|
Notki |
Fake'i Zdjęcia troche inne od normalnych... przerobione mniej lub bardziej. Tutaj je znajdziesz. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2007
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rook Balanced
Świat: Azura
![]() |
![]() PO PIERWSZE- wiem, były już tooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooooony poradników, ale nie było mowy o niektórych z tych programów...chyba =]
PO DRUGIE- nasz ulubiony Tom potwierdzi, że nie ma keylogga xD JAK STWORZYĆ FAKE Z POMOCĄ SUPERPROGRAMÓW ![]() CZĘŚĆ 1-podstawy I.PODSTAWOWE PROGRAMY 1.Skąd wziąść programy? Ściągnij TO.To pakiet kilku używanych przeze mnie programów 2.Spis programów w pakiecie: -Fake Graphic Generator -Gimp -Fake Font Converter -Belt Generator -NoxSprite -Reebowsprite 3.Potrzebny paint ![]() II. POCZĄTKI a) 1.Najpierw wypakuj programy. 2.Uruchom Reebowsprite 3.Skopiuj plik tibia.spr do folderu z Reebow~(tibia.spr znajduje się w folderze z Tibią) ![]() 4.Kliknij Extract sprites.Utworzy się folder "sprites". Świetnie! Masz już wszystkie "obrazki" z Tibii! b) 1.Włącz painta. 2.Włącz Fake Graphic Generatora. ![]() 3.Kliknij "BG Generator" LISTA PODŁOŻY: bagno, bialy_piach, chodnik1, chodnik2, dach1, dach2, drewno1, drewno3, drewno2, drewno4, kafelki_tiqanda1, kafelki_tiqanda2, kafelki1, kafelki2, kafelki3, kafelki4, kafelki5, lawa, piasek, plytki1, plytki2, podziemia1, podziemia2,podziemia3, podziemia4, podziemia5, proznia, skalista_droga, stara_skalista_droga, szachownica, trawa1, trawa2, trawa3, trawa4, woda1, woda2, ziemia1, PISZ Z MAŁYCH LITER! 4.Klikamy wybierz i wpisujemy wybraną nazwe podłoża 5.Klikamy OK 6.Klikamy "zapisz" 7.Wszystkie zapisane pojawią się na dysku c: c) 1.W paintcie klikamy edycja, wklej z i wybieramy ten plik w którym zapisaliśmy teren. 2.Kopiujemy kolejne tworząc plansze d) 1.Włączamy NoxSprite <jesteśmy dumni, że Noxitu jest z nami w gildii =]> ![]() 2.Klikamy "load items(fri items plax? ![]() 3.Wybieramy plik tibia.spr 4.Wybieramy kolor "otoczenia" Wyświetlą się sprity 5.Zakładkami u góry zmieniamy strony 6.Aby zapisać którąś stronę klikamy "Save page" e) 1.Otwieramy ten plik, w którym zapisaliśmy stronę 2.Kopiujemy co potrzebujemy. 3.Wklejamy do Painta III.OUTFITY a) 1.W NoxSprite kliknij na rysunek outfitu jaki chcesz wykorzystać i zapisz numerek 2.Znajdź kolory do tego outfitu i zapisz numer 3.Otwórz painta 4.Otwórz sprite'a z numerem outfita 5.Zamaluj fioletowy kolor na biało 6.Zapisz jako jakiś inny plik 7.otwórz plik z kolorami outfitu 8.Zamaluj na biało fiolet 9.Pokoloruj na kolory jakie chcesz mieć w outficie 10.Zapisz. b) 1.Włącz FGG i uruchom "Outfit Creator" 2.Kliknij "model" 3.Wybierz plik z outfitem 4.Kliknij "Kolorystyka" 5.Wybierz plik z kolorami 6.Przyciski "alpha -" i "alpha +" regulują przezroczystość (im więcej, tym outfit będzie ciemniejszy) [size=x-large]UWAGA! Jeśli outfit posiada kilka części (tj.w jednym spricie się nie mieszczą) lub chcesz dodać dodatek (np.plecak) musisz każdą część kolorować osobno![/size] IV.NAPISY 1.W Fake Font Converterze wybieramy to, co chcemy (tj.Czy to ma być nazwa, obrażenia itp...) ![]() 2.W linie wpisujemy tekst 3.Klikamy "konwertuj" W okienku wyświetli się tekst 4.Klikamy "Kopiuj do schowka" Schowek to "wklej" w Paintcie 5.Wklejamy napisy na obrazek. KONIEC CZĘŚCI 1 W następnej części-efekty KOMENTOWAĆ :> Ostatnio edytowany przez AzuranskiRookstayerXL - 15-06-2007 o 17:54. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2007
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() I po co to wszystko?
Ja i tak nie preferuję,żadnych takich programów. Jedyne co używam zazwyczaj to: GIMP,Fake Font Conventer i niezniszczalny paint. Reszta badziewia jest nie potrzebna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kapłan Preclanski
|
![]() Po hooya dajesz obsługę Reebowa jak dajesz noxitu? I czemu dajesz złą obsługę noxitu? Wystarczy kliknąć "save" żeby zapisać jeden obrazek.
A poradnik do odbytnicy. Baj baj.
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2006
Lokacja: Kozienice
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Van'Er
Profesja: Knight
Gildia: Teleubiski
Świat: Candia
Poziom: 18
Skille: 50+/50+
Poziom mag.: 3
|
![]() To chociaz napisz dobry linkbo za przeproszeniem k***a z jakiej to strony bo to p********e gwiazdki sie pokazuja.
![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up:
Sory nie powiem ci bo zabezpieczenie jest Mów za siebie -.- Ja nie lubię robić wszystko na łatwiznę, i nie popieram takich programów jak NoxSprite itd... Według mnie jest tam kilka niepotrzebnych programów/mających 1 pożyteczną funkcję na xxx. @Off: Ale masz zasrany pulpit ;>
![]() Ostatnio edytowany przez Zuma - 16-06-2007 o 13:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 06 2007
Imię: Blath Marix
Gildia: Guardians of Evil
Świat: Menera
Skille: 74/73
Poziom mag.: 4
|
![]() Cytuj:
nom naprawde ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2006
Lokacja: Kozienice
Imię: Van'Er
Gildia: Teleubiski
Świat: Candia
Skille: 50+/50+
Poziom mag.: 3
|
![]() @ Zuma
No to napisz chociaz co w miejsce tych gwiazdek ;s
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 02 2006
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Mi się ten poradnik bardzo podoba
![]() Koper jak Ty masz taka ikonke tibi ; d i po co Ci taki dłuugi pasek |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2007
Lokacja: StAlOwA WolA
Stan: Niegrający
Imię: A co cię to??
Profesja: Royal Paladin
Świat: LiBeRa
Skille: 68/52
Poziom mag.: 16
|
![]() Poradnik okropny. Twoje wersja Noxitu Sprote Editor jest stara. 2/10 za te bazy poradników.
Ukryty tekst:
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Każdy raczej wie jak wziąć sobie nowe sprite'y. Po prostu ściągamy tibia testserver bierzemy NoxSprite bierzemy Tibia.spr z Tibia testservera i mamy nowe sprite'y=].
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() ...A poza tym, trafiłem na ludzi którym NoxSprite nie działał. A co do save, to, hm, dziwnie by było zapisywać np. części demona i łączyć je , nieprawdaż? Cytuj:
Cytuj:
Ukryty tekst:
Ostatnio edytowany przez AzuranskiRookstayerXL - 18-06-2007 o 10:32. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Taka ławeczka za monopollowym
Wpisy bloga: 1
Imię: Drakon Tene
Gildia: Grupa zjaranych Gejów
Świat: Wszedzie
![]() ![]() |
![]() Szczerze mówiąc, poradników jest już multum, a ten dokłada jeszcze śmieci do kupy.
Ale tak swoją drogą, przydało by sie odświeżyć stare poradniki, tak by były bardziej aktualne.
99% dzieci neo uważa, że teksty podobne temu są fajne. Jeśli też tak uważasz, to masz ze sobą wielki problem... ^^ ![]() 100 Anni Inter!! Ostatni Odcinek Tibia Turnaments 2 Tibia Turnaments - Fake Story Ukończony Mni spis treści: Str.1, Str.3, Str.4, Str.5, Str.5, Str.6, Str.7 Mój Deviant |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2005
Lokacja: Gdańsk
Profesja: Elite Knight
Poziom: ***
Skille: ***/***
Poziom mag.: *
|
![]() Nie wiem czy poradnik istotnie jest taki zły bo nie widziałem za dużo innych ale ten jest chyba stary ponieważ na twojim pulpicie widnieje stara ikona Soldata (przed update do 1.4).
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Aaa, i może powiesz coś o poradniku? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Aaa, i może powiesz coś o poradniku? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2005
Lokacja: Gdańsk
Profesja: Elite Knight
Poziom: ***
Skille: ***/***
Poziom mag.: *
|
![]() Co do poradnika to wydaje mi się złym pomysłem dawanie linku do programów ktorych używanie zalecasz, ja np nie uwieże w niczyje zapewnienia że link jest czysty jeśli sam go wcześniej nie sprawdze - lepiej podać nazwy używanych programów by można było samemu znaleźć i ściągnąc je z neta (jeśli są free
![]()
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 09 2006
Imię: Kalun Ligo
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: szukam gilldi ktora czesto hunci
Świat: Luminera
Poziom: 44
Poziom mag.: 41
|
![]() co to za jakies popierdolone gwiazdki?
lepiej powiedz co tam trzeba wpisac bo ten noxitu mi sie przyda
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Zabawne, że po chwili użytkowania Fake Graphic Generator ściągniętym z ich oficjalnej strony, firewall wykrył u mnie próbę włamania, a jak poprosiłem go o adres, wskazał ich stronkę... Grejt?
|
![]() |
![]() |