|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() zrobiłem 8 lvl w 1 dzień, więc ze sobą dużo kasy nie zabrałem z rooka ale z innych postaci którymi już nie gram miałem około 800gp. Tak więc pierwsze od czego zacząłem to kupienie podstawowej zbroi (b legsy sc armor sold helmet dwarven shield) zabrałem się za skillowanie na orkach trollach i rotach. Tyle że kasa strasznie szybko topnieje na kupowanie spearów a średnio mi się zwraca. Co mam robić by trochę podrasować finanse? Świat Eternia Miasto Thais i nick: Palladyn ala Faraon
|
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2007
Lokacja: Jastrzębie Zdrój
Stan: Aktywny Gracz
Imię: XxXxXxX
Profesja: Paladin
Świat: Kyra
Poziom: Xx
Skille: xX/25
Poziom mag.: 7
|
![]() Zależy jakie masz aktualnie skille. Jeśli nie masz kumpli, ktorzy pozycza ci kase - bedzie trudno. Jesli dist jest wyzszy niz ~35, mozesz wybrac sie na kilka minut na amazon camp, zbierajac speary, które często wypadają. Duzo jest ich takze na ziemi (przynajmniej na Kyrze).
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2007
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() Założyłem 4 dni temu Paladyna, z kasą nie mam problemu (mam te 14k, nie jest źle).Wbiłem 20 lvl na boltach, dokładałem do interesu cały czas. Kupiłem speary za 200gp (20 spearów) tak samo mi sie expi, a nie wydaje mnóstwo kasy na bolty tylko na speary jak sie skoncza te 200gp.
Na początku, kupiłem klucz w Ab, i na full defie klepałem trolle ze spearów, i zanim się skończyły speary to wypadały coraz to nowe i tak wbiłem 60 dist. Mam ten 30 lvl, 14k w banku, (deserta jeszcze nie wykonywałem). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2006
Lokacja: Siemianowice Śl.
Stan: Niegrający
|
![]() Ja natomiast po 3 godzinach z rooka wyniosłem jedynie 400 gp i troche carlin swordow ;D... Przez pierwsze 2 dni siedzialem kolo Ab na trolach wbijajac 40 dist.. Potem wbilem 14 lvl zeby arrow zaczac robic gdy skilowalem na monku. Za kazdym razem podczas skilowania robilem okolo 400 arrow. Wiec nie dość ze wbilem distans (60~) to zrobilem potem good lvl.
od 8 do 12 lvl - Ab trolle od 12 do 15 lvl - dwarfy i roty w kopalni od 15 do 20 lvl - cyklopy, ghule i szkielety (DTD quest) od 20 do 25 lvl - guardy Ogoolem grałem 12 dni. Z kasa jestem na duzy + (jak sie robilo lootbagi z ghuli i cycow to dziennie jakies 15k wynosilem, fakt-faktem ze na arrow schodzilo troche kasy no i manafluidy z uh) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() kumpli mam tyle że nie ma żadnych bogaczy, a na orkach rotach i trollach duż o nie zarabiam :/
|
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 07 2007
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Z rotów wypada dużo kasy a jak Ci sie nie zwróci pozbieraj trochę mace i swordów.Albo idź do amazon camp i wynoś po pare spearów za każdym razem bo z valkiri dużo ich leci.Jak masz 50 spearów poproś kumpla(jeśli masz) sorca/druta na 27+ popros o monka kolega powinien za darmo,jak nie to spowrotem na roty.Jeśli masz 45+ dista weź 10 spearów i zabijaj gobliny jak zbierzesz 30 kamyków wal z kamieni w gobliny.Kamienie Ci sie bedą zużywać ale nowe też bedą wypadać dlatego powiedziałem 45+ dista i 30+ kamieni aby nie brać co 5 minut spearów i znów zbierać kamienie tylko bez przerwy z kamieni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Na trollach można dobrze "trenować" do 45 dista.
Można z nich też wynieść kilka tysięcy gp i kupić strzały, a z takim distance można już z powodzeniem expić. Po zrobieniu desert questa możesz zainwestować w kamyczki i zrobić ~60 distance. Możesz też po wbiciu 40-45 dista na trollach iść ze spearami na amazon camp koło Venore, tam ci ich nie zabraknie, z valkyrii wypadają czasem po 3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() zrobiłem 40 dist ale na trolle i roty nawet na full defie szybko giną więc to bardziej expienie jest ;p chyba pójde do amazon camp ale i tak bida u mnie z kasą
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() Mozesz tez isc na gobliny i pozbierac troche kamykow maja slaby atak wiec na full defie bedzie troche trudniej zabic rota czy trola
![]() Ale moim zdaniem to najlepiej olac trening i przy 40 dista zaczac juz expic a dist sam bedzie lecial ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2007
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Ja skillowałem do 46 dista na trollach, speary zawsze sie znalazło. Do 13 lvl na valkyriach zbierałem speary a na dwarfach expiłem. A póżniej strzały robiłem expiąc na dwarfach z coraz wyższym lvl coraz głębiej w kopalniach. Na 26 lvl kupiłem pacca i teraz jakoś lvl idzie xD
Nagiler(4-19-2008 21:52) Którego djinna robisz? Demka (4-19-2008 21:52) Oby dwa |
![]() |
![]() |