![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 02 2007
Lokacja: Polska
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Elaith Coddy
Profesja: Knight
Gildia: Horny Riders
Świat: Candia
Poziom: 34
Skille: 64/62
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Chciałbym zaproponować Wam, abyście zagrali albo chociaż spróbowali zagrać w jedną z najpopularniejszych gier RPG - Gothic.
Seria tej gry zauroczyła wielu graczy na całym świecie, w tym także mnie. Proponuję więc Wam Gothic'a, jako grę godną uwagi... Szczególnie polecam Gothic, Gothic 2 i Gothic 2 Noc Kruka. Te części mają wspaniałą fabułe oraz nastrój. Gothic 3 - najnowsza wersja gry, posiada doskonałą grafikę, ale gracze narzekają na fabułę, a gra nie wciąga tak jak wcześniejsze części. Użytkownikom, których zainteresowała moja wypowiedź, i którzy zyskali się na odwagę aby zagrać w Gothic'a po przejściu gry, albo i teraz proponuję odwiedzenie strony www.gothic.phx.pl i zajrzeć na forum. Znajdują się tam soluje i inne artykuły wspomagające grę. Niestety chwilowo forum jest niedostępne, gdyż trwa konwersja. Proszę o uwagi o grze i moim temacie. Pozdrowienia... Ostatnio edytowany przez Fristajl - 18-02-2007 o 09:57. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory
Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() nie musisz zapraszac mnie d ogry w gothica , gram w ta gre od momentu gdy wyszla pierwsza czesc
częsc 1 ,2 +nk przeszedlem po 7-8 razy i mi sie nie znudzilo Gothic 3 znudzil mi sie po 6 -7h grania poeniwaz jest nudny, nic sie nie dzieje tak jak w poprzednich częściach Strone ktora masz w teksie znam od dawna i jest godna polecenia ![]() Gothic to najlepsza seria gier rpg/crpg na swiecie, TES byl niezly ale morowind to zwalil |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() byl juz temat poruszony serii gothic.
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Najlepsza część Gothica to cześć 2 wraz z dodatkiem "Noc Kruka"
3 część została szybko okrzyknięta najlepsza ale chyba za szybko... W 3 części okropnie niedopracowana jest walka magią oraz walka na dystans... Gra nie jest specjalnie wymagająca... oraz posiada wiele błędów... ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Tak, Piranha Bytes mogłoby się trochę postarać i dodać jakiegoś patcha, który naprawia bugi i poprawia styl gry. Może i dużo by zajmował ale pięknie poprawiłby grę. A co do wypowiedzi kolesia UP, to też sądzę, że G2 i G2NK są najlepsze, chociaż G1 to też spoko część.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() mam problem. chodzi o to ze jak wlanczam gothica III to wyskakuje blad i pisze ze nieprawidlowa konfiguracja.(nie mozna uruchomic aplikacji poniewaz jej konfiguracja jest niewlasciwa.ponowne zainstalowanie tej aplikacji moze rozwiazac ten problem)tylko ze jak od nowa instaluje i dalej nic:/ a z plyta wszystko ok jest bo z plyty kolegi mam to samo.a u niego dziala i z mojej plyty i z jegomam orginalna gre
moj komp: procesor 1.8.gHz karta ati radeon 9600 pro(256mb) win XP 1gb ramu i nie wiem czemu sie nie wlacza a przy instalacji wszystko dobrze jest :/ prosze pomozcie bo nie weim co mam robic Ostatnio edytowany przez Dekarth - 20-02-2007 o 19:10. |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() Najlepszą częscią jest Gothic 1 bo ma najlepszy klimat
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2006
Lokacja: Żywiec
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() hmmm wywnioskowalem ze musze cos sciagnac i chyba nawet wiem co. problem w tym ze nie wiem jaki to jest najwnowszys windows installer i nie wiem jak go szukac takze prosilbm o mala podpowidz albo o calego linka odrazu
![]() Ostatnio edytowany przez Dekarth - 20-02-2007 o 21:20. |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() @~Dek
Musisz ściągnąć Windows Installer bo w czasie instalacji nie zainstalowało się coś tam związanego z C++ chyba... Jak nie chcesz potem instalować GIII od nowa to ten program (nie WI) znajdziesz na płycie w katalogu (chyba) tools. Miałem ten sam problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A w trójce walka dystansowa jest właśnie w porządku, to walenie mieczem/toporem strasznie ssie. System z poprzednich części był o wiele lepszy. W 'trójce' nie ma w tym praktycznie żadnych reguł - gdy walczę, czuję jakbym machał jakimś kijem pod wodą (bo w G3 broń jest tak wolna), a nie uderzał śmiercionośnym mieczem o zbroje wrogów (a po przebiciu się przez zbroje wycinał im wzorki w flakach...), jak to było w poprzednich częściach.
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2006
Stan: Na Emeryturze
Świat: new serv plz!!
|
![]() Bardzo logiczne :/ "temat bez sensu, bo mi się gra podoba"
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 05 2007
|
![]() Macie racje co do 3 czesci Gothica, na poczatku powala na kolana ale z czasem zaczynasz grac tylko po to zeby przejsc
![]() Co do ulubionego miejsca to zawsze lubilem bawic sie z bagiennym smoczkiem ![]()
![]() |
#15 |
Guest
|
![]() Jak dla mnie najlepszy jest G2+NK a bład G3 z C++ przestał wyskakiwać gdy zainstalowałem Serwis Paka.
|
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]() SUPER! Gothic to najlepsza gra w jaką grałem ! POLECAM WSZYSTKIM!!!
|
![]() |
![]() |
#17 |
Zbanowany
![]() |
![]() G1 jest najlepszy
![]() CHociaz G2 + NK tez wymiata poprostu... przy pierwszych 2 czesciach spedzilem tyle czasu ze glowa boli, G3 stanowczo za duzo bledow i z tego co czytalem w produkcji jest juz gothic 4 oto strona do artykulu dla zainteresowanych : http://www.gram.pl/news_9wjeHu5_Gothic_4_w_drodze.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 11 12 2004
Lokacja: Forgotten Land
|
![]() Jedynka trzy razy na tak. Miala ten klimat, ktorego troszke brakowalo w dwojce. Chociaz bardzo podobala mi sie sytuacja w klasztorze, badz na farmie.
![]() IMO da best crpg jest F & F2 company (fallout - dla mniej kumatych), ale gusta sa rozne, a ja juz w nie nie wnikam.
![]() Pieśń II: Honor Niech ktoś zawoła, że broda hańbą jest A hańbą dla mnie będzie, go o głowę nie skrócić Niech ktoś zwątpi w prawość mych braci, Niech bogom swym dziękuje, jeśli kalectwem go tylko oszpecę, Bo wstydem jest nie szanować Tego co dla innych święte. Słabością jest duma, jeśli Honorem i szacunkiem w ryzach nie trzymana. Rozważania tego, co mianem zabójcy okrzyknięty, Który czuje, a los dla niego jedyny... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zbanowany
![]() |
![]() @up
gusta sa rozne to fakt, ja wole gothic 1 i 2 + NK ale fallout tez jest niezly a ktos inny stwierdzi ze to jest do niczego. Jako rpg wole final fantasy a szczegolnie lubie 7 na psx ;] dużo ludzi narzeka na rpg , crpg bo jeśli każę sie dzieciakowi pomyśleć trochę a nie bezmyślnie zabijać to dziecko neo wysiada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2006
|
![]() No ja niestety nie miałem okazji zagrać sobie w G3, jako iż mój PeCet na to nie pozwala ; d. G2 NK przeszedlem 6x bez kodów i wykonałem (chyba ; d) wszystkie questy jakie są dostępne. Gothic II po prostu rządzi. Nie ma dla mnie lepszego cRPG'a niż ta wspaniała gra. G1 jeszcze lepszy! Szczególnie te pierwsze chwile... ach... stare czasy ; ]
Polecam G wszystkim - i gra warta całej nocki (kruka ; d). |
![]() |
![]() |