|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 07 2007
|
![]() Witam. Założyłem sobie dopiero niedawno wizytówkę, ponieważ nie gram w tibie od dawna. Niedawno jednak postanowiłem podzielić się rewelacjami, odkryciami jakie udało mi się zdobyć przez kilka lat jakie grałem. A więc do rzeczy...
Od zawsze mieszkałem w kazo. Miasto to było trudno dostępne i do tego posiadało wiele tajemnic takich jak bazyliszek i skarbiec kruzaka, który Cię ozłoci za skórę bestii. Jako że grałem knightem, miałem ogrom czasu na szukanie podczas skilowania. Potem zbierałem wszelakie śmieci, książki, rozmawiałem ze wszystkimi NPC. Nie tylko biegałem po ogromnym mainlandzie pełnych wszelakiej maści monsterów. Zazwyczaj siadałem z kartką przy monitorze i rozrysowywałem wszystkie plany, na podstawie rozmów z NPC, książek. Teraz kilka suchych faktów (nie będe pisał konkretów, ponieważ tgen post zostanie skasowany na QS): Do Bazyliszka da się dojść. Nie jest to jednak droga tunelem, lecz teleportem który jest ukryty w najtajniejszym miejscu okolic kazo. Wręcz pozorom bazyliszek nie jest naszym wrogiem. Co do skarbca, to konstrukcja wewnętrzna jest conajmniej dziwna. Otóż po przesunięciu lub wzięci jednego itema z podłogi skarbca zostajemy kicknięci w pewne miejsce, z którego napewno nie splądrujemy skarbca. Jak zapewne sie domyślacie trzeba się decydować co do wziętego itema. Po całej akcji skarbiec w kazo zostaje dla nas na zawsze zamknięty a teraz oprócz suchych faktów kilka zdjęć http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...0982c1f86.html postać sprzedana, następnie schakowana i skasowana http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...32cf63d77.html pytania mile widziane pozdro |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: W domu
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Spirit Collector
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Pocket Aces
Świat: Antica
Poziom: 45
Poziom mag.: 44
|
![]() Wiesz screen duzo nie daja lepiej jakbys se sciagnol tibieCAM i to nagral bo fake to duzo osob umie zrobic a pozatym przy wejsciu jest ogien i energia a ty masz pelne hp i sie nie palisz wiec co ty na to powiesz? I mowisz ze nie mozna przesunac zadnego przedmiotu wiec golden helmet i te inne sa niedostepne i najcenniejsza rzecza jaka mozna wziasc to chyba te 50-100 platynek
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
|
![]() do 1 posta:
wiesz, istnieją czary leczące, runy. Jedno czy 2 zdjęcia dużo nie wyjaśnią, jednak jeśli mamy potwierdzać autentyczność, to po dłuższym przypatrzeniu można zobaczyć że nie ma na nim całej many, a i były wstukiwane exury, więc problem życia jest omówiony. Niestety nie nakręce filmu ponieważ nie mam żadnej postaci w grze, nawet jak bym miał jeszcze Devindixa to i tak skarbiec jest przedemną zakmnięty do 2 posta: przecież to zdjęcie nie było robione wczoraj, a jakiś czas temu. Przez ten czas nie mogłem sprzedać postaci? @edit no właśnie w tym rzecz, no bo po co te lepsze itemy miały by być przykryte? Osobiście wziołem korone, ponieważ byłem wtedy sam. Myślę że użycie Mc albo pójście z kolegą załatwiło by sprawę. Tylko że zawsze byłby ktoś niepocieszony. pozdro Ostatnio edytowany przez Sangor_D - 16-07-2007 o 01:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2007
|
![]() lol to OTS zaras ci to potwierdze...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 05 2006
Lokacja: KK
Wpisy bloga: 1
Profesja: Druid
Świat: Honera
Poziom: 22
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 01 2007
Lokacja: poznań
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
2. zanim post byłby skasowany ktoś zdążył by przeczytać jego treść gdzieś ją skopiować .
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2007
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 95+
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
|
![]() jakbys sie dowiedzial to nikomu bys nie powiedzial o tym wiec wiesz. jezeli chcesz sie popisac czyms czego nie zrobiles twoj problem, ale zal mi ciebie. niska samoocena spox.
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: Zadupie of Israel
|
![]() Cytuj:
ja od zawsze mieszkalem w ruslandzie niedawno jednak zdecydowalem sie podzielic rewelacjami dotyczacymi skarbca kutina, otoz chodzac sobie po ruskolandzie i szukajac czegos do jedzenie znalazlem dragon scale legi, chcialem je ubrac ale byly o 3 rozmiary za male, przed tem siadalem z nowym kamieniem i dlutem na torach by rozrysowywac kto z kim ma dziecko i jakiego koloru jest, do smoka ruskolandzkiego da sie dojsc ! nie przez zaden tunel tylko musisz sie spakowac w torbe i dac sie kutinowi jako torbe z papierem toaletowym, jak wezmiesz jedna rzecz ze skarbca kutina od razu przenosi cie na kibel a wtedy siedzisz tam az nie wysrasz 701 kg czystej kupy. koniec juz tych spoconych faktow przejdzmy do zdjec najwiekszym rarem sa !! chain legi !! tak otoz to (zdjecie na dole) ie wiadomo jak je podniesc ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez DDoS - 18-07-2007 o 17:19. Powód: Zdjęć nie cytujemy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() A i jeszcze jedno skad wiedziales ze jesli sie cos przesunie to cie wyrzuci z tego skarbca bo nie mogles tego sprawdzic bo powiedziales ze wzioles korone...
I jakie wytlumaczenie na to znajdziesz?
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
|
![]() Zaras ci potwierdze, zaras to jest taka duża bakteria.
Po 1: co patrzycie na dedy jak screen był robiony może w styczniu Po 2: ludzie którzy opierają swoje argumenty na "jest to fake", "jest to OTS, powiedziałbym dlaczego ale nie powiem" są po prostu śmieszni. Możecie negować autentyczność zdjęcią ale opierać to na jakichkolwiek poszlakach. Po za tym jak już wcześniej mówilem powinniście się zainteresować sposobem wejścia, a nie duperelami co wziołem i jaki miałem lvl pół roku temu po 3: w jakim celu miałbym naginać 30 lvl żeby spowrotem wejść do tego skarbca. Nie gram już w tibie conajmniej pół roku, a teraz tylko chciałem wrzucić screena i kilka przydatnych info po 4: pochodnia na ścianie? Widziałeś to? Jestem ciekaw w jaki sposób było robione to zdjęcie. Wiele osób mówiło że w skarbcu jest teleport, dzwignia po 5: nigdy nie grałem na OTSie po 6: dużo ciekawszy niż zdjęcie jest sposób wykonania Questa ;] @edit nie wiedziałem. Stanęłem przy ścianie, zobaczyłem na wierzchu koronę i przerzuciłem do bp. A potem mnie wyrzuciło Ostatnio edytowany przez Sangor_D - 16-07-2007 o 12:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 06 2007
|
![]() Czyli jak komuś uda się zrobić trudnego questa, to zaraz wszyscy wołają : fake, ots!!1 bo są zazdrośni i sami nie potrafili go zrobić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
To skad wiesz ze nie mozna przesunac skoro nawet nie probowales? I zaloze sie ze gdybys tam byl na real Tibii to posepil bys sie na Golden Helmet...
Orshabaal tu, Orshabaal tam, no to juz masz deda ![]() ---Pomoz Glodnym Dzieciom--- www.pajacyk.pl www.polskieserce.pl Ostatnio edytowany przez Grelix - 16-07-2007 o 12:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2006
Lokacja: Krk
Profesja: Knight
Gildia: Sword Dancers
Świat: Guardia
Poziom: 121
Skille: 90/84
Poziom mag.: 8
|
![]() Jak dlamnie zdjecie nie jest wystarczajacym dowodem albo wrzucisz filmik albo 10 zdjec wtedy ci uwierze. Bo jakos nie wydaje mi sie ze tam byles i zrobiles tylko... 2 zdjecia napewno zrobiles wiecej pozdro =]
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 11 2004
Lokacja: Ruda Śląska
Stan: Niegrający
|
![]() Popatrzcie na wskaźnik na minimapce, gdzie znajduje sie postać, na obu zdjęciach jest w tym samym miejscu, a przecież normalnie stoisz w 2 innych miejscach.
Kthxbye. A i jeszcze jedno, włączcie sobie obydwa zdjęcia i przełączajcie szybko, jedna minimapka jest wyżej od drugiej ;] Ostatnio edytowany przez Raxev - 16-07-2007 o 13:19. |
![]() |
![]() |