Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Multimedia > Zdjęcia

Notki

Zdjęcia Podziel się z innymi wszystkimi swoimi najlepszymi momentami z Tibii.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 24-10-2004, 20:39   #1
uzdrowicielka
Użytkownik Forum

uzdrowicielka's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2004

Pytanie Pomócie się doinformować... plz, help!

No więc tak. Jestem poczatkujaca tzn. mam 6lvl i jestem na rooku. Obecnie mam malo go. Kiedys mialam 525gp, ale niestety. Ded. Mam kilka pytan. Banalnych dla wszystkich. Nom ale mam nadzieje ze mi podpowiecie. Umieszczam ten post tutaj, bo chcialabym abyscie umieslili mi kilka screenow pomocnniczych co do moich pytan.

1. Skoto jestem dziewczyną, to kim powinnam byc na mainie? Iczym wogole sie rozni paladyn, druid itd.? Powiedzcie mi jaka mam wybrac profesje...

2. Gdzie moge zebrac takie napoje jak bloto, szlam, mocza, wiem tylko narazie jak zebrac piwo, wino, wode, krew.

3. Co to jest depo?

4. Czy jesli chce miec domek ( w przyszlosci oczywiscie bo teraz to mnie nie stac ) z kims kto ma paca to czy musze miec do niego zaufanie, tzn czy on ma dostep do moich rzeczy..?? czy np. nie moze nic z nimi robic itd. PS. ile kosztuje najmniejszy domek na xanterze?

5. Wogole zamiescie mi jakies skreny, no. jak sie wysyla poczte itd. no nie wiem ja zielona jestem a nie chce zostac potencjalnymnewbie.. Hehe, chociaz wiem co to znaczy.. Plz szybko mi od plz

Thz z gory
uzdrowicielka jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-10-2004, 20:49   #2
Oszust
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Łódź

Domyślny

Sorki ale to nie ten dzial. prosze o zamkniecie.
a do tego wszystko masz napisane w jednym z dzialow.
stary 24-10-2004, 20:52   #3
Mr LaMeR
Użytkownik Forum

Mr LaMeR's Avatar

Data dołączenia: 18 10 2004
Lokacja: Krzesło przy kompie

Mr LaMeR ma numer GG 7196570
Domyślny

GRASZ NA XANTERZE?? Witam, witam napisz mi jak będziesz miała jakiś problem ^^

No więc tak:

Ad.1 To, że jesteś dziewcznyną, nie ma wpływu na wybieranie profesji. Dla początkującego dobry jest knight, wiele osób bierze go na początq. Jest to postac typu "miecz w dłoń i siekaj wszystko co sie rusza", ale i tak trzeba trenować skille (punkty umiejętności na przykład we władaniu mieczem). Sorc i druid to postacie magiczne dość trudne w obsłudze. Paladyn wali na odległość, też wymaga treningu, dosyć łatwo się nim gra.

Profesję wybierasz wychodząc z rooka, podchodzisz do oracle(takiego gadającego posągu) mówisz hi-yes-knight(na przykład)-venore(na przykład)-yes

Ad.2 A po co ci to?? To jest naprawde niepotrzebne w grze....

Ad.3 Depo to miejsce, w którym są skrzynki, w których wkładasz swoje rzeczy i nikt nie może ci ich zabrać: coś , czego brakuje na rooku....Nikt cie nie może zabić w depo.

Ad.4 Jeśli jesteś początkująca, nie myśl narazie o domq....ale współposiadacz może ci jumać co chce

Ad.5 sorki że nie mam screenów, ale jak chcesz ,to wszystko moge ci pokazać w grze msg me, KOZASASSO

Wszystko o lamach takich jak ja ^^
Mr LaMeR jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-10-2004, 20:53   #4
Vanessa
eX Moderator

Vanessa's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2004

Domyślny

1. Płeć nie ma na nic wpływu. Najłatwiej na początku gra sie knightem, ale przeczytaj poradniki na temat profesji.

2.
- błoto - empty flask >> use with >> muddy floor
- mocz - w różnych miejscach, często w miastach są latryny
- szlam (poison?) - use with >> ciało zabitego stworka (który zostawia zielona "krew", np. spider)

3. W depo trzyma się swoje rzeczy. To taki depozyt. Możesz w nim zmieścić 1000 rzeczy. W każdym mieście jest depo i w kkażdym możesz mieć różne rzeczy.

4. Zeby mieć domek musisz mieć pacc. Jeśli jakiś pacc ma domek i da Ci invite, to ma dostęp do wszystkich Twoich rzeczy (a Ty do jego).

5. Newbie - ktoś nowy, kto jeszcze nie zna się na wielu rzeczach. Jesteś newbie. (to nie negatywne określenie)

Pozdrawiam

Chwilowo mnie nie ma, przepraszam

bobo!
Vanessa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-10-2004, 20:54   #5
Papaj
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez uzdrowicielka
No więc tak. Jestem poczatkujaca tzn. mam 6lvl i jestem na rooku. Obecnie mam malo go. Kiedys mialam 525gp, ale niestety. Ded. Mam kilka pytan. Banalnych dla wszystkich. Nom ale mam nadzieje ze mi podpowiecie. Umieszczam ten post tutaj, bo chcialabym abyscie umieslili mi kilka screenow pomocnniczych co do moich pytan.

1. Skoto jestem dziewczyną, to kim powinnam byc na mainie? Iczym wogole sie rozni paladyn, druid itd.? Powiedzcie mi jaka mam wybrac profesje...

2. Gdzie moge zebrac takie napoje jak bloto, szlam, mocza, wiem tylko narazie jak zebrac piwo, wino, wode, krew.

3. Co to jest depo?

4. Czy jesli chce miec domek ( w przyszlosci oczywiscie bo teraz to mnie nie stac ) z kims kto ma paca to czy musze miec do niego zaufanie, tzn czy on ma dostep do moich rzeczy..?? czy np. nie moze nic z nimi robic itd. PS. ile kosztuje najmniejszy domek na xanterze?

5. Wogole zamiescie mi jakies skreny, no. jak sie wysyla poczte itd. no nie wiem ja zielona jestem a nie chce zostac potencjalnymnewbie.. Hehe, chociaz wiem co to znaczy.. Plz szybko mi od plz

Thz z gory
OK a wiec ze jestes dziewczyna mozesz byc kazda profesja
Mozesz czytac o profecjach tam na tibia.pl ktostam da link

Napoje mozesz zebrac np w zamkach itp itd na questach rowniez lub mozesz kupic

Depot jest to skrzynia gdzie chowasz wszystkie swoje rzeczy.. jakby domek tylko tego inni nie widza i nie moga ci wziac na mainie ofkors!

Jezeliu chcesz miec domek to musisz miec do niego zaufanie najlepiej gdyby to byl kolega z RLa bo mozesz zostawic wszystkie rzeczy a ktos cie z jego domku wyrzuci ^,-

Na mainie bedzie ci trudniej to sie ucz mysle ze ci cos ten odpowiedzi podpowiedza
  Odpowiedz z Cytatem
stary 24-10-2004, 21:14   #6
uzdrowicielka
Użytkownik Forum

uzdrowicielka's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2004

Domyślny Jeszcze jedno...

Ile gp ma taki srebrny pieniadz jak gp, na ktoryms ze ss bylo... Znaczy co to za waluta? heh, i jakbyscie mogli to prosze o nazwy swoje w tibi ci ktorzy sa chetni pomoc... thx kosasossa czy jakos tak, nie pamietam ale mam zapisane, heheh, pozdro
uzdrowicielka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-10-2004, 21:21   #7
Vanessa
eX Moderator

Vanessa's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2004

Domyślny

1 platinum coin = 100 gold coins

Gram na innym serwie

@up
Nie wiem o co wam chodzi???

Chwilowo mnie nie ma, przepraszam

bobo!
Vanessa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania