|
Notki |
RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Sa dwie gry ktore moga rywalizowac z Tibia, mianowicie Goonzu and Dofus.
Dofus http://rapidshare.com/files/72660353/Dofus*********** /\ koncowka /Dofus*********** www.dofus.com Goonzu http://rapidshare.com/files/72660474/Goonzu*********** /\ koncowka /Goonzu*********** Global Goonzu Ktora waszym zdaniem jest lepsza ![]() Ostatnio edytowany przez Heliostwo - 27-11-2007 o 18:28. |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2005
|
![]() Tibia, Dofus, Goonzu trzy gry niegodne krzty uwagi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 11 2007
|
![]() ta czwarta... MUAAAUAUAUAUA!!!!
a tak naprawde tibia lepsza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Było, było, pliki najprawdopodobniej są brudne.
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: Rybnik
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Fivapo
Profesja: Elite Knight
Gildia: Grim Eclipse
Świat: Rubera 4rever
Poziom: 105
Skille: 86/82
Poziom mag.: 6
|
![]() Krzty uwagi to sie miałeś nazywać , zagrał bys w to to bys widzał (może grałeś) co w tych grach jest złego??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Tibia- za dużo noobów
Dofus- dość oryginalna ale nic ekscytującego Goonzu- po prostu do.. pupci Żeby nie było, grałem we wszystkie trzy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2005
Stan: Niegrający
|
![]() koleś @up nie znasz się na grach jak mi znajdziesz 2 taką grę jak Goonzu taki system sprzedawania rzeczy po prostu idealny lepszego chyba nikt nie wymyśli
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Jeśli system sprzedawania trzyma cię w grze, to gratuluje gustu ;>
Co do broni muszę się zgodzić, jest oryginalny i ciekawy. Ale gra nie zasługuje na miano b. dobrej i aby stawiano ją na pozycji Lineage itp. Nie ma innowacyjnych pomysłów (oprócz tych broni). Zagraj w np. RF online i potem porównaj którą grę można bardziej nazwać mmorpg na poziomie :> |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 12 2007
Lokacja: okolice Krakowa
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Moje zdanie jest takie że:
Tibia: Rozbudowana gra miejscami bardzo interesująca i unikalna ale niestety poniektórzy gracze podchodzą do niej zbyt "poważnie" Dofus:Gra bardzo rozbudowana i interesująca dająca wiele możliwości i zabawy no ale niestety na f2p mamy tylko 2% gry dostępnej ;/ Goonzu:Gra moim zdaniem bardzo dobra na pogranie dla zabicia chwilowego czasu ale na dłuższa metę nie jest interesująca tak tylko żeby pograć sobie w przerwie po między innymi grami Grałem w wiele gier MMORPG i nie tylko więc mogę powiedzieć że jestem weteranem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
a co do innych gier mmorpg jak tak sie chwalisz podam ci małą liste w jakie grałem lub testowałem : - Mu online (Global + kilka prv) - Knight Online (Global) - World of Warcraft (Global + kilka prv) - Ryl Online (Global) - Conquer (Global) - Kal online (Global) - Supreme Destiny (Global) - Flyff Online (Global) - SilkRoad (Global) - Water Margin Online (Global) - Pirate King (Global) - Tibia (Global + kilkadziesiąt prv) - Cabal Online (Global) - Ragnarok Online (Global) - Ultima Online (tylko prv) - Dark Eden (Global) - Terra World (Global) - Anarchy Online (Global) - Eudemons (Global) - Hero Online (Global) - Dofus (Global) - Maplestory (Global) - Voyage Century Online (Global) - Goonzu (Global) - Dragon Blaze Online 2 (Global) jeszcze kilka jakiś ale nie pamiętam, więc nie udawaj takiego geniusza w grach mmorpg, jak chcesz możemy zmierzyć kto zna lepiej ![]() ![]() a po 2 Tibia, Dofus i Goonzu nie mogą się równać z tymi grami co wymieniłeś bo jak dobrze mi się wydaje ich grafika jest prawdopodobnie 3d ;/ więc co ty gadasz :/
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Wybacz, ale widocznie twoje "doświadczenie" w grach do ilości gier w które grałeś ma się nijak.
Jak można porównywać jakąś grę MMO do innej stawiając na podium grafikę?? Powiedz, dlaczego mnie ciągnęła Tibia mimo 'zacofanej' grafiki, a dlaczego nie ciągnie mnie Guild Wars? A porównując Guild Wars do WoW względem grafiki GW wygrywa, a jednak to WoW ma 9 mln graczy. I tak, wiem, że Guild Wars to nie MMORPG ale jednak MMO. W MMO ważna jest jakość, nowe i ciekawe pomysły na rozgrywkę i urozmaicenie czasu (np. latanie we Flyffie). IMHO w tej trójcy Tibia-Goonzu-Dofus to Tibia trzyma się mniej więcej na tym samym poziomie. Ma parę ciekawych rozwiązań, głównie z powodu na jej prostotę, ale jednak. Tak samo Dofus. Sposób walki jest oryginalny, ale nic poza tym. Denerwuje za to przechodzenie między lokacjami (jeśli nawet tak to można nazwać). Goonzu jest tutaj najlepsze, nie mam się do czego przyczepić, ale nie jest to świetna gra. Ja postawiłbym ją na poziomie nawet trochę niższym od Fly For Fun. (a Flyff jest całkiem-całkiem) Mu i Knights nie zasługują na wzmiankę, że już nie wspomnę o Maple o.O btw. Takie Eve online. Jest bardzo oryginalnym pomysłem na grę MMO. Jest inny od wszystkich gier, ma to, co MMO powinno mieć, a jednak ma wielu wrogów z paru powodów (nie znam ich niestety), tak samo ja mówię, że większość gier MMO to durne nabijacze kasy dla chińczyków (or japońców) i nie mają prawa istnieć. Tak więc Goonzu mimo paru (ile, dwa?) fajnych pomysłów jest bardzo średnia.. [wiecie, że to co napisałem jest subiektywne, nie każdy się z tym zgadza tak więc nie ma sensu o tym rozmawiać, tak samo jak rozmowa czy lepsze jest GW czy WoW..] Ostatnio edytowany przez Heliwurab - 02-12-2007 o 16:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Heliwurab mądrze mówisz ale nie do końca a odpowiedziom na twoje pytanie jest to że gra może reprezentować naprawdę dobrą grafikę ale może mieć grywalność słabą inaczej grafika nie jest ważna tak bardzo jak grywalność gry
![]() PS: Przepraszam ale nie jestem pewien jak się pisze grywalnoś czy grywalność Ostatnio edytowany przez Kaszkai - 02-12-2007 o 17:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() spoko to napisz mi jako można porównywać mu online z Tibia :/ lub Cabal Online z Goonzu :/ popatrz na Grafikę popatrz na specyfikę gry , popatrz na to że jedno jest Animowane drugie bardziej pod realne podchodzi nie da się tak między sobą za bardzo porównywać gier
![]()
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() no właśnie @up jedna sensowna i mądra odpowiedz
![]() ale te gry można porównać pod względem pvp , qestów eventów itp ale nie pod fabułą czy grafika :/
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Bez przerwy Ci to tłumacze ;>
w grach MMO grafika ma małe znaczenie. A imho GW i WoW nawet nie można porównywać, GW jest nastawione na PvP, WoW na farmienie tj. na PvE, ale pozostałe tryby też się znajdą w każdej z tych gier, tylko że mniej dopracowane w porównaniu z tym głównym trybem do którego gra została stworzona. @Down Nigdzie nie pisałem, że wole GW ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Heliwurab - 03-12-2007 o 22:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Wpisy bloga: 2
Profesja: Rookstayer
![]() |
![]() @Up
Nie mogę się z tobą zgodzić co do twojego zdania o tych grach. Grałeś w obie? I tylko nie mów że grałeś w WoW'a na privie bo to nie to samo. WoW głównie na farmienie? Jak był czas że grałem w GW (eee... żałuję ![]() Ostatnio edytowany przez Bluray - 03-12-2007 o 21:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Odbiegamy tą rozmową od tematu panowie
![]() ![]() ![]() |
![]() |