subforum "Inne" - Dlaczego nie tam ? Przecierz jest to Forum Ogólne/INNE ( Nie ma uwzględnienia że temat musi być ściśle związany z grą ! )co oznacza że miałem prawo to tam wrzucić tak samo jak do inne/tibia.pl - opinie, sugestie, itp. ! ~ Jak chodzi o nazwy czarów : Greater Light - Prawidłowa nazwa to "Great Light" Energy Beam - Nie ma ! Invisibility - Prawidłowa nazwa to "Invisible" Conjure Arrow - Prawidłowa nazwa to "Magic Arrow" Explosive Arrows - Prawidłowa nazwa to "Explosive Arrow" Summon Creature - Pall także może przyzywać ! Wzorowałem się na opisach czarów na stronie tibia.de - ten portal jeszcze mnie nie zmylił. P.S A teraz ide sobie zapalić papieroska bo po raz kolejny modernator doprowadził mnie do łez. P.S 2 TAK racja ! Zły dział - Bardzo zły ! Poszedł do budy - nie ma dziś dla ciebie kolacji ! P.S. 3 Tak cię prosze panie modernatorze - zacznij używać polskich znaków ( chyba że nie potrafisz to Ja bardzo przepraszam ale ktoś przez przypadek został modernatorem ? czy po znajomości ? ) PRZECIERZ POLACY NIE GĘSI I SWÓJ JĘZYK MAJĄ ! P.S. 4 Nie czepiaj się czyjejś gramatyki - co to jest "uzyszkodnik" ? ( Albo masz NAPRAWDE kiepską gramatyke albo właśnie mnie obraziłeś - Co nie jest za specjalnie zgodne z regulaminem - wiem wiem tyś jast [ starszy o 5 lat WoW - wiek rozumu nie dodaje ! ] pan i władca i ty możesz wszystko - panie i panowie - pokłony do ziemi dla PANA modernator'a ! ) P.S. 5 Naprawde nie chciałem aby tak to się potoczyło bo podoba mi się tibia.pl i jestem do niej przywiązany bo był to pierwszy portal o tibii jaki zobaczyłem - i to dzięki niemu poznałem tą fantastyczną gre - sprowokowała mnie jedynie LEKCEWARZĄCA i OBRAŻAJĄCA odpowiedź modernatora... Ostatnio edytowany przez PacMan - 25-09-2004 o 13:38. |
|
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Zawisniesz za ten post
![]() EDIT: Pal niemoze summonowac....... Edit 2: Mialem na mysli ze juz jest temat przyklejony z bledami, a to co czujesz do Magusa mogles wyslac mu privem PS: zmien swoj opis bo tez z mile widzianym plusikiem to juz nieaktualne ![]() Ostatnio edytowany przez Nightwalker - 25-09-2004 o 13:20. |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() Jeżeli tak się stanie - to trudno - powiedziałem to co myślałem - i nikogo nie obraziłem - i nie złamałem w żaden sposób regulaminu - jeżeli mnie załatwią - to tak jakby przyznali się do błedu - a temat mogę kontynuoać bez końca...zawieszą mnie raz - skasują post'a - założe nowe konto - i nowego post'a - ja tak moge bez końca.
To król jest sługą ludu a NIE lud sługą króla - uświadomcie to sobie ! |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() @RE Topic Wedlug mnie pacman napisal slusznie, chodzi o jego prawa, i o wolnosc slowa, ja osobiscie do moderatorow nic nie mam, lecz niestety czasami zbyt pochopnie wypowiadaja swe sady
(wym./sondy/) . @RE Nightwalker slowo nie szklanka wiesz? Wolnosc slowa panuje, to nie czasy PRL'u ze w domu mowiono co myslano, a na zewnatrz co nalezalo. Bez przesady oczywiscie, ale to bylo madre, i nie zlamalo zasad regulaminu. Pozdrawiam
#5 |
Nieobecny.
|
![]() Wolność słowa wolnością słowa, ale obrażać nie wolno.
To że jesteś dyslektykiem, nie zwalnia cię z obowiązku poprawiania siebe (text w stylu "mam papier" to jest na poziomie pięciolatka). Pamiętaj, że żaden papier nie zwalnia cię z obowiązku leczenia (bo to choroba, a każdą (no, prawie) chorobę można wyleczyć. Przepuszczenie tekstu przez Worda to jest kwestia 5min roboty, a skoro tobie sie nie chce poświęcić 5 minut na doprowadzenie posta do porządku, to jest to TWOJE lenistwo, za które będziesz sądzony. Co do polskich znaków: nie wszyscy ich używają, bo jest to związane z tradycją internetu. Nie każdy ma taki sam język (kodowanie) w swojej przeglądarce, więc żeby zachować czytelność posta unika się pisania polskich znakow. Jezeli czystasz wystarczajaco szybko, nie stanowi to dla ciebie zadnej roznicy. Pozatym tak pisze sie szybciej. W zadnym wypadku brak polskich znakow diakrytycznych na forum nie jest/nie bedzie karany. Przymusu nie ma - nie chcesz, nie piszesz. Ale jezeli chcesz napisac cos to rob to poprawnie, jak ma byc "ż" to pisz "z" a nie "rz". Jak nie piszemy ogonkow, to nie piszemy ogonkow, a nie robimy bledy. Polecam tez przeczytanie posta po jego napisaniu, i sprawdzenie czy wszystkie watki logiczne sie lacza ze soba, przez co unikniesz tzw. grochu z kapusta, ew. masla maslanego ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||||
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Rozmowe uwazam za skonczona, jesli chcesz nadal polemizowac to zapraszam na GG lub priv. Pozdrawiam.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. Ostatnio edytowany przez Magus - 25-09-2004 o 14:50. |
|||||||
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() @RE Moderatorzy Co tu duzo pisac, po prostu b.dobre rozwiazanie sprawy, congraty dla modkow
#8 |
Guest
|
![]() Dzięki za rozwianie wątpliwości [ Przez Magus'a ] - Jednak chciałbym się jeszcze dowiedzieć 'dlaczego' $corcerer uznał że gdzieś w poście straciłem 'wątek logiczny' ? Po odpowiedzi Temat możnaby uznać za zamknięty.
P.S Mam odrobinke większą ambicje na przyszłość niż zostanie 'konserwatorem powieszchni płaskich' - po ludzku - sprzątaczką ![]() P.S 2 Mam nadzieje że 'błedy' które przedstawiłem zostaną poprawione... Pozdrowienia ( jak wszyscy pozdrawiają to ja nie będe gorszy... ) |
![]() |
#9 |
Nieobecny.
|
![]() Nie uważam że straciłeś wątek, ale to tak dodatkiem było :>
Ogólnie chodzi o to, żeby na koniec jeszcze raz przeczytać swoje wypociny... |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Conjure Arrow - Prawidłowa nazwa to "Magic Arrow" - sprawdź na www.tibia.com ten czar nazywa sie Conjure Arrow.
Explosive Arrows - Prawidłowa nazwa to "Explosive Arrow"- czepiasz sie szczegułów. Summon Creature - Pall także może przyzywać ! - pal niemoże przyzywać, jedynie moze przejmować kontrole nad potworkiem za pomocą czaru(runu) Convince Creature. I weż się uspokuj, tyle szumu narobiłeś. Admi to też czlowiek myślisz, że żuci odrazu wszysko tylko poto by naprawidz kilka nieszkodliwych błedów. Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() |
#11 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Pozwol ze nawiaze do tego:
Cytuj:
co do energy beam , rzeczywiscie go nie ma ^.-
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
![]() Jeżeli chodzi o "błedy" które wypisałem - WYRAŹNIE podkreśliłem ze wzorowałem się na tibia.de - sam mam wątpliwości co do tego że pall może summon'a przyzwać bo nigdy nie miałem 16 mlvl'u pall'em...a zastanawiam się na jakiej podstawie 'Majen' twierdzi że NIE MOŻE ? ( Jeżeli na podstawie tibia.pl etc. to <lol> Jeżeli z własnego doświadczenia - zwracam honory ! )
AHA - Na tibia.com pisze że : "only a handful of powerful sorcerers and druids are able to summon a dragon, which demands over 800 mana" czy moje angielskie zdolności ubolewają czy tu pisze że można drag'a przyzwać ? ![]() |
![]() |
#14 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() re.up
Jeśli teraz uda Ci się przyzwać smoka, a palladynem przyzwać cokolwiek, dostajesz moją posade ;-) Troche historii - za dawnych czasów dało sie przyzwać smoka, ba, nawet więcej niż 2. Palladyn mógł przywoływać za sprawą tzw scrollów, które pozwalały mu na nauczenie sie czarów normalnie niedostępnych. Scrolle były rarem |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
czyli: Wlasnego doswiadczenia, i analizy zrodla historycznego, materialnego, ktorym byl scroll (rare). Poza tym dokonywal doswiadczenia, za metoda prob i bledow, jednym zdaniem: - Dobo, "miszcz" i dobre zrodlo wiedzy w tibia.pl ![]() ![]()