Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 18-02-2007, 17:50   #1
Tronic
Użytkownik Forum

Tronic's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2007

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kuro Kyo
Świat: Ocera
Poziom: 3
Domyślny Mogronem RPG

WprowadzenieZmodyfikowany: 217 dni temu przez Thinker (34088)

Ostatnie poprawki w pomocy:

Logi z chata 1 dzień temu przez Thinker

To było naprawdę gorące popołudnie. Wiatr miotał kurzem z traktu wprost w okna karczmy, ale w drewnianym budynku panował przyjemny chłód. Kilka osób siedziało przy ławach i szynku leniwie sącząc piwo z drewnianych kufli. W samym rogu ciemnej karczmy, przy stole, oparty o ścianę drzemał starzec. Jego skóra była pomarszczona i sucha. Długa, siwa broda spływała mu na chudą pierś. Pobrużdżone czoło świadczyło o wielu przejściach i wynikającym z nich ogromnym doświadczeniu. Wśród ogólnej atmosfery ospałości i marazmu nagle otworzyły się drzwi. Kilka osób siedzących przy szynku zasłoniło dłonią oczy chroniąc je od blasku i klnąc przy tym pod nosem. Do pomieszczenia wtargnęło rozgrzane powietrze, a po podłodze potoczyły się ziarna piasku. W drzwiach pojawiła się sylwetka młodego człowieka. Zdjął kapelusz strzepując z niego pył, potem otrząsnął płaszcz:
- Zamykaj drzwi! Nie jesteś w jaskini! – krzyknął karczmarz, na co przybysz trzasnął drzwiami. Podróżny rozejrzał się po pomieszczeniu, podszedł do kontuaru, a jego buty stukały obcasami o drewnianą podłogę i pobrzękiwały ostrogami:
- Co podać? – spytał karczmarz wycierając ręce w swój, bynajmniej nie pierwszej czystości, fartuch.
- Piwa karczmarzu! Srogo zmęczon jestem, mam nadzieję, że sprzedajecie tu przedni trunek, a nie tak rozwodniony jak w karczmach, które mijałem jak dotąd – krzyknął podróżny uderzając dłonią w blat – Napojcie też mojego konia i oporządźcie, a obroku mu nie żałujcie, niech chłopiec stajenny wyczyści jego sierść z pyłu. - Mężczyzna wyprostował się i rozejrzał jeszcze raz, strzepnął niewidzialny pył z ramienia i z sakiewki wyciągnął kilka srebrnych monet:
- A oto zapłata – karczmarz skwapliwie pozbierał monety i schował do kieszeni fartucha.
- Nepfis smyku, leć no szybko, zaprowadź konia tego pana do stajni, a raźno! – zakomenderował i wskazał drzwi dwunastoletniemu chłopcu swoją ogromną, jak bochen, pięścią.
W rogu karczmy ów siwobrody starzec kaszlnął i otworzył oczy, zaczął szukać dłonią swojego kostura, a gdy go znalazł ujął go mocno i postawił przed sobą. Oparł na nim splecione ręce i swój podbródek.
- O nie! Grefas się obudził, znowu będzie gderać, jak zwykle. Nigdzie nie można znaleźć chwili spokoju, teraz moja żona będzie wrzeszczała, gdzie tak długo byłem, ech...– barczysty mężczyzna wstał od szynku, przeciągnął, naburmuszył się i ruszył w stronę drzwi. Ostre światło zalało cieniste pomieszczenie, starzec zmrużył oczy i zauważył nowo przybyłego.
- Witaj młodzieńcze, nigdy nie widziałem Cię w tych stronach, ale przypominasz mi mojego starego przyjaciela, w jego najlepszych latach... – oblicze starca przybrało bardzo łagodny wyraz.
- W końcu spotykam kogoś ciekawego, dziadku, napijesz się czegoś? – młodzieniec wskazał ręką beczki widoczne na zapleczu karczmy.
Twarz starca rozpromieniła się, a przybysz skinął na karczmarza i niosąc dwa kufle chłodnego, złocistego trunku z białą pianą usiadł naprzeciwko Grefasa stawiając przed nim jego kufel:
- Pierwszy raz jestem w tych stronach, opowiedz mi starcze coś o tej krainie, bo wyglądasz mi na nie lada mędrca – powiedział wędrowiec. Starzec odstawił kostur, przyjrzał się swoimi jasnymi oczyma mężczyźnie i odpowiedział:
- Najpierw ugaszę pragnienie, bo zupełnie zaschło mi w gardle – mówiąc to zatopił swoje wargi w piwie i pociągnął łapczywie kilka łyków – Pozwól, że zacznę moją opowieść, a żeś zacny nie pominę niczego. Będę nazywał Cię Przybyszem... – starzec wykonał zaskakująco stanowczy ruch ręką, na co wędrowiec zamilkł i zamknął otwarte usta – w Margonem trzeba zasłużyć na imię, jesteś młody jeszcze pewnie nieraz ludzie usłyszą o Tobie. Odnajdziesz sam swoje imię, bo każdy je posiada od urodzenia i zna jego brzmienie, ale nie potrafi go nazwać – Grefas odchrząknął i znów spojrzał z uśmiechem – Nigdzie nam się nie śpieszy, prawda?

Mogronem jest darmową grę MMORPG w którą grasz przez przeglądarke. Do rejestracji nie potrzebn jest E-mail. Jest tylko 1 admin, który jest polakiem. Grją tylko polacy! nie ma BR, SWE, ENG. tylko PL

http://www.margonem.pl/

Tronic jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-02-2007, 18:25   #2
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Zacząłem w to nawet grać. Myślałem, że będzie jakiś battleon (nie podobał mi się), a tu widzę taką podróbkę Ragnarok'a. Graficznie na poziomie pokemonów stoi. Ogólnie nie wiem o co chodzi, ale wygląda na przyzwoitego RPG'a. Dzięki Tobie mam w co grać teraz
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2007, 18:28   #3
Karl0ss
Użytkownik Forum

Karl0ss's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Karl0ss ma numer GG 7304295
Domyślny

Chyba już o tym pisali... grałem to kiedyś nawet nawet, nie można narzekać

Pozdrowienia
stary 19-02-2007, 01:44   #4
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

Pozmieniało się sporo odkąd grałem ostatni raz. Fajne .

Na 26lvl na pewno nie zrobiłeś wszystkich questów.

Ostatnio edytowany przez Tasior - 19-02-2007 o 14:56.
Tasior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2007, 09:24   #5
Zenuś
Użytkownik Forum

Zenuś's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2006
Lokacja: Ab'dendriel
Wpisy bloga: 7

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Antica
Poziom: 8
Skille: 15/16
Poziom mag.: 1
Domyślny

gra taka sobie. duzym plusem jest duza ilosc misji do wykonania jednak po tym jak zrobilem 26lvl i wykonalem chyba wszystkie misje przestałem sie logowac 2 tygodnie poczym moja postac zostala najzwyczajniej skasowana . dlatego tez nie moge polecic tej gry.
stary 22-02-2007, 01:58   #6
Ancient-Necro
Użytkownik Forum

Ancient-Necro's Avatar

Data dołączenia: 10 02 2007
Lokacja: Lublin

Profesja: Royal Paladin
Świat: Celesta
Poziom: 150
Domyślny

Gra jest ciekawa, grałem kilka miesięcy temu, sporo się zmieniło, stała się bardzo skomplikowana, ale i tak jest świetną grą na zabicie czasu, polecam ;]

hehh... nasza Tibia też tak zaczynała ;]
stary 25-02-2007, 20:05   #7
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Gra ma sporo questów, ale od 1-20 lvl. Do tego są tak porozrzucane, że na 10 lvlu dochodzisz do miasta po przeciwnej stronie mapy a tam dostajesz quest za 100gp i 100expa i wykonujesz go dla picu, bo nagroda już nic nie znaczy.
Do tego po skończeniu questów z 20 lvla (22-25 lvl) nagle robi się nudno, bo skończyły się questy. Następny jest od 30 lvla, a przeskoki w expie są tak masakrycznie duże, że nie ma sensu grać. Robi się Tibia (exp,exp,exp, zero rpg) z tą różnicą, że respów jest mało, są powolne, malutkie i na domiar złego zróżnicowane (tzn. potwór na 10 lvlu a obok 20 i 30 lvl, przychodzi sobie 25 lvl poexpić i zabija wszystko jak leci, a 15 lvl przyjdzie, zabije 3 potwory i idzie bo się resp skończył albo mu ten 25 lvl wyciął all).
Wbiłem dzisiaj 25 lvl i dziękuje, koniec RPG, początek tibijskiej sieczki.

Jedyny plus jest taki, że autor gry coś robi i mam nadzieje, że nie będą to questy dla 25- lvli.
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2007, 20:14   #8
Thoundoom
Użytkownik Forum

Thoundoom's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Rybnik

Domyślny

Ja sobie wróciłem z ferii a tu konto ograbione. A w mailu odzyskałem odpowiedz : no to sobie radź. Mimo to fajna gra. Ma ktoś konto do oddania ;/. Bo mi żal itemów najbardziej...
Thoundoom jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-08-2008, 12:18   #9
Patrykantis
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 07 2008
Lokacja: Lublin

Profesja: Sorcerer
Świat: Honera
Poziom: 11
Skille: 18,19
Poziom mag.: 4
Król

Ave Margonem... Mam 46 lvl mag
Patrykantis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2008, 16:25   #10
piXao
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 05 2006

Domyślny

W ostatnim czasie powstał fansite gry Margonem

Wszystkich graczy zachęcam do odwiedzenia strony jak i zainteresowania się grą
www.emargo.pl
piXao jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-08-2008, 12:52   #11
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Denna ta gra. Przeraźliwie nudna, ja miałem jeszcze jakiegoś buga, przez którego z walki nie mogłem wyjść (a wygrałem). No i RPG Makerowe graficzki. Samemu zrobić nie łaska ?
Nie polecam jej.
Cytuj:
@up cwaniaczek to zrób lepsze hehe
Na pole, marchewko, za wcześnie cię wyrwali.
Innymi słowy: ssij.

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 20-08-2008 o 13:34.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-08-2008, 13:28   #12
Marchewki
Użytkownik Forum

Marchewki's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2005

Domyślny

mi sie też nie podoba ta gra ale jej tak nie jade:> wystarczy że zrobili własne skrypty itp a przy tym nie ma mało zabawy
@up cwaniaczek to zrób lepsze hehe
stary 20-08-2008, 14:11   #13
Mxero
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 06 2008
Lokacja: No ja z Venore

Profesja: Knight
Gildia: szukam!
Świat: Harmonia
Mxero ma numer GG 4443677
Domyślny

kto chce mojego woja 9 lvl dobre eq pare tysięcy login kodzio haslo haker5
Mxero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 00:46   #14
kret49
Użytkownik forum

kret49's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2008
Lokacja: Szczecin

Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 20
Skille: 53/51
Poziom mag.: 3
kret49 ma numer GG 11443082 kret49 ma login Tlenu rekapa123@tlen.pl
Domyślny

Zarąbista gierka xDD
kret49 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-09-2008, 22:57   #15
Maychak
Użytkownik forum

Maychak's Avatar

Data dołączenia: 13 09 2008

Imię: Maydar
Profesja: Druid
Gildia: szukam
Świat: Secura
Poziom: 11
Poziom mag.: 4
Domyślny

To jest MARGONEM, więc dlaczego napisałeś MOGRONEM? Nie znam takiej gry.
Maychak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania