|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic
![]() |
![]() No wiec tak jak w temacie: mam zmiane z Win XP na Linuxa(...decyzja mojego brata
![]() Piszcie co i jak...i ratujcie ![]() i slyszalem ze pod Linuxa jest inna kongiguracja Tibi Wiec jakbysie mogli napisac to by bylo cool ![]() Ostatnio edytowany przez sir Tifejo - 08-10-2004 o 19:44. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Nieobecny.
|
![]() O konfiguracji Tibii pod linsuxem poczytaj sobie na forum (ta kwestia była poruszana już pare razy)
Mapki zgrywasz normalnie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic
![]() |
![]() No nareszcie ktos porzadny odpisal
![]() Z tymi mapkami nie bylbym pewnien, moj kumpel zgral (rzekomo) 'normalnie' i cos mu nie dzialalo, nie wiem dokladnie co... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nikt ważny
|
![]() a czy przypadkiem te problemy nie wynikają z faktu że Windows i Linux to dwa różne systemy, których systemy plików się różnią? w windows jest FAT32/NTFS a w Linuksie zdaje się ex2/ex3. Te systemy mogą się na tyle różnić, że poprawne działanie może być niemożliwe. Ale ja jeszcze się nie bawiłem w linuxie to nie jestem na sto procent tego pewien
![]()
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nieobecny.
|
![]() To nie ma znaczenia- pod warunkiem że klient Winshita i Linsuxa tak samo zapisuje mapki. Jeżeli robi z nimi to samo, to wystarczy wrzucić je do odpowiedzniego katalogu i powinno działać. System plików nie ma tu żadnego znaczenia, bo pliki na CD/DVD nagrywane są w supełnie innym systemie niż na dyskach- a systemy potrafią je odczytywać. Podobnie przy przerzucaniu danych przez sieć nie ma takich problemów.
Ew. można jeszcze sprawdzić czy dany user ma prawa do odczytu i zapisu tych plików (rw) |
![]() |
![]() |