|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Sir Lyves
Profesja: Paladin
Gildia: Pik Nick Team
Świat: Refugia
Poziom: 64
Skille: 88/72
Poziom mag.: 17
|
![]() Słuchajcie. Mam problem z kompem. Wprawdzie wszystko jest ok. Ale zawsze jest ale... Oglądam filmy, słucham muzyki, buszuje po necie, czytam forum
![]() Liczę na szybkie odpowiedzi. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 07 2007
Imię: Kudlinek
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Fortera
|
![]() Najczęściej komputer restartuje się z powodu zabezpieczenia płyty przed spaleniem. Kiedy w jednostce centralnej jest za gorąco komp resetuje się. Sprawdź w biosie jakie masz temperatury i napisz tu, podaj też nazwę swojej karty graf.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2007
Lokacja: Głogów
Imię: Greyhawk the Assassin
Świat: Secura
Poziom: 19
Poziom mag.: 9
|
![]() Wiem co czujesz. Sprawdź czy takie małe bateryjki (chyba się tranzystorki nazywają) Mają wypukłe blaszku czy leżące. Jeśli wypukłe kup nowe przymontuj, a jak nie umiesz to wezwji fachowca/kogoś kto się na tym zna. Takie pierdołki kosztują chyba coś 1.50zł.
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2007
|
![]() mam identyczny problem.
tylko w moim przypadku jest tak, że komputer sie wyłącza . jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc to z góry dziękuję. Sorki za użycie twojego tematu ;> pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Zasilacz. Sprawdź napięcia na zasilaczu. Może mieć też za małą moc lub być za stary.
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() no wiec moich 2 kumpli mialo ten sam problem resetowal im sie komputer.. w obydwu przypadkach sterowniki byly niezgodne (stare). po przeinstalowaniu sterownikow nie bylo wiecej resetow..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 12 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Profesja: Elite Knight
|
![]() Popieram Damina, winą tych niekontrolowanych restartów może być wina przegrzewającej sie jednostki centralnej. Jeśli Tobie nie chce się gmerać w biosie, to zainstaluj SpeedFan'a i zobacz jakie temperatury ma procesor oraz płyta główna. W razie czego przeczyść kompa, oraz ewentualnie zainwestuj w nowe chłodzenie. : )
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 07 2007
Lokacja: Ełk
Imię: Stora Peter
Gildia: Naazie nie ma ;(
Świat: Candia
Poziom: N/C
Skille: xx/xx
Poziom mag.: xx
![]() |
![]() JA tez mialem taki problem ale gdy rozkrecilem komputer i przeczyscilem wentylatorek ten problem zgina.
pZdR ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2007
Lokacja: [I Ł] Soul Society & Konoha Willage.................... Ilość postów: 14517
Stan: Niegrający
Poziom: 100
![]() |
![]() u mnie pomoglo zmienienie karty graf.
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 03 2005
Lokacja: Wrocław
Świat: Guardia
Poziom: 44
Poziom mag.: 45
|
![]() Tibia > Options > Graphics > Avnaced > Select graphics engine
Musisz tutaj pozmieniać z DX9 na DX5 itp. Po prostu sie pobaw. btw. Kiedyś nawet zrobiłem poradnik z obrazkami o tym, ale jak wróciłem z wakacji to już go nie było ![]()
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Szczecin
Profesja: Knight
|
![]() @Damin
nie trzeba patrzyć w biosie, można ściągnąć legalny program do sprawdzania temp proca, kart graficznej, płyty gł. Nazywa się Everest, znajdziesz go na dobreprogramy.pl , miałem to samo tyle że po pewnym czasie grafika mi sie dziesiątkowała i komp resetował. Okazało się że cooler od karty graficznej był odczepiony on niej i prawie bym spalil geforca sprzed 0,5 roku ;/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Okolo 2 tygodnie temu, komputer restartowal mi sie przy kazdej wiekszej aktywnosci (wlaczenie gier typu wow itp). Otworzylem zasilacz, wszystkie tranzystory byly wypukle i powylewane
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Po 1: Dziękuję Lord Stel'owi za SpeedFan
Po 2: Program wykazał że: Temp1 - Czujnik płyty głównej. 33C Temp2 - chip-set płyty gł. 73C oO Temp3 - Procesor . 31C Karta Graficzna to NVIDIA GeForce FX 5500 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2007
Stan: Niegrający
Poziom: 121
Skille: 94/66
|
![]() Podczas gry w Tibię wyłącz po prostu przyspieszanie graficzne w opcjach karty (grafa będzie ciut gorsza, ale nawet nie zauważysz).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Oj. To znaczy że nie jest dobrze. Powiem wręcz że jest źle :| 23C to nie byle co :| a właśnie. Ktoś pytał o napięcie zasilacza.
Zasilacz ma napięcia: 230V natężenie: 4A ![]() Ale jak już mówiłem. Śmieszniejsze jest to że robi mi takie numery tylko podczas gry w tibię :| |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 03 2005
Lokacja: Wrocław
Świat: Guardia
Poziom: 44
Poziom mag.: 45
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
@down Nie dobrze. Mój ma 42. Lepiej coś zrób bo Ci się coś z nim może stać.
<unknown> jak bedzie po angielsku 'Jezus Chrystus na smierc skazany'? <kitty> 'Jesus Christ Prison Break'? Ostatnio edytowany przez Times - 20-08-2007 o 22:16. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2007
|
![]() mój komputer jest nagrzany do 72 stopni to dobrze czy źle ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() |
![]() |