Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-11-2007, 00:37   #1
Quadres
Użytkownik Forum

Quadres's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2007

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny Knight a pvp?

Więc tak... Mam pytanie czy z knighta można zrobić choć trochę dobrego w pvp?? Jeżeli tak to proszę podać tutaj taktyki i wszystko co potrzebne do w miarę efektywnego pekowania Knightem... Wiem iż rycerz jest najgorszą pod tym względem profesją i jeżeli chce pekować powinienem wybrać sorca... No ale wole metaforycznie "Przywalić w nochal" (coś ala najt np z topora xD) niż uciekać się do podstępnych sztuczek Taki charakter

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-11-2007, 09:11   #2
Liper
Użytkownik Forum

Liper's Avatar

Data dołączenia: 12 12 2006

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Hmmm...Lepiej sie pkuje najtem niż druidem.Nie mówie tutaj o noob pk tylko o wojnach etc. Chociaz..No nie wiem ale kina nie jest taki zły.
Liper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2007, 13:54   #3
Empty87
Użytkownik Forum

Empty87's Avatar

Data dołączenia: 31 05 2007
Lokacja: Kutno/Poznań

Profesja: Rookstayer
Gildia: Eko Servis
Świat: Valoria
Poziom: 252
Skille: 100/100
Poziom mag.: 60
Domyślny

Jak dla mnie Knight jest jednym z lepszych na pk na wyższych lvl oczywiście bo jak 15 knigtem wyskoczysz ze złymi skillami to masz zjazd ale jak masz hlvl+hskilll+pare bp uh i mf +pacc to nie tylko masz w chusteczkę hp nie tak jak inne profy dzieki hskill możesz walić sporo w ludzi uh wiadomo na 1 bp mozesz sie dlugo uh'ać a jak bedziesz mial z 5 to jak nie bedzie ścinki to nie jesteś do zajeb**ia mf do berserka i great berserka pacc do utani hura i tych wcześniej wiec knight czysta maszyna do zabijania tylko trzeba umiejetnie to wykorzystać przy dobrych wiatrach 80 knight może bez większych problemów zabić 90 sorca takie moje zdanie POZDRO

Beware of the dog
Empty87 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2007, 22:11   #4
Witia
Użytkownik forum

Witia's Avatar

Data dołączenia: 14 11 2007
Lokacja: Wiosk@

Imię: Elite Wito
Profesja: Elite Knight
Świat: Xerena
Poziom: 119
Skille: 87/81
Poziom mag.: 7
Witia ma numer GG 7942697
Domyślny

Utani Gran Hur "'Ciao

jesteś pewien ?
Witia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2007, 22:18   #5
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka

Stan: Niegrający
Domyślny

@empty87
hail 16lev sorce z wandem co wypowiadaja sie o sprawach o ktorych nie maja pojecia...

@top
po tym upie knight w pvp stal sie czyms wiecej niz wolnym klocem z pare k hp. potezny w walce na "wykonczenie", posiadajacy swietny czas exori gran ktory znacznie ulatwia wszelkiego rodzaju komba.
stary 15-11-2007, 00:21   #6
Ghard Lage
Guest

Domyślny

Pooglądaj filmiki z pk. Fajne combo wychodzi od trapa 8 knightów exori gran - zgon na miejscu...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-11-2007, 00:38   #7
Bykunn
Użytkownik Forum

Bykunn's Avatar

Data dołączenia: 03 07 2006
Lokacja: Tomaszów Mazowiecki

Stan: Na Emeryturze
Bykunn ma numer GG 6050652
Domyślny

@xoz
Nie wiem o co Ci chodzi ... Przecież empty napisał dokładnie to co Ty ... Chyba, że przeczytałeś tylko początek jego wypowiedzi, ale w takim wypadku nie krytykuj ...
@Witia
Jeśli dysponuje się PvP to można nie dopuścić do ucieczki postaci magicznej na utani gran hurze. Wystarczy troche spostrzegawczości, bystrości i umiejętności wykorzystywania sytuacji/otoczenia. Poza tym zawsze pozostają utani hury/time ringi, których delikwent może nie mięć.

No i wreszcie co do samego tematu. Knight do pekowania solo raczej bezurzyteczny, chyba że bijemy ludzi o dużo niższych levelach/mamy kosmiczne skille. Sprawa zmienia się nieco po wbiciu 70lev, jeśli mamy pacca. Wtedy to dostajemy do rąk potężną broń w postaci exori gran. Dzięki niej sami możemy zrobić combo nawet koło 300hp na 70lev~. Składamy wtedy 30 sorca/druida na combo, a jeśli delikwent nieopatrznie ma yellow hp, wtedy może paść dużo wyższy lev.
Jeszcze inna sprawa to wojny, w czasie których knight, a właściwie elite knight zyskał ogromne znaczenie. Jak już ktoś powiedział, exori gran w wykonaniu 8 knightów wygląda dość 'zabójczo' Niestety łatwo można pozabijać swoich partnerów, jednak jest to tylko niewielki efekt uboczny siły, jaką dostał knight w tym updacie.

Pozdrawiam

/Yours Bykunn
Bykunn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-11-2007, 11:42   #8
Dirk Pitt
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 05 2006

Domyślny

Nie bądź głupi bierz 4 sorccerow combo bot i dalej dalej ręce gadżeta.

40 lvl wystarczy.
stary 15-11-2007, 17:14   #9
RZal
Zbanowany

Data dołączenia: 09 11 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dirk Pitt Pokaż post
Nie bądź głupi bierz 4 sorccerow combo bot i dalej dalej ręce gadżeta.

40 lvl wystarczy.
Idź wodę pokroić bo to zajęcie które Cię nie przerasta. Tylko ustaw bota bo jeszcze się skaleczysz.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bykunn
Niestety łatwo można pozabijać swoich partnerów
No fakt, ustawiając się dookoła ofiary można max 2 e gran wyrwać, co jest "lethal hit" dla EKa co ma 1,5k hp...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quadres
Więc tak... Mam pytanie czy z knighta można zrobić choć trochę dobrego w pvp??
Jak umiesz grać to każda profesja będzie "dobra" do pvp. Jednak mimo wszystko są równi i równiejsi. Knight nigdy nie będzie miał siły MSa a Mag obrony rycerza. Jak masz jeszcze wątpliwości tibicams/youtube i pooglądaj sobie to będziesz wiedzieć co sie z czym je.
RZal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-11-2007, 19:23   #10
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Empty87 Pokaż post
przy dobrych wiatrach 80 knight może bez większych problemów zabić 90 sorca takie moje zdanie POZDRO
bullshit, POZDRO
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez RZal Pokaż post
No fakt, ustawiając się dookoła ofiary można max 2 e gran wyrwać, co jest "lethal hit" dla EKa co ma 1,5k hp...
4*, co nie zmniea faktu ze nie da sie od tego pasc
Cytuj:

Jak umiesz grać to każda profesja będzie "dobra" do pvp.
oprocz paladyna xd
stary 15-11-2007, 19:57   #11
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
oprocz paladyna xd
Pall za to zaj****** bezpiecznie/szybko/dochodowo expi.(pvp piczka maksymalna)
Salarigoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-11-2007, 20:40   #12
Paladin'Popek
Zbanowany

Data dołączenia: 29 06 2007

Imię: Paladhino
Profesja: Paladin
Świat: Nerana(kolejki)
Poziom: 28
Skille: rosna;P
Poziom mag.: 10
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Salarigoth Pokaż post
Pal i piczka w pvp ty chyba nie wiesz co mowisz no jesli na twojim 47 lvlu masz skile 60 to tak bedzie...

Knight jest slaby w pvp to moje zdanie jedyna jego przewaga to ze nie padnie od comba tak szybko jak Sorc/Drut, Pall
Paladin'Popek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-11-2007, 00:01   #13
RZal
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Paladin'Popek Pokaż post
Pal i piczka w pvp ty chyba nie wiesz co mowisz no jesli na twojim 47 lvlu masz skile 60 to tak bedzie...

Knight jest slaby w pvp to moje zdanie jedyna jego przewaga to ze nie padnie od comba tak szybko jak Sorc/Drut, Pall
Nie ekscytuj się już tak bo majtek później nie dopierzesz. Tak palek jest do dupy w pvp, zabijesz mnie teraz że złe słowo powiedziałem na Twoje bóstwo? Każda profesja może zadać kombo (knight = melee + e gran | magiczni = jakikolwiek czar + wand + ewentualnie summon). A paladyn co? Assasin star i exori con (śmiech jakie obrażenia nim się zada). A może power bolt i SD? Troszkę nabierz doświadczenia i dopiero innych się czepiaj. Btw jakie Ty masz skilla? 65? 70? jego sprawa jakie ma i gówno Ci do tego.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha
4*, co nie zmniea faktu ze nie da sie od tego pasc
Fakt od 4 ale zazwyczaj są to zgrane zespoły i nie ma opcji że pada więc tu się możemy zgodzić.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Salarigoth
Tak jak pan UP też się tak nie jaraj.

Ostatnio edytowany przez RZal - 16-11-2007 o 00:03.
stary 16-11-2007, 00:22   #14
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Domyślny

Cytuj:
3x 100 rp mnie lali czasami sd weszlo ( doslownie trzy bo po 70 wchodzily) i lali mnie 5-6 minut zeszlo mi 2,5bp uh i troszke manasow walili e con + r spear dla mnie smieszne hity oni zadawali i teraz max combo palla w czlowieka to 400-500.
Salarigoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-11-2007, 00:48   #15
Leirdek
Użytkownik Forum

Leirdek's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2007
Lokacja: Łódź

Leirdek ma numer GG 6758409
Domyślny

Cytuj:

żal.pl

Jeśli podobają mu się takie skillsy to niech je ma.Ty idź podrasować swojego 9lvl pladynka,albo wbić 30 skill dysta
Leirdek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-11-2007, 23:17   #16
Quadres
Użytkownik Forum

Quadres's Avatar

Domyślny

LoL... Czy na tym forum można zadać obojętnie jakie pytanie nie wywołując kłótni? Dobra dowiedziałem się że knight wcale nie jest taki beznadziejny w pvp jak sądziłem... No dobra to teraz może bardziej doświadczeni gracze podają mi jakieś taktyki?? hmmm i jeszcze coś
Czy Orcish Axe jest rzadką bronią? Próbowałem ją zakupić na świecie Iridia i nie dostałem żadnych ofert ;/ Jest to najlepsza broń jednoręczna do 20 lvl więc muszę ją kupić. Ile mniej więcej będę musiał wydać? Hmmm czy jest jakiś sposób na zdobycie sicle (sierpa) niż pójście na Witcha? (wydaje mi się że 10 lvl i skille 41/42 to za mało żeby ubić tego potworka, a w sklepie się tego kupić nie da). Potrzebne mi to iż rooty za szybko padają od Hand Axe co utrudnia trening.
stary 19-11-2007, 12:49   #17
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

smieszne ze po wprowadzeniu botow ktos jeszcze wogole rozmawia o pvp w tibii.
stary 19-11-2007, 18:07   #18
RZal
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quadres Pokaż post
Czy Orcish Axe jest rzadką bronią? Próbowałem ją zakupić na świecie Iridia i nie dostałem żadnych ofert ;/ .
OA jest to... śmieć. Idź na północ od thais i znajdziesz kilka(naście) w obozie orców.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quadres
Hmmm czy jest jakiś sposób na zdobycie sicle (sierpa) niż pójście na Witcha?
Kupić lub iść do amazon camp i podnieść z ziemi/ciała.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Oczywiście, że jest PVP. Wygra ten kto ma lepszego bota.
stary 19-11-2007, 18:10   #19
Quadres
Użytkownik Forum

Quadres's Avatar

Domyślny

za późno ja głupi kupiłem za 500 gp xD... próbowałem z sicle i nie za bardzo się dało... Yyyy boty? wole grać uczciwie ale czerpać z tego przyjemność
stary 19-11-2007, 19:06   #20
Rameal
Użytkownik Forum

Rameal's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Jesteś moderatorem, wiem że oberwe warna/bana ale po prostu musze to powiedzieć - rozjebała mnie Twoja wypowiedź .
Rameal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania