Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 23-10-2004, 22:18   #1
Meroslaw
Użytkownik Forum

Meroslaw's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Białystok

Domyślny Pytanie o grupowe hunty

Witam!
Mam takie pytanko do chodzących na grupowe hunty. Chodzi mi mianowicie o to, jak dzielicie się lootem. Jestem knightem, lvl 25, skille 66/64. Jak jeszcze je trochę podszkole to mam zamiar iść zacząć chodzić z kolegami na grupowe hunty (wcześniej expiłem tylko samemu). Prawdopodobnie będę robił jako bloker, nie wiem, czego wymagać od kolegów. Dzielenie się po równo to tak łyso, bo mi UHy idą, expa mało będę miał i najwięcej narażam życia. Myślę więc, że należy mi się coś więcej niż tym, co tylko strzelają do tego, co ja blokuję. Podajcie mi swoje zdanie na temat dzielenia się lootem. Z góry dziękuję za odpowiedź.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-10-2004, 22:23   #2
Galnor
Użytkownik Forum

Galnor's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Eldars
Świat: Aurea
Poziom: 45+
Skille: 55/55+
Poziom mag.: 4+
Galnor ma numer GG 5500462
Domyślny

Hmm...zależy w ile osób idziesz Ja jak chodziłem na takie hunty moim baaaardzo starym knightem w jakieś 4-5 osób to było że ja brałem połowe a pozostąłe 4 osoby dzieliły się tą połówką. Jeżeli idziesz tylko w 2 osoby to już tylko jak się dogadasz z kumplem ale proponuje jakies 3/4 lootu w 2 osoby Pozdro ;]
HAIL FAKE's _/
-------------------------------
Pomogłem ci? Zaszkodziłem ci?
Wystaw mi notkę i powiedz o tym
Galnor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-10-2004, 09:06   #3
Dark Vilej
Użytkownik Forum

Dark Vilej's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Nowa Sarzyna

Dark Vilej ma numer GG 4463885
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Meroslaw
Witam!
Mam takie pytanko do chodzących na grupowe hunty. Chodzi mi mianowicie o to, jak dzielicie się lootem. Jestem knightem, lvl 25, skille 66/64. Jak jeszcze je trochę podszkole to mam zamiar iść zacząć chodzić z kolegami na grupowe hunty (wcześniej expiłem tylko samemu). Prawdopodobnie będę robił jako bloker, nie wiem, czego wymagać od kolegów. Dzielenie się po równo to tak łyso, bo mi UHy idą, expa mało będę miał i najwięcej narażam życia. Myślę więc, że należy mi się coś więcej niż tym, co tylko strzelają do tego, co ja blokuję. Podajcie mi swoje zdanie na temat dzielenia się lootem. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Hmmm. Wszystko dla blokera, w tym wypadku ciebie
Dark Vilej jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-10-2004, 09:17   #4
Cors Ent
Użytkownik Forum

Cors Ent's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Azura
Poziom: 111
Cors Ent ma numer GG 2525795
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dark Vilej
Hmmm. Wszystko dla blokera, w tym wypadku ciebie
Brawo z takim podejsciem juz widze tłum ludzi ktorzy sie ustawiaja w kolejce zeby z Toba na hunt chodzic.

Ja zawsze dziele sie po równo. Nie wazne ile osób. Chyba ze idze jakis low lvl zeby sobie zobaczyl i pobil chwilke jakiegos jednego DLa to wtedy chyba jasne ze jak padnie DSM to nie dostanie tyle co reszta ekipy...

piszesz ze najwiecej stracisz. taka rola rycka - ale sorc traci runki, a palek bolce i runki, oni tez traca uh bo na huncie to oni beda Cie uhac.
umówcie sie ze włorzone uhy w hunt dzielicie po równo np. kazdy na hunt zabiera 3bp uh, a rycek 6bp. ( bo sorc i palek zabieraja jeszcze inne rzeczy ) a ryc tylko uh.
i to co jest macie do wykorzystania na hunt. Jak wam zostanie to po huncie dzielicie uhy ktore zostaly po rowno.
i na huncie wiekszosc uh niech sorc i pall wezma i oni cie uhaja - bo z wiekszym m lvlem beda uhac lepiej - po co jeden uh ma przywracac 250hp jak moze 400.
Po hucie dzielicie wszystko po rowno co wypadło.

W sumie to tak sie na quest wszszycy zazwyczaj składaja - kto ma co przyniesc ale na huncik tez sie nada

One of the founders and ex-member of Defenders of Fangorn.
"the swedish one" Warrior of DödsMetal and Vision.

rl boyfriend of Floaterka
Cors Ent jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-10-2004, 10:22   #5
Meroslaw
Użytkownik Forum

Meroslaw's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Białystok

Domyślny

Dzięki za odpowiedzi. Z tym, żeby mnie mag UHał, to niegłupi pomysł. Mam tyklo takie pytanko: Jak np. z DLa wypadnie DSM, to sprzedać i kasą po równo? Bo sprzedawać takie cudo żal, a ten co sprzedaje może oszukać innych co do kasy (no bo jak sprawdzisz za ile sprzedał).
stary 24-10-2004, 21:53   #6
Thimburd
Użytkownik Forum

Thimburd's Avatar

Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: Odległa Galaktyka

Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 103
Poziom mag.: 60
Thimburd ma numer GG 8659724
Domyślny

Ja chodzę na małe duże hunty z kumlem. On knight ( lv 29 ), ja pall ( lv 21 ). On bierze cały loot ( kase, tanie przedmioty ). Jak wypadnie rar to się kasą za niego dzielimy, albo ktoś z nas bierze. Jak chodzimy na dragi, to loocik się dzieli na 2 ( chodzi głównie o drag hamy ).
Thimburd jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-10-2004, 12:46   #7
elmo_us
Użytkownik Forum

elmo_us's Avatar

Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: Opole

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Aldora
Poziom: 68
Skille: 80+
Poziom mag.: 17
Domyślny

[quote=Cors Ent]Brawo z takim podejsciem juz widze tłum ludzi ktorzy sie ustawiaja w kolejce zeby z Toba na hunt chodzic.

i na huncie wiekszosc uh niech sorc i pall wezma i oni cie uhaja - bo z wiekszym m lvlem beda uhac lepiej - po co jeden uh ma przywracac 250hp jak moze 400.

QUOTE]
to ciekawe ze jak jestem na necro hunt lub dl hunt to sorcem co mam robic uhac czy bic potwora zastanow sie nad tym ciezko jest sie tak rozdwoic a jak nie zdaze ? jak sie zapomne ze mam uhnac blokera to obaj mamy przesrane ...
elmo_us jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania