Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 21-08-2007, 13:05   #1
Theatos_Kyth
Użytkownik Forum

Theatos_Kyth's Avatar

Data dołączenia: 21 06 2007

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Gildia: Divines
Świat: Refugia
Poziom: 220
Skille: 97/86
Poziom mag.: 9
Domyślny Ban ;/

Witam.

Na początku mojego posta chciałbym przedstawic sytuacje, ktorą zapoczątkował a osoba "hakująca" moje konto.

Theatos Kyth, 129 Elite knight, Refugia

Banished: until Sep 16 2007, 11:54:41 CEST because of hacking

16 sierpnia o godzinie 23~ na moje konto zawitał, że tak powiem cracker, zabierając cały dorobek i starający sie w jak największym stopniu zniszczyc moją postac. Hmmm ? Tak, wiem to moja wina ... Nie upilnowalem swojego konta, ale niestety nie każdy jest master na komputerach, i nie każdy ma pieniądze na płatne antivirusy, bo tylko takie zapewniają w 99% ochrone. No niestety ja takiego cudenka nie posiadalem - zwykły antyvir guard + firewall wydawał mi sie byc wystarczającym.

Kiedy cracker wyrzucił wszystkich z gildi, zmienił płec - koledzy zauważyli, że cos z tym kyth'em nie tak. Co tu robic ? Zablokowali postac parcelami itp i 10 osób pilnowalo jej przez pół nocy kiedy ja spałem i miałem wyłączony telefon
Tamtejsza 'besta' zaczęła wysyłac głupie linki na trade ... =/ Chlopaki wiedzieli, że jeśli go puszczą to zacznie rookowac postac, jesli nie to ją zbanuje. W tej małej grupce graczy bylo kilku Senior Tutorow ktorzy starali sie zraportowac moją postac w celu unieszkodliwienia tego człowieka. Zdażało sie , że po prośbach Seniorów Gm logował się i banował postac na jeden dzień, u mnie tak sie nie stało.

Nastepnego dnia, kiedy juz o wszystim sie dowiedziałem i wszedłem na postac zrobiło mi sie troche szkoda ... straciłem 4kk ( moze nie az tak wielkie pieniądze, ale pracowalem na to dlugo ). Pomyślałem TO NIC, będę grac dalej, nastepnym razem nie popełnie tego samego błędu. Koledzy zapowiedzieli dużą pomoc materialną i było wszystko OK - do czasu.

Godzina 12:00 kiedy to ja już szykowalem sobie wszystko kolega z głupią minką napisał mi ze ban. Pomyślałem teraz ? pogieło go chyba, wszedłem na konto i patrze ..., rzeczywiście postać została zbanowana przed kilkoma minutami, ktoś ja zraportował wczoraj pomyślałem. Od bana nie moge sie odwołać poprzez wejście na acc, tylko a mail do supportu ... Napisałem maila ktory opisywał tą całą sytuacje. Cipki oczywiscie odpisały ( roboty ) wejdż tu i tu zobacz to i to, to nie nasza wina, to ty dałes sie shackowac. No fakt ... dostałem bana na 30 za ? za link z wyslijto ktory był linkiem fałszywym i niedziałający, a o ile dobrze znam zasady to należy mi sie za na 7 DNI ZA REKLAMOWANIE, czyż nie tak ? tak nic do sciągniecia nie ma, a juz na pewno nie ma key loggera !!!

Napisałem kolejnego a maila w niedziele, dzisiaj jest wtorek i żadnej odpowiedzi. Nie wiem co mam myśleć o tych idiotach którzy dali mi tego bana, bardziej mnie zdenerwowali niż ten pseudo cracker, zachowują sie jak zaprogramowane roboty. Nie mam juz siły pisać następnego maila, tylko po to, żeby oni sobie go usuneli ... ;/ Co robic ? moze wy mieliście podobne problemy ?

P.s. Moj kolega za napisanie na trade www.zal.pl UWAGA dostał bana na 30 dni i sie odwolał w ten sam sposób co ja. Następnego dnia dostał odpowiedz z przeprosinami, skrócili mu bana do 7 dni. Jego link był nieszkoliwy, a mój ? to tez był troche dłuższy to nie znaczy ze grozniejszy.

srry za literówki
18:31 Kwadratus [185]: NAUCZYLEMM SIE NOWYCH
18:31 Kwadratus [185]: SLUW NA ANGIELSKIM
18:31 Amin Ascril [173]: a na polskim?
Theatos_Kyth jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-08-2007, 13:15   #2
Sankar
Użytkownik Forum

Sankar's Avatar

Data dołączenia: 20 01 2007
Lokacja: PL?

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Pech to pech choć sam mam wszystkie blokady darmowe(avast itp) to mi jeszcze nikt nie ukradł postaci a co do cipsowtu:
1 Cip ma zawsze racje
2 Jeśli Cip nie ma racji patrz punkt 1
Jedyne co mogę ci dać to chusteczka na otarcie łez +
create an account (http://www.tibia.com/gameguides/?subtopic=newcomer)

@Don Toro
Takie słowa otuchy aby mógł zacząć od nowa (albo aby szybciej zleciało 30 dni bana)

Ostatnio edytowany przez Sankar - 21-08-2007 o 13:47.
Sankar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2007, 13:36   #3
Don Toro
Użytkownik Forum

Don Toro's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2005

Imię: Don Dagoth
Gildia: Jolly Rogers
Świat: Luminera
Poziom: 111
Skille: Najs
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sankar Pokaż post
<Śmiech na sali>, masz 2 postacie:
8lvl bez kasy, skilli, mlvla
LUB
129lvl bez kasy ze skillami, mlvl + koledzy, którzy zapewnią wsparcie.
Chyba logiczne by poczekać aż minie ban w miedzy czasie emocje opadną i bawić się dalej.

Do autora tematu pozostaje mi powiedzieć że nawet najlepszy antyvirus Ci nie wykryje gówna typu OT czy LoT. Po prostu przeczytaj poradniki jak to skasować, a jeżeli nie masz nic cennego na PC formatnij sobie dysk.

Co do bana może spróbuj użyć opcji "complain" pod banem. Jeżeli napiszesz wszystko po Angielsku z sensem masz szanse na anulowanie bana.

Don Toro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2007, 13:54   #4
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
No fakt ... dostałem bana na 30 za ? za link z wyslijto ktory był linkiem fałszywym i niedziałający, a o ile dobrze znam zasady to należy mi sie za na 7 DNI ZA REKLAMOWANIE, czyż nie tak ? tak nic do sciągniecia nie ma, a juz na pewno nie ma key loggera !!!
Może to był drugi ban? pierwszy jest na tydzien, drugi na miesiąc. Tak czy siak, jeżeli dostałeś bana na miesiąc, to Ci sie należalo, CipSuxu nie obchodzi, czy miales haka czy nie.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2007, 14:33   #5
Theatos_Kyth
Użytkownik Forum

Theatos_Kyth's Avatar

Domyślny

@up Co do bana może spróbuj użyć opcji "complain" pod banem. Jeżeli napiszesz wszystko po Angielsku z sensem masz szanse na anulowanie bana.

Jedna prosba - nie staraj sie mi pomoc jesli nie znasz sie na tym.
Bana dostalem nie od Gma, ale od Customer Support - co znaczy, ze nie mozna sie odwolac od niego przez opcje "complain" Wiem ze cipki nie odpowiadaja za hacki i wcale nie chce sie tym usprawidliwiac, chce tylko zeby skrocili mi go, poniewaz nieslusznie dostalem na 30 dni (Banished: until Sep 16 2007, 11:54:41 CEST because of hacking) Jeszcze raz mowie, że to nie byl hack link tylko link z reklama, na ktorej nie ma zadnego syfu.

Jest to moj pierwszy ban i nie mialem wczesniej na 7 dni

Jak ktos sie troszku lepiej na tym zna, badz wie co w takiej sytuacji sie robi, to prosze o pomoc. Angielski znam na tyle ze bez wiekszych problemow napisze do nich to co trzeba.

pozdro
stary 21-08-2007, 14:47   #6
lvlanius
Użytkownik Forum

lvlanius's Avatar

Data dołączenia: 24 05 2007
Lokacja: Olszowa

Stan: Usunięty
Profesja: Royal Paladin
Świat: Keltera
Poziom: 70
Skille: 88/75
lvlanius ma numer GG 7835949
Domyślny

miałem identyczna sytuacje... koles powysylal linki na trade ktos report na drugi dzien jak juz odzyskalem postac ban na 30 dni... nie mialem wyjscia przeczekalem to
lvlanius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2007, 14:59   #7
Segalczuk
Zbanowany

Segalczuk's Avatar

Data dołączenia: 04 08 2006
Lokacja: Boleslawiec/Sztokholm

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 120
Poziom mag.: 67
Domyślny

Hmmm niewiem czy ci za dużo pomoge , ale warto sprubowac . A wiec moj kumpel Akaro Zaros dostal bana w podobny sposub jak ty (dluga historia)
I tez mial od CM'a ależ zbieg okolicznosci ^^ i nic nie dawalo skutkow , wysylanie emaili w ogule nic , to zastanowil sie hwilke i zrobil na paru serwach postacie (inne konto) i patrzal na tibia.com czy jest jakis GM onnline , wkoncu sie doczekal relognol , napisal do GM'a powiedzial zeby przeszedl na inferne bo tam ma wiecej swiadkow tego 'czynu' i tak sie stalo ze GM go odbanowal i powiem jeszcze ze jak by przekonal 200 osob na infernie (na forum.tibia.com) to by zrobili rest serva. Moze ty bys tak sprubował ;p moze nawed odzyskasz itemki jak masz duuuzo friendow;p

Mam nadzieje ze pomoglem ;p /
Segalczuk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2007, 15:09   #8
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Segalczuk Pokaż post
Hmmm niewiem czy ci za dużo pomoge , ale warto sprubowac . A wiec moj kumpel Akaro Zaros dostal bana w podobny sposub jak ty (dluga historia)
I tez mial od CM'a ależ zbieg okolicznosci ^^ i nic nie dawalo skutkow , wysylanie emaili w ogule nic , to zastanowil sie hwilke i zrobil na paru serwach postacie (inne konto) i patrzal na tibia.com czy jest jakis GM onnline , wkoncu sie doczekal relognol , napisal do GM'a powiedzial zeby przeszedl na inferne bo tam ma wiecej swiadkow tego 'czynu' i tak sie stalo ze GM go odbanowal i powiem jeszcze ze jak by przekonal 200 osob na infernie (na forum.tibia.com) to by zrobili rest serva. Moze ty bys tak sprubował ;p moze nawed odzyskasz itemki jak masz duuuzo friendow;p

Mam nadzieje ze pomoglem ;p /
Nie zrobili by resetu servera a twoja ortografia to jedna wielka porazka.
stary 21-08-2007, 15:34   #9
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
@up Co do bana może spróbuj użyć opcji "complain" pod banem. Jeżeli napiszesz wszystko po Angielsku z sensem masz szanse na anulowanie bana.

Jedna prosba - nie staraj sie mi pomoc jesli nie znasz sie na tym.
Bana dostalem nie od Gma, ale od Customer Support - co znaczy, ze nie mozna sie odwolac od niego przez opcje "complain" Wiem ze cipki nie odpowiadaja za hacki i wcale nie chce sie tym usprawidliwiac, chce tylko zeby skrocili mi go, poniewaz nieslusznie dostalem na 30 dni
Cytuj:
Apart from this, any attempt to steal a player's account data such as spreading links in the game or on the website meant to trick other players into downloading a key logger will lead to a long account banishment or even to the deletion of your account.
Synku, nie ucz ojca robić dzieci.

Zgodnie z Tibia Rules ban należał Ci się na miesiąc, mogłeś mięc nawet usunięte konto. Nikt nie sprawdza linków i nie obchodzi go, czy to była wrzuta.pl, czy jakiś nie poprawny link.
stary 21-08-2007, 16:19   #10
Theatos_Kyth
Użytkownik Forum

Theatos_Kyth's Avatar

Domyślny

A wiec panie Ryba

Po 1. nie nalezy mi sie ban na miesiac bo nie jest on szkodliwym linkiem, a za reklamowanie nalezy sie na 7 dni.

po 2. oczywiscie sprawdzaja co jest umieszczone na stronie, zdaza sie ze ban ( wysylanie linkow ) jest za probe wyludzenia hasla, ale tez za inne niedozwolone rzeczy

po 3. gram w tibie kilka ladnych lat, postac ta posiadala senior tutora i znam doskonale zasady

po 4. nie napisalem posta z prosba o skrytykowanie mnie badz przedstawienie mojego bledu, bo wiem ze w tym przypadku mam racje.

po 5. Segalczuk pomogl mi bardzo, w przeciwienstwie do ciebie i nie interesuje mnie jego ortografia, badz styl pisowni. Informacje przekazal i szanuje go bardziej od ciebie.

po 6. (prosbe kieruje do wszystkich) jesli ktos chce napisac posta tego typu co Ryba to niech wcale nie pisze, nie chce sie denerwowac zdaniami ludzi, ktorzy za przeproszeniem gow*** wiedza, a najwiecej mowia.

btw

Apart from this, any attempt to steal a player's account data such as spreading links in the game or on the website meant to trick other players into downloading a key logger will lead to a long account banishment or even to the deletion of your account.

tlumaczenie:

każda próba kradzieży informacji o koncie innego gracza taka jak rozpuszczanie linków w grze albo na www żeby oszukać innych graczy żeby ściągali key loggera, prowadzi do długiego bana albo nawet wykasowanie twojego konta

jesli umiesz czytać ze zrozumieniem i jestes na tyle bystry to kapnal bys sie, ze ten link nie byl związany z zadnym virusem ( pisalem to wyrzej kilka razy )

Ostatnio edytowany przez Theatos_Kyth - 21-08-2007 o 16:34.
stary 21-08-2007, 16:50   #11
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Theatos_Kyth Pokaż post
A wiec panie Ryba

Po 1. nie nalezy mi sie ban na miesiac bo nie jest on szkodliwym linkiem, a za reklamowanie nalezy sie na 7 dni.
Potrafisz czytać ze zrozumieniem? Pisałem, że nikogo nie obchodzi, co się tam znajdowało, link został zdefiniowany jako hackerski, więc otrzymałeś bana na miesiąc.
Cytuj:
po 5. Segalczuk pomogl mi bardzo, w przeciwienstwie do ciebie i nie interesuje mnie jego ortografia, badz styl pisowni. Informacje przekazal i szanuje go bardziej od ciebie.
Nie wiem dlaczego, ale jakoś mi nie zależy, na Twoim poszanowaniu.
Cytuj:
po 6. (prosbe kieruje do wszystkich) jesli ktos chce napisac posta tego typu co Ryba to niech wcale nie pisze, nie chce sie denerwowac zdaniami ludzi, ktorzy za przeproszeniem gow*** wiedza, a najwiecej mowia.
po 3. gram w tibie kilka ladnych lat, postac ta posiadala senior tutora i znam doskonale zasady
Skoro znasz doskonale zasady, to po co tu piszesz, w dodatku kopie tego tematu, która została usunięta. Powinieneś sobie sam poradzić panie doskonale znający zasady-senior tutorze
Również gram pare ładnych (jakby to miało jakieś znaczenie?) lat i nie oceniaj mojej wiedzy.

Cytuj:

tlumaczenie:

każda próba kradzieży informacji o koncie innego gracza taka jak rozpuszczanie linków w grze albo na www żeby oszukać innych graczy żeby ściągali key loggera, prowadzi do długiego bana albo nawet wykasowanie twojego konta

jesli umiesz czytać ze zrozumieniem i jestes na tyle bystry to kapnal bys sie, ze ten link nie byl związany z zadnym virusem ( pisalem to wyrzej kilka razy )

Oh szit, dzieki, za wytłumaczenie, btw, też potrafie tłumaczyć, serio!

Ktoś tu coś mówil o czytaniu ze zrozumieniem? bo pisałem wyżej 10 razy, że ich nie obchodzi co zawierał link.

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 21-08-2007 o 16:52.
stary 21-08-2007, 17:21   #12
Cielak99
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 07 2007
Lokacja: Częstochowa

Domyślny

@ryba
jak tak dalej bedziesz denerowac ludzi , to zrobia z Ciebie paste rybna
Cielak99 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2007, 17:30   #13
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Pasta rybna... Mmmm.
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2007, 17:31
Theatos_Kyth
Ta wiadomość została usunięta przez Aversin. Powód: Dyskusje mają być prowadzone w sposób kulturalny.
stary 21-08-2007, 17:38   #14
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie wypowiadaj sie juz wiecej w tym temacie bo mi nie pomagasz tylko denerwujesz, niestety na tym forum wiekszosc jest takich cwaniakow i staram sie kierowac moje pytanie do tych drugich
Lmao.

Ryba, idź już, bo go denerwujesz : ( : ( : ( : ( : ( : (: (: (: (: (: (: (1111

Czemu się nie odwołasz tylko pieprzysz na forum. Zasady są jasne, linki/reklamowanie- ban. Nikt, nie ma obowiązku sprawdzania linków. Teraz oczekujesz, że ludzie będą opowiadać co to się nie stało?

1. Gm/moderator/admin/Sven mają zawsze racje.
2. Jeśli w/w osoby się mylą- patrz pkt. 1.
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
stary 21-08-2007, 17:45   #15
Theatos_Kyth
Użytkownik Forum

Theatos_Kyth's Avatar

Domyślny

hmm moze i ty nie umiesz czytac ze zrozumieniem ? odwolywalem sie 2 razy poprzez e mail, poprzez opcje complain niestety nie moge.

Proponuje nie pisac juz w tym temacie. Czekam na wypowiedzi innych -.-
stary 21-08-2007, 17:48   #16
Hestoran
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 11 2006

Imię: Hestoran
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: -
Świat: Secura/Hiberna
Poziom: 120
Poziom mag.: 70
Domyślny

Ryba ma racje,

Kolega 100+ EK wyslal linka na trade do oficjalnego fansite lineage 2.
Nie bylo tam nic keyloggera itp a fansite byl oficjalny.. mozna bylo all sprawdzic.

I dostal 30

Wiec pozostaje tylko czekac, jak juz ktos napisal praktycznie za kazdy link wyslany na trade dostaje sie bana.. no poza supported fansites.
Hestoran jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2007, 17:49   #17
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Domyślny

Cytuj:
hmm moze i ty nie umiesz czytac ze zrozumieniem ? odwolywalem sie 2 razy poprzez e mail, poprzez opcje complain niestety nie moge.

Proponuje nie pisac juz w tym temacie. Czekam na wypowiedzi innych -.-
Skoro napisałeś 2 razy, to znaczy, że już ci nie odwołają...
stary 21-08-2007, 18:46   #18
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cielak99 Pokaż post
@ryba
jak tak dalej bedziesz denerowac ludzi , to zrobia z Ciebie paste rybna
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ Pokaż post
Pasta rybna... Mmmm.
mmmm... też lubie!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hestoran Pokaż post
Ryba ma racje,

Nie bylo tam nic keyloggera itp a fansite byl oficjalny.. mozna bylo all sprawdzic.

I dostal 30
Tak! tak! Ryba ma rację!
Cytuj:
Omg co za ciul
Men, wtf? ryzykujesz życiem dla Tibii?
Cytuj:
Nie wypowiadaj sie juz wiecej w tym temacie bo mi nie pomagasz tylko denerwujesz, niestety na tym forum wiekszosc jest takich cwaniakow i staram sie kierowac moje pytanie do tych drugich
Okej, jeżeli sądzisz, że ten, to ok ;;
stary 21-08-2007, 22:30   #19
Aversin
The Witcher

Aversin's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2004

Aversin ma numer GG 2615286
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hestoran Pokaż post
Ryba ma racje,

I dostal 30

Wiec pozostaje tylko czekac, jak juz ktos napisal praktycznie za kazdy link wyslany na trade dostaje sie bana.. no poza supported fansites.
Czasem jeżeli link prowadzi do zdjęcia na popularnym hoście, to zdejmują. Inne linki są traktowane jako hacklinki lub reklama.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful.
But we have lost the way.
Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator"
Aversin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania