|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2006
Lokacja: Sochaczew...
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Morgana
![]() |
![]() Witam.
Mam problem z komputerem, gdy go włanczam po kilku chwilach na pulpicie w grze czy gdzie indziej się zwiesza dosłownie nic nie moge zrobić tylko reset/off jest jeszcze czasem inaczej włanczam kompa i np. tibie/nfs nagle monitor się wyłancza tak jakby był włączony ale stacja dysków była by off . Niewiem co mam z tym zrobić nawet nie zdążam przeskanować kompa bo się wali :/ A jak włanczam to neta odłanczam. Pozdrawiam Peter |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Miałem kiedyś podobnie. Tylko, że mi przy zawieszaniu się komputera jeszcze ekran się robił czarny, ew. z rojechanym kompletnie obrazem, który był na monitorze przed zawiechą.
Sprawdź, czy nie masz uszkodzonej karty graficznej lub dysku twardego.
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2005
Lokacja: Gostyń/Wlkp.
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Ja miałem podobny problem..........okazało się że wiatraczek od procka sie zje...zepsuł i musiałem nowy załatwic......inaczej procek by sie spalił
![]() rozkręc kompa i sprawdz jak u ciebie chodzi ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ja kompa narazie rozkręcać nie będe
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2005
Lokacja: Wroclaw
Stan: Aktywny gracz
Imię: Krod arix
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Creation of God
Świat: Guardia
Poziom: ~35
Poziom mag.: 47
![]() |
![]() nie pozostaje ci nic innego jak podejscie do serwisu. nie masz juz gwarancji ? od pewnego czasu nie wszystkie firmy plombuja kompy i mozna spokojnie do nich zagladac i jakos wywnioskowac z kumplami co sie zwalilo. na pewno bedzie to sprawa sprzetowa a nie systemu. wiec musisz dojsc ktora czesc poszla. ja obstawiam karte graficzna lub ram. karty graficzne maja rozne gwarancje, nie koniecznie roczna jak ustawa przewiduje. ramy jak masz markowe to masz gwarancje wieczysta wiec nie ma problemu. na plyty glowne (co tez sie moglo cos popsuc, jakis slot czy cos) masz gwarancje nawet 5 letnie.
reasumujac : dojdz do tego ktora czesc jest walnieta. przez kumpli lub pojdz do serwisu i zaplacisz te 20zl i ci powiedza co poszlo. nastepnie albo zareklamujesz czesc w sklepie gdzie kupiles czesc (paragon) lub odeslesz do producenta. w obu przypadkach poczekasz sobie troche na kompa. a tak bdw mowisz ze ci sie komp wiesza to tylko przy grach ? jezeli tak to ja obstawiam karte graficzna |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up: nie wieczystą, tylko bezterminową, a to jest różnica. Wieczysta jest na zawsze (nawet jak ją dasz komuś w spadku po kilkudziesięciu latach, to nadal będzie gwarancja i tak już do końca świata [omg, nieźle to zabrzmiało]), a bezterminowa kończy się rok po wyprodukowaniu ostatniego urządzenia takiego jak to, którego dotyczy gwarancja bezterminowa. Powiedzmi, że pan Janek ma urządzenie RamX o szybkości y, pojemności 512 mb, wirmy Rammer, objęte gwarancją bezterminową. Ostatnia taka koś ć pamięci wyszła 32.13.0r., więc juz 32.13.1r. gwarancja upłynęła.
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2006
Lokacja: Opole
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
![]() ![]() |
![]() jezeli masz "zaplabowanego" kompa nie ruszaj obudowy ( ja w ten sposob pozbylem sie gwarancji na 2 lata + 1 rok serwisu za fr33
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A więc tak, plomby niemam bo komp był składany ale niema w nim żadnych gówien karta graficzna hmm... wiem że Radeon 9550 a tego kompa mam dopiero od czerwca 2005, więc gwarancja może jest
![]() A narazie dziękuje wszystkim i Pozdrawiam Peter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 08 2006
|
![]() masz problem. wolasz kupli i ci pomagaja a potem serwis jak tam ktos madrze powiedzial. i po co robic nowy temat?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A po to że kumple nie pomogą .. Jak ci sie temat nie podoba to może nie wchodź i nie pisz nic :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Masz problem z softwarem/hardwarem. Poczytaj dziennik błędów. Monitoruj temperaturę. Pokolei podmieniaj podzespołu komputera (pożycz od kolegów) aż będzie stabilny. Podaj konfig. Idź do serwisu.
Wróżek tu k..wa niema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2006
Lokacja: United States
Imię: Sir Knight Dzik
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 94
|
![]() Ja mam od dzis taki problem ale zawiesza sie tylko po tym jak wloncze wszytko jedno jaka gre...
dane kompa to.. Pentium D 3.20 1.00 GB ram GeForce 7900GT i doszlem do wnisku ze kupie nowego kompa ![]() |
![]() |
![]() |