Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 18-10-2007, 18:34   #1
Avastah
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 06 2007

Stan: Niegrający
Avastah ma numer GG 10094259
Domyślny Przetłumaczenie tekstu z języka polskiego na język angielski...

Witam, chciałbym poprosić was drodzy użytkownicy tego forum o przetłumaczenie tego tekstu.
Cytuj:
Patrick Stump, a właściwie Patrick Martin Stumph został urodzony 27 kwietnia 1984 w Glenview. Jest muzykiem, kompozytorem i producentem, pracującym w Chicago. Znany jest on przede wszystkim jako główny wokalista oraz gitarzysta zespołu Fall Out Boy. Jego głos oceniany jest jako tenor. Patrick pochodzi z bardzo muzykalnej rodziny. Jego ojciec, Dave Stumph, śpiewa muzykę ludową, a jego starszy brat, Kevin, jest utalentowanym skrzypkiem. Brał częsty udział w radiostacji WGBK 88.5 FM Okrąg 225. Patrick pozbył się "h" ze swojego nazwiska z powodu częsty błędów w jego wymowie. Kiedy Patrick dołączał do Fall Out Boy nigdy wcześniej nie śpiewał dla żadnego zespołu ani nie brał lekcji śpiewu. Stworzył ten zespół wraz z Joe Trohmanem i Petem Wentzem, którzy byli aktywnymi członkami hardcoreowej punkowej scenie muzycznej w Chicago. We wcześniejszych zespołach Patrick głównie grał na perkusji, jednakże, gdy zaczął swoją karierę w Fall Out Boy, wziął na siebie obowiązki wokalne, a następnie, kiedy ich pierwszy gitarzysta odszedł kilka dni przed ich pierwszym turnee, dołączył do tego gitarę. Mimo iż Stump jest głównym wokalistą zespołu to przed kamerą jest bardzo nieśmiały. Natomiast, Pete Wentz jest odważniejszy i stał się frontmanem zespołu. Patrick pisze większość muzyki dla Fall Out Boy. Wentz wysyła mu w e-mailach ogromne pliki z tekstami, a Stump udoskonala je do muzyki. Jako producent, pracował z The Hush Sound i Gym Class Heroes. Gościnnie użyczał swojego głosu mi.in. dla Gym Class Heroes w kawałku "Clothes Off!" i "Cupid's Chokehold". Stump gra na gitarze Gibson SG Specials, głównie używa srebrnej z dwoma przystawkami podczas nagrywań i rzadziej Epiphone SG G-400 Custom, która posiada 3 przystawki. Ale jego obecna gitara to właśnie Gibson SG z wykonanym na zamówienie wzorem zaprojektowanym na cele premiery nowego albumu.
Jeśli ktoś nie ma zamiaru pomóc mi w przetłumaczeniu tego tekstu niech nie pisze zbędnego posta. Myślę, że będzie ktoś miał odwagę stanąć na wysokości zadania i przetłumaczyć to. Bardzo mi na tym zależy. Z góry bardzo dziękuję.
Avastah jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-10-2007, 18:43   #2
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2006

Imię: nie wiem
Domyślny

Cytuj:
Myślę, że będzie ktoś miał odwagę stanąć na wysokości zadania i przetłumaczyć to.
Myślę, że jesteś naiwny.
stary 18-10-2007, 19:16   #3
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Avastah Pokaż post
Witam, chciałbym poprosić was drodzy użytkownicy tego forum o przetłumaczenie tego tekstu.
Jeśli ktoś nie ma zamiaru pomóc mi w przetłumaczeniu tego tekstu niech nie pisze zbędnego posta. Myślę, że będzie ktoś miał odwagę stanąć na wysokości zadania i przetłumaczyć to. Bardzo mi na tym zależy. Z góry bardzo dziękuję.
Ja bardzo chetnie przetlumacze, ale nie za darmo. Jak jestes zainteresowany, lap mnie przez GG to uzgodnimy szczegoly.
Slay jest offline  
stary 18-10-2007, 19:47   #4
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?

Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
Scream ma numer GG 9478893
Domyślny

Patrick Martin Stumph, known as Patrick Stump, was born in 27 april 1984 in Gleniev. He is musician, composer and producer, working in Chicago. He is known
especially as lead singer and guitarist of band called "Fall Out Boy". His voice is rated as tenor.
Patrick comes from very musicial family. His father, Dave Stumph, sings folk music, and his older brother, kevin, is talented violonist. He often was taking part in radiostation (zdanie bez sensu, nie mozna brac udzialu w radiostacji, a co najwyzej
audycji radiowej) WGBK 88.5 FM region 225. Patrick got rid of "h" in his surname, becouse of common pronuctation mistake.. When patrick joined to "Fall Out Boy" band, he has never been in any band before nor has taken singing lessons.

wiecej nie chcialo mi sie tlumaczyc. Prosze kogos o poprawe moich bledow i wyznaczenie wlasciwej drogi, szczegolnie w przypadku bledow pogrubionych.

co do ostatniego bledu - jak powiedziec "nigdy nie robilem pewnej czynnosci oraz pewnej innej czynnosci" ?

kliknij pana garrisona!

Ostatnio edytowany przez Scream - 18-10-2007 o 19:54.
Scream jest offline  
stary 18-10-2007, 19:59   #5
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

@up: 'because', w tym ostatnim zdaniu użyj nor i present perfect, never nie występuje z past simple. (o, zdążyłeś poprawić, mniejsza z tym )

Fall Out Boy to geje.

Ostatnio edytowany przez Ryłek - 18-10-2007 o 20:00.
Ryłek jest offline  
stary 18-10-2007, 20:26   #6
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Edit.
w sumie jak ci sie nie spieszy to zrobie to jutro, musze isc do roboty xd

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.

Ostatnio edytowany przez Sozemego - 18-10-2007 o 20:43.
Sozemego jest offline  
stary 18-10-2007, 21:11   #7
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Jak Slay bierze za dużo to możesz dogadać się ze mną = )
ripper jest offline  
stary 18-10-2007, 21:54   #8
gavreonien
Użytkownik Forum

gavreonien's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie

Domyślny

od tego : "Stworzył ten zespół wraz z Joe Trohmanem..."

He created his band with Joe Trohman and Peter Wentz, who had already been active members of hardcore-punk music scene in Chicago. In earlier bands Patrick used to play drums, however, when he began his carrier in Fall Out Boy he took on his shoulders vocal duties, and then, when their first guitarist left few days before the tournee, he joined to his duties guitar too. Although he is main vocalist of the band, he is very shy before the camera. On the other hand Pete Wentz is braver, he became the frontman of the band. Patrick writes majority of words of songs. Wentz sends him by e-mails huge files of texts and Stump perfects them to the music. As a producer he worked with The Hush Sound and Gym class Heroes. He spared his voice hospitally for example for Gym Class Heroes in “Clothes Off!” and “Cupid’s Chokehold”. Stump plays the Gibson SG Specials, he usually uses silver one with two (przystawki) during records, and more rarely Epiphone SG G-400 Custom, which contains 3 (przystawki). But his present guitar is exactly Gibson with hand-made pattern designed for purposes of premiere of new album.

Wybacz za wszelkie błędy pisałem dosyć szybko, ale jest nieźle.

chyba

Proud Fan

Ostatnio edytowany przez gavreonien - 18-10-2007 o 22:04.
gavreonien jest offline  
stary 18-10-2007, 22:06   #9
<.<
Użytkownik Forum

<.<'s Avatar

Data dołączenia: 28 09 2007
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Patrick Stump, But has been given birth in (to) properly (suitable) 27 april 1984 martin Patrick Stumph Glenview. There is musician (composer), composer and producer, in (to) chicago working. First of all, he (it) is known as main vocalist and guitarist of group eats Fall Out Boy. It is evaluated him (it) voice as tenor voice (tenor). It dates from very musical family Patrick. Father plays , Dave Stumph, it sings people's music, but elder brother , Kevin, there is talented violinist. Frequent participation (quota) took in radio station 88.5 225 WGBK FM Okrąg. It has disposed from surname by the reason of frequent errors in (to) its (his) pronunciation " h " Patrick. When never affix to for group earlier not sing Patrick Fall Out Boy neither it took lesson of song. This group has made along with Joe Trohmanem and Petem Wentzem, which (who) were active members (limbs) in (to) chicago stage musical hardcoreowej punkowej. It played in earliest groups on percussion mainly Patrick, however,, when it has begun career in (to) Fall Out Boy, it has undertaken vocal, but next, when first guitarist has departed before their first several days turnee, it has affixed guitar to it. Although there is main vocalist of group before camera timid be very Stump. However,, it is courageous Pete Wentz and it has become group frontmanem. Majority music writes for Patrick Fall Out Boy. It sends files in huge e-mails with texts it (him) Wentz, but it eats as producer for music Stump udoskonala. It worked with (from) The Hush Sound and Gym Class Heroes. Hospitable voice użyczał mi.in. For in scrap " Gym Class Heroes Clothes Off! " And " " Cupid's Chokehold. It plays on guitar Stump Gibson SG Specials, it uses silver with two during mainly appetizers (accessories) nagrywań and more rarely Epiphone SG G-400 Custom, which (who) owns appetizers (accessories) 3. But present guitar it with executed on order on purposes of new premieres of albums exemplar designed exactly Gibson SG.
stary 18-10-2007, 22:09   #10
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

<.<, zajebiste tlumaczenie translatorem.
Ponawiam swoja propozycje. I mowie serio, zeby nie bylo, ze sobie zartuje.
Slay jest offline  
stary 18-10-2007, 22:29   #11
Colo_2006
Użytkownik Forum

Colo_2006's Avatar

Data dołączenia: 17 06 2006
Lokacja: Berlin
Wpisy bloga: 7

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Gildia: brak
Świat: Refugia
Poziom: 999
Skille: 100/99
Domyślny

Slej chce wpłate na konto bo na łikend hajsu brakuje xD <wtajemniczeni wiedzą>

"Ceną była śmierć za wolności smak.
Choć minął czasu szmat, ty pamiętaj brat
Ceną była śmierć, życie oddał dziad
63 dni chwały, nie przeliczając strat"
Colo_2006 jest offline  
stary 18-10-2007, 23:24   #12
Rotherdamie
Użytkownik Forum

Rotherdamie's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 44
Skille: co cie?
Poziom mag.: 38
Domyślny

Cytuj:

OOOOOO!!!!!!!!!!!!!! Widze ,że gostek ma poczucie humoru. Tak za darmo przetłumaczyć? Ja tłumacze tylko kumplom ,którzy mają jakiś sensowny powód i za skromną opłatą. Na twoim miejscu skorzystałbym z oferty Slay albo poprosił nauczyciela/kę lub kogoś na osiedlu kto zna english. Beacuse english is easy. Tylko większość polaków o tym nie wie co widać w tibii.
stary 19-10-2007, 08:07   #13
Avastah
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 06 2007

Avastah ma numer GG 10094259
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek Pokaż post
Fall Out Boy to geje.
Nie mówiłem, żebyś wyraził swoją nie chęć do tego zespołu. Tylko jak możesz to mógłbyś to przetłumaczyć, jak nie to nie pisz posta.

@topic
Pomogli mi: Scream; gavreonien; <.< Inni to tylko chcieli wysępić kasę. Mam to w dupie czy bierzecie za to opłaty, bo żeby brać za to opłaty trzeba mieć jakieś kwalifikacje etc. a nie się wymądrzać. Tak, więc na razie, bo dziś mam angielski.
Avastah jest offline  
stary 19-10-2007, 11:40   #14
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
@topic
Pomogli mi: Scream; gavreonien; <.< Inni to tylko chcieli wysępić kasę. Mam to w dupie czy bierzecie za to opłaty, bo żeby brać za to opłaty trzeba mieć jakieś kwalifikacje etc. a nie się wymądrzać. Tak, więc na razie, bo dziś mam angielski.
1. Taka 'pomoc' jak wklepanie tekstu do jakiegos netowego translatora, to IMO zadna pomoc.
2. Zapytales, czy ktos Ci to przetlumaczy, wiec sie zglosilem. Twoj problem, ze nie spodobalo Ci sie, ze za RZETELNA robote trza zaplacic...
Slay jest offline  
stary 19-10-2007, 12:12   #15
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Domyślny

Jeśli szukasz na bordzie darmowej pomocy, to sam sępisz.
stary 19-10-2007, 12:19   #16
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Nie mówiłem, żebyś wyraził swoją nie chęć do tego zespołu. Tylko jak możesz to mógłbyś to przetłumaczyć, jak nie to nie pisz posta.
Fall Out Boy to geje.
Co mi zrobisz zbulwersowany sępie?
Thero jest offline  
stary 19-10-2007, 12:55   #17
PaktofonikA
Użytkownik Forum

PaktofonikA's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2007

Profesja: Knight
Poziom: 92
Skille: 88/83
Poziom mag.: 7
PaktofonikA ma numer GG 7021355
Domyślny

Czy ty myslisz ze istnieje tlumacz online,ktory przeklada CALE ZDANIA z polskiego na angielski? Nie znam takiego i watpie zeby taki istnial.

Po drugie, czemu piszesz to na forum Tibi? Nie lepiej byloby napisac to na forum angielskiego? Poszukaj w google,napewno znajdziesz.

<MAX 20 kb w podpisie>
PaktofonikA jest offline  
stary 19-10-2007, 13:17   #18
gavreonien
Użytkownik Forum

gavreonien's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie

Domyślny

Przecież ma już zrobione... Wystarczy "drobna" korekta i jest.

Proud Fan
gavreonien jest offline  
stary 22-10-2007, 02:22   #19
Rotherdamie
Użytkownik Forum

Rotherdamie's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 44
Skille: co cie?
Poziom mag.: 38
Domyślny

Sęp pouczony, tekst przetłumaczony (nie do końca) , Fall Out Boy to geje ,a ja się z nich śmieje, robota dla chetnych już nie do wzięcia - czyli temat do zamknięcia.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania