|
Notki |
Filmy Gdy zdjęcia to za mało do akcji wkraczają filmy. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2005
|
![]() ![]() Upłynęło już 10 lat od tego dnia. Od dnia, w którym został uruchomiony pierwszy publiczny serwer. W tym czasie mały projekt trzech niemieckich studentów przerodził się w komercyjną i jedną z najpopularniejszych w Europie gier MMORPG. W tym temacie zgromadziłem filmy z lat 2000-2004. Wydzieliłem dwie główne części. Pierwsza zawiera filmy nagrywane przed powstaniem Tibicam, a w drugiej zgromadziłem najstarsze filmy w formacie rec. CZĘŚĆ I W dziale znajdują się filmy z lat 2000-2003.Skąd pochodzą? Większość pochodzi z nieistniejącego już Tibia Movie Project, który niegdyś był prowadzony na stronie tibia.de. Przy pomocy Web Archive udało mi się jednak dotrzeć do tej strony. Części filmów już nie dało się ściągnąć. Przeszukałem także całe forum.tibia.de od roku 2001 (wcześniej forum istniało, ale jego zawartość bezpowrotnie przepadła po problemach z serwerem). Niestety większość serwerów, na których znajdowały się filmy z forum już dawno nie istnieje. Przepadło mniej więcej 80%. Mało kto wie, ale kiedyś filmy umieszczano także na oficjalnym forum Tibii. Niestety nie widzę szans, by dziś do nich dotrzeć, nawet przy pomocy Web Archive. Format *.smk Do zastosowań Tibii w tamtych czasach modny był format smk. Uprzednio nagrany ekran przy pomocy programu SnagIt kompresowano do smk za. Zapewniało to zmniejszenie wagi pliku nawet o 10 razy! Instrukcja odtwarzania krok po kroku 1. Ściągamy instalkę programu o nazwie Smacker (link). 2. Instalujemy. 3. Od tej pory każdy plik o roszerzeniu *.smk będzie nam się otwierał za pomocą tego programu. 4. Ściągamy film z linku (koniecznie przez "Zapisz element docelowy"). 5. Wypakowujemy i oglądamy. W przyszłości planuję wszystkie filmy przekonwertować do avi i uploadować na youtube.com. Spis filmów 1. Eventy ![]() Romeo i Julia Piękna gra "Romea i Julii", w której brali udział Kajala, Hagbard i Halfhigh. Niestety wszystko po niemiecku. Autor: Taghor Długość: ok. 40:00 min. Źródło: Tibia Movie Project DOWNLOAD (prawym > Zapisz element docelowy) __________________________________________________ ![]() Zabawa na Tibianicu z paczek Dawno temu dwie gildie: AFT (The Alliance of Free Tibians) i RR (Red Rose) urządzili zabawę na Tibianicu, statku AFT. Tibianic został zbudowany z 500 paczek, dołączono do niego także zoo. Historię tego statku możesz przeczytać w artykule: "Tibianic. Od marzeń do chrztu". Autor: Taghor Długość: ok. 11:00 min. Źródło: Tibia Movie Project DOWNLOAD (prawym > Zapisz element docelowy) __________________________________________________ ![]() Chrzest Tibianica Wielki dzień w tibijskiej historii. Pierwszy statek dostaje swoje imię. Historię tego statku możesz przeczytać w artykule: "Tibianic. Od marzeń do chrztu". Autor: Taghor Długość: ok. 12:00 min. Źródło: Tibia Movie Project DOWNLOAD (prawym > Zapisz element docelowy) __________________________________________________ ![]() Ślub Bubble i Nietzsche Ślub Bubble i Nietzsche na Fibuli. Autor: Taghor Długość: ok. 11:00 min Źródło: Tibia Movie Project DOWNLOAD (prawym > Zapisz element docelowy) __________________________________________________ ![]() Mecz piłki nożnej pomiędzy AFT i Mercenarys Mecz towarzyski AFT i Mercenarys. Możemy zobaczyć część drugiej połowy. Autor: Taghor Długość: ok. 3:00 min. Źródło: Tibia Movie Project DOWNLOAD (prawym > Zapisz element docelowy) __________________________________________________ ![]() Ślub Adoriany i Firehawka Ślub Adoriany Firehawka w kościele w Thais. Autor: Taghor Długość: ok. 12:00 min. Źródło: Tibia Movie Project DOWNLOAD (prawym > Zapisz element docelowy) 2. Tutoriale ![]() Zabijanie cyklopów W tym filmie Urthrun pokazuje jak zabijać cyklopy. Podaje także kilka informacji dotyczących potrzebnego ekwipunku i skilli. Autor: Urthrun Długość: ok. 3:00 min.Źródło: Tibia Movie Project DOWNLOAD (prawym > Zapisz element docelowy) __________________________________________________ ![]() Zabijanie Wild Warriorów Na filmie możemy zobaczyć instruktaż zabijania Wild Warriorów. Autor: Urthrun Długość: ok. 2:15 min. Źródło: Tibia Movie Project DOWNLOAD (prawym > Zapisz element docelowy) __________________________________________________ ![]() Zabijanie Beholderów Poradnik zabijania Beholderów Autor: Urthrun Długość: ok. 2:30 min. Źródło: Tibia Movie Project DOWNLOAD (prawym > Zapisz element docelowy) __________________________________________________ ![]() Pieczenia chleba Film przedstawiający procedurę pieczenia chleba. Autor: Trymon, Kajala Długość: ok. 3:00 min. Źródło: Tibia Movie Project DOWNLOAD (prawym > Zapisz element docelowy) 3. Różne coming soon ![]() CZĘŚĆ II 9 listopada 2003r. o godzinie 21:56 How2Doit opublikował na forum.tibia.de program TibiCam. Początkowo był on uważany za keylogger, ale w krótkim czasie zrewolucjonizował nagrywanie filmów. W dziale tym zgromadziłem filmy nakręcone do marca 2004. Później nagrywano ich już bardzo dużo i nie są one już tak stare. Skąd pochodzą? Jak na razie wszystkie ze strony tibicams.tibianetwork.net, ale już niedługo poszukam takowych na forum.tibia.de. Instrukcja odtwarzania krok po kroku 1. Ściągamy Old Tibicam stąd lub stąd i odpowiednią wersję Tibii. 2. Ściągamy wybrany film i kopiujemy go do folderu z Tibicam. 3. Otwieramy Tibicam oraz odpowiednią wersję Tibii, zależnie od podanej przy filmie. 4. Dalej postępujemy jak przy zwykłej Tibicam. Spis filmów Tibia 7.11 (DOWNLOAD - archiwum rar, wystarczy wypakować) 1. http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/6494 2. http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/6491 3. http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/6490 4. http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/6489 Tibia 7.21 (DOWNLOAD - instalka) 1. http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/9 2. http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/1646 3. http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/3042 4. http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/6492 5. http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/6493 __________________________________________ Temat będę poszerzał o nowe filmy, a informacje o obecnych zostaną uzupełnione (data nagrania, wersja Tibii). Edycje: 7.01.2007r. - Poprawienie błędu ze złą wersją Tibii + poprawienie linku do Old Tibicam. 9.01.2007r. - Dodanie bonusa ![]() Proszę o zgłaszanie wszelkich błędów i pomyłek w tym temacie. Na koniec jeszcze specjalny BONUS! http://youtube.com/watch?v=qyk8OT2O_rc - Mój film przedstawiający zmiany Tibii przez ostatnie 10 lat. Doskonale pasuje na tą rocznicę. Początkowo był pracą na konkurs Tibia.pl. Ostatnio edytowany przez Pablosso - 09-01-2007 o 09:06. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 12 2006
Imię: Adexo Knight
Profesja: Elite Knight
Świat: SeCurA
Poziom: 63
Skille: 74/72
Poziom mag.: 5+
|
![]() Stary napracowaleś się super jest to co zrobiles REsPeCt For u man
![]()
[char]Adexo Knight[/char] ![]() I am ![]() 21:11 Vari [12]: ide skoczyc z okna 21:11 Xevezq [43]: czekaj 21:11 Xevezq [43]: daj passy |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Thais depot...
Stan: Niegrający
Imię: Petersaber
Profesja: Druid
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Poziom: 43
Skille: 22/25
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() Naprawdę interesujące.... napracowałeś się, szacuneczek
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2006
Lokacja: Zadupiadisłowo
Imię: Undead Thornado
Profesja: Knight
Świat: Nerana
Poziom: 235
Skille: 96+/93+
Poziom mag.: 10
|
![]() Mam nadzieję, że temacik zostanie przyklejony.. bo jest super, jutro filmiki obejrze:>
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() Byłbym za pryklejeniem
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Gratuluje, kiedys szukalem takich starych filmikow, ale znalazlem tylko screeny z ferumbrasem na pohu i thais.. Przykleic to, przykleic mowie!
Cytuj:
1 2 3 4 @Edit: Smacker mi nie dziala na Longhornie ![]() Czekam na youtube ![]() Ostatnio edytowany przez Cashtan - 07-01-2007 o 08:41. Powód: Lubie edytowac. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 12 2006
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Prince Nava
Profesja: Knight
Świat: Azura
![]() |
![]() CZŁOWIEKU! Był już taki temat, ale tylko ze starymi wojnami, a moim zdaniem ty zrobiłeś "mini rewolucje" Gratulacje pomysłu! Mam nadzieje, że temat przykleją, ale wystarczy go komentować, to sam z siebie będzie na pierwszej stronie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 07 2006
Lokacja: Włocławek
|
![]() Wspaniała robota
![]() ![]() Taki offtop, Czy możesz coś więcej powiedzieć na temat tego Web Archive? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Gdynia
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Glev Hammerfall
Profesja: Druid
Gildia: Mystical Creatures
Świat: Celesta
Poziom: 20
Skille: ._.
Poziom mag.: 14
|
![]() Filmy z old Tibii to świetna sprawa, postarałeś się
![]() Jestem za przyklejeniem i dodawaniem kolejnych filmów w 1 poście w miarę, kiedy użyszkodnicy ;p będą je zamieszczali ~Ghand |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 12 2006
|
![]() A mi filmy nie dzialaja;/ moze ktos napisac jak je odpalic?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2004
Lokacja: OldSchool.
|
![]() Jak instaluje tego SmkTools to wyskakuje Corrupt installation detected ;/
help!
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2006
|
![]() a na longhornie cos dziala ? ciesz sie ze masz sterowniki na niego (:
![]() pure ownage [: 08-02-2007 00:28 Reversed 30 Próba wyłudzania haseł (keyloggery itp.) Shinjix 23-11-2006 23:29 Reversed 30 Próba wyłudzania haseł (keyloggery itp.) Shinjix 23-11-2006 20:03 Reversed 30 Próba wyłudzania haseł (keyloggery itp.) Raynold ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Dziala oprocz Smackera -.- pewnie na XP tez nie chodzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 11 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom mag.: 7
|
![]() Rly good job
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2006
Stan: Usunięty
Świat: Furora
|
![]() 1. Ściągamy Old Tibicam stąd i odpowiednią wersję Tibii
link niedziala
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2006
Stan: Usunięty
Świat: Furora
|
![]() Cytuj:
sorry za duble post ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 12 2006
|
![]() Mi jedyne czego nie odczytuje to filmikow z 7.1.....
Mam stara wersje Tibi Cam, Client tez 7.1 i jak daje odtwarzanie i Enter Game to mi wyskakuje ze musze podac haslo i numer ..... ![]() HALP ?
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() 7.1 nie da sie otworzyc, ta TibiCam nie dziala, przy 7.21 kaspersky widzial ze Tibicam robi cos w innym programie, a przy 7.1 nic sie nie dzieje..
Help Jak probuje otworzyc w 7.1 to wyskakuje couldn't open file >.< Moglby ktos filmiki z Tibicam powrzucac na inne servy bo stamtad leci 0,5 kb/s... Xodet: Do you want to buy 10 potions of mana fluid for 1000 gold? LoL ![]() Nie bylo widac ile % do skilla/lvla/mlvla :/ Ostatnio edytowany przez Cashtan - 07-01-2007 o 14:49. Powód: Lubie edytowac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
![]() |
![]() Cytuj:
mam ten sam problem;/
![]() |