Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 18-06-2007, 22:32   #1
Dekapitator
Guest

Domyślny Błąd

Hej.
3 sprawy:
1 Umieszczam to tu bo nie wiem gdzie indziej można by to wstawić
2 odbyłem 30 minutową rejestracje żeby zadac to pytanie:
3 czemu jak uruchamiam tibie 7.92 to mi wyskakuje błąd: "Video surface allocation filed. (error code 13) please choose another video graphics mode."?? Mam za słabeko kompa?? Bo jakoś wersia 7.6 działała bo grałem sobie na Podkarpackim OTS'ie. Co sie dzieje?? Jeśli możecie mi pomóc to dzieki.
  Received Infraction

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-06-2007, 23:27   #2
..::QRAS::..
Manga & Anime

..::QRAS::..'s Avatar

Data dołączenia: 25 01 2005

..::QRAS::.. ma numer GG 638092
Domyślny

wez slownik do lapy i przetlumacz sobie to zdanie , zobaczysz jakie proste i sam pewnie wpadniesz na rozwiazanie tak trudnie cholerniej do diaska zagadki...(BYLO)

" Choc droga jest bez konca , pozornie bez znaczenia , mniemam ze mam powody by drogi swej nie zmieniac... "

..::QRAS::.. jest offline  
stary 19-06-2007, 09:51   #3
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

No to gz! Nie trzeba się rejestrować na forum by znaleść odp na twój problem. Zrób coś dla mnie, wpisz nazwę błędy (podpowiem: "Video surface allocation filed. (error code 13)") do forumowej wyszukiwarki? Ok? A potem szukaj w temacie z "FAQ" w nazwie, ok?... Dzięki

Vanhelsen jest offline  
stary 19-06-2007, 11:24   #4
Cyber Mech
Użytkownik Forum

Cyber Mech's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2005

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

"Video surface allocation filed. (error code 13) please choose another video graphics mode."??

Opis błędu: Przyznanie obszaru graficznego niemożliwe(błędne). (error code 13)
proszę wybrać inny tryb wideo.

Najwyrażniej po zainstalowaniu Tibi 7.92 masz w options -> graphics -> advance ustawione na Directx 9.0, a twoja karta nie obsługuje tego trybu, masz może go zainstalowanego? Jeśli nie pomoże, to zmień na OpenGL albo Directx 5.0. Tak w ogóle to jaką masz kartę graficzną?

To tyle narazie. Pozdro

Ostatnio edytowany przez Cyber Mech - 19-06-2007 o 11:26.
Cyber Mech jest offline  
stary 19-06-2007, 12:26   #5
Dekapitator
Guest

Domyślny

Mam GeForca 2 64mb ale nie o grafe chodzi bo mój kolega ma laptopa z grafą 32mb i mam Direct 9.0 a albo b nie wiem (nie do końca wiem jak to sprawdźić) ale instalowałem 9.0 z jakąś gierą. I co to oznacza?? Mam zainstalować starszego?? Jakoś tibia 7.6 chodzi normalnie. I jeszcze jedno: nie mogłem zmieńić opcji w samej tibii bo OKNO się nie wyswietla nawet. zamiast tego jest tylko ten błąd.

Ostatnio edytowany przez Dekapitator - 19-06-2007 o 12:28.

stary 19-06-2007, 12:34   #6
Melon_Zawodowiec
Guest

Domyślny

Sciagnij najnowsze stery do twojej karty z www.nvidia.com

stary 19-06-2007, 12:47   #7
Cyber Mech
Użytkownik Forum

Cyber Mech's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2005

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny Karta graf.

No oczywiście, że tibia 7.6 chodziła normlanie bo przez cały czas opierała się na Directx 5.0, gdzie nie można było zmieniać na inny tryb graficzny. Geforce 2 nie opiera się na Directx 9.0, więc są te problemy. Mając geforce 5200 już można grać ze wszystkimi trybami graficznymi.

PS. Możesz jeszcze zainstalować Directx 9.0c, może to coś pomoże.

Pozdro
Cyber Mech jest offline  
stary 19-06-2007, 12:57   #8
Wendaren
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 04 2007

Domyślny

Kliknij prawym na ikonkę "Tibia" na pulpicie, wejdź w "Właściwości", zakładka "Skrót", jest tam linijka "Element docelowy". To tam na końcu zrób tak:spacja (jeden odstęp) i napisz engine 1.
Możesz napisać "engine 0" "engine 1" "engine 2" to są directy i open gl.
Ja mam ten głupi błąd za każdym razem jak instaluje tibie

A tak wogule to mogłeś poszukać.
Wendaren jest offline  
stary 19-06-2007, 15:16   #9
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dekapitator Pokaż post
Mam GeForca 2 64mb ale nie o grafe chodzi bo mój kolega ma laptopa z grafą 32mb i mam Direct 9.0 a albo b nie wiem (nie do końca wiem jak to sprawdźić) ale instalowałem 9.0 z jakąś gierą. I co to oznacza?? Mam zainstalować starszego?? Jakoś tibia 7.6 chodzi normalnie. I jeszcze jedno: nie mogłem zmieńić opcji w samej tibii bo OKNO się nie wyswietla nawet. zamiast tego jest tylko ten błąd.
!!! Przepraszam za niecenzuralne wyrazy:
KUTWA JEGO DOTYKANA MAĆ!
Czy ty jesteś: a) ślepy, b) głupi, c) trollowaty, d) zidiociały e) niespełna rozumy f) wszystko na raz?!
Gościu, napisałem ci dokładną odpowiedz co masz zrobić by rozwiązać ten problem, prawdą jest, że mogłem podrzucić ci fragment FAQ od razu ale chciałem być chociaż odrobinę sam poszukał i się czegoś nauczył, z moimi wskazówkami to nawet ślepy znalazł by odpowiedz na tym forum, więc za przeproszeniem BIERZ DUPĘ W TROKI I WON MI DO WYSZUKIWARKI KUTWA JEGO MAĆ! A nie zawracasz głowę debilnymi tematami z problemem na który odpowiedz jest podana w 200 miejscach...
p.s. Ciesz się, że nie mam moda...

edit:
Wszyscy up po za Wendem i QRASem: jak się kutwa nie znacie to nie piszcie bo takie kretynizmy wrzuciliście że tylko się wstydzić... -.-"

Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 19-06-2007 o 15:19.
Vanhelsen jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania