|
Notki |
Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory
Stan: Na Emeryturze
|
![]() W związku z tym, że z kolejnymi zapowiedziami update co raz więcej osób zaczyna robić Druidów i Sorców, a Pallowie i Najci żalą się, że nie będzie uhów, chciałbym, abyśmy w tym temacie wymieniali swoje spostrzeżenia i skargi.
Więc ja zacznę. Będzie to apel. Ludzie to, że Druid i Sorek znów wrócą do potęgi nie znaczy, że mamy przestać grać rycerzami i palkami. Ci, którzy chcą robić druidów i sorków są dla mnie noobami, a jeżeli jesteście na tyle mądrzy i w tej grze dostrzegacie zabawę, a nie tylko powinność zdobywania kolejnych poziomów, może zrozumiecie, że to czy wbijecie druidem 100 lvl w 1 miesiąc, a najtem w 4 miesiące nic nie znaczy i warto grać dalej rycerzami i palladynami. Proszę także, aby każdy dopisywał po jednym słowie, w taki sposób: Knight - miksturki Palladyn - różne amunicje Druid - nowe czary Sorcerer - zabójca Dziękuję i zachęcam do komentowania. Ps. TEN TEMAT NIE JEST DO KŁÓTNI, TYLKO DO WYMIENIANIA SWOICH MYŚLI
Jeżeli nie wiesz co przedstawia ten obrazek. To znaczy, że nie wiesz co to prawdziwy futbol. Jeżeli nigdy ich nie widziałeś. To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś. Jeżeli nie znasz ich przydomku. To znaczy, że nie rozumiesz mnie. Jeżeli mnie nie rozumiesz. To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY! NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU! You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Querentos
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Resurrected
Świat: Secura
Poziom: 117
Skille: 91/68
Poziom mag.: 20
|
![]() Moje uwagi to tak:
Knight - będzie taka sama gra jak wcześniej nawet fajniejsza bo będziesz mógł się wybrać na silnijesze potwory ze swoimi kompanami bez obawy że padną na 1 strzała od demona jak sie na nich przerzuci. Palladyn - speary na moje oko są wporzo bo jeżeli chcesz wiekszy destans od potwora musisz mieć kusze lub też en... speary który mają więcej dystansu od moba. Druid & Sorcerer - rozmawiałem na test serverze ze 215 masterem z Novej Mastro Daro mówił że czuje się 5x silniejszy, ale co z tego na test serwerze dawali all za freeko. Normalnie by musiał dużoo kasy na gr8mp żeby być 5x silniejszy. Jeże Postacie magiczne nie maja kasy to wogóle nie pójda expić bo skąd mana? A potiony nie kosztują mało.. To jest moje zdanie POZDRo! |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5
Imię: Solonius Jhee
Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 106
![]() |
![]() @up@up
Trochę nie bardzo są te twoje spostrzeżenia. Jeżeli dla ciebie normalne jest, że sorcerer 4x szybciej zrobi 100lvl to chyba nie świadczy o balansacji. Nowe mikstury dla knight'a są strasznie krytykowane. Jednak pamiętajmy, że to był TS i sytuacja z cenami i leczeniem ich może zostać jeszcze zmieniona. Co do postaci magicznych jeszcze do rzeczywiście... teraz to zabójcy aż do przesady ![]()
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() @UP
Bo to jest prawda, i żadna balansacja tego nie zmieni. Gdy ty rycerzem wbijasz skille 70/70 lub chociaz 60/60, co trwa tydzien przynajmniej przy normalnej grze w ten sam czas taki sorek wbija blisko 40 lvl, a ty gdy teraz rycerz ma ograniczone bronie od lvl wbijasz exp i tak na tych samych potworach co przed update, a gdy ty w końcu dotrzesz do 40 lvl, taki sorek ma juz 50+ i może huncić hydry i itp co podwaja jego exp. (Exp sorka, jest brany pod uwagę nawet z waste, także możliwe, że gdyby chciał bez waste, było by to troszkę wolniej) Teraz żeby nie było, że bez żadnych dowodów. Moja kumpela zrobiła po update MS i teraz ma ona 86 poziom, i gdy ja wbijałem w ten sam czas co ona, czyli 4h 100k expa to ona wbijała 250+k expa. I to bez waste.
Jeżeli nie wiesz co przedstawia ten obrazek. To znaczy, że nie wiesz co to prawdziwy futbol. Jeżeli nigdy ich nie widziałeś. To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś. Jeżeli nie znasz ich przydomku. To znaczy, że nie rozumiesz mnie. Jeżeli mnie nie rozumiesz. To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY! NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU! You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Łódź
Wpisy bloga: 2
Profesja: Royal Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 205
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 02 2004
Lokacja: Lublin
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
![]() |
![]() nie zgadzam sie z przedmowca...
kumpel na ofie bil po 100-120k expa na godzine siedzac po 10h dziennie potem przeniosl sie na frosty gdzie bil 160-190k na godzine... ja sam jestem w stanie wbic knightem 50-60k w godzine NA GUARDACH... o ostatnio kumpel zrobil sobie palka bijac thomby za 70k expa na godzine =p wiec o czym tu rozmawiac =)? |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() zacznijmy od tego że prawdopodobnie hity z tych sorcowych visow na odległość nie będą większe niż hity palla z royal spearow
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 8
Imię: Elder Yakoob
Profesja: Elder Druid
Gildia: Quanto
Świat: Guardia
Poziom: 19x
Poziom mag.: 8x
|
![]() Cytuj:
Jak znam życie i większość z Was, to i tak przez pewien okres będzie fala postaci magicznych. Niestety 85% nie wbije nawet 30 poziomu, ponieważ wyexpienie np. takiego druta nie jest łatwe, a tym bardziej na FACCu. Dlatego nie ma czym się tak przejmować. Druid - wytrenowanie mlvl'a stanie się trudniejsze, ponieważ będzie ciężko sprzedać UH'y, które był głównym motorem napędowym magicznego poziomu u druta i finansowym. Za to polepszy się gra, ponieważ dojdą nowe manafluidy i czary, dzięki czemu Druid stanie się uniwersalną postacią. Sorcerer - polepszy się gra, ponieważ dojdą nowe manafluidy i czary, sorcerer na nowo stanie w świetle Knight - bardzo jego grę urozmaicą żywioły, gra stanie się barwniejsza Paladin - będzie to zupełnie inna postać, nie będzie taka łatwa do prowadzenia jak po letnim uptade, ponieważ wykruszą się "dzieci spearów", które tylko wzięły tą wspaniałą profesję, aby stać na końcu ekranu i bez ryzyka niszczyć napotkane na jego drodze potwory. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 03 2007
|
![]() 30lvl druidem jest zrobic bardzo łatwo :/
Nie wiem czemu mieliby się wykruszyc ;/ Btw. Ja uhy drutem robie dla siebie. a expie bijąc soule. Mam juz 28 lvl i 29mlvl i kilka bp uh i hmm w dp co pozniej przyda mi sie na hunta ![]() Druid to chyba najlatwiejsza postac [przynajmniej dla mnie]
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5
Imię: Solonius Jhee
Świat: Hiberna
![]() |
![]() Cytuj:
2. No tu się nie dziwie co do tych frostów. 3. taaa masz 17 lvl i swoim knightem wbijasz 50-60k /h ciekawe... xD
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2007
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() PAL ROX |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 03 2007
Imię: Silver Elis
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Raiders of Hells
Świat: obsidia
Poziom: 31
Poziom mag.: 41
|
![]() Siema all
Co tu dużo pisać porostu w letnim update poprawili Pallków i Najtów a w Zimowym update poprawią Drutów i Sorców.Ja i tak zostaje przy swoim palladynie Chociaż lvl jest nie wielki nie będę robić postać magicznej z powodu poprawienia profesji magicznych..A tak jak przy letnim update każdy robił pallów i knightów..Moje zdanie to ze kazde update przynosi korzyść dla jednych i dla drugich ale nie zawsze..Tak więc to moje zdanie "Że najtwardsi przetrwają do końca bez zmiany Profesji przy następnych update" Sorry za błędy ortograficzne jeśli jakieś zrobiłem... Pozdro All |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 07 2006
Lokacja: Płock
Imię: Szalona Sorcererka
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 71
|
![]() Kto płacze? - Ci co robili postacie żeby było łatwiej a nie przyjemniej.
Kto rządzi? - Ci co niezależnie od co raz to nowych update sa wierni swojej postaci Sorc - generalnie mocy nie zdobywają (troche inny system żywiołów które trzeba wybrać) za to mniejszy waste - ciekawe czy wreszcie będzie wychodziło sie z expa na + czy dalej trzeba będzie robić runki na sell aby wyrobic finansowo ![]() Druid - hmmm nie grałem, nie wypowiadam się ![]() Pall - jak ktoś wyżej napisał jest on na +, płakac beda tylko jak to on określił "dzieci spearów" (podoba mi sie to określenie ![]() Knight - siły mu nie zabierają, palic na stosie nie palą, a że dzieki odpowiedniemu systemowi life fluidów zetną knightom drzewo z pieniędzmi to nie jest powód do płaczu. Może przypomnicie sobie o wspólnych huntach z innymi profesjami samoluby ;D Tragedia by była jakby wykasowali Tibię. A tak - grajcie dla przyjemności a nie dla liczb.... Żeby tylko niektórzy tak liczyli na matematyce jak liczą w Tibii ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 09 2006
Świat: Aurea
Poziom: 86
Skille: 83/81
Poziom mag.: 6
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
|
![]() A co? Zawiścisz mu? To chyba normalne, że knight nie ma dużych możliwości w pvp, a visowanie na odleglosc? To nic innego jak exori hur/exori con dla magów.
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jesteś tutorem? Bo wydaje mi się, że nie widziałeś hitów z tych czarów z których po update druidzi i magowie bili po 120+. Bo ja widziałem 70+ Mag lub Druid nie pamiętam, który uderzył z flama ponad 200. Jestem bardzo ciekawy czy dalej będziesz grał swoim rycerzem, czy jednak zmienisz profesję.
![]() |
![]() |
#17 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Imię: Andrealfus
Świat: Trimera
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2006
Imię: Giby [First Owner 1-136]
Gildia: Lost Warriors
Świat: Harmonia
Poziom: 136
|
![]() Tera te wszystkie 'elo' paladyny, knighty robione w summer update pojda w odstawke i zacznie sie robienie sorcow i druidow lub powracanie na nich.
Dzieci update ;<. Zal i bol. Jedynie w Upie nie podoba mi sie cena mikstur na 80lvl+ dla kiny, ale coz, jakos sie do tego przyzwyczaje. Ja zostaje na knighcie, nie mam zamiaru jak 90% knightow plakac i robic new chary ;f. |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2007
Imię: Staho Sork
Profesja: Sorcerer
Gildia: Killing Team
Świat: Honera
Poziom: 38
Skille: fish.78
Poziom mag.: 53
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ahhh..fajnie,więc jestem noobem bo nie grałem jakiś czas,a teraz chce zrobić druida?
![]() Update na 8.0: "eno ty to jesteś fajny,drutem grasz i w ogule spox" Teraźniejszy update : "lol noob fck u dziecko update" Sądze że teraz profesje będą wyrównane.