|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
|
![]() No właśnie, wielu forumowiczów krzywi się na samo słowo, ale ja dziwię się co złego w prywatnych serwerach. Możliwe że jest w nich coś o czym nie wiem, ale wg. mnie w hostowaniu Tibii, ale na troszkę innych zasadach, może jeszcze czymś zmienionym nie ma wiele złego. Piszcie i uzasadnijcie to, bo ja naprawdę jestem mało czający...
|
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2007
|
![]() Takie samo zdanie mam przecież ile jest prywatnych serwerów do ilu gier ? a sie uwzięli na otsy ... tak jakbym napisał ze granie w medala przez neta jest złe ..
|
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Po pierwsze: gadanie o OTS jest tutaj zabronione, ale wyjaśnię Ci, dlatego OTS jest "zły".
Po drugie: OTS dla wielu forumowiczów jest zły, bo CIPsoft stwierdził, że tak jest. A oni z kolei tak uważają, bo im więcej osób gra na OTSach, tym mniej gra w tej prawdziwej Tibii i tym mniej mają kasy z PACCów.
![]() Ostatnio edytowany przez Nikast Shynix - 23-09-2007 o 21:58. Powód: A, literówka |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
![]() Cytuj:
@Down Tibia.de nie jest supported fansite. @Edit OTS'y są złe tak samo jak prywatne serwery do WoW'a(czy innych mmo) i z tego samego powodu.
*** † Jarosław Krasuski (1974-2007) *** Może wstawisz mi notkę ? *** Masz problem z keyloggerem ? Nie jesteś pewien co do swojego bezpieczeństwa ? Chętnie ci pomogę ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Uther92 - 23-09-2007 o 22:12. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2007
Lokacja: z przemytu
Stan: Niegrający
Imię: Marian Moczymorda
Profesja: Elder Druid
Świat: Danera
Poziom: 62
Skille: du/pa
Poziom mag.: 58
|
![]() Najdziwniejsze jest to, że na forum.tibia.de - też supported - ludzie rozmawiają swobodnie o OTSach (mało bo mało, ale jednak), i nikt za to nie dostał bana. Wypadałoby wspomnieć, że sama podstawa OTSów jakie dzisiaj znamy jest dziełem jednego z członków staffu tibia.de
![]()
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
|
![]() Wg. mnie OTS-y są zabronione, ponieważ są tworzone na podstawie tibii. Cipsoft do tibii ma prawa autorskie, więc OTS-y są w pewnym stopniu kradzieżą praw autorskich. To tylko moje zdanie.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2007
Lokacja: Poznań
Imię: Nargan
Profesja: Knight
Gildia: Rat Busters
Świat: Nerana
Poziom: 42
Skille: 74/68
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() OTSy nie są aż takie złe, jednak szybko się nudzą, także wiele z nich nie działa długo. Kiedyś poświęciłem miesiąc na granie na OTSie, byłem jednym z najlepszych graczy i zamknęli go. Od tamtego czasu coraz mniej siedziałem na OTSach, aż do teraz... Lecz teraz w ogóle na nie nie zaglądam.
Dlaczego złe? Te kilka podstawowych zasad: -Tam raczej w życiu nikt Cię nie będzie szanował -Wszystko jest zbyt łatwe, potem ciężko przeżucić się na rl Tibie -Złe? Przecież nie są legalne ^^ W Tibie gra dużo dziwnych, głupich, nigdy nie uczących się osób... Na OTSach jest jeszcze gorzej... Jak widzę siedemnastoletniego chłopaka który piszę "muwie ci" "ktury to potwur", a money z loota liczy przez godzine... Po prostu robi mi się żal. |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2007
Lokacja: Dublin
Stan: Na Emeryturze
Świat: Harmonia
Poziom: 26
Skille: 63/61
Poziom mag.: 6
|
![]() czemu zabraniaja proste
na ots mozna szybko wbijac lvle , ma sie wieksza frajde bo byle noobek moze miec 200 lvl. Wiecej osób odchodzi na OTS , mniejszy zysk na paccach. |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
|
![]() Przekonaliście mnie do paru rzeczy:
1. CipSoft jest bardziej komercyjny niż myślałem. 2. Dla niektórych z was Tibia jest wszystkim, ludzie, którzy sprzeciwiają się czemuś co postanowił CipSoft jest dla was najgorszym wrogiem 3. Dla niektórych to że coś jest łatwe to od razu jest złe do bólu. Ale jeśli jakiś OTS daje po prostu lepszą zabawę, albo np. jakąś nową ciekawą wyspę to jest very evul? Ech. Czasem zapewne OTSy powstają, bo Cip ma gdzieś propozycje a te najciekawsze i najlepsze zbywają tekstem "Kup pacca to pogadamy..." |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Doszedłeś do dobrych wniosków. Dziwi mnie tylko, że nie zauważyłeś wcześniej, że CIPsoft leci na kasę jak nikt.
![]() |
#11 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() OST sam jako serwer jest legalny, wykorzystuje on lukę prawną wynikającą z tego, że pierwsze wersje Tibii nie były objęte prawami autorskimi. Dzisiejsze OTSy wykorzystują zarówno najnowsze klienty jak i najnowsze grafiki co już jest nielegalne i łamie prawa autorskie. A dlaczego na forum nie wolno rozmawiać o OTS? Ponieważ jest to oficjalne, supportowane forum przez tibia.com i taki jest po prostu wymóg by tibia.pl była oficjalnym supportem...
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Wrocław
Profesja: Elite Knight
Gildia: High Guard
Świat: Secura
|
![]() Firma CipSoft ma zastrzeżone prawa do aplikacji Tibia i wszystkie próby jej modyfikowania są naruszeniem praw autorskich. Ponadto OTSy zaczęły zdobywać sobie coraz większe grono fanów i "zagrażały" pozycji Tibii, więc CipSoft zabronił ich reklamowania/rozmowy o nich.
@Moczymordah http://www.tibia.com/community/?subtopic=fansites ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2007
Lokacja: Poznań
Imię: Nargan
Gildia: Rat Busters
Świat: Nerana
Poziom: 42
Skille: 74/68
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() W Cipsofcie pracują zwykli ludzie, oni też jak i my potrzebują pieniędzy.
Podejżewam, że gdyby nikt nie kupował PACC Tibia nie istniałaby już od dawna... Ostatnio edytowany przez Van'Dante - 23-09-2007 o 22:42. |
![]() |